Opet genijalci plaču za RAMom -.-
Pa *ebem vas, čemu ste kupili 4, 6, 8GB? Da stoje? Neki još uvijek nisu naučili osnove novih windowsa - Vista/7/8 nisu XP, oni znaju koristiti velike količine RAMa.
Na nekom x stroju sa 4GB RAMa, WinXP x64 bi se izgubio. Upalite VS, Photoshop, Mayu, AutoCAD ili bilo što slično. Ne odjednom nego svaki da radi po pola sata - sat. Nakon 6 takvog task switchanja više ni notepad nebi mogli upaliti jer bi RAM bio pun 3.14zdarija koje bi XP "zaboravio" tipa .dllovi i sl. Vista i noviji OSevi to odrade bez problema jer imaju prefetch, nekorištene dllove miču iz RAMa i možete bez problema 6 dana tako "silovati" PC i neće se usporiti kao XP na istoj konfiguraciji.
Ja svoj laptop ne gasim po par dana i nikad ne dolazi do situacije da moram rebootati stroj jer je RAM pun smeća.
OnT - ovo opet ne valja. Do sada je bilo za svakog ponešto i skoro svaki user si je mogao uzeti odgovarajuću verziju. Sad će biti samo 3 verzije sa velikim cjenovnim razlikama (vjerojatno) pa će ispasti da plaćamo 30ak $ više radi jednog ili dva featurea kojih nema u "slabijoj" verziji.
Što se mene tiče, mislim da ću 8 preskočiti. Win7 Pro x64 radi savršeno.