Pušiona s okusom jabuke

poruka: 149
|
čitano: 15.726
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona s okusom jabuke".
15 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Koristis Firefox i nema problema.

Ipak mislim da cu koristit OSX i tad kad bude imao i vise Virusa od Windowsa. {#}

Kad ne spavam budan sam
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

"...pogotovo najstariji vid zastite koji se zove mozak."-Nadasve inteligentno slozen zakljucak.

dasHHa
Moj PC  
54 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Ali ja sam bio pod čvrstim dojmom da je mac os imun na sve vrste virusa i malverzacija. Zapravo to je jedan od glavnih argumenata u mac vs pc raspravama.

A vidi vraga doživjeli penetraciju (pun intended).

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 19:23 (Xanzzu).
Moj PC  
15 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pušiona s okusom jabuke
dasHHa kaže...

"S druge strane, reakcija Appleovaca bila je sasvim iracionalna (jako se trudim ne napisati nešto uvredljivo): u stanju koje se jedino može opisati kao panika upisivali su brojeve kreditnih kartica i kupovali tobožnju zaštitu, a zapravo samo mastili brk njenih autora."

hahaha big lajk hahahahahah

14 godina
protjeran
Pušiona s okusom jabuke

Evo jabučari da ne kažete da je onaj malware bio bezopasan s obzirom da ste morali upisati username i pass, upravo su nas izvjestili da je malware mutirao i da bypass-a autentikaciju automatski.

Ali ima sreće u nesreći, pošto je malware tako jako odjeknuo, visoko je indexiran na tražilicama (SEO odrađen od strane pisaca) pa tako se i lakše prepozna od strane googla i sličnih i označi kao opasna stranica.

Tako da ne pričate da nema malware-a za osx koji nije opasan.

Better safe than Sony

0 0 hvala 0
15 godina
Pušiona s okusom jabuke

Neću bit nikakav fanboy/hater, ali ovo je u najmanju ruku debilno ako padneš na ovo i instaliraš. 

http://about.me/antesirkovic
Moj PC  
32 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

To je stara priča, od naivnosti Adama i Eve i zmije koja je to iskoristila. Dobra strana zla je da nas nauči pameti, pa valjda više neće biti tako lakovjerni kod trika: "Ti imaš problem, ja imam rješenje!"

2 0 hvala 0
15 godina
sirka666 kaže...

Neću bit nikakav fanboy/hater, ali ovo je u najmanju ruku debilno ako padneš na ovo i instaliraš. 

slažem se potpuno ,ali opet ,korisnici jabukinih proizvoda dosada nisu baš bili u susretu sa ovakvim stvarima , pa je logično i za očekivati da bude veći broj "budala".

ali mi je opet nejasno ,mislim,kad več idem ostavaljati osobne podatke i broj tekučeg/kartice ,prvo dobro provjerim o čemu se radi pa onda u peglanje kartica...

kaj na xos-u nema googla?{#}

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 19:43 (vrx).
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

...reakcija Appleovaca bila je sasvim iracionalna (jako se trudim ne napisati nešto uvredljivo)...

Šuštiću kad se nađeš u Vinkovcima ili okolici svrati na rakiju, čobanac i prasetinu... Zaslužio si! :)

Unless Silkroad has a hole i can stick it in, i prefer spending money on the girlfriend... ;)
Moj PC  
19 0 hvala 0
14 godina
Pušiona s okusom jabuke

Kao što je napisao i autor članka, trudim se ostati što blaži u lamentiranju, ali ako je ovako nešto bilo za očekivati i za očekivati općenito, oblik na koji je prezentirano je bio takva duda varalica, epic fail svih sklonih jabuci, tako da mogu reći samo jednu stvar na njihov račun, ovo je jednostavno za jedino, {#} !!!!

Uvijek sam čitao i usput se divio recenzijama kako je Apple OS opakodobar, nena*ebiv, pravi terminator za malware i ostalu internetsku gamad, a sada ostaje jedan GORAK okus u ustima, uz ovu novu činjenicu, ako već do sada nisam kupovao njihove stvari, tek sada trebam li, ili ipak ne {#} !!??

Istina, nije baš niti sve do software-a, ima nešto i do autora njega, pa i onih koji rade u višim kontrolnim sferama, ali i kod vlasnika, ispada {#}, kada su zinuli kao somovi čim su vidjeli Mac prefix, btw, dočim osobno kao user niti SP3 na Windowsima nisam skinuo dok nisam pročitao da su izašli, odnosno da postoje (čini se da niti moje neznanje nije uvijek minus, ukupno najblaže budi rečeno), sada, tko će zbog ovog i ovakog propusta biti na golu i braniti udarce koji se tek trebaju pucati (koliko će glava i čijih letjeti zbog toga iz Richmonda), i kako će se Steve Jobs dodvoriti userima, kupcima, loverima, obraniti od hatera, ili je ovo samo kap u moru, nečega !!??

Nadam se samo kako suma sumarum, krajnja činjenica koja će se naroditi će biti i opet na korist kupaca i kvalitetu, ali ovog puta i Apple software-a {#} !!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pušiona s okusom jabuke

Davore, jako dobro napisan tekst, a pogotovo zadnja rečenica!!

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Autor teksta je 10 dana trazijo na internetu ovakvu glupost da ismijava apple,valjda je zato placen od microsofta ko zna i prije neki dan sam citao njegove reakcije na prepucavanje na relaciji wind-mac covjek je windows fan boy ako takvo nesto postoji obratite paznju na njegove tekstove mora da mu je mac pao na nogu u kancelariji i slomijo mu prst cim nemoze da se pomiri sa macom i njihovim korisnicima!{#}

Moj PC  
5 47 hvala 0
17 godina
moderator

Autor teksta kao primarno računalo koristi MacBook Pro, obožava OS X i u redakciji se smatra zagovornikom Applea. Dobar pokušaj, hvala na sudjelovanju!

Work is for people who suck at video games.
17 godina
moderator
dark_wizz kaže...

Šuštiću kad se nađeš u Vinkovcima ili okolici svrati na rakiju, čobanac i prasetinu... Zaslužio si! :)

Primljeno na znanje {#}

Work is for people who suck at video games.
14 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Za 90% osoba koji nisu neki informatički stručnjaci, i kojima je rečeno da rade na OS-u koji nema problema sa virusima i zlonamjernim softwerom ovo izgleda sasvim ok

Ono što je za čuđenje je reakcija Appla, negiranje problema u početku te instrukcije radnicima korisničke podrške da ne pomažu u uklanjanju malwarea

Sjećam se kad su se pojavili Sasser i Blaster, Microsoft je vrlo brzo izdao besplatni "removal tool" i zakrpu za iste

17 godina
Pušiona s okusom jabuke

Ma ajde molim vas, da se namjere na apple srušili bi os u taj čas... Ali nije još tako atraktivan ko winsi...

20 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Pa za tako nešto stvarno moraš bit tupast. Instalirat program s neta koji ti se sam uvali

i upisat vlastitu šifru. Neznam koliko je bilo žrtava možda na desetke, ali pošto je Mac u pitanju

onda je to senzacija. Jedan novi problem u zadnjih koliko godina? To je zaista vijest.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Neka, neka stalno zaje....... nas na windowsima kako imamo malwarea eto i njima malo, hoćemo još.... :p

bug caruje, um klade valja

1 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Neupucen i naivan korisnik je neupucen i naivan korisnik...toga ima na svim platformama...neznam u cemu bi macOs u tome izostajao.

Najdebilnije je ovo stigmatiziranje korisnika odredjenih platformi bilo to Pc ili Mac.

Uzmimo analogiju koristenja kompa i koristenja auta.Oboje se danas koristi zdravo za gotovo.i postoje vozaci koji pojma nemaju o radu auta,nego ga samo voze,znaju natociti gorivo i to bi bilo to,a za najmanji kvar idu mehanicaru.

Tako je i sa korisnicima kompa.

95% ljudi ga koriste a nemaju blage veze sta koriste ni kako koriste.

Nije svacije ni clanke da pise...

...Nowhere and Everywhere...

10 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Pa za tako nešto stvarno moraš bit tupast. Instalirat program s neta koji ti se sam uvali

i upisat vlastitu šifru. Neznam koliko je bilo žrtava možda na desetke, ali pošto je Mac u pitanju

onda je to senzacija. Jedan novi problem u zadnjih koliko godina? To je zaista vijest.

Želiš reć da su OS X korisnici tupasti?

a "žrtava" nije bilo desetak nego preko 60 000

17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Tocno tako, mac jos uvijek nema virusa, ovo nije program koji se pokrece u pozadini bez tvojeg znanja, da bi ga pokrenuo moras ga prvo odobriti dal ga zelis pokrenuti i onda upisati svoj pass i tek onda on napravi neku stetu. Na winsima je dovoljno da ga samo pokupis, i to je to, steta je ucinjena.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Ovaj članak je jedan od najboljih koje sam ikada pročitao. Duhovit, sarkastican i nadasve pametan. Fantastično

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Moj PC  
1 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Drago vrati Artfulla. {#}

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
alen-c kaže...

Kao što sam napisao. Nova inačica zaobilazi autentikaciju, sama se skida u nekim uvjetima u safari-u.

Sjediš na ušima? {#}

Sada se zove MacGuard:

http://www.thinq.co.uk/2011/5/26/macdefender-malware-mutates-macguard/

Better safe than Sony
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.5.2011 21:03 (Bypass).
17 godina

Zar je Artfull banan? :S

ovaj forum, a ni ovakve rasprave bez njega nemaju smisla... Evo uzmite mene, pustite njega xD

Došao i taj dan. Pravi malware za mac!!!
Je da moras biti priglupi Apple-ovac da ga instaliras, ali takvih nije teško naći među korisnicima Macintosha.

www.stripovi.tk
17 godina
neaktivan
Pušiona s okusom jabuke

Pa onda je to propust u safariju, a ne OSXu...

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bypass kaže...

Kao što sam napisao. Nova inačica zaobilazi autentikaciju, sama se skida u nekim uvjetima u safari-u.

Sjediš na ušima? {#}

Sada se zove MacGuard:

http://www.thinq.co.uk/2011/5/26/macdefender-malware-mutates-macguard/

Neznam zašto, ali ponekad te ne shvacam ozbiljno  {#}
Srecom da koristim Operu  {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
15 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Upravo tako!

Kad ne spavam budan sam
14 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Safari na windowsima ce napraviti istu stvar?

17 godina
neaktivan
McD kaže...
LordShgi kaže...

Safari na windowsima ce napraviti istu stvar?

Ovisi, ako razvijaju Safari za Mac i Win odvojeno onda ne, a u suprotnom je moguce.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice