TransferJet čitač

poruka: 9
|
čitano: 2.649
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "TransferJet čitač".
17 godina
neaktivan
TransferJet čitač

Poslije stotinu godina Teslini pokusi postaju stvarnost.

Hocemo novcanicu od 5000 kuna i kovanice od 1856 HRK sa likom Nikole Tesle !!!

Nikola Tesla Nikola Tesla
dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 18:49 (dasHHa).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: TransferJet čitač
dasHHa kaže...

Poslije stotinu godina Teslini pokusi postaju stvarnost.

Hocemo novcanicu od 5000 kuna i kovanice od 1856 HRK sa likom Nikole Tesle !!!

Bilo bi lijepo, ali tek tada pocela bi se spominjati njegova nacionalnost.

OT:

Tehnologija po meni supercool.

Ako su dovoljno pametni da to urade:

Stavis svoj mobitel na stol i vec si spojen...

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
17 godina
neaktivan
Nemojte me sada ubiti, ali zar jos uvijek nije jednostavnije to na drugi nacin rijesiti... ovo mi se cini nekako... smijesno...
In Control
17 godina

Ne kužim što je tu revolucionarno...napravili su wi-fi mrežu, ali sa 1000 puta manjim dometom?

17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ne kužim što je tu revolucionarno...napravili su wi-fi mrežu, ali sa 1000 puta manjim dometom?

"TransferJet utilizes a newly developed TransferJet Couplerbased on the principle of electric induction field as opposed to radiation field for conventional antennas. The functional elements of a TransferJet Coupler consist of a coupling electrode or plate, a resonant stub and ground. Compared to conventional radiating antennas, the TransferJet Coupler achieves high transmission gain and efficient coupling in the near-field while providing sharp attenuation over longer distances. Because the Coupler generates longitudinal electric fields, there is no polarization and the devices can be aligned at any angle."

http://en.wikipedia.org/wiki/TransferJet

http://www.transferjet.org/en/tj/transferjet_whitepaper.pdf

http://www.transferjet.org/en/tj/tj_spec.html

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 5:35 (dasHHa).
17 godina
neaktivan
Da, samo je istovjetno wifi mrezi i ima puno manji domet...

ne kuzim... Mislim ja samo upalim wifi u uredjaju i odmah sam spojen...

A za ovo em moram imati uredjaj s time koji je vjerojatno skuplji, em moram biti unutar 3 cm...

Bolje wifi...
In Control
17 godina
neaktivan
EnlightenedPhoenix kaže...

A za ovo em moram imati uredjaj s time koji je vjerojatno skuplji, em moram biti unutar 3 cm...

Bolje wifi...

Slazem se da je domet mali ali sam princip rada indukcionog polja je izuzetno jak u tih 6 cm promjera pa je protok 100% na max za razliku od radio valova.Takoder zastita nije potrebna iako je moguca implementacija ali tko zeli probit u ovakvu mrezu mora biti u radijusu od 3cm a podrzana je samo p2p(poin to point) konekcija.TransferJet ni nije napravljen da bi konkurirao radio valovima(wi-fi) nego da je konekcija automatska na dodir(Touch connection)u 1-3 sec out of the box!Bezicni USB !

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 18:40 (dasHHa).
17 godina
TransferJet čitač

Podsjeća me na Trikorder iz ST-a, gdje samo prisloniš uređaj konzoli i on presnimi sve podatke u roku par sekundi/minuta

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dasHHa kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

Bolje wifi...

Slazem se da je domet mali ali sam princip rada indukcionog polja je izuzetno jak u tih 6 cm promjera pa je protok 100% na max za razliku od radio valova.Takoder zastita nije potrebna iako je moguca implementacija ali tko zeli probit u ovakvu mrezu mora biti u radijusu od 3cm a podrzana je samo p2p(poin to point) konekcija.TransferJet ni nije napravljen da bi konkurirao radio valovima(wi-fi) nego da je konekcija automatska na dodir(Touch connection)u 1-3 sec out of the box!Bezicni USB !

Mislim da 256 bitna AES enkripcija do sada nije nikad probijena (odnosno je do 11og ciklusa ali ima 14 tako da nista od probijanja...

A gle ja samo hocu reci da je ovo meni, ali vjerojatno i vecini ljudi potpuno bespotrebno... nista drugo... i malo glupo da takve stvari stavljaju u mobitele...

In Control
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice