HTC M8 - Rasprava

poruka: 2.284
|
čitano: 451.292
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Htc M8
sardax kaže...

Je, ali One Max je ipak phablet, nikako nije sa uporabu sa jednom rukom. 

Nece to bit One Max, a i 5.5" se da ugurat u kuciste S5.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
sardax kaže...

Je, ali One Max je ipak phablet, nikako nije sa uporabu sa jednom rukom. 

Nece to bit One Max, a i 5.5" se da ugurat u kuciste S5.

Samo je LG sposoban ugurat veči ekran u manje kučište...ovi svi drugi se mogu sakrit...

13 godina
Htc M8
Ma bravo,a zvucnike nisi uzeo u obzir? Lg g2 je kompaktan,ali one serija ima nenad*ebive zvucnike zbog kojih se ljudi i odlucuju za ovaj mobitel,a za tako nešto treba prostora
prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok,stoji...ali večina ljudi muziku sluša preko slušalica, tako da ne vidim neki smisao zvučnika. Više je to marketinški trik.

Pametnije bi im bilo da su stavili nenad* kameru nego zvučnike.

11 godina
neaktivan
R36 kaže...

Ok,stoji...ali večina ljudi muziku sluša preko slušalica, tako da ne vidim neki smisao zvučnika. Više je to marketinški trik.

Sreca pa znas tu vecinu apa mozes ocijeniti ;)

Meni je kamera ok i vise mi netreba i radije bi bolje zvucnike nego bolju kameru kad bih treebao birati, npr kad si vani i oces pustat muziku sa moba a fotografije u tami su na htc one-u odlicne. Zato se meni ovaj mobitel svidja.

Onaj tko nevoli hvala bogu ima izbora , nije sve za svakoga ;)

13 godina
Htc M8
Sa svojih 20 godina vise koristim kameru na pijankama navece tak da mi je na oneu kamera super. K tome snima boolestan video.
I volim glazbu,rock metal,i sva ta polifonija zvuci odlicno u stereo modu. Svakom svoje, zato i imamo pravo odabira onog što najviše volimo. Dok neki mobiteli teže kompaktnosti i jednostavnosti (nex5,g2) neki ciljaju na originalne funkcije i feature koje nisu za svakoga (htc one) a neki pretrpavaju funkcijama koje su overhauling meni ali neki vole i trebaju to (s5)
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Htc M8

Jučer sam ga držao u ruci (mobitel {#}) i mogu vam reći da od sada mobitele dijelim na htc one i na ostale. Oduševija me mobitel i m7 a posebno m8!

Zadar živi vječno!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Htc M8

a jeste se svi nabrijali na malo usminkani m7.

3 3 hvala 0
13 godina
neaktivan
R36 kaže...

Osobno glazbu nikad ne slušam preko mobitela, imam svoj mp3 sa SC-om, koju ni jedan mobitel nema.

Zvučnici na htc one su i te kako korisni, jer umjesto da video pokušavaš čuti - na stereo htc zvučnicima video čuješ i ti i društvo, bez 'daj tiše malo vi tamo, ne čuje se ništa', kao što je slučaj sa svim mono prdekavcima koji i danas 'krase' većinu flagshipova.

Nevjerovatno je da da se drugi proizvođači nisu sjetili toga i prije.

12 godina
Htc M8
Realnost je da je to bitno klincima do 20godina kad se opijaju i napusavaju u parku pa opale muziku. Koji panj jos slusa muziku na zvucnicima od mobitela? Sve u svemu odlican mobitel ali meni osobno nije lijep isto ko i m7. A i shebali su sa ovima tipkama m7 je to imao bolje (stvar ukusa)

5 7 hvala 0
14 godina
Htc M8

Pa jedna od boljih stvari su zvucnici. Bas jucer setam pasa, sidnem na klupu i dok se pas igra s balunom ja pogledam Linusov video. Bez glupih pozicija ruku da usmjerim zvuk prema glavi, jednostavno zvuk na pola i sve razumin. Jer su zvucnici usmjereni prema glavi, a ne prema podu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
omomomomoomm kaže...

a jeste se svi nabrijali na malo usminkani m7.

Niti jedan novi flagship nije donio puno vecu razliku od starih.Giga RAM-a,drugacije kuciste,tehno sitnice su sve to.

Di2 & EPS FTW!
12 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...
Realnost je da je to bitno klincima do 20godina kad se opijaju i napusavaju u parku pa opale muziku. Koji panj jos slusa muziku na zvucnicima od mobitela? Sve u svemu odlican mobitel ali meni osobno nije lijep isto ko i m7. A i shebali su sa ovima tipkama m7 je to imao bolje (stvar ukusa)

bitno da si ti super i došao si tu trolat

14 godina
odjavljen
ivanoile kaže...

Niti jedan novi flagship nije donio puno vecu razliku od starih.Giga RAM-a,drugacije kuciste,tehno sitnice su sve to.

Jedino je Sony popravio sitnice na koje su se njegovi korisnici zalili, zaslon, zvucnici, softver kamere (obrada slike) i maknuli su folije, te mrvicu sredili bezele. Cijenim to sto napokon Sony slusa. Iako ne branim nikoga, ja cim prije kupujem Oneplus One ili Oppo Find 7a, bolji su mi od ijednog danasnjeg ''markiranog'' flagship-a

*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
omomomomoomm kaže...

Pa tko kaže da su samo za muziku? Ja muziku uopće ne slušam, slušalice ne podnosim, a ovako bez problema mogu na putu pogledati film/seriju ili neki YT video ako negdje nešto čekam. Imam i iPad kojeg sam prije najviše koristio za to, ali od kad imam One(M7) puno mi je draže na njemu gledati, upravo zbog zvučnika koji ne zahtjevaju preusmjeravanje zvuka rukama, bez obzira na znatno manji ekran

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
16 godina
neaktivan
Htc M8

Osim nadmudrivanja tko je što mislio i čiji je bolji mislim da bi vlasnici HTC M8 mogli napisati nešto o dosadašnjem iskustvu...

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Koliko kosta na podrucju RH?

Kod HTCa mi ubija dizajn, odlican je 😁

Mada, zasto su samo na androidu, zasto ne stave neki one na wp?
14 godina
JOSIP.B kaže...

Osim nadmudrivanja tko je što mislio i čiji je bolji mislim da bi vlasnici HTC M8 mogli napisati nešto o dosadašnjem iskustvu...

Dosad, znaci 2 dana iskustva.

Pozitivno: baterija, ekran, geste ( javljanje bez diranja ekrana, otkljucavanje moba bez diranja botuna), tezina, zvučnici.

Jucer sam bateriju potrosija od 11 kad sam se diga pa do 22 ( 100% do 8% kad san ga stavija na punjac). Znaci igranje sa svim mogucim stvarima, bluetooth ukljucen, wifi, 4g, dosta gledanja videa ( youtube, HBO GO), twitter, skype, whatsapp, twitch. Danas mi je od 10 do sad kad pisem baterija na 65%. Znaci sutra ce cili dan izdrzat. Umjerena potrosnja, twitter, youtube, mail. Sto se tice ekrana, brz, odlicno izgleda sav sadrzaj, nemam sta komentirat. Geste su odlicne. Javljanje bez diranja ekrana je zakon, par puta san dobija poziv,ali ga kasno cuo ( nisan namistija zvuk jos)  i samo naslonim mob na glavu i javi se, bez trazenja po ekranu. Gledam ostale recenzije i svi se nesto tuze da im je mob od 160g tezak. Neznam jesu papci ili ne mogu dignit kilo kruva, ali meni ne smeta. Taman, cak i malo lagan. Zvučnici odlični. Cuje se odlicno, cak i kad ima prometa oko mene. Nisan slusa muziku, nego video, ali sve se razumije.

Negativno: gledanje youtuba.

Youtube aplikacija ima rubove na vrhu i na mistu tipki, te skrati malo video. Jucer san gleda dotu i dio koji odsjece je bas dio koji pokazuje heroje i kolicinu golda. malo frustrira, ali moze bit i da je do mene, valjda ima neka gesta da se prikaze cili ekran bez tih rubova.

Neutralno: kamera.

Kameru san upalija, pogleda taj 3d efekt i ugasija. Kad buden vise koristija mozda prokomentiram.

Dex.pwn kaže...
Koliko kosta na podrucju RH?

Kod HTCa mi ubija dizajn, odlican je 😁

Mada, zasto su samo na androidu, zasto ne stave neki one na wp?

Mene je kosta 898 kn uz flex xl familija. 325 kn misecno. Znaci preplata je normalno 300, ali kad produzujes ugovor smanje ti je na 250. Te me "kreditiraju" 75 kn za uređaj. Ali posto to placan ionako misecno nije puno. Sve ukupno  me dosa 1498 kn.

Sta se tice WPa. Bija na njemu, 7,8 i 8, i mogu rec da je ovo bolje. Vise aplikacija, puno bolja rijesenja, logicnije, cak brze.

13 godina
Htc M8
Windows je nokiin domain. Htc je u gubicima pa si nemre priustit pokuse sa windowsima
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zajeb kaže...

Youtube aplikacija ima rubove na vrhu i na mistu tipki, te skrati malo video. Jucer san gleda dotu i dio koji odsjece je bas dio koji pokazuje heroje i kolicinu golda. malo frustrira, ali moze bit i da je do mene, valjda ima neka gesta da se prikaze cili ekran bez tih rubova.

Ovo mi je cudno jer meni na Nexusu se gumbi skrivaju u aplikacijama koje imaju immersive mod (treba android 4.4 ili vise, ali One to ima) pa sad ne znam dali je neki bug ili sta. Isto za dotu (pretpostavljam da gledas na twitchu) mi se skrivaju gumbi. Mozda je to do Sensa.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina
gamer34 kaže...
Zajeb kaže...

Ovo mi je cudno jer meni na Nexusu se gumbi skrivaju u aplikacijama koje imaju immersive mod (treba android 4.4 ili vise, ali One to ima) pa sad ne znam dali je neki bug ili sta. Isto za dotu (pretpostavljam da gledas na twitchu) mi se skrivaju gumbi. Mozda je to do Sensa.

Ne, gledam od dotacinema A-Z dual lane challenge na youtubu. Ma otkrit cu ja sta je to.

11 godina
neaktivan
Htc M8

Toliko volim M7 da sam si rekao da ga neću mijenjati dok ne crkne, sad me dovodite u napast. Grrr :D :P

2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Dante05 kaže...

Toliko volim M7 da sam si rekao da ga neću mijenjati dok ne crkne, sad me dovodite u napast. Grrr :D :P

Pa i nemaš razloga za zamjenu, meni je osobno stariji model ljepši, a noviteta baš i nema (neke sitnice koje osobno meni nisu bitne)

*Sony Xperia Z1 Compact*
16 godina
Isprobao skoro citav dan danas, ali cijeli mobitel mi je deja vu.

Ostajem na Nexusu 5
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
Mitch kaže...

Ostajem na Nexusu 5

Mozes li ih malo usporediti, sto ti se svida na jednom sto na drugom, nevezano za cijenu.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina
neaktivan
Htc M8

Evo da se pohvalim postao sam vlasnik one-a, nakon 6 mjeseci posjedovanja iPhone a 5s odlučio sam se za promjenu. Imam ga tek 2 dana i prvi dojmovi su odlični. Kao prvo definitivno mogu reči da je ovo najbrži mobitel koji sam ikad posjedovao, cak je brzi i od nexusa 5 te iPhonea 5s. Fluidnost mu je na razini nexusa 5 ako i ne bolje.

Ekran je odličan, na razini iphonea sto se tiče kontrasta i osvjetljenja jedino sta je veći i puno oštriji. Za zvučnike nemam rijeci stvarno, najbolje je to sto su usmjereni prema licu pa nema vise stvaranja čaša rukom :D

Sense mi se jako sviđa, najbolji android skin po meni, ima stvarno dobrih trikova, također i teme su fora jer cijeli UI poprimi boju koju odaverete i ostalih 100 stvari da sad ne nabrajam.

Za bateriju mi je još rano govoriti ali definitivno mogu potvrditi da traje duže od iphonea 5s. Kroz par dana ću vidjeti dok se sve posloži. Ako imate kakva pitanja, želje ili zahtjeve samo izvolite. :)

Da, još sam zaboravio reći da je blinkfeed odličan. Iako sam mislio da ga neću koristiti, u potpunosti mi je zamjenio feedly. Čak su bug i mob.hr pod hrvatskim magazinima. I da, jedina mana za sad, koju sam odmah rješio je htc tipkovnica koja je meni osobno katastrofa, zamjenio sam je sa googleovom i sad je sve 5 :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:28 (rbalic).
Moj PC  
2 0 hvala 4
16 godina
gamer34 kaže...
Mitch kaže...

Ostajem na Nexusu 5

Mozes li ih malo usporediti, sto ti se svida na jednom sto na drugom, nevezano za cijenu.

Reci cu samo sto mi se ne svida.

Na M8 - veci od N5 sto mi ne odgovara, kamera koliko god dobra bila za 4MP, na bilo kakvom zumu sto cesto koristim je neupotrebljiva za mene, ne svida mi se Sense niti bloatware i uzasno mi se znoji dlan dok mi je mobitel u ruci, a to sto je veci samo manje odgovara jer se stalno bojim da ce mi ispast

Na N5 - samo baterija, ostalo je savrseno

15 godina
Htc M8

Evo moj mali mini review nakon 10 dana korištenja M8. 

Podijeliti ću u nekoliko kategorija, pošto sebe smatram heavy userom telefona, koji koristim primarno za pozive/mailove/autocad360/im/. 

Dnevno imam barem 1.5-2.5 h poziva, a po količini poziva govorimo od 20 do 50 dnevno. Većinom sam vani, jer mi je posao van ureda. 

Uspoređivam ga većinom sa M7 u ovom tekstu, jer sam njega imao godinu dana. 

Dizajn: 

- apsolutno odličan u ruci i iako je veći i širi od M7, to se u radu apsolutno ne osjeti u negativnom smislu, a i ja osobno imam veliku ruku. Npr, S5 je čista cigla i ergonomska nula za držat u ruci. 

- težina od 160gu odnosu na 140g kod M7 se isto ne osjeti jer je odlično balansirana na samom uređaju. Dnevno mi je u ruci preko 6h, što telefon, što tipkanje i tu nema problema nikakvih. 

- imam gunmetal grey i tu imam samo zamjerku na rupicama za zvučnik gdje se vidi dio koji nije "obojan", pa pod jakim svjetlom se vidi crni i sivi dio, ali to je sada toliko mali detalj koji se u svakodnevnoj uporabi sigurno ne vidi, kao i nesimetrični zvučnici. 

- dobro je što je proximity i light sensor sada na desnos strani, pa kada telefon držim na desnom ramenu dok prilčam, ne aktivira mi se slučajno ekran :) 

- kvaliteta izrade je 10/10 i tu nemam niti najsitniju primjedbu u kvaliteti izrade, gapovima i slično. 

- na M7 mi je bolje rješenje za tipke, gdje su one u ravnini telefona (power i volume tipke) pa ih je jako teško slučajno pritisnuti, dok na M8 ipak dosta puta slučajno telefon stišam ili pojačam. Smatram da je to stvar i navike, jer recimo nakon 10ak dana, to je sve manje izraženo i rjeđe mi se događa. 

- čak i case koji dođe s telefonom je sasvim ok i dobro liježe. 

- OnScreen tipke su super. Ne smetaju nigdje u radu i ne vide se u aplikacijama gdje ne trebaju. Odlično rješeno, čak je i lakše upravljat sa njima od kad su na ekranu, pa su podignutije od dna telefona, što je po meni veliki plus. 

Sense 6:

- odličan update u odnosu na Sense 5 pogotovo u sitnim detaljima

- neusporedivo brži u odnosu na Sense 5. Doduše, to triba zahvaliti i najresponzivnijem ekranu danas koji imamo na tržištu pametnih telefona od 46ms. 

- integracija kontakata i povezivanje svih (imam 1790 kontakata u telefonu, 300 na FB i 300 na LN plus sve ostale IM aplikacije) je izvrno i puno brže nego na M7. 

- blinkfeed mi je ipak bio draži na Sense 5 radi drugačijeg načina listanja vijesti i većeg fonta kod samih vijesti, ali i dalje je jednako dobro funkcionalan i koristan. 

- nemam druge home screenove, samo BF i CUSTOM složene aplikacije u app draweru koje mi sada stanu na jedan screen sve :) 

- nedostaje mi na home screenu widgeti prema desno gdje sam na Sense 5 imao kalendar, kalkulator i keep, ali ok je. 

- motion gestures je savršena stvar i rade besprijekorno. Po meni, bilo bi dobro da se mogu malo modificirat, odnosno da recimo swipe right mi odmah ide u telefon ili da neke mogu isključit, ali ok, vjerujem da će to u nekom budućem sense update-u biti. 

- velika mana mi je što recent apps tipku ne mogu programirati da mi na long press bude menu tipka. To mi recimo stvarno nedostaje. Ovako je ona tu po meni nepotrebno. To je mogao biti double click na home tipku. Na Sense 4 se to moglo programirat na OneX. 

- sheme sa transparentnim notification barom i temama je super, ništa ekstra, ali jako se dobro uklapa u cijeli Sense 6 doživljaj.

Kamera: 

- ovdje nemam niti jednu zamjerku, dapače, samo sve pozitivno. 

- najkorisnija kamera koju sam imao prilike koristiti na telefonu. Extremno brza u svim oblicima i pouzdana, bilo da govorimo o prednjoj ili stražnjoj kameri. 

- razvijene slike (25x20 ili 18x10 cm) izgledaju savršeno. 

- efekti duo kamera su odlični, no tu ima dosta mjesta za napredak i nove efekte koji će vjerovatno brzo biti implementirani i sve više aplikacija će to moći koristiti, zato i je otvorena za developere. 

- manual mode je nešto savršeno i što se tu sve može napraviti je super. 

- kreiranje "Save as Camera" je super stvar, tako sam već dodao 4 kamere po mom guštu, poglavito za snimanje ili slikavanje u određenim situacijama s manjim ISO, bržim okidačem, selektivnim fokusom i slično! 

- prikaz boja je savršen, a s obzirom da doma imam kalibrirani monitor sa Spyderom, boje su 100% točne onome što oko vidi. 

- slike s FLASHOM su nevjerovatno dobre i precizne. 

- video snimanje se osjeti da fali OIS, no nije toliki problem, jer nije baš da trčim dok snimam :) 

- ZOE i DUO CAMERA efekti su i dalje jedan od glavnih razloga zašto volim ovu kameru. Čak sada ZOE može trajat koliko hoćeš, što je super stvar. 

- nema propuštenih trenutaka s ovom kamerom! 

Display i zvučnici: 

- kvaliteta prikaza je odlična, uključujući oštrinu i rad na otvorenom pod direktnim suncem. Čak i kad imam sunčane naočale, uredno se vidi sve. Ne može se usporediti sa iP5s koji mi žena ima, di doslovno moram staviti ruku da stvorim sjenu da vidim što piše. 

- brzina odziva ekrana je strašna. Osjeti se razlika itekako u odnosu na M7 ili S5. 

- možda ovaj ekran malo više upija otiske, ali ok. 

- zvučnici su izvrsni i čišći je zvuk nego na M7. 

- glasniji su sigurno 30%, ako ne i više. U kojem god okruženju bio, lako se sve čuje. Slušalice ne koristim osim kad sam na motoru i tu su jednako dobre kao i na M7. 

- preko BT u autu mi  je čišći i glasniji zvuk, ali mislim da je to radi boljeg BT chipseta ili ne znam ni ja čega :) 

- najbolja stvar vezana za AUDIO je bolji algoritam kada se pojačava volume. Na M7 me je najviše smetalo što je bio pre glasan na najnižim levelima. Kod M8 na najnižim razinama je stvarno tih i kako pojačavaš tako lagano raste i tek pri kraju se znatno pojačava, kao da je eksponencijalni rast volumea, što je pun pogodak u odnosu na M7. 

Hardware, baterija, povezivost, ... 

- jedino što me smeta je SD kartica, odnosno na račun nje imam samo 16GB u telefonu. Daleko da mi to nije dosta, ali jednostavno je to po meni pogreška s obzirom i na 4.4.2 android koji sve više restrikcija uvodi po pitanju SD kartice, pa tako na telefonu ništa ne možeš kopirat ili izbrisat putem file explorera na kartici, kao radi sigurnosnih razloga, već možeš kad je spojen na računalo. 

- imam SD karticu 32 GB klase 10 i sve radi savršeno i jako brzo i glatko, bilo da se snima HDR FHD video ili prebacivao slike ... Iako, rađe bi imao 32 GB interne i to je to :) No to je subjetkivno.

- baterija je izvrsna, kao i EPS mode koji stvarno ne troši ni 1% satima, što je izvrsno ako se ide negdje na izlet ili rade aktivnosti gdje ti telefon ne treba, a ne želiš da curi baterija. 

- 4-5h onscreen time-a plus 2h telefoniranja imam bez ikakvih problema. Auto brightness mi je uvijek ON, Power saver ne koristim, jer mi ne treba. Samo na 5% uključim automatski EPS, ali to je već kraj kraj dana, tako znam da ću do punjača jako brzo. 

- povezivost telefona, 2/3/4G radi savršeno, kao i WiFi te BT. Tu nemam zamjerki, kao ni na M7. 

- brzina uređaja je strava, a ima i HPM ako je potreban, ali ja ga nisam koristio jer nikakve super zahtjevne igre ne igram :)

- USB utor je sada nekako kompaktniji i jako čvrst, tako da ti telefon može visit s kabela i neće ispast. 

- mobitel se jako brzo puni po mojoj slobodnoj procjeni. 

Evo i par SS-ova od GSAM-a, tako da se dobro vidi kako je baterija extra. 

Uglavnom, telefon je po meni 10/10, jer ovo zamjerki što imam nisu značajne za sami telefon i za što ga ja koristim. 

:) 

GSAM GSAM
GSAM2 GSAM2
GSAM3 GSAM3
GSAM4 GSAM4
GSAM5 GSAM5
GSAM6 GSAM6
ptspclan.com | visit us ^^
Moj PC  
10 1 hvala 7
14 godina
neaktivan
Htc M8

E da, uočio sam jednu zamjerku a to je stalno prebacivanje sa 3g na H+ i 4g. Ja sam na t-mobile mreži, s iphoneom nisam imao takav problem, dok htc cijelo vrijeme prebacuje (govorim o 3-4 puta unutar 15 sekundi) Jel ima netko sličan problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Jabne, na VIPu sam. 4G mi je 90% vremena.
ptspclan.com | visit us ^^
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice