Zašto koristiti Linux?

poruka: 296
|
čitano: 72.485
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Zašto koristiti Linux?
Zvjerkan kaže...

Znam jednu tvrtku u kojoj ima kupljene 2 licence windowsa... a ostalo je sve Product BY torrent... xd ... a okreču kodišnje puuu no para ali im se ne isplati kupovat programe kad i ovako inspekcije nema .. A još usto i da dođe inspekcija je podmitljiva ! xd

lol

KODIŠNJE, USTOSmijeh

tko se usto??

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 12:36 (Fre3man69).
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Meni osobno ide na zivce sto se linux korisnici postavljaju kao da su ostali korisnici Windowsa ili npr Maca inferiorni prema njima. 

Onda kad pocmete spominjat kako kompajlirate kernel muka mi dodje.

Komplekse rijesavajte na linux forumima. Ne ovako.

poanta je u tome...što ste vi koji koristite windowse navikli da vam MS tetoši guzu...rješava sve probleme,na vašu paničnju kuknjavu,da vas se odmah potapše po ramenu..ukratko,mozak vam se ulijenio...razmazio...najveći vam je problem ovdje se puhati koliko je tko svoju "grafulju" overclockirao,tko ima jaču "konfu" i ostale bedastoće...i čim se ,kako biste opet ispali "kuuul" probate preusmjeriti na linux,i vidite da ovdje nema jakog tate MS-a,i kako se ovdje sve ne rješava dvoklikom,nego treba malo i mozak pokrenut inešto naučiti,e onda se nađete uvrijeđeni što,ma sram ga i stid bilo i linuxa,ne radi onako kako ste si zamislili u svojim uspavanim mozgovima...i točno...linux zajednica je definitivno superiornija od windows juzera..uostalom,to ste i sami primjetili...sad trk i zagrliti tatu MS-a i proliti koju suzu...

15 godina
neaktivan

Ok opet moj pravopis .. al ok ... da stvarno firma ima samo dvije licence .. a sve ostalo je ilegala ..zna jer sam tamo radio neke popravke .. pa sam vidio ni jedan kom im nije prošo osim 2 od 15 geniun test.. xd.. pa sad vidi ..

Linux .. dobor da je netko spomenuo da ako linux postane namjenjen večim masama korisnika da če se počet radit virusi za njega u večem broju .. a ako bi se to dogodilo .. onda ta barema meni največa prednos če nestat .. pa će opet netko izmišljat novi OS .. a kad sam već tu dlaije je FREE BSD linux ili UNIX?

17 godina
moderator
Zašto koristiti Linux?

Puno je prijava za zaključavanje ove teme, jer se duplicira s drugima. Već su neke slične teme zaključane, pa ako ovu raspravu želite usmjeriti na neku drugu teme - navediti link na nju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

Ok opet moj pravopis .. al ok ... da stvarno firma ima samo dvije licence .. a sve ostalo je ilegala ..zna jer sam tamo radio neke popravke .. pa sam vidio ni jedan kom im nije prošo osim 2 od 15 geniun test.. xd.. pa sad vidi ..

Linux .. dobor da je netko spomenuo da ako linux postane namjenjen večim masama korisnika da če se počet radit virusi za njega u večem broju .. a ako bi se to dogodilo .. onda ta barema meni največa prednos če nestat .. pa će opet netko izmišljat novi OS .. a kad sam već tu dlaije je FREE BSD linux ili UNIX?

ovo mi je najzabavniije čitati..prije svega vidi se koliko poznaješ strukturu unix,linux sustava i windowsa....to je nebo i zemlja...dakle..postoje virusi za linux,ali je npr.linux jako otporan,zahvaljujući svojoj strukturi OS-a na pošasti...ono kad netko kaže .exe samo klikneš i sve je super...e tako se najčešće virusi šire...kod linuxa toga nema..ne mogu se mijenjati sistemske postavke samo klikom...uvijek OS traži autorizaciju... koji da izabereš??.pa kreni od linux puppy distribucije...ono da naučiš filozofiju linux-a

15 godina
neaktivan

Aha ok tnx .. idem ja onda učit malo linux bootat ču ga sa usba pa da vidim još malo gdje šta kako s čime ...

I PLS bez locka molim!

17 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Pa i na windowsima (vista/7) program nemože mjenjat sistemske fileove, sve dok ga ne pokreneš kao administrator (isto kao sudo naredba u linuxu).

I sad recimo da prosječan juzer skine program/igru za linux s torrenta, a u readme mu piše da mora u terminal upisat  sudo crack.sh. I eto ti sranja....

Više ni linux nebi bio otporan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zašto koristiti Linux?

(ustao na 'desnu nogu', pa hajd' još malo tipkanja...)

opet copy-paste par naziva s googlea? Kakve veze sad ima FreeBSD? Što prosjećan korisnik (koji po mom mišljenju ne postoji..) može s naredbom dir i sl.

Nabacivanje takvih 'informacija' nema nikakve svrhe. Koja je korsit od kopiranja tel imenika Pekinga (osim da u tom trenutku baš nekome to treba), šansa da je to informacija ili smeće je 1:10n-tu (n=cca 9.876).

Dakle 'probao' si nekoliko distri linuxa, ali nisi primjetio da se instalacije mogu obaviti ...(Quark), na nekoliko načina. Dali tebi treba još jedna distra? Ok, evo ti RedHat, minix, SLES, MythBuntu, Pupi, ... dali će se nešto promijeniti nakon 20 distri? Kao u osnovi automobila, svi rade na manje-više isti način, svaki auto također, i osnovna funkcija je da nešto možeš (u suprotnom ne možeš) na konkretnom OSu. Pošto je jedina stvar koja ti je interesantnija backtrack, to govori da nemaš ni želje nešto naučiti, nego samo očekuješ ikonu, klik -ili dblclick i rezultat je tu.

Tako gleda korisnik (i to je OK), kao recimo DVD-player, ubaciš, play i gledaš. Ali se nemoj onda uguravati u grupu onih koje zanima nešto više, koji žele .... (nešto).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma meni je dovoljan ubuntu .. firefox ... media player ... i to ot ... i neik messinge .. i to to ... Što se tiče igara ne igram ih baš nešto .. najviše što radim na winsima je cod2 server ..  da znam kako na linuxima da radi .. nebi ni razmišljao da radim server na winsima .. ali nemam pojma .. jer kolko sam vidio svi serveri se vrte na linuxima .. pa zato sam između ostaloga postavio ovu temu da vidim za šti linux može služit ..(server, korisnički os, administratorski...) ako shvačate ..

16 godina
protjeran
tnakir kaže...

Meni osobno ide na zivce sto se linux korisnici postavljaju kao da su ostali korisnici Windowsa ili npr Maca inferiorni prema njima. 

Nemoj sam sebi u usta skakati. Pogledaj u kojoj sekciji si. Piše Linux. Upravo fanovi windowsa dođu kvariti rasprave na linux podforumu. Ako nema nitko ništo pametnije za reći osima da nešto windowsi bolje rade onda bolje da ne pišu. Zar je tako teško se suzdržati od toga? Nije da vas microsoft plaća za reklamu. Linux ostavite linuxašima i ljudima koji bi htjeli probati.

Za windowse imate svoju sekciju i svoje probleme.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
16 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

Pa i na windowsima (vista/7) program nemože mjenjat sistemske fileove, sve dok ga ne pokreneš kao administrator (isto kao sudo naredba u linuxu).

I sad recimo da prosječan juzer skine program/igru za linux s torrenta, a u readme mu piše da mora u terminal upisat  sudo crack.sh. I eto ti sranja....

Više ni linux nebi bio otporan.

Jel ti to ozbiljno?  Zar nije dovoljno miljon puta ponoviti koliko je bitan open source i što je uopće? I šta da upišem sudo crack.sh? Pogledam source i šta onda-brišem. Prvo treba naučiti kako linux sustavi funkcioniraju prije nego se ovakve gluposti pišu.

A i uostalom duboko sumnjam da bi gejmeri instalirali linux da na njima igre igraju. Ako već skida crackiranu igru onda tako može i windowse skinuti.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
tnakir kaže...

Nemoj sam sebi u usta skakati. Pogledaj u kojoj sekciji si. Piše Linux. Upravo fanovi windowsa dođu kvariti rasprave na linux podforumu. Ako nema nitko ništo pametnije za reći osima da nešto windowsi bolje rade onda bolje da ne pišu. Zar je tako teško se suzdržati od toga? Nije da vas microsoft plaća za reklamu. Linux ostavite linuxašima i ljudima koji bi htjeli probati.

Za windowse imate svoju sekciju i svoje probleme.

upravo tako ... ja želim saznat nešto o linuxu .. zašto je dobar .. i u kojim je stavrima savršen .. a želim na njemu zavrtit server .. pa mi treba što više informacija za konaču odluku!

16 godina
protjeran
Zvjerkan kaže...

upravo tako ... ja želim saznat nešto o linuxu .. zašto je dobar .. i u kojim je stavrima savršen .. a želim na njemu zavrtit server .. pa mi treba što više informacija za konaču odluku!

Najjednostavniji ti je način instalirati i isprobavati. Nema boljeg načina. Na forumu će kao i u svakoj temi doći tisuću različitih mišljenja oko isto toliko distribucija (jedan od problema i prednosti je broj distribucija). Počni od  najpoznatijih i najboljih tipa Ubuntu, Mint, Fedora itd. Upoznaj se dovoljno sa sustavom pa kreni dalje. Nakon određenog vremena ćeš sam znati što je tebi osobno bolje i što ti najbolje odgovara. Za sve treba vrijeme.

17 godina
Zvjerkan kaže...

Aha ok tnx .. idem ja onda učit malo linux bootat ču ga sa usba pa da vidim još malo gdje šta kako s čime ...

I PLS bez locka molim!

Kao prvo tu si 7 dana i vec provociras ljude. Ako vec ne znas pravopis (razliku izmedu č i ć) onda koristi slovo c. Ispadas nepismen, jos kazes da radis kao informaticar, ja osobno nikad nebi zaposlio nekoga tko pise kuča ili bootat ču ga.

Drugo ne mozes ici malo uciti na linuxu, trebas fino sjesti i koristiti linux bar par mjeseci, vidjeti kako instalirati svari, vidjeti kako sve funkcionira, naredbe etc. etc.

Ja osobno nisam korisnik samo linuxa iz jednostavnog razloga, a to je sto radim u AutoCAD-u i sto volim igrati CS. Nadalje, imam instaliran Ubuntu, koji koristim za ucenje, tj. jos ne kuzim najbolje neke stvari i jos se praksam.

Zasto preci na linux, prvobitno jer je besplatan, onda jer ces puno vise neuciti nego u Win-u, jer imas ljudi koji rade na windowsu po 10 godina i jos nemaju pojma sta racunalo moze, znaju samo instalirati igru, koju ne znaju crackirat, a da su u linuxu, malo bi se potrudili, naucili bi nesto, procitali.

Miro kaže...

Puno je prijava za zaključavanje ove teme, jer se duplicira s drugima. Već su neke slične teme zaključane, pa ako ovu raspravu želite usmjeriti na neku drugu teme - navediti link na nju!

Što je linux?

Prijeći na Linux (ne igram se na računalu)?

Windows XP vs Linux Ubuntu

Sve su to slicne teme, te tri sam uzeo jer su bile prve, nije mi se dalo vise traziti.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
15 godina
neaktivan

pa imao sam 3 mjeseca linux mint .. i bio mi je ok .. sve što mi je trebalo je bilo u njemu .. codeci player .. jedino sma messinge instaliro i to sve šljakoalo .. ali onda je došla sesen početak škole svi ponovno počeli igrat cod .. a najbolje nam je igrat na mom serveru jer u svako doba možemo birat mape .. a to nisam shvatio kako zavrtit na linuxu .. mislim server ne igra .. pa sam se vratio .. ali sad .. pokušavam nači riješenja .. jer sad na vinsima zna bit problema .. jednostavno od puno konekcija komp sam napravi time out na 5 min i dalje sve šljaka ... dok one koje sam server vidio na linxima rade bezprijekorno..!

17 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Ma to sam bezveze napiso sh, neznam koja extenzija se koristi za izvršne datoteke. Pošto mi ubuntu to ljepo skriva....

Ugl, htio sam reći da kad bi jednog dana linux bio popularan, i kad bi razne crackove pokretali kao super user svašta bi bilo moguće :P

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nadimak888 kaže...

Ma to sam bezveze napiso sh, neznam koja extenzija se koristi za izvršne datoteke. Pošto mi ubuntu to ljepo skriva....

Ugl, htio sam reći da kad bi jednog dana linux bio popularan, i kad bi razne crackove pokretali kao super user svašta bi bilo moguće :P

Binary tako se zove i nema ekstenziju jer je nepotrebna.

Pa naravno da bi bilo moguće, ali koliko ja znam crackirano je ilegalno i samim time su si korisnici sami krivi za svoja zaražena računala. Tko im je kriv što ne žele dati 300 kuna za original, a imaju komp u vrijednosti 10 000 kuna minimalno. Pitanje je nije li to licemjerno?

17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Nisi počeo na dobar način tražiti informacije, više si tražio njegove slabosti u usporedbi sa Windowsom - bolje rečeno opravdanje zašto ga nebi koristio. Linux je dosta različit od Windowsa, i po kernelu i po samom doživljaju koji ostavlja na korisnika. Ako stvarno želiš da naučiš nešta o Linuxu (bilo kojoj distribbuciji) trebaš odvojiti vreme i strpljenje na stranu za njega kako bi postigao ono što želiš.

Neke od stranica da započneš:

1. psychocats.net - stranica na kojoj su jednostavnim rečnikom objašnjenje najčešće radnje vezane za Ubuntu.
  2. linux.com - odlična stranica sa dosta tutorijala, članaka i vodiča.
  3. linuxzasve.com - domaća stranica koja donosi vesti iz sveta Linuxa.
  4. ubuntuguide.org - opsežan i detaljan pregled mogućnosti Ubunta.
  5. ubuntuforums.org - službeni forum Ubuntu Linuxa.
  6. bug.hr/forum - forum sa dosta tema posvećenih Linuxu.
If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
17 godina
neaktivan

samo što bi umjesto ubuntuguide radije stavio ubuntugeek, jer guide neke tutoriale koje sam gledao uopće ne funkcioniraju. neznam jel oni na nekim tutorialima uopće to testiraju prvo pa onda pišu ili samo uzmu od negdje i urede svojim tekstom. dobro, to je bilo prije, od tada nisam pratio taj site, neznam kako je sada..

freedom's just another word for nothing left to lose
17 godina
neaktivan
The Acacia Strain kaže...

samo što bi umjesto ubuntuguide radije stavio ubuntugeek, jer guide neke tutoriale koje sam gledao uopće ne funkcioniraju. neznam jel oni na nekim tutorialima uopće to testiraju prvo pa onda pišu ili samo uzmu od negdje i urede svojim tekstom. dobro, to je bilo prije, od tada nisam pratio taj site, neznam kako je sada..

Nisam primetio dpropuste u tutorijalima.

If you play a Windows. installation disk backwards, a Satanic voice commands you to kill puppies! - Oh come on, that's nothing. If you play it forwards, it installs Windows
16 godina
neaktivan

nemojte zaboraviti wiki.open.hr  :)  

Ubuntu 9.10 Karmic Koala
17 godina
Quark kaže...

Nisi počeo na dobar način tražiti informacije, više si tražio njegove slabosti u usporedbi sa Windowsom - bolje rečeno opravdanje zašto ga nebi koristio. Linux je dosta različit od Windowsa, i po kernelu i po samom doživljaju koji ostavlja na korisnika. Ako stvarno želiš da naučiš nešta o Linuxu (bilo kojoj distribbuciji) trebaš odvojiti vreme i strpljenje na stranu za njega kako bi postigao ono što želiš.

Neke od stranica da započneš:

psychocats.net - stranica na kojoj su jednostavnim rečnikom objašnjenje najčešće radnje vezane za Ubuntu.

linux.com - odlična stranica sa dosta tutorijala, članaka i vodiča.

linuxzasve.com - domaća stranica koja donosi vesti iz sveta Linuxa.

ubuntuguide.org - opsežan i detaljan pregled mogućnosti Ubunta.

ubuntuforums.org - službeni forum Ubuntu Linuxa.

bug.hr/forum - forum sa dosta tema posvećenih Linuxu.

Svakako valja na ovo dodati i ubuntu-hr.org - udruga Ubuntu korisnika u Hrvatskoj na kojoj također možeš mnogo toga doznati!

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Znam jednu tvrtku u kojoj ima kupljene 2 licence windowsa... a ostalo je sve Product BY torrent... xd ... a okreču kodišnje puuu no para ali im se ne isplati kupovat programe kad i ovako inspekcije nema .. A još usto i da dođe inspekcija je podmitljiva ! xd

hahahahhahahahah ne pricaj gluposti

svatko ima svoje misljenje i to se nemora shvacati kritikom
15 godina
neaktivan

stvarno ti kažem .. nema beda u hr mož vrtit ilegalke dokle oš nema nikakvih sankcija .. ni od inspekcije.... znam šta pričam ..

17 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...
tnakir kaže...

poanta je u tome...što ste vi koji koristite windowse navikli da vam MS tetoši guzu...rješava sve probleme,na vašu paničnju kuknjavu,da vas se odmah potapše po ramenu..ukratko,mozak vam se ulijenio...razmazio...najveći vam je problem ovdje se puhati koliko je tko svoju "grafulju" overclockirao,tko ima jaču "konfu" i ostale bedastoće...i čim se ,kako biste opet ispali "kuuul" probate preusmjeriti na linux,i vidite da ovdje nema jakog tate MS-a,i kako se ovdje sve ne rješava dvoklikom,nego treba malo i mozak pokrenut inešto naučiti,e onda se nađete uvrijeđeni što,ma sram ga i stid bilo i linuxa,ne radi onako kako ste si zamislili u svojim uspavanim mozgovima...i točno...linux zajednica je definitivno superiornija od windows juzera..uostalom,to ste i sami primjetili...sad trk i zagrliti tatu MS-a i proliti koju suzu...

Naravno iskeširam pare za windows i onda bi ga trebao i sam popravljat. Tvoj problem što ti sve trebaš sam rješavati i jeb.ati se s tim - tako si odabrao.

I ne - nisi ništa pametniji zato jer si instalirao linux. Niti ti se mozak nešto posebno nije pokrenuo.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 16:40 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Naravno iskeširam pare za windows i onda bi ga trebao i sam popravljat. Tvoj problem što ti sve trebaš sam rješavati i jeb.ati se s tim - tako si odabrao.

I ne - nisi ništa pametniji zato jer si instalirao linux. Niti ti se mozak treba pokrenuti.

hahahaha .. možda ... neznam .. ali sigurno je da za šta platiš to onaj kom si dao pare mora da riješi ili nečeš koristiti ... a za linux .. besplatan je pa ako ti ne valja popravi si ga sam jer ga nisi platio... ali to ima svoje prednosti i mane ... prednost .. možeš napravit što god želiš .. a jedina mana je ta da nema nekog stručnjaka koji je to proizveo pa če ti dat zakrpu nego snalazi se druže kako znaš do iduče verzije.. zar ne?

17 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Paolo2612 kaže...

I ne - nisi ništa pametniji zato jer si instalirao linux. Niti ti se mozak treba pokrenuti.

hahahaha .. možda ... neznam .. ali sigurno je da za šta platiš to onaj kom si dao pare mora da riješi ili nečeš koristiti ... a za linux .. besplatan je pa ako ti ne valja popravi si ga sam jer ga nisi platio... ali to ima svoje prednosti i mane ... prednost .. možeš napravit što god želiš .. a jedina mana je ta da nema nekog stručnjaka koji je to proizveo pa če ti dat zakrpu nego snalazi se druže kako znaš do iduče verzije.. zar ne?

Ovo je meni jedna po najglupljih izjava u vezi linuxa - da, istinita je, ali potpuno glupa. Gotovo nitko ne može napraviti sve što želi - najćešće zbog neznanja, nedostatka volje, drugih obaveza itd.

Čitam malo Bufferov post i isto se smijem:

"I šta da upišem sudo crack.sh? Pogledam source i šta onda-brišem. Prvo treba naučiti kako linux sustavi funkcioniraju prije nego se ovakve gluposti pišu."

Sada mi iskreno odgovori - Koliko ljudi zna pogledati source kod i razumijeti ga što on radi? ...ma nije problem ako naučiš kako sustav funkcionira. Isto tako nije problem ni napraviti nuklearni reaktor - samo treba naučiti kako taj sustav funkcionira.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
15 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Evo da se pohvalim ovo sada pišem sa ubunta 9.10 doduše live cd-a .. nisam se još odlučio da ga instaliram .. pa isprobavam..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@Paolo2612

ti uspoređuješ nuklearni reaktor sa linuxom?

molim te, nemoj onda drugima govorit o glupim postovima, ti si ovdje definitivno ispao kralj. ako neznaš složit linux po svojoj volji ili nemožeš natjerat da aplikacije rade kako treba, nemoj onda niti govoriti da se nemože.

freedom's just another word for nothing left to lose
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.2.2010 17:09 (The Acacia Strain).
17 godina
neaktivan
Zašto koristiti Linux?

Khm...

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice