HTC M8 - Rasprava

poruka: 2.284
|
čitano: 451.327
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Htc M8
gamer34 kaže...
Mitch kaže...
Isprobao skoro citav dan danas, ali cijeli mobitel mi je deja vu.

Ostajem na Nexusu 5

Mozes li ih malo usporediti, sto ti se svida na jednom sto na drugom, nevezano za cijenu.

Koristio tjedan dana M8 i vratio se na Nexus sa zadovoljstvom. Preveliki je uređaj za taj ekran.

sardax kaže...

Kamera: 

- ovdje nemam niti jednu zamjerku, dapače, samo sve pozitivno. 

- najkorisnija kamera koju sam imao prilike koristiti na telefonu. Extremno brza u svim oblicima i pouzdana, bilo da govorimo o prednjoj ili stražnjoj kameri. 

- razvijene slike (25x20 ili 18x10 cm) izgledaju savršeno. 

- efekti duo kamera su odlični, no tu ima dosta mjesta za napredak i nove efekte koji će vjerovatno brzo biti implementirani i sve više aplikacija će to moći koristiti, zato i je otvorena za developere. 

- manual mode je nešto savršeno i što se tu sve može napraviti je super. 

- kreiranje "Save as Camera" je super stvar, tako sam već dodao 4 kamere po mom guštu, poglavito za snimanje ili slikavanje u određenim situacijama s manjim ISO, bržim okidačem, selektivnim fokusom i slično! 

- prikaz boja je savršen, a s obzirom da doma imam kalibrirani monitor sa Spyderom, boje su 100% točne onome što oko vidi. 

- slike s FLASHOM su nevjerovatno dobre i precizne. 

- video snimanje se osjeti da fali OIS, no nije toliki problem, jer nije baš da trčim dok snimam :) 

- ZOE i DUO CAMERA efekti su i dalje jedan od glavnih razloga zašto volim ovu kameru. Čak sada ZOE može trajat koliko hoćeš, što je super stvar. 

- nema propuštenih trenutaka s ovom kamerom! 

Si probao slikat nebo pri suncu? Ili općenito prilikom jačeg osvjetljenja?

Evo kako ispada to: http://i.imgur.com/cmhEfmp.jpg

http://i.imgur.com/6JLP8A1.jpg
http://i.imgur.com/hwaQ3PR.jpg
http://i.imgur.com/uSpYYJU.jpg
http://i.imgur.com/OGuFTaf.jpg

Skureno nebo praktički. 

Kamera je brza, no kad ovak slika u vanjskim uvjetima u hladu, palac dolje

rbalic kaže...

E da, uočio sam jednu zamjerku a to je stalno prebacivanje sa 3g na H+ i 4g. Ja sam na t-mobile mreži, s iphoneom nisam imao takav problem, dok htc cijelo vrijeme prebacuje (govorim o 3-4 puta unutar 15 sekundi) Jel ima netko sličan problem?

Tjedan dana koliko sam koristio mob nije mi se to događalo. 

Jel ti se događa na jednoj lokaciji to samo ili ?

15 godina
Htc M8

Barba pogledaj ovo

pa onda reci da kamera ne valja

ovo je sve vrhunski

:)

https://www.flickr.com/photos/louietran/sets/72157643894935333

XPERIA Z2 stize !!!!!!!!!
Moj PC  
4 1 hvala 0
15 godina
Niti jedna kamera na 100 slika ne daje više dobrih slika od M8!
ptspclan.com | visit us ^^
16 godina
sardax kaže...
Niti jedna kamera na 100 slika ne daje više dobrih slika od M8!

Sry al vecu glupost nisam cuo {#}

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
15 godina
neaktivan
pasko kaže...

Barba pogledaj ovo

pa onda reci da kamera ne valja

ovo je sve vrhunski

:)

https://www.flickr.com/photos/louietran/sets/72157643894935333

Ipak malo preksponirane fotografije, ne sve ali većina.

Nažalost još je to daleko od konkurencije. Samo 2-3 puta zavrtim skrol i slika je prepikselasta.

Promišljanje je posao mnogih; odlučivanje pak samo jednoga.
14 godina
odjavljen
Cekajte vi po ovome albumu koji je u linku kolega naljepio hocete radi da je kamera dobra?

Oprostite, al nemate pojma o fotografiji
*Sony Xperia Z1 Compact*
15 godina
Eto nas educiraj molim te?
Čemu tebi služi kamera na telefonu? Ako ti je to najvaznija stvar na telefonu, jebiga....

13 godina
MARKOZD15 kaže...
Cekajte vi po ovome albumu koji je u linku kolega naljepio hocete radi da je kamera dobra?
Oprostite, al nemate pojma o fotografiji

Ovo je dobra kamera.

Za mobitel.

Prema ovim slikama.

Ali, nije poslikao ono kod čega me svaki mobitel razočara:

-Interijer pod svijetlom žarulje (ili bilo kakvu drugo slabo svijetlo)

-Osobe ili predmeti koji se kreću pod istim takvim slabim svijetlom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
15 godina
Baš u takvim uvjetima će M8 bit klasu iznad.
13 godina
sardax kaže...
Baš u takvim uvjetima će M8 bit klasu iznad.

To svi pričaju, al ja nikako da nađem takve slike :D

A pogotovo u istim (mračnim) uvjetima usporedba s npr Samsungom i iPhoneom.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
Htc M8

Po slikama ispod zarulje kako je kolega spomenuo M8 radi uzasne slike. Nexus 5 radi mnogi puta bolje slike pod istim uvjetima.

Nije da sam fanbiy ili nesto, boli me briga, nemam nikakve koristi od hvaljenja, ali samo kazem realno.

Uostalom, stavio sam par slika od M8 sa defaultnim postavkama i vide se rezultati, skureno nebo. Cak i galerija koju je kolega pasko stavio, nebo ne postoji. Jel treba dalje gledati.

M8 je dobar mobitel, ali pricati o nekoj vrhunskoj kameri su nebuloze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.5.2014 1:21 (stiffler).

1 0 hvala 0
13 godina
stiffler kaže...
Uostalom, stavio sam par slika od M8 sa defaultnim postavkama i vide se rezultati, skureno nebo.

SLR, 20.000kn. Slikaš sjenu, i na djeliću gdje se vidi nebo je skureno.

To mi baš ne govori puno o fotiću.

Htio bi vidjeti usporedbe. U istim uvjetima, slikano u isto vrijeme.

16 godina
Htc M8

Ekipa aj skinite jednu fotku u originalnoj rezi s tog flickr albuma.

Jedan scroll misa kao zoom, vidr se clusteri i pikseli. ne hvala.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

0 3 hvala 0
15 godina
Onda je najbolja kamera na 1020 po tebi?? :)
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Ekipa aj skinite jednu fotku u originalnoj rezi s tog flickr albuma.

Jedan scroll misa kao zoom, vidr se clusteri i pikseli. ne hvala.

Upravo to, ja sam ih skinuo 10 komada u org veličini samo da se uvjerim. Jednu sam skrolao čak četiri puta i ostala je kako tako čitava. Ostale katastrofa. Noćne slike uopće nisu dobre, usudio bih se reći ništa bolje nego na mom S3. Konkurencija ga podere kako god okreneš.

sardax kaže...

A najbolje da ova od M8 valja...

16 godina
sardax kaže...

Ili ona ili G2.

Ali da sad kupujem uredaj cekao bih G3

15 godina

Broj ljudi koji koristi kameru na mobitelu kako bi snimili neku dobru sliku je puno manji od broja onih kojima je samo vazno da su to slikali.Tako da ne shvacam cemu bitka oko kamere,ako zelite odlicne slike onda si kupite fotoaparat.

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...

Broj ljudi koji koristi kameru na mobitelu kako bi snimili neku dobru sliku je puno manji od broja onih kojima je samo vazno da su to slikali.Tako da ne shvacam cemu bitka oko kamere,ako zelite odlicne slike onda si kupite fotoaparat.

Nemoj tako, odmah ako zelis dobru sliku kupi fotic. Stvar je u tome da su mogli staviti bolju kameru kao konkurencija, a ne i dalje slijepo gurat te ultrapixele i sad jos stavit glupost od te duo kamere. Bit ce smijesno sad kad ce One mini 2 imat bolju kameru od M8. {#}

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
15 godina
Nece sigurno. To je kamera iz 816, ista kao i kod vecine. UP ima prednosti i mane u odnosu na MP, a posto je rijec o telefonu, sigurno je korisnija nego krcanje MP koji su sve manji i manji. Ako se telefon kupuje radi kamere, e jebiga. A pogotovo ako se zeli slikat i zummat ne znam koliko.
15 godina
gamer34 kaže...
ivanoile kaže...

Nemoj tako, odmah ako zelis dobru sliku kupi fotic. Stvar je u tome da su mogli staviti bolju kameru kao konkurencija, a ne i dalje slijepo gurat te ultrapixele i sad jos stavit glupost od te duo kamere. Bit ce smijesno sad kad ce One mini 2 imat bolju kameru od M8. {#}

Ma shvacam sve to,niti branim ove Ultrapixele,ali vecini ljudi slikanje s mobitelom sluzi samo da pamte neki trenutak ili nesto da uslikaju,a ne da na kompjuteru rastezu slike,pogotovo mladja populacija sa tzv. "selfijima".

Di2 & EPS FTW!
14 godina
ivanoile kaže...
gamer34 kaže...
ivanoile kaže...

Ma shvacam sve to,niti branim ove Ultrapixele,ali vecini ljudi slikanje s mobitelom sluzi samo da pamte neki trenutak ili nesto da uslikaju,a ne da na kompjuteru rastezu slike,pogotovo mladja populacija sa tzv. "selfijima".

To ih i dalje ne opravdava da ne stave bolju kameru, ako je vecini dosta i 2MP sto je dosta za FHD slike ne znaci da bi sad to trebali stavit jer vise nije potrebno, makar bi mogli stavit bolje. Ajde barem su prednju kameru pogodili za te famozne "selfije".

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina
neaktivan
Htc M8

Ni su mi jasni htc mudraci vidili su sa prošlim modelom da to nije na razini konkuretnih modela,jonda ostave onu lijepu crnu traku sa logoom htc,pa je neiskoriste,usto nabiju navigacijske tipke,tako da je to strašno!

Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Zato je i proglašen M7 najboljim telefonom jer su "mudraci". On screen tipke uopće nisu problem niti ne smetaju. Tamo gdje ne trebaju bit, nema ih. Drugi telefoni imaju puno veći donji i gornji bezel s obzirom na kakve smješne zvučnike imaju.
14 godina
neaktivan
Htc M8

Odnosi se na kameru i da iskoristivost ekrana je nebitna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Na dizajn i software nemam zamjerki, jedina mana mobitela je kamera, pitanje je kako cete se vi pomiriti s tim
*Sony Xperia Z1 Compact*
17 godina
neaktivan
Htc M8

Uzeo sam ga i ja sebi, presao sam sa Z1 i mogu reci, razlika je OGROMNA!

Ovaj mobitel je savrsen, dizajnom i materijalima je jednostavno miljama ispred bilo kakve konkurencije. Ekran je bozanestven, ostar, kontrastan, boje zive a kutovi gledanja izvrsni.
Zvucnici odlicni (bolji nego na mom laptopu :D), em su jaki em je kvaliteta je neupitna.

Meni je kamera dobra, nije ostra kao na Z1, ali boje su odlicno pogodene, svida mi se sto mogu manualno podesavtai max iso, kao i EV, a i fotke s fokusom su isto zgodan feature.

Ukratko od mene, dugo nisam nesto napisao pa da se malo osvjezim, uglavnom - mobitel je svaka preporuka :)

HTC One M8 HTC One M8
Trust Me, I'm an Engineer :)
Moj PC  
6 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Htc M8

Prekrasno izgleda, gotovo najbolje od svih novih smartphonea. A kvaliteta izrade je, kako to i običava kod Htc-a, izvrsna. Šteta zbog kamere, jedan od razloga zašto nisam prošle godine kupio prvi One.

0 0 hvala 0
15 godina
Ali samo mi reci sta to ne valja kod kamere i koliko je to koristis da ti ova ne valja??
13 godina
Htc M8

http://www.gsmarena.com/six_way_camera_shootout-review-998p10.php

Evo, fotoaparati na prošloj generaciji mobitela:

Najbolja Nokia

Slijede Samsung i Sony

Na dnu LG, Apple i HTC

Ako je slično i na ovoj generaciji onda preskočite ONE ako vam je najbitnija kamera.

Ako je bitno sve ostalo, onda su svi tu negdje. Bez problema uzmite M8 {#}

Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
Htc M8

Mada mi nije jasno oko kamere na M8, pa zna se da joj to nije (za uploadat na fejs i sl. je ok) baš neki adut, ak znamo da je za to 1020 jedina, što se tiče kamere...

HTC je poslovično dobar što se tiče izrade tj materijala i tu nema greške, a za "nadolazeće probleme" bu se još vidlo, nadam se da se nebu ponovilo ko s HTC One..

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice