Jeftin DDR RAM (jedinica stara) zaključana tema

poruka: 21
|
čitano: 8.167
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Jeftin DDR RAM (jedinica stara)

Trebao bih hitno nadograditi ram, jer planiram prebaciti na vistu, i gledam sad cijene, čovječe pa to je nenormalno, i u vemilu i chipoteci, cijene su više od DDR2 i DDR3.

Može tko savjetovat gdje se može jeftino nabavit giga ili dvije? Ili više.

Jel poklanja tko možda, kojim slučajem?

na području Zagreba...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Naravno da je skuplje jer se više ne proizvodi. Ja sam bia kupia 1 GB DDR za 250kn. Preskupo je

A možeš ti ići i na Windows 7 s 512MB bez problema

Neznam šta da napišem :)
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 12:03 (Cerina15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jeftin DDR RAM (jedinica stara)

Probaj na PC expert forumu nać polovno pošto ti se novo ne isplati, a Win 7 na 512MB ti ne bih preporučia !

I see banned people.
16 godina
neaktivan

chuck noris vrti windows sedam i na 256 mb rama   Namigiva

ja sam bio sastavljao neki stari pc nedavno pa sam našao povoljnu memoriju na njuškalu, i to mi je lik poslao poštom iz zagreba, evo ti link pa pogledaj.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 12:31 (robisierra92).
16 godina
neaktivan

Kažem i ja da on može staviti WIndows 7 na 512MB RAM-a, ali nije preporučljivo

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Kažem i ja da on može staviti WIndows 7 na 512MB RAM-a, ali nije preporučljivo

ono s chuckom je bila šala, a sedimica sa 512 mb ddr rama je nešto najgore što si može napraviti, to nije rad, to je mučenje. a osim toga, za sedmicu je minimum je 1 gb rama.

16 godina
neaktivan

Ja sam vrtia Windows 7 na ovoj konfi

AMD Athlon 64 2ghz

1.5 GB DDR rama

6600GT

I radila je super samo što nisam mogao naći drivere za zvuk, pa sam ponovo na XP-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 13:41 (Cerina15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa to je ok konfiguracija za sedmicu. čudi me da nisi mogao naći drivere za zvuk, sedmica ih inače sama instalira. koja ti je matična pa da potražimo drivere?

16 godina
neaktivan

Tražia san u Windows updateu ali nema drivera.

Matična je Asus A8S-X

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.4.2010 13:29 (Cerina15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Ja sam vrtia Windows 7 na ovoj konfi

AMD Athlon 64 2000ghz

1.5 GB DDR rama

6600GT

I radila je super samo što nisam mogao naći drivere za zvuk, pa sam ponovo na XP-u

Uh,blago tebi,ti imaš procesor za stoljeće-dva. Cool

Nego,ja imam 768MB rama isto DDR, i bez pola frke sam imao Win7...

http://hr.test-iq.com/#280288 R32 FanPage
16 godina
neaktivan
Cerina15 kaže...

Tražia san u Windows updateu ali nema drivera.

Matična je Asus A8S-X

stvarno nigdje drivera.. šteta, sedmica je višestruko bolja od xp-a. a čuj, možeš kupiti i neku zvučnu karticu, to te košta 100 kuna max.

15 godina
neaktivan
Kada sam kupovao ddr za svoje racunalo platio sam 2gb ddr 400 kao suho zlato, uglavnom polovno je jedino rjesenje plavi oglasnik.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Jel netko slučajno ima viška doma 256 ili 512MB DDR400 memorije, danas sam kupio MB+neki AMD proc za 1kn Cool a nemam te nesretne memorije. Grafu, diskove i napajanje imam, samo memorija fali -.-. Pa, jel bi tko prodao to za pivu?

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Jel netko slučajno ima viška doma 256 ili 512MB DDR400 memorije, danas sam kupio MB+neki AMD proc za 1kn Cool a nemam te nesretne memorije. Grafu, diskove i napajanje imam, samo memorija fali -.-. Pa, jel bi tko prodao to za pivu?

da imam ja bih ti i poklonio Smijeh..ali nema, nestašica je. ja sam uzimao preko njuškala par puta, i nisam se zahebao (još uvijek).

16 godina
odjavljen
robisierra92 kaže...

da imam ja bih ti i poklonio Smijeh..ali nema, nestašica je. ja sam uzimao preko njuškala par puta, i nisam se zahebao (još uvijek).

Malo mi je sumnjivo kupovati memoriju preko oglasnika jer ako dobiješ neispravan primjerak ili ispravan koji jednostavno neće da radi na tvojoj MB, ode 50kn u vjetar.

Što je najgore, prije mjesec dana sam poklonio 512MB jer mi nisu trebali ("koji će mi k* to, ionako u moj komp više ne stane - imam samo 2 slota"). Pa ti dijeli okolo Viče

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan

čuj, ili 100 kuna preko oglasa ili 400 u trgovini..nema druge..uvijek mi se netko javlja s problemima oko sporosti tih starijih računala, i ja uvijek predložim da se nadogradi ram, i nema druge, nego na njušakalo i traži..

15 godina

Evo, da ne otvaram novu temu: bratić na starom kompu ima 256mb ddr memorije, 400 mhz, nezna koja firma. Kupio je 512mb od kingmaxa, isto 400mhz pa ga zanima dal može ostavit tih 256mb, dal ima veze što nisu isti proizvođači??

Go ahead. Make my day.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

U teoriji, nebi trebalo imat veze (pošto su čak i iste brzine). U praksi, na šrotex matičnim pločama sa čudnim chipsetima, mogući su konflikti (danas rijetko - sjetite se prije 10ak godina što bi se dogodilo kad bi kombinirali pločice SDRAMa različitih kapaciteta i proizvođača - o brzinama da ne govorimo). Ako se sistem digne i izdrži par sati zahtjevnije uporabe memorije (čitaj - igranje igara) i ne sruši se, sve je ok.

15 godina
imam pitanje.. Imam amd sempron 2500+ 1.4 ghz, ati radeon 9550 256 mb i 512 mb ddr1(pc-3200, 400mhz) ram-a.. Pa me zanima isplati li se dodati jos gigabajt (300 kn, nova, isti proizvodjac i frekvencija)?
14 godina
neaktivan

čuj, ili 100 kuna preko oglasa ili 400 u trgovini..nema druge..uvijek mi se netko javlja s problemima oko sporosti tih starijih računala, i ja uvijek predložim da se nadogradi ram, i nema druge, nego na njušakalo i traži..

LOŠA PREPORUKA PRIJATELJU

KAKAV RAM

NAJPRIJE TREBA DA SE PROMJENI HDD JER DISK NAKON NEKOG VREMENA GUBI NA BRZINI I SPORIJE RADI NAKON 3-5 GODINA DISK POČNE ŠROTATI DO BOLA _NARAVNO GOVORIM O SISTEMSKOM DISKU

I NAJPRIJE NJEGA TREBA DA SE MJENJA a potom ram

KOD ODABIRA DISKA ZA STARO RAČUNALO MOJ SAVJET JE DA SE DOKUPI DISK ŠTO MANJEG KAPACITETA RADI KOMPATIBILNOSTI ALI I ZBOG OSTALIH OGRANIČENJA

STARA PLOČA STARI RAM SPORIJUI PROC ITD IDEALNO DO 320GB NE PREKO TOGA..ZAČI DISK KOJEG MOŽETE KUPITI NOVOGA NA TRŽIŠTU SA NAJMANJIM KAPACITETOM

naravno kako vrijeme ide nemožete za staro računalo od 5 god kupiti disk od 80 gb jer se više ne proizvodi ili je rjedak već disk od 160 120 250 ili 320gb

Naravno govorim o sistemskom disku da se razumijemo......

Ram nadograditi nakon diska  u sadašnje vrijeme na max 1gb (ANTIVIRUSNI PROGRAMI)jer je daljnja investicija NEISPLATIVA.ram kako kolega kaže na pijac i po njega ili plavi i njuškalo...svakako kupiti rabljeni ram i to brand name.... i komp radi kao da ste ga jucer kupili u ducanu....

Naravno pičam sada o konfiguracijama s478 sA sAM2 i sl....da se razumijemo konfe stare 5 na dalje godina

svakakvo daljnje ulaganje je neisplativo je je logikom stariji ram skuplji od novoga...a novije stvari gledano s gledišta performansa i kompatibilnosti je neisplativo ugrađivati ,osim diska i min rama , na staro računalo staru ploču s starim chipsetom s starijom grafičkom...jeftijije je kupiti sve novo...

ovako ako kupite sistemski disk novi ako se odlučite za novo računalo jedno vrijeme ste s diskom mirni jedino  gubite samo na ramu jer njega ne možete da iskoristite a pošto ste nadogradili s minimalnom količinom memorije minimalno ste izgubili novaca ali 50-100kn max  u ram vašoj će staroj kanti dati dati novi sjaj......

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

U teoriji, nebi trebalo imat veze (pošto su čak i iste brzine). U praksi, na šrotex matičnim pločama sa čudnim chipsetima, mogući su konflikti (danas rijetko - sjetite se prije 10ak godina što bi se dogodilo kad bi kombinirali pločice SDRAMa različitih kapaciteta i proizvođača - o brzinama da ne govorimo). Ako se sistem digne i izdrži par sati zahtjevnije uporabe memorije (čitaj - igranje igara) i ne sruši se, sve je ok.

da se nadovezem ako imas n force chipset  ili intelov nemoj nikako da kupuješ high density DDR ram

sta se tice kompatibilnosti ako kupuješ negi brand name ram kingmax samsung v-data i sl neces imati problema

kupi sto nades i sto jeftinije

ako imas ddr400 module kupi ddr400 module ali nećeš da pogrješiš ako kupiš i ddr 333 ili ddr 266 module

samo ce da ti svi moduli rade na onom taktu koji je najmanji tj..najslabija karika ali ce ti sve raditi

ako ti racunalo služi samo za surfanje i gledanje filmova  rad super...

moj savjet ti je ne bacati novac na novi ram....jednina svrha nadogradnje rama ddr na konfama 5+++godin a su po meni antivirusni programi...jer zahtjevaju sve više i više rama kao i ie firefox i internet aplikvcije

kolega "šrotex" matične s čudnim čipsetom su sada u prednosti kolega da Vas informiram

ako se odlučite ići u krajnost i kupiti 2*1gb rama kupite no name ram novi na ebayu i high density i na tim šrotex pločama će u 99% raditi a proći ćete duplo jeftinije nego da kupujete brand name memoriju novu...(sto se novih modula tice)

kompatibilnost imati ces problema 1:100000...tako da se ne brini za to jako su male šanse skoro zanemarive  a a ako se ide na investiciju od 50-100kn svakako zanemarivo..jer ces ram lako prodati dalje a izgubiti ces samo na postarini

ram je uvijek tražena roba pogotovo ddr i da ne kazem sdram..ljudi doslovno ubijaju za 512 module pc133 rama...pogotovo oni koji imaju tvrtke i stara racuna a a toliko specifične programe da ima se ne ispplati prelaziti na novu platformu jer su licence za programe vezane uz računalo a radi sigurnosti moraju da imaju nove antivirusne programe koju su gladni memorije.....da ne DULJIM......POZ

Ako se sistem digne i izdrži par sati zahtjevnije uporabe memorije (čitaj - igranje igara) i ne sruši se, sve je ok.__NE BIH SE SLOZIO S VAMA NIKAKO...

RAM ILI RADI ILI NE RADI

AKO RADI  I SRUŠI VAM SE SISTEM ILI ZABLOKIRA NA IGRI MOGUCE JE DA JE MEORIJA KRIVA A NE KOMPATIBILNOST

AKO RAM NIJE KOMPATIBILAN PLOČA SE NECE UPALITI...

AKO RADI A NESTA SE SRUSI MOGUCE JE DA JE JEDAN DIO RAMA U DEFEKTU

JER RAM PLOČICA SE SASTOJI OD NEKOLIKO ČIPOVA SA OD PO 32 64 ILI 128 MB MEMORIJE

MOGUCE JE DA RAM RADI ALI JE JEDAN OD ČIPOVA NA NEKOM DJELU U DEFEKTU PA DOĐE DO RUŠENJA SISTEMA IILI IGRE.....

NAJBOLJE JE RAM PROVJERITI SA MEM TEST ILI NEKIM SLIČNIM PROGAMOM ZA TESTIRANJE MEMORIJA

AKO KUPUJETE MEMORIJU RADI KOMPATIBILNOSTI KUPUJTE DVOSTRANE PLOČICE

ZNACI DA ČIPOVI BUDU S JEDNE I S DRUGE STRNE JER SE ZNA DOGAĐATI DA PLOČICU OD 512 MB PRIKAŽE KAO 256MBKOD JAKO STARIH RAČUNALA...JAKO JAKO RJETKO

TO U VECINI SLUČAJEVA MOZETE POPRAV ITI FLASHOM BIOSA.....

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice