Odlučio sam napraviti ovu temu jer je meni bio potreban root za navedeni mobitel,
a nisam našao hrvatski tutorijal pa što da ne napravim jedan.
Za početak nekoliko važnih obavijesti!
OBAVEZNO PROČITATI!
ROOTANJEM SE GUBI GARANCIJA I POSTOJI MOGUĆNOST BRICKANJA MOBITELA, ZATO AKO STE
VEĆ ODLUČILI ROOTATI VAŠ MOB BUDITE PAŽLJIVI I DOBRO PROČITAJTE SVE!
ISTO TAKO, ZA BILO KAKVA OŠTEĆENJA JA SE ODRIČEM ODGOVORNOSTI I OVO RADITE NA SVOJU RUKU!
Pa da krenemo.
Svi fileovi koje trebaš su u jednoj .rar datoteci i možeš ih skinuti OVDJE.
Kada to skineš na svoje računalo izdvoji sve to u jednu mapu.
Preduvjeti za root su:
1. Instaliraj USB drivere na svoje računalo. Instalacija je u file-u koji je prethodno skinut.
2. Uključi USB Debugging Mode na mobitelu. Do njega dođes ako odes- Settings >> Developer Options.
3. Napravi backup svih važnih podataka.
4. Osiguraj da je baterija puna. Bar više od 80%
5. CWM recovery radi samo na Galaxy Young modelima GT-S6310, GT-S6312 (Dual SIM) and GT-S6310N (NFC).
Provjeri model svoga mobitela.
Nakon toga možemo krenuti sa rootanjem mobitela.
1.INSTALACIJA CWM RECOVERY-a NA GALAXY YOUNG.
Korak 1: Izdvoji Odin 3.07 .zip file sa nekim programom za izdvajanje.
Korak 2: Kopiraj SuperSu .zip file na SD karticu mobitela.
Korak 3: Ugasi svoj Galaxy Young. Zatim ga pokreni u Download Modu (kombinacija tipki Volume Down+Home+Power, drzi do prikaza logo-a).
Korak 4: Pokreni Odin 3.07.
Korak 5:Poveži Galaxy Young USB kabelom dok je u download modu. Sacekaj dok Odin detektira tvoj mobitel.
Korak 6: U Odinu, klikni na PDA gumb i pronadji downloadan recovery.tar.md5 file. Ostavi kvačicu na Auto Reboot i F. Reset Time, a ako je Re-Partition označen, makni kvačicu.
Korak 7: Dobro provjeri sve i klikni na gumb Start. Sada će početi instalacija koja traje oko 30 sekundi.
Korak 8: Kada instalacija završi u Odinu ćeš vidjeti u zelenom okviru PASS sto znaci da je instalacija uspješna, mobitel će se upaliti i možeš odspojiti USB kabel.
2.ROOTANJE GALAXY YOUNGA POMOĆU CWM RECOVERY-a.
Korak 9: Isključi mobitel i pokreni ga u CWM Recovery-u (kombinacija tipki Volume Up, Home i Power).
Korak 10: U CWM recovery-u, odaberi "install zip from sdcard" i zatim "choose zip from sdcard". Sada pronađi prethodno stavljen file SuperSu.zip i potvrdi instalaciju odabirom na YES.
Korak 11: Kada je instalacija gotova vrati se u početni meni i odaberi "reboot system now".
SADA JE TVOJ GALAXY YOUNG ROOTAN! NADAM SE DA JE SVE PROŠLO USPJEŠNO, AKO NIJE POSTAJ OVDJE KOJI JE PROBLEM I MOŽDA
GA USPIJEMO RIJESITI.
JoŠ jedna stvar:
Samsungovi mobiteli imaju tzv brojač koji broji koliko puta je instaliran custom firmware. U skinutoj .rar datoteci imas
aplikaciju Triangle Away koja sve vraca na nulu tako da se nezna da si rootao svoj mobitel.
Također u istoj .rar datoteci ima i original recovery tako da sve mozes vratiti na original, postupak je isti, samo umjesto
da u PDA kolonu stavis recovery.tar.md5 file stavi drugi originalan.
Ako nekome treba original firmware (koji je oko 600 mb) neka mi se javi na PP a mogu ga staviti i ovdje ako je potrebno.
Eto, nadam se da sam pomogao! :)
PONAVLJAM: ODRIČEM SE SVIH ODGOVORNOSTI U SLUČAJU BILO KAKVIH PROBLEMA S MOBITELOM.
Ovaj tutorijal nije moj autorski rad nego je to napravio Djalo96 sa xda-developers foruma, ja sam samo preveo i ucinio malo lakšim.
Kada napravite root i ako sve bude u redu, ostavite mi bar thumbs up ili hvala :)