Android ždere novac s računa

poruka: 9
|
čitano: 2.811
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Pozdrav od jednog novopečenog Androidaša :)

Na Galaxy Miniju 2 koristim T-Mobile mrežu, al nešta konstantno jede pare s računa. Znam da ćete sad reć "garant ti je upaljen neki widget ili downloader" ili tako nešta, al nije to.

Pogasim skoro sve procese, ostavim tek par da se stvar ne ugasi. Pogasim sva moguća sinkroniziranja, podatkovne pakete i updateove. Odem s uključenim podatkovnim paketima na 0.facebook.com, i normalno piše "Free access on T-Mobile network". Ako želim bit korisnik Androida, znači li to da stvarno moram ostat bez 15 kn preko noći? Žderanje para se znalo dešavat i dok je Wi-Fi uključen.

Evo popis procesa koji rade kad upalim smartfon (kad se Android učita, bude par sekundi onaj Media scanner i još se par sličnih stvari upale i ugase):

- Settings

- Software update

- Synchronise

- SyncML-DS

- Software update

- Digital clock

- Social Hub

- Social Hub

- SecPhone

- Google Play Store

- Google Services

- Email

- Samsung keypad

Dakle, postoji li neko rješenje ili sam prisiljen uzimat one suft pakete po 15-20 kn, ili koliko već dođu? Android je 2.3.6 Gingerbread, trunčicu brendiran od strane T-Mobilea (njihovi ringtonovi i appovi). Navodno se može spucat na Jelly Bean, al još nema ROM-ova nigdje...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

instaliraj si neki data counter, prati šta se događa.. simple as that

isto tako si možeš ugasiti data promet i gotovo

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 15:54 (nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Android ždere novac s računa

Pa ugasim ja data promet, al izgleda da i dalje uzima... Probat ću s counterima.

17 godina

Po čemu tu sad Android ždere novac s računa, ako već pišeš bombastične naslove, onda bar nek budu istiniti.

BTW. Kažeš da ideš na 0.facebook.com. Koliko ja znam, oni ne obračunavaju ono što si potrošio istog trena nego treba malo vremena, pa se to tebi čini kao da ti nešto drugo u pozadini radi data promet. Lagano instaliraš neki data counter kako je kolega predložio, pa ćeš sve lagano pratiti

Prouči thread

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 16:07 (dado2202).
17 godina
neaktivan

Moj prijedlog ti je 3G Watchdog

I see offline people !
16 godina
neaktivan
Nema ti tu pomoći. Kupi bon od 50 i aktiviraj Prejaku opciju!
Nasilje je zlo, a seks je najljepša stvar na svijetu. (Maja Miloš)
15 godina
odjavljen
The Man kaže...
Nema ti tu pomoći. Kupi bon od 50 i aktiviraj Prejaku opciju!

Izgleda da će tako i bit, valjda se tako neće trošit ko blesavo.

15 godina
odjavljen

dado2202, evo sad i sa 0.00 kn idem na 0.facebook.com. Mjerio sam s par appova promet, u svakom slučaju ne generira se više od 120-140 KB prometa na sat-dva. Uglavnom, ruknit ću 25 kn i neću palit GPRS cijeli dan... pa ćemo vidit..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a da probaš pobrisati pristupne točke tamo pod conectivity>mobile>mobile apn i onda isključiti mobile data off? onda se ne bi smio spajati...

el presidente http://www.speedtest.net/result/1631331270.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice