Jednostavno savršeno. Konačno da i dizajnom i operativnim sistemom imamo doslovno direktnog konkurenta iPhonu koji je zasad najbolji telefon tog tipa.
A gde si video savrsenstvo, od ovih nekoliko slika ?
za sad nisam previše oduševljen......sve ovisi kak će se onaj "poslovni" dio ponašat
Kako sto izgleda ovo je kompletno novi OS i pretpostavljam da ne bi radili stari programi sa WinMo 6.5 ?
Bice tesko za M$.
Jednostavno savršeno. Konačno da i dizajnom i operativnim sistemom imamo doslovno direktnog konkurenta iPhonu koji je zasad najbolji telefon tog tipa.
Lol, otkud to? Ocito nisi bas dobro upucen, posto 'direktnih' konkurenata iPhone-u ima kolko hoces i to kvalitetnih. Ima i boljih smartphonea od iPhone, fakat neznam di ti zivis.
Kako sto izgleda ovo je kompletno novi OS i pretpostavljam da ne bi radili stari programi sa WinMo 6.5 ?
Bice tesko za M$.
Ne, no za ovakvu vrtsu mob-a mozda i nije toliko to vazno..nek M$ napravi dobru office, facebook, twitter integraciju, dobar browser te par vaznih aplikacija(YouTube, Lotus) te naravno izbacit WinMo 7 (za nas geekove :D koji bi bio nasljednik WM6.5(bez ogranicenja tweakanja:)
Evo i video o novom OS-u/mob-u
nisam profesionalac, ali mi se čini da je izbornik na prvoj slici malo sa strane
E ovo mi vec lici na microsoft!
Meni se cijela priča i ne sviđa baš nešto, ono staro mi je više "po mjeri".
Trenutno ne postoji ništa potvrđeno osim par slika, koliko sam uspio naći, ali ako su istinite one prijašnje glasine, onda se s ovim boldanim slažem. Ako nema multitasking, browser flash, a aplikacije se instaliraju preko M$-ovog servisa, onda je ništa drugo nego direktna konkurencija iPhone OS-u u kategoriji half-smart phone.
Znam da će ovaj post izazvati negodovanje kod određenih članova foruma, ali ti članovi bi trebali shvatiti da ima korisnika kojima potpuna smart phone funkcionalnost treba ili je samo žele.
Na videu izgleda lijepo i zanimljivo, ali zato je video i napravljen.
Malo konfuzno djeluje sa svim tim smjerovima gore-dolje-lijevo-desno + izbornici... trebat će gps navigacija za snaći se po mobitelu.
Ali to je samo prvi dojam, treba pričekati da izađe i vidjeti kako se ponaša u praksi.
I dosadili su više (proizvođaći mobitela i mobilnih OSova) s tim naglašavanjem integracije facebooka kao da se svima vrti svijet oko toga.
Najavljuju tek da izlazi pred kraj godine, vidit ćemo kako će do tada napredovati Symbian, Android i iPhoneOS.
A dolazi nam i MeeGo (http://meego.com/) zajednički rad Nokije i Intela nasljednik Nokijinog Maemo OS-a i Intelovog Moblina.
Ovo je potencijalni epic fail sudeci po slikama, sve viri tamo sa strane, uopce ne stane na ekranu mobitela
Ako to bude ovako kako je prikazano na ovom videu bit ce malo tesko snaci se u pocetku, ali cini mi se zanimljivo. Trba sacekat da izadju prvi mobiteli s tim pa cemo vidjet koliko je to dobro ili lose u praksi
Evo Windows Phone 7 uživo:
http://www.engadget.com/2010/02/15/windows-phone-7-series-hands-on-and-impressions/
Izgleda prejadno.
Ne mogu vjerovat.
Cijelo vrijeme se nadam konkurentu Symbiana, Maema i nasljednika WinMo-a a dobijemo ovo.
Stvarno sam razocaran.
Ovo bi valjda trebalo konkurirati Androidu i iPhone OS-u ali ne vidim koje ovaj OS ima prednosti nad Androidom i iPhoneom...
GUI mi izgleda odvratno a na videu se vidi da OS stucne i da nije bas brz.
Kakav open source, kakvi bakrači!
http://www.engadget.com/2010/02/15/windows-phone-7-series-hands-on-and-impressions/
Tipcno WinMo-oski aka neoptimizrino..pa to steka na Snapdaragon proci!
Tipcno WinMo-oski aka neoptimizrino..pa to steka na Snapdaragon proci!
Ovdje izgleda puno bolje.
http://gizmodo.com/5472166/an-epic-22+minute-walkthrough-of-windows-phone-7
Ako izlazi krajem 2010 oni imaju poprilično vremena sve to ispeglati i srediti, ali postoji problem: Prerano su pokazli karte. Za 10 mjeseci konkurencija može sve iskopirati, ali vjerovatno i ms ima nekog skrivenog asa u rukavu.
Ovo je ili WinCE ili WM s izmjenjenim presentation layerom...
Nacin na koji je definirana HW specifikacija podsjeca potpuno na specifikaciju za WM7...
A BBC kaže ovo:
Ovaj potez mi se jako sviđa, izgleda da su se momci iz microsofta opametili!
Meni je baš drago kaj su krenuli u ovom smjeru jer:
-ne kopiraju iPhone - (mogli su samo portat zune software i gotovo)
-sve je sortirano u hubove
->aplikacije su unutar hubova, pa se lijepo snalazi gdje si i što dalje
-ograničenja na capacitive screen/tri gumba (nepodređenje starim >6.5)
-online sync(!!!)
=> odlični potezi
Ne kuzim zasto su dobar WinMo pretvorili u ovaj djeciji operacijski sustav. Ne zele svi klikati tri gumba velicine ekrana. Tko zeli tako nesto, zato ima iPhone. Razocaran sam, nema vise ozbiljnog operacijskog sustava za mobitel.
Meni se ovo nikako ne sviđa!
Imam HTC HD2, da ne bude da sad tu pričam nešto a imam Nokiu 2300.
To je neki Zune s GSM mogućnostima, i raznim povezivanjem s internetom...
Bit'će neke dedicated aplikacije, integracija sa socijalnim mrežama...
Sve će ovisiti o aplikacijama u store-u.
Ovo bi mogao biti posljednji čavao u lijes WinMo-a!
A neka, vjerojatno ću prijeći na iPhone, a ako mi se svidi to sve skupa - odoh i na iMac!
Ja tu jedino vidim jednu veliku ograničenost i restrikcije pa mi i nije baš jasno čemu se dosta vas veseli!
Meni se ovaj njihov potez jako sviđa, i nadam se i da će takvo nešto revolucionarno učiniti i sa sljedećom generacijom Windowsa - potpuno novi operativni sustav :)
Trenutno ne postoji ništa potvrđeno osim par slika, koliko sam uspio naći, ali ako su istinite one prijašnje glasine, onda se s ovim boldanim slažem. Ako nema multitasking, browser flash, a aplikacije se instaliraju preko M$-ovog servisa, onda je ništa drugo nego direktna konkurencija iPhone OS-u u kategoriji half-smart phone.
Znam da će ovaj post izazvati negodovanje kod određenih članova foruma, ali ti članovi bi trebali shvatiti da ima korisnika kojima potpuna smart phone funkcionalnost treba ili je samo žele.
Neće biti multitasking omogućen (ako izuzmemo surfanje netom uz pozadinsko slušanje muzike), flash takođe nedostaje u browseru, i da - aplikacije se instaliraju preko MS-ovog programa. Dakle, tipičan odgovor za iPhone koji (iskreno) i nema konkurenciju kad su takvi tipovi telefona u pitanju.
Vidim neki se žale na user interface telefona. Naime, ako sam išta primjetio, UI je nevjerovatno tečan i jednostavan. Posjedujem Zune HD i lično tvrdim da nisam imao ljepši osjećaj raditi na touchscreenu i meniju no na ovom čudu. Sve je tako glatko da kad uzmem novi iPhone, koliko god nevjerovatno zvučalo, čini se da nema tu fluidnost kao Zune HD, a Win7 phones će upravo posjedovati tu fluidnost u meniju.
Najavili su da će praviti različite oblike telefona, dakle touchscreen, qwerty, monoblok... ako uspiju napraviti nešto kao BB ili Nokiu E72, uopšte se neću dvoumiti prilikom nabavke.
Flash nedostaje, ali OS nije ni izašao tako da to nema nekakvu značajku. Čak je jedan Adobeov zaposlenik izjavio da odustaju od flasha za WM 6.5 (flash 10.1 verzije) i da se fokusiraju na WPS7.
A što se tiče različitih oblika: Microsoft je službano dopustio jedan, a jedan zaposlenik je izjavio da će dolaziti u ova 3 oblika i dao još nekoliko podataka:
1. Pokazan na MWC-u i jedini dostupan kada krenu mobiteli u prodaju (ova 2 oblika dolaze kasnije). Cijelim prednjim dijelom dominira TS zaslon - opcionalna slide tipkovnica ako proizvođač želi ugraditi.
2. "nešto sličan kao Palm Treo"- dakle vjerovatno TS + qwerty tipkovnica na prednjem dijelu.
3. Ne zna se još. Neki pretpostavljaju da je to "project pink", a drugi da je običan candybar (znači "normalne" mobitelske tipke, a ne qwerty)