Upgradanje rama (neznam dal stane)

poruka: 5
|
čitano: 4.420
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Upgradanje rama (neznam dal stane)

oke znaci ovo je problem

imam 2x2gb ram a zelim 2x4gb 

http://www.instar-informatika.hr/corsair-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-8gb-2x240-dimm/COR-CMZ8GX3M2A160C9B

imam ovu maticnu pa mislim da je sve ok sto ce tice kompatibilnosti

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3515#ov

ali kako je maticna prilicno mala(ima samo 2 utora) to znaci da moram izvadiiti stari ram i staviti novi no kako je moj cpu hladnjak ogroman on zauzima dosta prostora i malo prelazi preko jednog ram bara 

sad neznam oce ovaj novi ram stati i kako da ga ubacim (hladnjak sam nedavno uzimao tako da je on jos dosta svijeze spojen sa cpuom)

ovih par slika ce valjda bolje objasniti situaciju

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Upgradanje rama (neznam dal stane)

-stat će jednako kao što stane postojeći, tj to je normalan ram, normalnih dimenzija. (postoji niski-low profile on je visine do zareza-kvačice koja fixira modul).

jedino može biti problema s kompatibilnosti/gustoća MBO max je 8GB, to podrazumijeva 2x4 ali ne mora biti da svaki 4GB modul prepozna, jednako posotje šanse da bi radio i 1x8. Provjeri u specifikacijama ili pitaj trgovca/servis. Veća šansa da bi radio neki 'stariji' modul upravo zbog gustoće (količina i kapacitet pojedinog chipa kojim se proizvodi modul, nije svejdno 4-ili-8 komada, jednostrano-dvostrano itd.).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

hvala puno 

e samo jos jedno pitanje kako da ga ubacim unutra :P

16 godina
ivanculo12 kaže...

hvala puno 

e samo jos jedno pitanje kako da ga ubacim unutra :P

Stisni polugice obadvije, izvadi, stavi novi, guraj dok se polugice ne vrate u prvobitni polozaj.

Lieber tot als rot
11 godina
neaktivan

ma eto thx sad sve znam ;D 

hvala puno ekipa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice