Tri verzije Windowsa 8

poruka: 68
|
čitano: 13.128
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tri verzije Windowsa 8".
16 godina
odjavljen
Tri verzije Windowsa 8

Opet genijalci plaču za RAMom -.-

Pa *ebem vas, čemu ste kupili 4, 6, 8GB? Da stoje? Neki još uvijek nisu naučili osnove novih windowsa - Vista/7/8 nisu XP, oni znaju koristiti velike količine RAMa.

Na nekom x stroju sa 4GB RAMa, WinXP x64 bi se izgubio. Upalite VS, Photoshop, Mayu, AutoCAD ili bilo što slično. Ne odjednom nego svaki da radi po pola sata - sat. Nakon 6 takvog task switchanja više ni notepad nebi mogli upaliti jer bi RAM bio pun 3.14zdarija koje bi XP "zaboravio" tipa .dllovi i sl. Vista i noviji OSevi to odrade bez problema jer imaju prefetch, nekorištene dllove miču iz RAMa i možete bez problema 6 dana tako "silovati" PC i neće se usporiti kao XP na istoj konfiguraciji.

Ja svoj laptop ne gasim po par dana i nikad ne dolazi do situacije da moram rebootati stroj jer je RAM pun smeća.

OnT - ovo opet ne valja. Do sada je bilo za svakog ponešto i skoro svaki user si je mogao uzeti odgovarajuću verziju. Sad će biti samo 3 verzije sa velikim cjenovnim razlikama (vjerojatno) pa će ispasti da plaćamo 30ak $ više radi jednog ili dva featurea kojih nema u "slabijoj" verziji.

Što se mene tiče, mislim da ću 8 preskočiti. Win7 Pro x64 radi savršeno.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Tri verzije Windowsa 8
8ax kaže...
Nadam se da ce decki sa XDA ubrzo zripat Win8 ARM.

Neće, ako je ilegalno, a prilično sam siguran da je.

~
16 godina
Danny_HR kaže...
Ja sam vidijo taj metro na intrenetu i toćno se vidi da nevalja. Winoze 8 če biti isto smeče ko ona Vista koja ništa nevalja, troši puno rama i nikom neradi skoro ništa.
XP je još uvjek kralj a ne ovo smeče od osmice.

Još kad si staviš dx11 na xp pa da vidiš kako je to sve super.

Smeće Danny smeće se piše... kao i će....

da inače se slažem meni je uvijek tu moja sedmica na njoj mi ionako ništa ne fali nikuda mi se ne žuri, a metro na lapu mi ne treba apsolutno a i ružan mi je

bug caruje, um klade valja
17 godina
odjavljen
NEW_MAN kaže...
Svi se lovite za taj Metro ko pijan plota. Moze se ugasit i nikom nist.

Fala k kaj su se opametili jer pretjeruju s tim verzijama. Ovo bude sad optimalno.

Da, moze se ugasit preko kopanja po registryiu, al koja je svrha tome?

Ako za vec nesto dam soma kuna, nisam lud da prckam po izvornom softveru.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 20:27 (Edge).
13 godina
neaktivan
Tri verzije Windowsa 8
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Edge kaže...

Da, moze se ugasit preko kopanja po registryiu, al koja je svrha tome?

Ako za vec nesto dam soma kuna, nisam lud da prckam po izvornom softveru.

Ne može se u registry-u ...

dafija89 kaže...

Da ,ali Enterprise verzije neće biti u slobodnoj prodaji ,kao što je nema ni sada za Sedmicu. Zato - 3 verzije!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
odjavljen
Sum_of_all_fears kaže...

OnT - ovo opet ne valja. Do sada je bilo za svakog ponešto i skoro svaki user si je mogao uzeti odgovarajuću verziju. Sad će biti samo 3 verzije sa velikim cjenovnim razlikama (vjerojatno) pa će ispasti da plaćamo 30ak $ više radi jednog ili dva featurea kojih nema u "slabijoj" verziji.

Što se mene tiče, mislim da ću 8 preskočiti. Win7 Pro x64 radi savršeno.

Pisao sam malo veći komentar o tome, ali sve ovo s verzijama je promašaj. Apple ima savršeno rješenje.

P.S. Win 8 je osjetno brži od Sedmice.

16 godina
odjavljen

Apple si to može dozvoliti - njihov OS je namijenjen uskom rasponu konfiguracija te (relativno) malenom broju korisničkih skupina.

