Linux Compiz

poruka: 32
|
čitano: 4.158
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Linux Compiz

Poštovanje gospodo,

Molim da mi netko pojasni kako uključiti Compiz u Linuxu, budući da ga nemogu uključiti. Kaže: Effects could not be enabled. Koristim i više nego dovoljan hardver.

Linux: Ubuntu 8.04 x64

Grafička: nVidia GTX260

Driveri za grafičku: LINUX-Nvidia-x64_86-177.80-pkg2.run --> Jako teško instalirani - nakon nekoliko pokušaja i gašenja grafičkog sučelja

Monitor (možda zatreba): ASUS VW193D-B (19¨ - 1440×900)

Ako još nešto zatreba pitajte :D

Nadam se da na ovom forumu ima iskusnih Linuxaša koji mi mogu pomoći. Početnik sam u Linuxu (znam ponešto jer ga imam u školi). Svidio mi se i sad bi htio u potpunosti prijeći na Linux (Windows da mi služi samo za nuždu). A kako me ovo s compizom živcira neznam baš... Molim pomoć.

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Linux Compiz
prvo- fulal si podforum

kaj se compiza tice3 vjerojatno ej instaliran, driveri vjerojatno nisu dobro instalirani. pokreni glxgears kroz terminal da vidis dal radi
ako ti sve radi tj pokazuje framerate onda je okej. onda instaliraj compizcomfig-settings-manager ili kak se vec zobve paket
instaliraj i emerald i fusion-icon. dok to sve sredis pokreni fusion.icon imas negdi u appearance ili ka se vez zove(ne koristim gnome) ili pokreni iz terminala, to je najsigurnije i to je to, nema bas neke mudrosti.
i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
devil kaže...
prvo- fulal si podforum
pokreni glxgears kroz terminal da vidis dal radi
ako ti sve radi tj pokazuje framerate onda je okej
 A ako ne ?

root@hrvoje-desktop:/home/hrvoje# glxgears
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't get an RGB, Double-buffered visual
root@hrvoje-desktop:/home/hrvoje#
Kublach
17 godina
neaktivan
majko mila odma se makni sa roota
si ti zdrav? reko si da neznas s linuxom a logiras se ko root? jao.
nije ti instaliran drajver za graficku.
17 godina
Linux Compiz

Jooj, pa nisam tutlek, ne pikam gdje neznam, zato pitam. Kak nisu instalirani ? Možeš li mi pomoći da ih instaliram kak spada ? Molim te ?

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
odes na restricted drivers ili kak se to zove u ubuntu, i klkiknes da se instalairjau driveri od nvidie. nisi tak probal?
17 godina
devil kaže...
...restricted drivers...
 Vjerovo ili ne to mi je danas profesor u školi objašnjavao, ali ja toga nemam.

EDIT: I pokazao, ali na verziji 7, a ja imam 8
Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 22:16 (Kublach).
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

ajde čovječe baci Linux i stavi Vistu gore...

AMD Duron 800 Mhz, 128 Mb SDRAM, GeForce2 32 Mb, WIN 98 .... Uglavnom Crysis nedadi, da je možda problem u konfi, al ja mislim kad bi gore stavio Vistu da bi sve radilo...

0 0 hvala 0
17 godina
korg11 kaže...

ajde čovječe baci Linux i stavi Vistu gore...

Volim i Vistu, imam ju kao Dual Boot, ali Linux mi treba za školu pa kad ga već imam mogu i raditi na njemu i ostati na njemu. Uostalom ima sve što i Vista osim virusa (dobro sad sam pretjerao :D). Imam i Vistu ali želim LINUX.
Kublach
17 godina
neaktivan
gode lijevo, 3 tab- system, pa onaj dolje ispod toga imas drivers ili hardware nekaj, nema da fulas, pogledaj. promjenili ime u hardware drivers, sad naso an netu. sekund a guglanja.
17 godina
devil kaže...
gode lijevo, 3 tab- system, pa onaj dolje ispod toga imas drivers ili hardware nekaj, nema da fulas, pogledaj. promjenili ime u hardware drivers, sad naso an netu. sekund a guglanja.
 Da, to sam i ja našao, sam problem je tu šta je taj prozor prazan i kaže: No proprietary drivers are in use on this system
Kublach
17 godina
neaktivan
kad si usral s instalacijom tih nekih drivera.
prvo moras maknut taj driver.
nvidia-installer --uninstall

pa u xorg.conf promjenis driver iz nvidia u nv

i restiras vratis se u ubuntu bez nvidia drivera i odna sve sredis kroz hardware drivers
17 godina
Linux Compiz

Šta točno da napravim. Ovo mi je xorg.conf

# xorg.conf (X.Org X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by failsafeDexconf, using
# values from the debconf database and some overrides to use vesa mode.
#
# You should use dexconf or another such tool for creating a "real" xorg.conf
# For example:
#   sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg
Section "InputDevice"
    Identifier    "Generic Keyboard"
    Driver        "kbd"
    Option        "XkbRules"    "xorg"
    Option        "XkbModel"    "pc105"
    Option        "XkbLayout"    "hr"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier    "Configured Mouse"
    Driver        "mouse"
EndSection

Section "Device"
    Identifier    "Configured Video Device"
    Boardname    "NVIDIA GeForce 8 Series"
    Busid        "PCI:4:0:0"
    Driver        "nv"
    Screen    0
    Vendorname    "NVIDIA"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier    "Configured Monitor"
    Vendorname    "Generic LCD Display"
    Modelname    "LCD Panel 1440x900"
    Horizsync    31.5-56.0
    Vertrefresh    56.0 - 65.0
  modeline  "640x480@60" 25.2 640 656 752 800 480 490 492 525 -vsync -hsync
  modeline  "800x600@56" 36.0 800 824 896 1024 600 601 603 625 +hsync +vsync
  modeline  "800x600@60" 40.0 800 840 968 1056 600 601 605 628 +hsync +vsync
  modeline  "1024x768@60" 65.0 1024 1048 1184 1344 768 771 777 806 -vsync -hsync
    Gamma    1.0
EndSection

Section "Screen"
    Identifier    "Default Screen"
    Device        "Configured Video Device"
    Monitor        "Configured Monitor"
    Defaultdepth    24
    SubSection "Display"
        Depth    24
        Modes        "1024x768@60"    "800x600@60"    "800x600@56"    "640x480@60"
    EndSubSection
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier    "Default Layout"
  screen 0 "Default Screen" 0 0
EndSection
Section "Module"
    Load        "glx"
    Load        "GLcore"
    Load        "v4l"
EndSection
Section "ServerFlags"
EndSection

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.10.2008 22:48 (Kublach).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pa tebi nije ni instaliran nvidia driver:) probaj promjeniti u driver u "nvidia" ako si tak siguran da si instaliral driver
prije toga anpravi ovo
cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bekap
da imas bekap
pa ako nebude radil x sistem da mozes u konzoli napraviti
cp /etc/X11/xorg.conf.bekap /etc/X11/xorg.conf
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

A da probaš iz Synaptica instalirat EnvyNG, to ti je program čija je jedina svrha da ti instalira ATI ili Nvidia drivere, ovisno koji tebi trebaju Smijeh Upali ga, pokreni automatsku instalaciju, i kad skripta bude gotova resetiraj komp. Ako ne bude 3D efekata nakon restarta, u xorgu promijeni driver iz nv u nvidia (mada nisam do sada vidio da se to dogodilo s envyem, al zlu ne trebalo, driver če se sigurno instalirat)

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
devil kaže...
pa tebi nije ni instaliran nvidia driver:) probaj promjeniti u driver u "nvidia" ako si tak siguran da si instaliral driver
prije toga anpravi ovo
cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.bekap
da imas bekap
pa ako nebude radil x sistem da mozes u konzoli napraviti
cp /etc/X11/xorg.conf.bekap /etc/X11/xorg.conf
 Jooj, promjenio sam i onda me je tražio da podesim drivere i monitor u LOW GRAPHIC MODU (800*600). Kada sam podesio ostala mi je ista rezolucija i pod opcijom driveri nisam znao šta da izaberem (GeForce, GeForce6, GeForce7, GeForce8, GeForce2, GeForce3, GeForce4) pa sam izabrao GeForce. Kada sam vidio da neće ići vratio sam se uz pomoć bekapa.
Kublach
17 godina
Cika Jova Zmaj kaže...

A da probaš iz Synaptica instalirat EnvyNG, to ti je program čija je jedina svrha da ti instalira ATI ili Nvidia drivere, ovisno koji tebi trebaju Smijeh Upali ga, pokreni automatsku instalaciju, i kad skripta bude gotova resetiraj komp. Ako ne bude 3D efekata nakon restarta, u xorgu promijeni driver iz nv u nvidia (mada nisam do sada vidio da se to dogodilo s envyem, al zlu ne trebalo, driver če se sigurno instalirat)

Isprobavam, za 10ak minuta se javim
Kublach
17 godina
Linux Compiz

Nebi išlo. Nakon šta je instalacija prošla, restart i onda mi nudi izbor, a u izboru SVEGA (ATI, INTEL, nVidia, SIS....) i izaberem nVidia i opet one silne GeForcice a nigdje GTX200 series. I opet se rezolucija podesila na 800*600. Opet me bekap spasio. Dolazim na ideju da srušim linux i ponovo ga dignem (možda riješi problem ko na Windowsima - ruši i instaliraj ponovo i raditi će) :D

Kublach
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

Nisam neki linux stručanjak ali gledajući ovaj tvoj xorg.conf nisam mogao a da ne skužim ovo

Section "Device"
  Identifier "Configured Video Device"
  Boardname "NVIDIA GeForce 8 Series"
  Busid "PCI:4:0:0"
  Driver "nv"
  Screen 0
  Vendorname "NVIDIA"

Obrati pažnju na ovo što sam podebljao. Možda trebaš izabrati da je u tebe GeForce 8

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

Pa u njega je GeForce 8, samo se malo drukčije zove Smijeh  malo je pakosno za reć, al tako je kako je.

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
Linux Compiz

Neznam kakav si sa engleskim ali upisi u google ubuntu nvidia geoforce X. i odi na neke forume. Tamo ćeš sigurno naći dobro objašnjene tutoriale kako staviti pojedine drivere i probleme koji su mučili ljude kod instaliranja istih. Imaš milijun foruma usko specijaliziranih za linux koji su jako aktivni i puni rasprava. Nema problema na koji netko nije naišao, a u nas ćeš teško naći rješenje jer većina ljudi koristi nelegalne windowse pa nemaju potrebu za linuxom. Evo ti upute sa nekog foruma za ubuntu Hardy (mislim da je to 8.04)

Note that installing the nVidia driver will fix some screen resolution problems.

1. Go to the System > Administration menu, click on Hardware Drivers, and then enable the NVIDIA accelerated graphics driver checkbox in the Device Driver tree. If you need to set up multiple monitors, go to step 3. Otherwise, just restart the computer and you're done!
  2. (alternative) If the previous step didn't work, you can manually install and enable the nVidia driver: sudo apt-get install nvidia-glx-new
    sudo nvidia-xconfig
    Note: If you have a GeForce4 video card, you may need to use nvidia-glx instead of nvidia-glx-new. And if you have a very old card, like a TNT, you may need to use nvidia-glx-legacy instead.
  3. Power off your computer, connect all monitors, and then turn the computer back on. When you get to the GRUB menu, select the option to boot into Ubuntu in recovery mode. You will eventually get to a menu where you can choose to drop into a root shell. Once you're at the root shell prompt, enable the nVidia driver: sudo nvidia-xconfig --twinview --enable-all-gpus
    Finally, exit the root shell by pressing CTRL+D, and choose the Resume normal boot option.
  4. You can now modify screen resolution, dual monitor setup, etc.: sudo apt-get install nvidia-settings
    sudo nvidia-settings
    You can change the settings in the X Server Display Configuration section and then click the Save to X Configuration button and save the file as /etc/X11/xorg.conf. The settings will take effect the next time you log in.

0 0 hvala 0
17 godina
daseparo kaže...
  1. Go to the System > Administration menu, click on Hardware Drivers, and then enable the NVIDIA accelerated graphics driver checkbox in the Device Driver tree. If you need to set up multiple monitors, go to step 3. Otherwise, just restart the computer and you're done!
  2. (alternative) If the previous step didn't work, you can manually install and enable the nVidia driver: sudo apt-get install nvidia-glx-new
    sudo nvidia-xconfig
    Note: If you have a GeForce4 video card, you may need to use nvidia-glx instead of nvidia-glx-new. And if you have a very old card, like a TNT, you may need to use nvidia-glx-legacy instead.

ma nema veze, nije upalilo ovo drugo - ono prvo nemogu jer u hardvare drivers nemam ništa. kako je tako je.

Kublach
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

Čuj tvoj problem je što mislim da trenutno nema Nvidia drivera koji prepoznaju 260 na linuxu. Kako ti se baš ne isplati čekat, probaj sa Geforceom 8, trebalo bi radit (sličan slučaj je bio s mojom Radeonkom 4850, samo su driveri izašli odmah isti tjedan, pa nije dugo trajalo Smijeh )

Why so serious???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
177.80 prepoznaje gtx seriju.
17 godina
devil kaže...
177.80 prepoznaje gtx seriju.
 Tako piše, ali kada uključim nVidia drivers (u xorg.conf napišem nvidia) kada pokrećem Linux pita me za drivere i monitor. Pod driverima ima svega. Izaberem NVIDIA i onda mi nudi GF, GF6, GF7, GF8,GF2,GF3,GF4. Nema serije 200 i ja izaberem 8 i neda mi rezoluciju kak spada a kamo li compiz. Probao sam i samo GF ali na isto dođe. A automatski kada kliknem configure stoji na vesa drivers. Ako nisam dobro objasnio slikati ću.
Kublach
17 godina
neaktivan
idi k prijateljuu koj i se kuzi da ti to slozi. nema ti boljeg rjesenja. ako si iz kc ja ti dodem to sredtit:)
17 godina
devil kaže...
idi k prijateljuu koj i se kuzi da ti to slozi. nema ti boljeg rjesenja. ako si iz kc ja ti dodem to sredtit:)
 ZG, jedino tako. Naći ću već nekoga.

Nego sad sam se sjetio, dali je bitno ako je taj linux instaliran iz WUBIja ?
Kublach
17 godina
neaktivan
pojma nemam, niti sam ikad videl wubi niti sam na ubuntuu, sori, tu ti nemogu pomoci.
17 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Nego sad sam se sjetio, dali je bitno ako je taj linux instaliran iz WUBIja ?

Ne, sama instalacija je ista, Wubi jedino instalira u fajl koji glumi particiju, a ne na pravu particiju.
17 godina
neaktivan
Linux Compiz

imam ubuntu prek wubija i compiz radi, iskocio mi neki prozor i reko da moram instalirat nvidia drivere ja upisao pass i instaliralo se tak da ti nemogu pomoci, btw imam geforce 8800

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice