Sinkronizacija gmail kontakata sa dva android moba

poruka: 2
|
čitano: 4.333
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sinkronizacija gmail kontakata sa dva android moba

Dobar dan,

Zanima me kako funkcionira sinkronizacija kontakata jednog gmaila ako su na njega"prijavljena" dva (ili više) android uređaja?

Ako Mob1 ima kontakt listu A a Mob2 ima kontakt listu B, kad se oba dva redom sinkroniziraju sa gmail kontakt listom da li ona prvo ima listu A, pa je onda prebrise listom B, pa opet listom A itd, svaki dan, ili  

prvo ima listu A pa je onda "updejtira" listom B, i onda svakim slijedećim danom oba dva mobitela sinkroniziraju samo nove kontakte u kontakt listu tog gmail računa.

Čini mi se da stvari funkcioniraju kao opcija 1 a ako jest tako, ima li načina naštimati da funkcionira kao opcija 2?

Hvala na pažnji :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Sinkronizacija gmail kontakata sa dva android

Jesi siguran da se išta prebrisuje? Mislim, fora je u tome da su ti svi kontakti u oblaku i možeš ih uređivati i iz Gmaila u web-pregledniku. Znači, tamo s lijeve strane ispod Google imaš Gmail, klikneš na to pa imaš Contacts. Pa kad na nekom mobitelu (ili u samom Gmailu, putem web-stranice) dodaš kontakt, taj kontakt bi ti se trebao pojaviti u svim uređajima. Ne zaboravi da, kako bi ti se kontakt pojavio u smartfonu, trebaš na smartfonu barem privremeno uključiti sinkronizaciju - možda to nisi učinio pa ti se činilo da ne dolazi do sinkronizacije.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice