Došlo je vrijeme da zamijenim svog, 3 godine starog, HTC EVO 3D-a. Pošto ne želim dat neke pare, gledam raspon 1000-1500kn.
Najbitnije mi je da mob fluidno radi, da ima relativno velik ekran, ali ne prevelik (subjektivno), barem 1GB RAM memorije i jedna od najbitnijih stavki - što duže trajanje baterije. Također, staklo na ekranu je jako poželjno. Iza toga slijede kamera i ostale sitnice, dizajn, bla bla.
Uglavnom, izbor mi se sveo na Lenovo S660 i Gigabyte Mika M2. Pošto oba imaju velike ekrane, slične CPU i RAM te i cijena im je tu negdje (200kn mi ne igra ulogu kad biram mob), a lenovo ima bateriju od 3000mAh i dugo vrijeme autonomije, ljepši mi je i ima poklopac baterije od brušenog metala, izbor je pao na njega. Postoji jedan problemčić - nema ga nigdje za kupiti :O Problemčić postaje malo veći problem, kad shvatim da ga stvarno kod nas nema nigdje za kupiti, osim wowshop.hr, koji su mi poprilično sumnjivi. Nisam imao iskustva s njima, je li netko?
Lenovo bi mi definitivno bio izbor, ali ga je problem naći. Prostaje mi Mika M2, čini mi se solidan mobitel, ponuda je ovakva - gdje ga je najbolje uzeti? S bagirom nemam iskustva, za protis sam čuo da je bilo problema sa reklamacijom, supernet? S magazinom RS imam pozitivna iskustva, pa, ukoliko netko ne preporuči jednu od navedenih trgovina, MagazinRS mi je izbor.
No, i dalje želim Lenova...
Ono što me najviše zanima - ima li netko iskustva sa wowshop-om? Ukoliko ne, trebam li razmotriti naručivanje lenova negdje izvana, ili trebam odustati od toga i uzeti Miku M2? Također, vjerujem da wowshop nema ništa sa garancijom na uređaj, dobije li se kod Lenova nekakvo međunarodno jamstvo ili svakako dobijem jamstvo u HR? Ili kako to već ide, nisam upućen što se toga tiče?
Dakle, Lenovo bih uzeo radije nego Miku M2, ali postoje gorenavedeni problemi.
Što savjetujete?