Pod uski raspon konfiguracija ne mislim na hardver već namjenu - HTPC, radna stanica u workgrupi (u nedostatku boljeg objašnjenja za računala po bankama i sličnim mjestima), gaming PC, thin client, server, home server, "kućno" računalo, PC za grafičku obradu/pripremu, PC za CAD, internet kiosk i još puno toga čega se nisam sjetio.

Mac (računalo) se ne koristi niti u 1/4 tih primjena pa zbog toga nije nužna neka velika ponuda raznih verzija OSa kad se te verzije ionako neće koristiti. Windowsima s obzirom na ogromni raspon područja u kojima se koristi mora imati neku segmentaciju jer jednom grafičaru ne treba bit locker, remote desktop ili domain join a opet, sa druge strane u nekoj banci verzija bez domain joina i remote desktopa nema smisla. Mislim da sam to dovoljno dobro objasnio - ako nekom nije jasno, nek slobodno pita. Osim toga, postoji i dodatna raspodjela na samom vrhu - "normalne" verzije, server, home server i embedded (doduše, embeddeda nema već jako dugo).

Windowsi u jednoj verziji (neka Ultimate) bi bila jednostavno pretrpana. Da bi se spriječilo pretrpavanje mogućnostima, user bi morao na početku instalacije odabirati što želi a što ne želi što opet dovodi do zaključka da bi bilo bolje da su windowsi "podijeljeni" već na policama.

Prema tome, nema smisla uspoređivati OSX i Windowse po pitanju ponude verzija jer jednostavno OSX nema toliko široku primjenu kao Windowsi.

P.S. - Opet nam Apple isplivao. "Better to take control of this thread" :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 21:43 (Sum_of_all_fears).
17 godina
odjavljen
Tri verzije Windowsa 8

ako bude bolja podrška za igre,veće performanse od 7ice,dx11.1 nešto od toga onda prelazim na 8,inače ostajem na 7

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
M4X kaže...

ako bude bolja podrška za igre,veće performanse od 7ice,dx11.1 nešto od toga onda prelazim na 8,inače ostajem na 7

Vista SP2 == Windows 7 == Windows 8

Sve je to isto (sa nekim sitnim razlikama ispod haube i ušminkanim sučeljem). Igre ti neće raditi ništa bolje nego na Visti ili na Win7. Rekao bih da se u početku može očekivati i degradacija performansi dok se driveri ne ispoliraju). Dakle, više bi ti pomogli novi driveri i naravno, jači hardver {#}

Objektivno, za prosječnog, kućnog usera nema smisla da kupuje Win8 ako ima Sedmicu ili čak Vistu. Razlike su minimalne, performanse skoro identične tako da... Bacanje novaca. To je ionako minor release.

16 godina
M4X kaže...

Tako se govorilo i za sedmicu, u XP-u se opet velika vecina dx9 igara brze vrti... ugl, taj film necemo gledati

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 23:12 (lovac82).
13 godina
neaktivan
Tri verzije Windowsa 8

Znači ništa za nove kompjutere sa 64-bitnom arhiktekturom..... ovi windowsi su samo za kojekakve tablete ili mobitelčiče i stare prdekane sa 32-bitnim procesorima(x86), na 64-bit  procesorima nemaju smisla.

ionako su šugavog izgleda..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
1004981 kaže...

Znači ništa za nove kompjutere sa 64-bitnom arhiktekturom..... ovi windowsi su samo za kojekakve tablete ili mobitelčiče i stare prdekane sa 32-bitnim procesorima(x86), na 64-bit  procesorima nemaju smisla.

?

13 godina
neaktivan

ne razumiš? pročitaj tekst i sve ti je jasno, piše tri verzije W8...dvi na x86 i arm.... ako nemam potpunu iskoristivost mog x64 procesora, šta če mi onda novi os....

16 godina
protjeran
1004981 kaže...

kad je novinar rekao x86 i arm, mislio je x86(x64) i arm...

x86 je sinonim za procesore iz amda i intela, posto nema vise 32bit only procesora na trzistu....

16 godina
Tri verzije Windowsa 8

Pa dobro je i napisao to je za tabletiće i p.m.,

ne vidim ništa bitno bolje od sedmice da bi prelazio jedino dva momenta malo brže boota ok većinom mi je lap na sleep-u i malo manje ram-a uzima uopće nebitno za mene

tako da očekivao sam nešto od osmice bitno bolje ovo to nije , ionako nema veze ionako ih ne kupujem

bug caruje, um klade valja
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 0:57 (Oldy).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

kad je novinar rekao x86 i arm, mislio je x86(x64) i arm...

x86 je sinonim za procesore iz amda i intela, posto nema vise 32bit only procesora na trzistu....

ok nije sinonim, ali je krivo napisano,... da je napisa za x86 i x86-64 (IA-64) onda bi to bilo jasno, jer te dvi arhitekture softverski nisu kompatibilne.

i da, još se nađe 32bit-nih procesora....

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 1:06 (1004981).
16 godina
odjavljen
1004981 kaže...
ok nije sinonim, ali je krivo napisano da je napisa za x86 i x86-64 (IA-64) onda bi to bilo jasno, jer te dvi arhitekture softverski nisu kompatibilne....

i da još se nađe 32bit-nih procesora....

Gle, ako se hoćeš pravit pametan, onda se prvo informiraj. IA-64 i x86-64 gotovo da i nemaju veze jedno sa drugim.

IA-64 je intelovo rješenje (zapravo HPovo) koje se koristi isključivo na serverima. Ono što si ti pokušavao reći je EM64T (prije toga se izvao IA-32e) koji je razvijen na osnovi AMDove tehnologije AMD64. IA-64 je ne baš svijetla točka u intelovoj prošlosti, ako ćemo iskreno. Nije baš lijepo kad ti novinari proizvod zovu Itannic (performanse su bile smiješne za serverski procesor, radio je na "nevjerovatnih" 800mhz dok su u prodaji bili P4 na 1.4ghz. Ali oni nisu bili serverski, ovaj je navodno bio {#}. Ta avantura sa tim procesorima je bila jako poučna za HP, Dell i Sun {#})

IA-64 i AMD64 (sa intelovom implementacijom koja se sada zove Intel 64) su dvije jako različite stvari. IA-64 je "prava" 64bit arhitektura dok je x86-64 (aka AMD64/EM64T/IA-32e/Intel 64) samo proširenje x32 tj. IA-32 arhitekture sa 64bit dužinom registara i većim adresnim prostorom (zamjena za PAE na x32) (uz još par stvari).

Što je još bolje, IA-64 (koji se sada zove Itanium) uopće nije kompatibilan sa "standardnim" x86 setom instrukcija.

Eto.

[edit] - koliko je taj IA-64 bio dobar i isplativ svjedoči da su Dell i IBM odustali od izrade i prodaje servera baziranih na Itaniumu, Sun je također odustao (na vrijeme, skoro su bankrotirali zbog toga) a HP je navodno dao Intelu hrpu love da ga ovi nastave dalje razvijati (HP i Compaq su bili glavni kupci) - da to nisu napravili, i Intel bi odustao od tog biznisa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 2:15 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Tri verzije Windowsa 8

E a kog u biti boli 'rac koliko će bit verzija kad ćemo svi mi kad-tad preći na w8 htjeli to ili ne htjeli. Visti sam se još donekle i mogao oduprijeti jer su mi svi programi koje koristim radili brže nego na XP-u pa je to bio neki razlog. Sedmicu nisam podnosio prva 2 mjeseca kako sam ju instalirao ali sam se s vremenom naviknuo na nju. Osmicu koristim eo već mjesec i po i navikao sam na nju i radi kao i sedmica ali ima taj nesretni Metro koji mnogi preziru. Zašto? Zato što je novi i ljudi nisu navikli. E pa gospodo draga; naviknite se da stvari koje idu naprijed ne moraju nužno biti podređene baš vašem ukusu. Ne može radit gore nego sedmica, može biti samo isto ili bolje.

Basically any Mac is now an overrated/overpriced PC...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tri verzije Windowsa 8

Windows Media Center kao nadogradnja na Pro? Koja logika :S

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fermi kaže...

Eto bio sam znatiželjan pa sam danas napokon instalirao Win 8 consumer preview. Prvi dojam: loše. Drugi dojam : WTF? Treči dojam: miči to smeče sa mog hdd-a.

Osim toga,ne da ovaj OS troši manje RAM-a od Win 7 kako su rekli nego se zauzeče povečalo za 6% koliko vidim.

Ne znam kako tebi, ali meni ide brže i uz 5-10% manju potrošnju resursa...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 11:16 (Trickortreat).
17 godina
neaktivan
Tri verzije Windowsa 8

@Sum Of All Fears - 3.14zdarije... nice one :D

OT - nisam probao Win8 pa neznam kakav ce biti GP (koliko ce se moci zakljucati/ograniciti) ali mi izgleda da ce Win8 biti raj za administratore vecih ureda u kombinaciji s AD.

