Predstavljena Nokia N9

poruka: 167
|
čitano: 19.425
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljena Nokia N9".
16 godina
protjeran
Re: Predstavljena Nokia N9
Tonchek kaže...

mobitel je stvarno bomba! još da ima malo jači hardware i to sve fino optimizirano još bi bilo bolje! ali mislim da je prekasno za meego  {#}  ali tu su drugi veliki igrači s ogromnom bazom aplikacija...

i ti grimyHR misliš da je n900 nešto najbolje na svijetu... pa nisu svi linux freakovi kao ti da se spajaju na satelite i komuniciraju s vanzemaljcima... n900 je mrcina od mobitela, pogotovo za teške power usere ali ona nema šta tražit među današnjim smartphoneovima...

power user ili ne, to ne mjenja cinjenicu koji os moze vise i bolje, ja ni ne kazem da je n900 za svakoga, uopce iskreno neznam nikoga kome bi taj mobitel preporucio jer se svi moji zgrazaju na sam spomen terminala

ali i bez power user opcija to je najbolji mob za nekoga kome treba email/exchange/brza pretraga tisuca kontakata po bilo kojem kriteriju(od imena pa do velicine sisa ako treba  {#})

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

sto mozes sa n900, a ne mozes sa smartphoneom novije generacije?

Mjera čovjekova stvarna karaktera je ono što bi učinio kada za to nitko ne bi saznao...
16 godina
protjeran
luka_cro kaže...
grimyHR kaže...

mogu sve sta mogu i na PC-u 

mogu sprziti dvd

mogu particionirati diskove

mogu spasavati podatke na diskovima koje je netko ujebo

mogu jailbreakati ps3

mogu provaljivati u wep i ponekad wpa mreze

par primjera samo, mogu ih smisliti jos bezbroj{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 21:11 (grimyHR).
16 godina
grimyHR kaže...
luka_cro kaže...
grimyHR kaže...

mogu sve sta mogu i na PC-u {#}

Ajde ja ću preformulirati pitanje. Koju tvoju potrebu kao usera može ispuniti N900, a ne može bilo koji drugi smartphone trenutne generacije? Osim što se možeš s aircrackom igrat hakera po kvartu.. Pitanje je vrlo konkretno, očekujem i takav odgovor.

Ovaj video u kojem mobitel prezentira ovaj kinez vam je ljepa demonstracija kakva je muka korištenje sučelja kod kojeg je taj swipe toliko izforsiran.

Ali svaka čast Nokii, konačno su se pokrenuli s mrtve točke. Još im samo treba netko da im dizajnira sučelje, jer izgleda..smješno u najmanju ruku.

I još jedna stvar. Gdje ste vi pročitali da se sve aplikacije i izvode u pozadini, a ne da se pauziraju kao i na Androidu?

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Ne vidim marketinški smisao izdavanja uređaja s MeeGo OS-om :facepalm:

Inače, dizajn je odličan i radujem se prvoj Nokiji s WP.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

mogu ih smisliti jos bezbroj{#}

Kladim se da nemožeš{#}

I'll be back
16 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
grimyHR kaže...
luka_cro kaže...
grimyHR kaže...

mogu sve sta mogu i na PC-u  {#}

Ajde ja ću preformulirati pitanje. Koju tvoju potrebu kao usera može ispuniti N900, a ne može bilo koji drugi smartphone trenutne generacije? Osim što se možeš s aircrackom igrat hakera po kvartu.. Pitanje je vrlo konkretno, očekujem i takav odgovor.

Ovaj video u kojem mobitel prezentira ovaj kinez vam je ljepa demonstracija kakva je muka korištenje sučelja kod kojeg je taj swipe toliko izforsiran.

Ali svaka čast Nokii, konačno su se pokrenuli s mrtve točke. Još im samo treba netko da im dizajnira sučelje, jer izgleda..smješno u najmanju ruku.

I još jedna stvar. Gdje ste vi pročitali da se sve aplikacije i izvode u pozadini, a ne da se pauziraju kao i na Androidu?

ajmo ga preformulirati tako da ispadne da koju potrebu moze ispuniti n900 dvogodisnjem djetetu, a ne moze bilo koji drugi smartphone trenutne generacije, pretpostavljam da bi ti tak jos vise odgovaralo...nabrojao sam par sitnica koje moze, a to sta to tebi ne treba mene ne zanima, n900 je bar do izlaska n950 najmocniji mobitel danasnjice

aplikacije se izvode u pozadini, ovdje je rijec kao i u slucaju maema o punokrvnoj linux distri za razliku od igracke androida, uostalom, sve promjene u tim aplikacijama kao i u maemu mozes vidjeti uzivo na onim thumbnailovima...

16 godina
protjeran
microman kaže...
grimyHR kaže...

mogu ih smisliti jos bezbroj{#}

Kladim se da nemožeš{#}

a jbg, to se sam tako kaze  {#}

16 godina
grimyHR kaže...

ajmo ga preformulirati tako da ispadne da koju potrebu moze ispuniti n900 dvogodisnjem djetetu, a ne moze bilo koji drugi smartphone trenutne generacije, pretpostavljam da bi ti tak jos vise odgovaralo...nabrojao sam par sitnica koje moze, a to sta to tebi ne treba mene ne zanima, n900 je bar do izlaska n950 najmocniji mobitel danasnjice

aplikacije se izvode u pozadini, ovdje je rijec kao i u slucaju maema o punokrvnoj linux distri za razliku od igracke androida, uostalom, sve promjene u tim aplikacijama kao i u maemu mozes vidjeti uzivo na onim thumbnailovima...

To što si ti editirao post nakon mog citiranja je druga stvar..-.-

A primjeri su ti smješni. Kada si imao potrebu particionirati diskove preko moba ili pržiti DVD-e? Ako je to ono za što ti mob treba, što nisi kupio laptop. Siguran sam da je istu stvar mnogo ugodnije i jednostavnije napraviti preko istoga.

15 godina
neaktivan
no tengo dinero kaže...

Zasluzili su da propadnu.Mislim da bi Apoteka mogao dobit nagradu za funboya godine.

Pa da dobije za FUNboya godine dobio bi nagradu za najzabavnijeg dečka godine, iako to zvuci malo YMCA. :D

A FANboy ti je obozavatelj nekoga ili nečega. :)

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
14 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
grimyHR kaže...

A primjeri su ti smješni. Kada si imao potrebu particionirati diskove preko moba ili pržiti DVD-e? Ako je to ono za što ti mob treba, što nisi kupio laptop. Siguran sam da je istu stvar mnogo ugodnije i jednostavnije napraviti preko istoga.

n900 nije niti zamisljen za curice i metrosexualce

ne shvacajte salu ozbiljno
16 godina
protjeran
DamageHigh kaže...
grimyHR kaže...

a jbg, odma sam stisnuo editiraj, kaj bi ja sta si se ti odmah uhvatio mog posta

a test disk i usb to sata/ide kabl su nesto prekrasno, ne moram vucarat laptop da bi nekom na disk vratio particijsku tablicu koju su neznam ni sam kako ljudi sj*bali, ili povratiti najvaznije podatke prije reinstalacije winsa i slicno, jer to su sitnice koje uvjek imam kraj sebe, a laptop ili live distru nemam, korisne primjene n900 su stvarno ogromne

15 godina
neaktivan

grimyHR kaže...
no tengo dinero kaže...

Zasluzili su da propadnu.Mislim da bi Apoteka mogao dobit nagradu za funboya godine.

tvrtka najzasluznija za mobilnu komunikaciju danasnjice, tehnologiju koja ju pokrece i smartphone opcenito je zasluzila da propadne? bravo, vidio bi kakav bi ti mobitel imao danas bez nokije...

Nemam pojma, ali imam osjecaj da ti znas.

I'll see you on the dark side of the moon
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 23:05 (no tengo dinero).
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

I sjecam se da je bila neka rasprava o ekranu. Pa evo sto kaze reviewer sa zomgitscj.com:

For one thing, that AMOLED screen is gorgeous. There is no other word to describe it. Additionally, its very responsive, even to the slightest, off-bezel touch. Yup its a ClearBlack Display (CBD) with a curved Gorilla Glass front, which all make the AMOLED screen really pop, with very true blacks, and great contrast and colors. The screen itself is worth writing a whole seperate post for, but we’re sure that the excellent responsiveness, and the intuitive UI do just as good a job for the overall… feeling of the Nokia N9 and its eye catching design.

A i na engadgetu u videu kaze da je na vanjskim uvjetima odnosno na suncu uspoređena sa galaxyom bolja n9, naravno zbog clear-black tehnologije.

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

BRAVO!!!! Uspjeli ste zasrati 4 stranice s prebacivanjem loptice sa sranja na super stvar. Čemu tolko svađe i živciranja oko usranog mobitela nije to pitanje života ili smrti.  Realno gledajući niti jedan mobitel nije savršen (nešto namjerno, nešto slučajno) i teško je očekivati da nokia koja je odlučila krenuti novim putem uloži neznam kolke pare na hi-tech mobitel (iako su me i ovaj hardware ugodno iznenadio), a još nemaju uvid koliko je tržište zainteresirano za novi os.

Što se tiče tvrdnje da je nokia zaslužila da propadne mogu reći da takvo nešto može izvaliti samo budala. Kao što je netko rekao bez nokije nebi mobiteli bili to što jesu danas, ali neće niti u budučnosti napredovati bez nokije. Sama nagodba applea i nokije pokazala je da su u appleu naveliko korsitili nokijine patente i dabi  njihov iphone bez nokijine tehnologije bio samo hrpa plastike, aluminija i silicija. Da nokija propadne to bi bila največa katastrofa za razvoj telekomunikacijske industrije.

Moje mišljenje o ovom mobitelu je pozitivno (u odnosu na njihove nedavne uređaje). Dobro da su stavili AMOLED ekran makar nije samsungov super amoled ali sigurno je bolji od lcd-a. Uspjeli su ekran od 3.9" ugurati u dosta malo kučište u odnosu na neke druge uređaje. Niti jedan mobitel do sad nije imao 64gb memorije. Sučelje mi se čini glatko unatoč dosta pokrenutih aplikacija odjednom i jako je osvježavajuče makar se nekima čini komplicirano. Prave prednosti i nedostatke moči će uvidjeti tek krajni korisnici. Jedino se bojim kvalitete kučišta jer zadnja dva nokijina moba koje sam imao imali su sramotno loše kučište.

http://beterz.com/?Referer=179629
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9
Oversized ipod nano al dobro je,poceli su mislit na dizajn malo.
Sto se uredjaja tice mislim da je tezi Fail zbog os-a
Cisti reklamni trik prije izlaska win mobova, kao gle nismo zaboravili kak se mobovi rade.

Osobno nikad nebi uzeo smartphone koji bi vrlo brzo mogo ostat bez softverske podrske proizvodjaca.
Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
2 3 hvala 0
17 godina
protjeran
Dkc kaže...

Nitijedan Android (s tim čipsetom ili boljim) / Ajfon 4 ne laga toliko u mapama, niti u izborniku, niti u browseru.

iPhone ne može imati lag na prikazu navigacije kad ni nema navigacije. Ima samo karte, 2D. Nokija ima **navigaciju**, usporedivu sa srednjom klasom samostalnih navigacija. To je realnost i tako treba gledati na uređaj a ne uspoređivati ga s debilnim mobilnim gugl mapama, koje, btw, ako si baš toliki mazohist, možeš instalirati i na nokiu... kao da staviš fićeka u mercedesov gepek jer eto i on ima stražnji pogon pa ako zatreba :)

17 godina
protjeran
grimyHR kaže...

a jbg, odma sam stisnuo editiraj, kaj bi ja sta si se ti odmah uhvatio mog posta

a test disk i usb to sata/ide kabl su nesto prekrasno, ne moram vucarat laptop da bi nekom na disk vratio particijsku tablicu koju su neznam ni sam kako ljudi sj*bali, ili povratiti najvaznije podatke prije reinstalacije winsa i slicno, jer to su sitnice koje uvjek imam kraj sebe, a laptop ili live distru nemam, korisne primjene n900 su stvarno ogromne

Potpuno se slažem s tobom, to je veći nedostatak iphona. imam hebenih 16 giga od kojih ne koristim ništa (par empetrica ne računam u korištenje, to može svaki mobitel unazad 7-8 godina)

16 godina
neaktivan
Egregični kaže...

Potpuno se slažem s tobom, to je veći nedostatak iphona. imam hebenih 16 giga od kojih ne koristim ništa (par empetrica ne računam u korištenje, to može svaki mobitel unazad 7-8 godina)

E hebiga, meni za moju glazbu treba bar 32GB memorije, to ako ti ne koristis, mislis da mene ili developera boli neka stvar. Nije, jer on želi ponuditi tu mogućnost, jer ko bi ti uzimao smartphone sa manje od 16 GB memorije ili u suprotnome bez mem. kartice.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
16 godina
neaktivan
bistri kaže...
Cisti reklamni trik prije izlaska win mobova, kao gle nismo zaboravili kak se mobovi rade.

Osobno nikad nebi uzeo smartphone koji bi vrlo brzo mogo ostat bez softverske podrske proizvodjaca.

Meego je sigurno bolji OS od WP7 i androida

druga stvar je to sto mu ljudi mozda nece dati sansu

17 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Prosvrljao sam puno videa i hands-onova na netu. Koliko sam gledao, fluidnost je samo na tom sluzbenom Nokijinom videu upitna. Kinezi i Japanci na videima (svojima, tj. hands-onovi snimljeni poslije prezentacije) vrte aplikacije bez beda, swipe-ju multitasking izbornik bez ikakvog zapinjanja i svasta nesto.

Slazem se sa onima koji kazu da su trebali staviti malo jaci hardver, jer cijena ce ionako biti sigurno preko 4.000 kn, cak mislim da ce biti i oko 6.000 kn, kako inace Nokia roka za svoje top-modele. Na svim tim videima prezentaije primijetio sam da akcelerometar radi samo kad se telefon nagne u lijevu stranu, a u desnu ne, sto je apsolutno preglupo. Zanima me radi li SMS aplikacija u landscape modu i tak neke sitnice.

Posto Nokia ima tradiciju ubacivati kvalitetne audio chipove, nadam se da ce ova Nokia imat perfektan zvuk - inace Samsung je GS2 radio eksperiment oko zvuka i na kraju GS2 ima od GS-a puno losiji zvuk... Nokia bi sa 50 sati reprodukcije glazbe (toliko pise na sluzbenoj stranici) ujediniti mobitel i mp3 player.

A dizajn je savrsen.

i'm going back to 505...

0 0 hvala 0
16 godina
sailor1 kaže...
bistri kaže...

Meego je sigurno bolji OS od WP7 i androida

druga stvar je to sto mu ljudi mozda nece dati sansu

Al si ga argumentirao, svaka ti cast..

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...

Al si ga argumentirao, svaka ti cast..

Samo daje pretpostavku, a to i ja smatram jer je Android naprosto žedno smeće i mrzim ga. Jedva cekam napredak WP7 te Meegoa, ima potencijala i mislim da ce to bit moja sljedeca platforma, jer mi je baterija jedna od najpotrebnijih stvari na mobitelu

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja
15 godina
Predstavljena Nokia N9

Sta reci....nakon njihove "E" serije iz koje sm imao vjerojatno sve modele i koji su mi ostali u najboljem sjecanju napokon neka Nokia da mi se svida!

Isto tako sve pohvale sto je napokon dosao uredaj bez Symbiana kojega je na zalost pregazilo vrijeme, makar jos uvijek je to mocan OS no jednostavno je dojadio ljudima!

Ovako lijep uredaj vec dugo nisam vidio! Ako ce sve raditi kako treba, kupujem ga 101% jer mi je Nokia prije uvijek bila draga no odustao sam od nje nakon sto sam prestao koristit uredaje iz "E" serije te nakon par losih iskustava sa Symbianom i touch-om.

Malo je kasno i idem spavat pa nisam gledao kakav je display te koja rezolucija je u igri!? Jos ako je i to ok, onda svaka cast! Sutra tj. danas preko dana cu sve detaljno pronjuskat!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 1:29 (win32).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
wanderer kaže...

I sjecam se da je bila neka rasprava o ekranu. Pa evo sto kaze reviewer sa zomgitscj.com:

For one thing, that AMOLED screen is gorgeous. There is no other word to describe it. Additionally, its very responsive, even to the slightest, off-bezel touch. Yup its a ClearBlack Display (CBD) with a curved Gorilla Glass front, which all make the AMOLED screen really pop, with very true blacks, and great contrast and colors. The screen itself is worth writing a whole seperate post for, but we’re sure that the excellent responsiveness, and the intuitive UI do just as good a job for the overall… feeling of the Nokia N9 and its eye catching design.

A i na engadgetu u videu kaze da je na vanjskim uvjetima odnosno na suncu uspoređena sa galaxyom bolja n9, naravno zbog clear-black tehnologije.

da, cbd je na suncu bolji od samsungovog super amoleda

sto mi se cini vaznije.

obe su tehnologije trenutno najbolje na mobitelskim ekranima

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9
i'm going back to 505...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
el_manana kaže...

uf, kod nas znaci 6-7k...malo skupo

17 godina
protjeran
el_manana kaže...

Pretjerano. Nema šanse da bi platio tolko za Corex-A8. Da su spustili cijenu za $200 bio bi sasvim solidan proizvod ali ako ostane ova cijena...

16 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Skupo je, evo kod nas N900 u VIP-a ako ga jos ima 5000 Kn, u Belgiji 395 EUR, u Dubaiju sam ga vidio za 450 USD

dakle, kod nas N9 slobodan bez ropstva od par godina 6-7000 kn, ali i drugi su skupi bez ropstva kod operatera

zasto se kod nas toliko pljacka?

oko toga bi trebali raspravljati, a telefon je dobar svaki koji ti sluzi, ipak je to samo telefon

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice