- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Poslije stotinu godina Teslini pokusi postaju stvarnost.
Hocemo novcanicu od 5000 kuna i kovanice od 1856 HRK sa likom Nikole Tesle !!!
Bilo bi lijepo, ali tek tada pocela bi se spominjati njegova nacionalnost.
OT:
Tehnologija po meni supercool.
Ako su dovoljno pametni da to urade:
Stavis svoj mobitel na stol i vec si spojen...
Ne kužim što je tu revolucionarno...napravili su wi-fi mrežu, ali sa 1000 puta manjim dometom?
Ne kužim što je tu revolucionarno...napravili su wi-fi mrežu, ali sa 1000 puta manjim dometom?
"TransferJet utilizes a newly developed TransferJet Couplerbased on the principle of electric induction field as opposed to radiation field for conventional antennas. The functional elements of a TransferJet Coupler consist of a coupling electrode or plate, a resonant stub and ground. Compared to conventional radiating antennas, the TransferJet Coupler achieves high transmission gain and efficient coupling in the near-field while providing sharp attenuation over longer distances. Because the Coupler generates longitudinal electric fields, there is no polarization and the devices can be aligned at any angle."
http://en.wikipedia.org/wiki/TransferJet
ne kuzim... Mislim ja samo upalim wifi u uredjaju i odmah sam spojen...
A za ovo em moram imati uredjaj s time koji je vjerojatno skuplji, em moram biti unutar 3 cm...
Bolje wifi...
A za ovo em moram imati uredjaj s time koji je vjerojatno skuplji, em moram biti unutar 3 cm...
Bolje wifi...
Slazem se da je domet mali ali sam princip rada indukcionog polja je izuzetno jak u tih 6 cm promjera pa je protok 100% na max za razliku od radio valova.Takoder zastita nije potrebna iako je moguca implementacija ali tko zeli probit u ovakvu mrezu mora biti u radijusu od 3cm a podrzana je samo p2p(poin to point) konekcija.TransferJet ni nije napravljen da bi konkurirao radio valovima(wi-fi) nego da je konekcija automatska na dodir(Touch connection)u 1-3 sec out of the box!Bezicni USB !
Podsjeća me na Trikorder iz ST-a, gdje samo prisloniš uređaj konzoli i on presnimi sve podatke u roku par sekundi/minuta
Bolje wifi...
Slazem se da je domet mali ali sam princip rada indukcionog polja je izuzetno jak u tih 6 cm promjera pa je protok 100% na max za razliku od radio valova.Takoder zastita nije potrebna iako je moguca implementacija ali tko zeli probit u ovakvu mrezu mora biti u radijusu od 3cm a podrzana je samo p2p(poin to point) konekcija.TransferJet ni nije napravljen da bi konkurirao radio valovima(wi-fi) nego da je konekcija automatska na dodir(Touch connection)u 1-3 sec out of the box!Bezicni USB !
Mislim da 256 bitna AES enkripcija do sada nije nikad probijena (odnosno je do 11og ciklusa ali ima 14 tako da nista od probijanja...
A gle ja samo hocu reci da je ovo meni, ali vjerojatno i vecini ljudi potpuno bespotrebno... nista drugo... i malo glupo da takve stvari stavljaju u mobitele...