Daj raji par "kockica" koje mogu kliknuti i svi sretni...

1 0 hvala 0
17 godina
Trickortreat kaže...

Ne znam kako tebi, ali meni ide brže i uz 5-10% monju potrošnju resorsa...

Meni otprilike isto, i performanse i zauzeće memorije. Može biti da ti primarni OS ima više stvari koje se podižu s njim nego 8 (koji je, pretpostavljam, skoro čist), a može biti i da rezultat zavisi od individualnog slučaja. Pri tom finalna verzija 8-ice može da bude lakša i brža (izbačen debug code), a može da ispadne i glomaznija i opterećenija (ubačene neke stvari koje sada fale).

Za sada, nisam našao ni jednu stvar koju mi 8 radi bolje nego 7, Metro mi se ne dopada i čekam da vidim šta će uraditi s Media Centrom, jer ga svakodnevno koristim. Ovu vest, smanjenje broja SKU-ova, pozdravljam.

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Ja sam vidijo taj metro na intrenetu i toćno se vidi da nevalja. Winoze 8 če biti isto smeče ko ona Vista koja ništa nevalja, troši puno rama i nikom neradi skoro ništa.
XP je još uvjek kralj a ne ovo smeče od osmice.

Još kad si staviš dx11 na xp pa da vidiš kako je to sve super.

Hehe, vidijo na internetu {#}

13 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...

Mac (računalo) se ne koristi niti u 1/4 tih primjena pa zbog toga nije nužna neka velika ponuda raznih verzija OSa kad se te verzije ionako neće koristiti. Windowsima s obzirom na ogromni raspon područja u kojima se koristi mora imati neku segmentaciju jer jednom grafičaru ne treba bit locker, remote desktop ili domain join a opet, sa druge strane u nekoj banci verzija bez domain joina i remote desktopa nema smisla. Mislim da sam to dovoljno dobro objasnio - ako nekom nije jasno, nek slobodno pita. Osim toga, postoji i dodatna raspodjela na samom vrhu - "normalne" verzije, server, home server i embedded (doduše, embeddeda nema već jako dugo).

Ne slažem se s tekstom markiranim zelenom bojom. Grafičari rade na vrlo osjetljivim stvarima i barataju podacima koje je potrebno zaštititi od krađe. Osim toga, velike firme imaju vlastite grafičke odjele i takva računala (kao i sva ostala računala firme) moraju biti članovi domene.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
15 godina
neaktivan
g12356 kaže...

A inače,i kada bude na desktopu opet će sve biti na touch pa se opet nikom neće sviđati.

Kakav sad touch, o čemu ti?

16 godina
odjavljen
Langsdorff kaže...

Ne slažem se s tekstom markiranim zelenom bojom. Grafičari rade na vrlo osjetljivim stvarima i barataju podacima koje je potrebno zaštititi od krađe. Osim toga, velike firme imaju vlastite grafičke odjele i takva računala (kao i sva ostala računala firme) moraju biti članovi domene.

Ovo neki sarkazam...?

Ako nije onda odustajem od objašnjavanja zašto je potrebno više verzija windowsa. Jednostavno više nemam ideje kako bi vam to predočio.

17 godina
Langsdorff kaže...

Ja bih rekao da je hint u imenu SKU-a, ako si profesionalac, uzmi pro verziju. Naravno, to je malo i marketing, no, makar zbog podrške za domene i group policy, mislim da će svaka razumna kompanija sa više od 10 računara izabrati Pro, dok ko freelancuje od kuće verovatno može i bez toga.

EDIT: Više verzija treba MS-u da bi maksimalno iskoristio tržište, tj pokupio maksimalnu količinu novca.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 12:12 (Ivan(4)).
14 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...
Langsdorff kaže...

Ovo neki sarkazam...?

Ako nije onda odustajem od objašnjavanja zašto je potrebno više verzija windowsa. Jednostavno više nemam ideje kako bi vam to predočio.

vise verzija windowsa je potrebno iskljucivo zbog Microsoftovog postavljanja na trzistu. ne postoji ni jedan razlog zasto bi netko kupio slabiju verziju osim cijene.

13 godina
protjeran
Sum_of_all_fears kaže...
Langsdorff kaže...

Ovo neki sarkazam...?

Otkud sarkazam? {#}

Ne kužim.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice