HRID linux

poruka: 8
|
čitano: 2.171
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HRID linux

Evo da vas pitam jeli itko probao HRID distribuciju linuxa? Malo surfam po netu i slučajno naletih na to.

Na njihovoj stranici nisam baš puno saznao o njoj, izgleda zanimljiva jer ne znam ni jednu više hrvatsku linux distru osim ove.

Piše da je zasnovana na mandrake distribuciji i da je uglavnom za početnike.

Zanima me dali se redovno updejta distra jer ne znam baš ništa o njoj.

Nažalost stranica im je u k**** pa ne mogu više saznat s nje.

Btw. Evo im stranica

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
RE: HRID linux

Ako pise da je zasnovana na Madrakeu onda je to jako staro. Mandrake je promijenio ime u Mandriva prije 4-5 godina.

16 godina
HRID linux

OMG sorry nisam znao, inače sam nub za bilo kakve linuxe, koristio sam samo ubuntu, znači ovaj projekat je propao.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

OMG sorry nisam znao, inače sam nub za bilo kakve linuxe, koristio sam samo ubuntu, znači ovaj projekat je propao.

Ma hrid je propao odavno, tada još nije bilo ni ubuntua. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
17 godina
neaktivan
xxxxx kaže...

Evo da vas pitam jeli itko probao HRID distribuciju linuxa? Malo surfam po netu i slučajno naletih na to.

Na njihovoj stranici nisam baš puno saznao o njoj, izgleda zanimljiva jer ne znam ni jednu više hrvatsku linux distru osim ove.

To je staro, pogledaj samo datum na web stranici...

Bilo je govora da će ekipa iz Osiječke podružnice HULK-a složiti nešto bazirano na Fedori, ne znam jesu li krenuli i dokle su došli, ali imam kontakte pa ako te zanima javi se na PM.

www.linuxzasve.com
15 godina
protjeran
ambivalent kaže...

To je staro, pogledaj samo datum na web stranici...

Bilo je govora da će ekipa iz Osiječke podružnice HULK-a složiti nešto bazirano na Fedori, ne znam jesu li krenuli i dokle su došli, ali imam kontakte pa ako te zanima javi se na PM.

Bilo bi zgodno da se napravi na razini hrvatske potpuno nova distribucija. Ali da se onda uđe profesionalno u to, pa da se osiguraju repository-i, redoviti update-i itd. Nema smisla nešto raditi ako nećeš održavati kak spada.

A i mišljenja sam da bi to bio jako lijep projekt pošto je HULK jedna od najstarijih linux zajednica na svijetu. (1994 ako se ne varam).

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
16 godina
HRID linux

Štete što nema hrv. linuxa, nadam se da će ti s fedorom uspjeti.

Ne trebaju mi kontakti, ali bi bilo dobro da informacije koje dobiješ napišeš u ovoj temi ili da otvoriš posebnu temu za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hrid je bila distribucija koju je radio Kost,i bila je bazirana na Mandrakeu koji je tada bio vjerojatno najpodesnija disribucija za početnike

nažalost s vremenom Kost nije više imao vremena održavati je a kako nije bilo nikog zainteresiranog da ju nastavi,jednostavno je nestala

ja sam je tada bio isprobao i bila je dobra i dobro prevedena,ali danas ubuntu,mint,fedora i ostali imaju hrvatski jezik pa i nije baš neka potreba za posebnom hrvatskom distribucijom ali naravno da bi bilo dobro kad bi postojala,jer možda bi se kroz nju više ljudi "navuklo" na linux

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice