to sam i ja primjetio na xp mi baterija trajala 8h a na 7 jedva 5h
prije na visti mogla 2h,sada 2h al pod opterecenjem,znaci isto je
A ja mislio da mi je stari r50e odlazi u vječna lovišta, instalirao win7strater, super radi, ali bateriju posiše za 15 min.
Isto iskustvo, mislim da Win7 brze trosi bateriju. Ne znam zasto ali mozda 'Windows Search' i glad za CPU i GPU resursima je problem.
Nadam se da su i očekivali takve rezultate. Windowsi 7 nisu ništa drugo nego ispolirana Vista, a već i vrapci na grani živkaju o tome kako Vista bateriju potroši brže od starog XP-a. Nemam ništa protiv XP-a, dapače, treba mu podići spomenik ako ni za što drugo, onda za dugovječnost, no mogli bi onda napraviti i usporedbu kako Windowsi 98 koriste bateriju u usporedbi s XP-om (kad bi bilo drivera) - vjerujem da bi na 98-ici baterija postigla još bolje rezultate nego s XP-om.
Trebamo se okrenuti novi(ji)m operacijskim sustavima, a na to bi nas prije nego DX 10 i 11 "natjerao" jak razvoj 64-binih aplikacija svih vrsta, no za sada se pokazalo (s iznimkom adresiranja memorije) da zaista 64 bita u biti nije bitno.
Za post poviše apsolutno se slažem ali izbjegavan ikakve usporedbe zbog čestih flamewarova a ti si usporedio sa svim živim..samo si zaboravio spomenit Isusa:P
Kao prvo, Windowsi 7 nisu samo ispolirana Vista. Kao drugo normalno je da noviji operacijski sustavi troše više resursa od starijih, i da baterija traje kraće. Najbolje da svi na laptope stavimo Win98 ili DOS.
Kao prvo, Windowsi 7 nisu samo ispolirana Vista. Kao drugo normalno je da noviji operacijski sustavi troše više resursa od starijih, i da baterija traje kraće. Najbolje da svi na laptope stavimo Win98 ili DOS.
Najbolje da MS izbaci win8 di baterije neće ni radit. Kome još triba baterija?
za ovo je bio potreban test "nezavisnih izvora" pa to je najlogicnija najocitija posljedica zahtjevnijeg OSa --- a jesu izmislili toplu vodu ... to je valjda sam zakljucio svatko tko je ikad sam instalirao windowse...
a jbga, sve ima svoju cijenu. Za aero sucelje, malo 3D flipinga, sjena itd. treba vise struje. Logicno je da trosi vise ne znam zasto time razbijaju glavu. Uvjeren sam da se na 7ici stavi theme old fashioned windowsa da bi baterija trajala sigurno pola sata duze ako ne i vise.
Apsolutno se slažem... više mogućnosti = potreba za više resource-a = veća potrošnja baterije...
A i žalosno je da ljudi opet (i još uvijek) traže i zadnju banalnu stvar, koja je 'jako jako loša jer ne razumijemo zašto je tako', samo da nešto popljuju.
Apsolutno se slažem... više mogućnosti = potreba za više resource-a = veća potrošnja baterije...
A i žalosno je da ljudi opet (i još uvijek) traže i zadnju banalnu stvar, koja je 'jako jako loša jer ne razumijemo zašto je tako', samo da nešto popljuju.
Zapravo nije tako. Svi danas pokušavaju napraviti proizvode koji trebaju što manje resursa, naročito energije. Stvar je u tome da se trebalo potruditi i bolje optimizirati potrošnju u Win7, ali MS ili nije briga ili je trebalo brže obrnit lovu pa nisu stigli to napravit.
Meni je XP na laptopu držao 5-6 sati, sada oko 4 i po sata, ali barem meni nije strašno - nisam vezan za mobilnošću čitav radni dan ;) uvijek je pitanje kome treba šta i da li je voljan nešto žrtvovati za nešto drugo. Po meni 7ca ima mnogo više pluseva na rang listi neko što me brine koliko će mi izdržati baterija.
ne znam kaj se tu tolko ljudi cude? to je ko da ste do sad imali golfa s 1.4 motorom i kupite sa 1.6 16v, pa se cudite kak trosi vise od ovog prije... sve ima svoju cijenu
ustvari su prozvodaci baterija krivi jer nisu drzali korak s MS, MS je razvio novi OS, a ovi su ostali na istim baterijama :P
Zapravo nije tako. Svi danas pokušavaju napraviti proizvode koji trebaju što manje resursa, naročito energije. Stvar je u tome da se trebalo potruditi i bolje optimizirati potrošnju u Win7, ali MS ili nije briga ili je trebalo brže obrnit lovu pa nisu stigli to napravit.
Slažem se da treba napraviti novi proizvod kojem je potrebno manje resource-a, ali zaboravljaš na činjenicu da se optimirizati može do određene granice... Vista je živi primjer neoptimiziranog proizvoda. no po mom mišljenju (i testiranju zadnjih skoro godinu dana) sedmica je poprilično optimizirana. Živi dokaz je da sam ju digo na stari dell laptop (inspiron 9300 - 1.2ghz centrino sa 768mb ddr2) i stvar se vrti jednako brzo kao i xp.
A sad filozofija puka: na tom laptopu mi sa sedmicom baterija radi 50% kraće. Ova izjava je živa istina i s tom izjavom mogu dokazivati sve i svašta ali svi sa takvim izjavama bi se trebali zapitati u kakvom je stanju njihova baterija stvarno?
Na novom laptopu je razlika potrošnje baterije minimalna. na starom je već izražena jako.
I kad bi se tako postavio, jedini mogući razlog bi mogao biti nekakva mržnja ili preziranje prema proizvođaču.
Napravi sljedeće:
Instaliraj XP i digni sve programe i servise koji su u startu instalirani na sedmici i vrte se već pri startu, pa onda usporedi kolko baterija traje na jednom i na drugom. i nemoj ovdje zaboraviti na windows 7 transformation pack jer i GUI ima nekakve zahtjeve... Po meni, to je jedini dobar test za usporedbu. Jer ako baš treba gledat kolko baterija traje, instaliraj si linux i ugasi digni ga u runlevel 3 pa reci kako ti jako dugo traje baterija i da windowsi ne valjaju.
Mislim da sam pokrio večinu primjera i nikako ne potičem besmislenu raspravu oko toga što je bolje i tko ima večeg, već želim napomenuti da se xp i sedmica ne mogu uspoređivati out-of-the-box u ničemu, pa tako ni u potrošnji struje!
... serem... može se usporediti solitare i minesweeper 8-)
Ja nisam nista primjetio, i dalje mi traje 5 sati na high performance... nma bes Velike razlike
Pa jel vi kojima baterija traje krace drzite win7 u high performance jer normalno da na XP-u dulje traje baterija kad nema power profila i automatski se skalira procesor na nize brzine cime se produljuje baterija, mozda cak i XP prebacuje u nesto u stilu power savera u win7.
I evo Windows7 je najbolji najbrži bolji od xp kad ono već pravi probleme!
Ja imam netbook koji cesto koristim pri putovanjima i jako mi je bitno koliko traje baterija, stoga za mene je problem ako na win 7 baterija traje krece; sad kad znam da traje manje, necu ih instalirati. Isto tako ne bi bilo rasprave da ms ne misli ugasiti xp-e. u tome je stvar. kupio sam netbook sa xpeom koji mi sluzi za putovanja. sedmica trosi vise resursa i baterija slabije traje a ja cu jednom morati prijeci na 7-icu sto automatski znaci losiju stvar za mene ako mislim ostati na windowsima. to pokazuje da sam napravio los potez samim kupovanjem netbooks xpeom. mislim da je logika jasna i zasto se ljudi bune i zasto ovi testovi i kritike na racun slabijeg trajanja baterije su dobro dosli.
sada se mogu javiti oni koji tvrde kako tehnologija ide naprijed i kako treba slijediti tehnologiju. ja nemam nista protiv da ide naprijed ali imam protiv toga da me se tjera da funkcionalan i zdrav proizvod moram zamjeniti novijim samo zato jer xp-e nece imati jos dugo podrsku. vjerovatno cu prijeci tada na linux, no vjerujem da sam bio jasan.
cijela ta igra je cista kapitalisticka pljacka i drago mi je sto se ljudi bore protiv toga umjesto da je prihvacaju zdravo za gotovo.
gube bitku na smartphoneima, na ARM-u ih nema (jer ne smiju kontra intelovog atoma), na netbook uređajima nude okrljaštenu verziju starter edition, na notebook uređajima baterija ... steve ballmer quo vadis?
I evo Windows7 je najbolji najbrži bolji od xp kad ono već pravi probleme!
Koristio sam Xp dok nije izašla Vista. Kada je izašla Vista prešao sam na nju i bio sam sasvim zadovoljan.Ako ništa ono mi je bar GRAFIČKI bila lepša od XP-a. Koristio sam je do pre neke 2 nedelje kada sam W7 instalirao na drugoj particiji da vidim kako izgleda i kako se ponaša. Mogu da kažem da u opšte nisam naročito IMPRESIONIRAN sa W7. Ima nekih poboljšanja itd ali je sve to daleko od toga da bih ja pao u mogu reći "histeriju" koja vlada od kada se pojavio W7. Toliko ga hvale kao da je to neko čudo od sistema,a stvarno mi nije jasno kako su do tog zaključka došli za ovako relativno kratko vreme. Ja tako DRASTIČNU razliku ne vidim. Čak šta više troši mi više RAM memorije nego Vista! Neki portable ( na flashu) programi neće da mi rade na W7 a rade na Xp-u i Visti, takođe i neki "obični" programi nisu kompatibilni (tj. moraju se kupiti nove verzije 2010). Verujem da je sva ova FAMA oko W7 čista markentiška kampanja. Vista SP2 je sada sasvim pristojan i stabilan sistem i na mnogim sajtovima možete pročitati da je to sada već jako slično W7. Ja da sam morao da platim licencu za W7 sigurno je da bih taj novac smatrao bačenim.
Ovako, što se kaže : "Kad je džabe i sirće je slatko"!
ako pogasite sve te puste 3d sheme dobit cete 30 min do sat ;)
Ma o čemu pričate? Sad svima od jednom baterija traje kraće na 7-ici nego na XP-u. Ajde još jednom, uključujući i Bugovce, pročitajte "nezavisne testove"!
Prvo: dva testa se nadovezuju na jedan. Nezavisni... Ne baš. Može biti fascinantno kako se testovi razlikuju, čak i sa istim hardverom i softverom, samo ako su ciljevi drugačiji (jedni da dokazuju jedno a drugi obrnuto, konkretno da jedni dokazuju da 7-ica više troši bateriju a drugi da 7-ica manje troši bateriju)!
Drugo: svi su testirali isključivo Netbookove a ne laptope!
Treće, Battery Eater test daleko je od realnosti! Zašto? Zato što niti jedan korisnik ne funkcionira kao test! Battery eater radi cijelo vrijeme i bez pauze, korisnik vulgaris aka čovjek malo opterećuje procesor malo ne. I baš u tim trenucima dolazi do izražaja power management koji na aktivan ili pasivan način čuva bateriju.
I dovraga, jel se baš u svakoj temi, gdje je nešto vezano uz MS, netko mora spomenuti Linux i/ili MacOS... Odrastite i sjašite!
Zašto? Pod njima baterije traju još kraće nego pod Win 7.
I dovraga, jel se baš u svakoj temi, gdje je nešto vezano uz MS, netko mora spomenuti Linux i/ili MacOS... Odrastite i sjašite!
Alfredo nr.2 je prvi koji ga je spomenio, rekavši da mu je on jedini izbor. ti si ga spomenio drugi po redu. a spominje ga i microsoft i to predstavljajući sedmicu :)
Ja imam netbook koji cesto koristim pri putovanjima i jako mi je bitno koliko traje baterija, stoga za mene je problem ako na win 7 baterija traje krece; sad kad znam da traje manje, necu ih instalirati. Isto tako ne bi bilo rasprave da ms ne misli ugasiti xp-e. u tome je stvar. kupio sam netbook sa xpeom koji mi sluzi za putovanja. sedmica trosi vise resursa i baterija slabije traje a ja cu jednom morati prijeci na 7-icu sto automatski znaci losiju stvar za mene ako mislim ostati na windowsima. to pokazuje da sam napravio los potez samim kupovanjem netbooks xpeom. mislim da je logika jasna i zasto se ljudi bune i zasto ovi testovi i kritike na racun slabijeg trajanja baterije su dobro dosli.
sada se mogu javiti oni koji tvrde kako tehnologija ide naprijed i kako treba slijediti tehnologiju. ja nemam nista protiv da ide naprijed ali imam protiv toga da me se tjera da funkcionalan i zdrav proizvod moram zamjeniti novijim samo zato jer xp-e nece imati jos dugo podrsku. vjerovatno cu prijeci tada na linux, no vjerujem da sam bio jasan.
cijela ta igra je cista kapitalisticka pljacka i drago mi je sto se ljudi bore protiv toga umjesto da je prihvacaju zdravo za gotovo.
sorry lega, ali laprdaš bez veze...bla bla truć truć ser ser kenj kenj...kao i većina postova sa sličnom tematikom...
na netbooku sam dobio linux...i trajao je ravno 15 minuta...presudno je bilo...pustio sam mjuzu...i kad sam ugasio player...mjuza je i dalje svirala...a o grafici ne želim potrošiti ni riječi...toliko nešto ružno nisam vidio od win95 i OS/2 warp-a...toliko o linuxu...
stavio sam gore xp...poslije 4,5 sata sam ga sam ugasio...nisam mogao dočekati da se baterija isprazni...tako da iskreno i ne znam koliko traje baterija na xp-u...
stavio sam gore i vistu...jedini razlog što sam je maknuo je bilo...malo sam se zaigrao...pa instalirao i sql server i visual studio...ipak netbook nije za to...
na sedmici slična priča kao i sa xp-om...baterija traje minimum 4.5 sata...i još je nisam potrošio do kraja...
postoje opcije u power option's-u...treba malo pogledati...i podesiti na optimum...ali ne...svi bi htjeli da bude cool...fensišmensi...a da troši manje nego xp...kako da ne...
a spike tipa kapitalisti, revolucija i ostalo...možeš si ti i ostali zakačiti mačku o rep...
nije sramota ne znati...sramotno je pametovati a nemati pojma...
Znači laptop sa XPom ima bolje optimizirani rad i potrošnju baterije od sedmice a po mom osobnom iskustvu i mnogim drugim reviewima OSX Leopard ti može izvući još 20% više vremena od XPa. Koliko je onda sad Snow bolji od Sedmice ne želim ni pomislit :) Nisu bezveze najpopularnije prerade Hacitosha netbookići.
Dok igram FarCry2 na Windowsima 7, baterija na laptopu mi jako kratko traje. Nekoga bih optužio za to, ali ne znam da li Microsoft ili Ubisoft.
Bitno je što je pokrenuto na laptopu. Treba stopirat windows servise, ubit procese, stavit grafiku na neku ružnu i bez aera, pa ako je to i dalje OS s kojim će se dati živjeti, super. ali baterija će duže trajati (a tek ako se ugasi i monitor...).
Sedmica ima više stvari od XP-a, i ako to nekom toliko smeta, neka je makne i stavi što već hoće.
E jel neko cuo da se baterija recimo gubi kapacitet s vremenom...(svaka baterija pa cak i ona u tgovini sto stoji na polici) procitajte malo krakteristike Lionskih baterija) i preporucljivo je mjenjati bateriju svakih neznam koliko godina ( malo godina ) student ETF-a