Windowsi XP idu dalje

poruka: 16
|
čitano: 3.488
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi XP idu dalje".
17 godina
protjeran
Windowsi XP idu dalje

Dakle 2010 godine možemo očekivati da če hardware jeftinijih prijenosnika biti  dovoljno jak za pokretanje Viste ali neznam da li če baterije biti dorasle tom zadatku.  A da možda daju Windows Mobile za prijenosnike?  Ili da naprave specijalnu Vista Notebook  verziju OSa?

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2008 17:34 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windowsi XP idu dalje

Tko zna što se sve može u sljedećih 2 godine dogoditi u tehnologiji baterija ili čipova uopće? Upravo zbog relativno kratkog trajanja baterije me prijenosnici ne privlače.

Ali, natrag na temu posta - Win XP ostaje još par mjeseci duže - pa naravno! XP je totalno 'ispeglani' OS kod kojeg više nema iznenađenja i vrlo je pouzdan. Uopće me ne čudi što M$ produljuje rok za njegovo ukidanje. Vista će isto tako vjerojatno kroz par godina biti uglancana, a možda ju i zaobiđu sa peglom, pa slože skroz novi OS (prema najavama) kroz nekih 2 godine.

Skužili su da je bolje (profitabilnije) izdavat svakih par godina skroz novi OS nego napraviti jedan pošteni koji bi potrajao Bogataš

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
neaktivan
Decki u M$-u su shvatili da nebi bilo fer ili uredu da ga ukinu.
Pa vecina svijeta ga koristi.
Kao što si rekao:ispeglan i u međuvremenu stabilan i ne radi probleme.
Visti baš ne vjerujem i necu tako brzo.
Dok god ima updatova i service packova za XP koristit cu ga
17 godina
neaktivan

Zapravo je stvar jednostavna. WindowsXP ostat će operativni sustav profesionalaca još dugo vremena koliko god se Microsoft trudio objasniti da bi trebao služiti samo "jeftinijim" prijenosnicima. Vista će pretežito biti u uporabi kod privatnih korisnika i "prisilom", predinstalirana na novim prijenosnicima koje kupite. Migracija sa Viste na XP na takvim računalima ostat će i dalje jedna vrsta gnjavaže kao što je i danas.

Nadat se da će se Vista kroz SP-ove stabilizirati i poboljšati logiku, stabilnost i sigurnost korištenja.

17 godina
neaktivan

Vista je OK samo za drkeljanje po kompjuteru i pisanje u Wordu i slično.

Čim ti treba nešto konkretno, to ne radi ili ne radi kako treba...

17 godina
neaktivan

Nemojte me krivo shvatiti, ja koristim Vistu Ultimate 64bit već 3 mjeseca skoro i sve mi fino radi, ali treba imati noviji i jaki hardver i biti spreman da će biti nekih starijih igara/programa koji možda neće htjeti proraditi (ja za sada naišao samo na 1 stariju igru koja mi nije htjela startati - HOMM IV). Vjerujem da je Vista budućnost i već polako i sadašnjost, te najviše mi je fora novi DirectX10, (a uskoro dolazi i još noviji), a kako sam gamer, ne mogu bez najnovijih igračih tehnologija Belji se

U biti smatram kako je novi DX jedina stvar radi koje se isplati preč na Vistu (i to samo 64 bitnu Ultimate verziju koja najbolje radi od svih varijanti Viste).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

Definiraj konkretno. Visual Studio mi radi normalno, Flash CS3 mi radi normalno, Poser mi radi normalno...

17 godina
neaktivan
Windowsi XP idu dalje

Ja kad sam skužio da mi Total Commander  +  masa  drugih  programa  koje  svakodnevno  koristim ne radi s Vistom, odmah sam vratioxp. I još mi s njom nisu normalno htijeli radit

dvd - rom i pržilica.

Osobno  smatram  da  još  uvijek  nema  dovoljno  razloga  (a  ni  stabilnosti)  da  se  pređe  na  Vistu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Visual Studio 2003 i SQL Server 2000 ne rade normalno, a ako imaš starih stvari, to i nije baš najsretnije.

I još da dodam da mi nije neka shema raditi na VirtualPC-u.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2008 10:47 (AnteM).
17 godina

Koja je to verzija Total Commandera?! (Nemoj pogrešno shvatiti "?!", naprosto nisam imao taj problem i niko mi se nije žalio.) Meni nisu radile one stvari koje sarađuju sa OS-om na nižem nivou (stare verzija antivirusa i firewalla, Nero 6, trebala je zakrpa za Visual Studio), ali, mimo toga, sve je radilo jako lepo od prvog dana. Performanse u zahtevnim aplikacijama su bile dobre, igre su radile pristojno, često korišćei programi su se podizali zaista brzo, dopale su mi se neke sitne dorade... Jedino što stvarno zauzme solidnu količinu memorije i onda na računarima sa manje RAM-a (1GB) postaje malo manje ugodan za rad jer vrlo često postoji zastoj od par desetinki između zahtevanja neke trivijalne radnje i njenog izvršenja jer je OS u međuvremenu potreban deo memorije swapovao.

Ipak, upravo zbog ovog poslednjeg je produžetak licenciranja XP-a dobar i razuman potez, mada će se nuditi samo verzija Home koja mi baš i nije prirasla za srce. Znatno me više zanima šta će doneti Windows 7 koji je Gates potvrdio za narednu godinu (i zanima me kako će MS razrešiti konkurenciju između Viste i 7).

EDIT: Uh, sad se setih kako sam se iznervirao zbog Visual Studija! 'Ajd što je trebalo preći na 2005 i što je i toj verziji trebao SP1, al' kad sam posle par neuspešnih pokušaja krpljenja pročitao da mu tokom instalacije na C treba 7GB slobodnog prostora i da moram da reparticioniram disk... Tad sam stvarno izgubio živce. Al' srećom, to je bio jedini tako idiotski slučaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2008 10:53 (Ivan(4)).
17 godina
neaktivan
Windowsi XP idu dalje

Ljudi kojima je Vista ok, uglavnom klikću s mišem i gledaju u ekran ili igraju igre (dakle vrte jednu aplikaciju). Takvi su rijetko probali intenzivan rad gdje tipkaš 400 znakova u minuti da bi napisao neku dokumentaciju ili gdje vrtiš 2 instace VS-a + DB + IIS da bi nešto debugirao. Čim kreneš s brzim tipkanjem, prebacivanjem tabova, invociranje intelisensa (ctrl+space), izvođenjem procedura u sqlu, prebacivanjem iz koda u design -  vista počne krepavat. Prebacivanje između tabova traje po 10 sekundi, intelisense dobije lag od sekundu dvije, i to više nije upotrebljivo za rad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windowsi XP idu dalje

--- GREŠKA ---

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2008 13:02 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma neznam koji je Total Commander bio. 6 nešto. Uglavnom instalirao sam Vistu čim je izašla dao joj mjesec dana da se dokaže i odustao. Sada su stvari vjerojatno bolje što se tiče podrške programa i stabilnosti, ali nije to još to. Za intenzivan rad xp je jeoš uvijek daleko ispred.

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Skužili su da je bolje (profitabilnije) izdavat svakih par godina skroz novi OS nego napraviti jedan pošteni koji bi potrajao Bogataš

XP produžuju zbog ovih novih mini-prijenosnika koji nemaju snage da vrte Vistu. U suprotnom bi svi vrtili linux na njima, a pošto se radi o velikoj svoti novaca i Microsoftu, sve je jasno.

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com
17 godina
Windowsi XP idu dalje

Neznam kak vama, ali meni su XP sasvim OK sistem... Sjećam se još kako je to bilo one davne 2001 (barem mislim) kad je XP prvi put izašao i prelazak s 98 je bio bolan, no isplatilo se. I sad od Xp-a imamo što imamo. Vista je po meni sasvim druga stvar. Stavio sam je neki dan gore (za probu) i nije mi nešto. Nije mi ispunila očekivanja koja sam imao tako da danas definitivno XP ide natrag gore. Samo će vrijeme pokazati koji će biti rating Viste i dali će (milom ili silom) prekriti tržište, a i osvojiti srca korisnika računala... Zasad se slažem da je vista OS koji treba još puno nadogradnje. No živi bili pa vidjeli... Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windowsi XP idu dalje

E bas to :)

Sjecam se kad sam prelazio sa 98 SE (e koji je to bio OS.... dobri stari dani...) na XP... i furao dual-boot nekih 2-3 mjeseca. Ali u svakom slucaju je XP bio vidno bolji, i brzi. Tako da prijelazak nije bio tako tezak, osim par drivera...

Prelazak sa XP-a na Vistu je totalno drukciji... a ja se osobno nadam da ce XP-furat sve do sljedecih Windoze-a... a po mogucnosti izbacit i SP4...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice