Pozz svima
Ovako, pokusavam instalirati cod2 na linux mint 64bit. Instaliram wine 1.2, dx9 preko winetricks-a i zatim COD2.
Instalacija COD2 mi se smrzne nakon sto me pita za registraciju i ostaje mi crni ekran kojeg moram ubiti preko system monitor-a. Nakon toga pokrenem COD2 multiplayer, ali na pocetku mi se rezolucija prebaci na 640x480, prva 2 ekrana su mi bijela i nakon toga mi se pojavi ogroman kursor i tu stane.
Ubijem ga opet preko system-monitor-a ali u tom slucaju kao da se laptop restarta, svi procesi su ubijeni i vrati me natrag na login screen
pokusao sam i sa COD4 i sa playonlinux i uvijek isto. Vidim da je sa 1.1.3 platinum, valjda bi onda sa 1.2 trebalo raditi bez problema?
Koliko vidim u uputama, za COD2 ne bi trebalo nista posebno raditi
Da nije zbog toga sto sam za grafu instalira drivere sa ATI-eve stranice? Radi se o mobility radeon HD5730
Pokusao sam dodavati i u regedit prema uputama
on console run “wine regedit” and then:
- in HKEY_CURRENT_USER-Software-Wine create, if it's doesn't already exists, a new key named Direct3D
- in Direct3D create the following strings with teh following values:
string: DirectDrawRenderer value: opengl
string: Nonpower2Mode value: repack
string: OffscreenRenderingMode value: fbo
string: RenderTargetLockMode value: auto
string: UseGLSL value: readtex
string: VideoMemorySize value: (memory size of your graphic card)
čitao sam po netu da bi i cairo dock i compiz mogli biti potencijalan problem, ali i kad njih iskljucim isti problemi
Ima li tko iskustva sa instaliranjem COD2 preko wine-a?
Unaprijed hvala