Predstavljena Nokia N9

poruka: 167
|
čitano: 19.427
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljena Nokia N9".
15 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Mobitel je dobar. Konačno bez symbiana. Nokia napreduje! 

Ovo je Youtube stranica videa sa bugove stranice: 

(obavezno) uključite titlove i samo čitajte {#}

I am a men? What men? Nepismen
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Predstavljena Nokia N9
mene odbija samo OS. mozda sam nostalgican,ali ja i dalje preferiram symbian... Mozda zato jer nemam android mob,ali svejedno bi ovaj uredjaj radje s symbianom...
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
15 godina
protjeran
apoteka kaže...

vi sta pljujete shvatite da je mob tek predstavljen

i sigurno nece bit isti kad ode u prodaju

a lag u menijima postoji vama u glavi

n9 nije jedini mobitel koji ce biti predstavljen

vjerojatno ce bit i qwerty verzija, pa wp7 verzije...

mene ce zanimat verzija s boljom kameron

bez toga ne dam n8

To sta ne vidis lag nisi ti kriv jer ga ni mi ne bi vidjeli da smo navikli na symbian {#}

15 godina
neaktivan
qube kaže...

Vidim li ja to novu tužbu nokie prema appleu?

Kad iP5 izađe na jesen bez home tipke, baš me zanima kakvo će opravdanje imati ekipa :)

Što se tice patentiranja koliko znam ne patentira se nešto cega nema, vec nešto što je.

Sumnjam da se može patentirat nedostatak home tipke?

Da nije možda i Apple patetntirao onda izostanak memorijskih kartica i izmjenjive baterije? {#} 
Osim toga koliko znam noviji Android tableti dolaze bez tipki na prednjoj strani, znaci li da je Nokia to kopirala?

Dkc kaže...

(...)

1)upitan OS (vidiš i sam da zapinje gdje može),

2)ekran zastario...(...)

3)Nitijedan Android (s tim čipsetom ili boljim) / Ajfon 4 ne laga toliko u mapama, niti u izborniku, niti u browseru. (...)

U dobrom dijelu se slažem ali u navedenim ne.

1) OS mi ne djeluje uopce upitan, da je Symbina, onda bi možda ii bio. Ovaj mi djeluje puno

dinamicniji, fleksibilniji, ljepši i ispoliraniji

2) Ekran zastario? Po cemu jer nije cigla od moba da ima 4.3+"?

Ima gustocu piksela kakvu vecina Android modela još nije dostigla

3) Koliko vidim na videu, radi se o 3D mapama, koje se možda još i ucitavaju,

a u pozadini radi lijep broj aplikacija. Također treba li spominjati da su ovo prvi primjerci.

Istina lag dijelom postoji, ali nije baš toliko kritican i cini mi se da ima svoje razloge.

Mislim da s ovim Nokia ide u dobrom smjeru s ovim.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
ansha kaže...

MicroSIM, baterija koja nije user replaceable, nema microSD-a hehehe, cijim to stope prati nokia??

upravo si nabrojao tri najgore karakteristike ovog uredaja, uz nedostatak qwertya

1. Neznam zašto bi mMicroSIM bio dobar ili loš? Ako nemaš tu karticu, možeš besplatno zamjenit kod svog operatera.

2. I je i nije mana, ovisi kako gledaš na to. Meni osobno je čak i prednost jer kućište dobiva na cvrstoci i robusnosti. No kao šta rekoh ovisi o korisniku.

3. Izostanak MicroSD je prednost. 8Gb interne memorije je cisto dosta, a plus tome Interna memorija je brža u odnosu na MicroSD.

4. Slažem se, uz ovakav uređaj bi definitivno trebala QWERTY tipkovnica

I'll be back
16 godina
protjeran
n900 nema tipke na prednjoj strani isto tako :p
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
protjeran
microman kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...

MicroSIM, baterija koja nije user replaceable, nema microSD-a hehehe, cijim to stope prati nokia??

upravo si nabrojao tri najgore karakteristike ovog uredaja, uz nedostatak qwertya

1. Neznam zašto bi mMicroSIM bio dobar ili loš? Ako nemaš tu karticu, možeš besplatno zamjenit kod svog operatera.

2. I je i nije mana, ovisi kako gledaš na to. Meni osobno je čak i prednost jer kućište dobiva na cvrstoci i robusnosti. No kao šta rekoh ovisi o korisniku.

3. Izostanak MicroSD je prednost. 8Gb interne memorije je cisto dosta, a plus tome Interna memorija je brža u odnosu na MicroSD.

4. Slažem se, uz ovakav uređaj bi definitivno trebala QWERTY tipkovnica

lol, vecina mobitela ima daleko sporiju memoriju od moje class 10 kartice, plus to imam i 32gb interne memorije i nedostatak opcija je uvjek mana, nikad prednost

15 godina
neaktivan
grimyHR kaže... 

lol, vecina mobitela ima daleko sporiju memoriju od moje class 10 kartice, plus to imam i 32gb interne memorije i nedostatak opcija je uvjek mana, nikad prednost

A koliko te ta kartica koštala, a i nekako mi se cini da je ipak integrirana memorija brža...

U svakom slucaju opcija velika i brza interna memorija + kartice je najpotpunija kombinacija.

No problem je što dobrom dijelu mobitela kartica ugl.znaci kompenzacju premale integrirane memorije.

U takvim slucajevima nerjetko ispada bolje rješenje uređaj s velikom integriranom memorijom makar ne imao   kartice.

Kad smo kod memorije sviđa mi se ovaj N9 što nudi 64gb memorije. Koliko znam, nitko od drugih proizvođaca

ne nudi tolko puno. Možda je to neka kompezacija ca lošiju grafiku i procesor.

Uskoro nam stvarno nece trebati eksterni diskovi {#}

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
17 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Cemu toliko galame oko microSD? Uređaj se nudi u dvije varijante 16/64 GB a tu je mogucnost spajanja i USB na mob ( nokija jedina ima tu mogucnost ) i jednostavno nema potrebe za microSD.

Performanse su idealne za uređaj i OS koji se gore vrti da sve radi uglađeo i dovoljno brzo. NOKIA nije kao LG i ostali koji trpaju dvije,četri jezgre u proc moba pa se hvale kako je brz a pol proca nije iskorišteno.

Fali tipkovnica fizicka da i kaj sad izaci ce zasigurno i druga verzija koja ce ju imati, a to što famozni iPhone nama tipkovnicu fizicku nikome ništa baš licemjerno do boli.

Mnogi pregovaraju da nema aplikacija za ovaj OS i dice se brojkama iz ova dva Marketa koja su na tržištu. A broj korisnih aplikacija koji korisniku svakodnevno trebaju možemo mjerit u promilima a ne postotcima. Tako da o broju aplikacija se svi mogu pokrit po ušima lagao.

Nitko ne spominje novi nacin spajanja sa slušalicama i povezivanje između dvije NOKIE koji je poprilicno interesantan i praktican to nije bino ocito jer to famozni iPhone i svi androidi nemaju pa nije vrijedno spomena ocito.

Dizaj iskreno i nije neka revolucija uređaj izgleda malo "debelo" i pre jednostavno kutovi su oštri ako ne i pre ošti i bilo bi lijepo da su zaobljeni.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 17:11 (ivan599).

9 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

LOL. Daj mi test koji potvrđuje da je tvoja MicroSD kartica brža od primjerice unutarnje memorije na iPhone4 ili SGSII. To su totalne gluposti.

Nadalje sam uređaj ima veliku količinu Interne memorije, pa je nedostatak MicroSD-a više cijepidlacenje, nego doista nedostatak. Mada ti ionako cijepidalcis i filozofiraš previše.

I'll be back
16 godina
protjeran

8gb class 10 kosta manje od 130kn kod nas... cita/pise oko 20MB/s to je vise nego sta sam uspio izmjeriti na masovnoj memoriji ijednog mobitela na kojem sam mjerio(znaci ne onaj mali rom koji imate na mobu od par stotina MB)

rezultati koje sam dobivao za interne memorije mobitela i tableta su se kretali oko 10-15MB/s

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 18:03 (grimyHR).
17 godina
neaktivan
alen-c kaže...

Kad kažem da je zastario mislim na ovo:

http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9100-galaxy-s-ii/comparison/sshotsa/gsmarena_000.jpg

16 godina
neaktivan
Dkc kaže...
alen-c kaže...

http://st.gsmarena.com/vv/reviewsimg/samsung-i9100-galaxy-s-ii/comparison/sshotsa/gsmarena_000.jpg

Samsungove AMOLED matrice mi se nikad nisu svidjele, sve izgleda nekako kricavo, nekako neprirodno.

I'll be back
14 godina
neaktivan
Dkc kaže...
alen-c kaže...

zastario? pa neki skupi mobiteli jos koriste lcd

i ovaj amoled ima najvecu rezoluciju dosada

ne puno vecu, al ako cemo cjepidlacit...

uostalom, mozda bude nokia cbd

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
neaktivan
apoteka kaže...
Dkc kaže...
alen-c kaže...

Nije rezolucija toliko bitna na kraju. Evo ti primjer:

SGS i SGS II. SGS II ima istu rezoluciju a 0,3" veći ekran pa se opet sitni text na njemu lakše čita i bolje izgleda.

Imam SGS i da se uočiti kad čitaš text, nije strašno ali opet navodim to kao nedostatak nokie jer je ispravljeno na novoj generaciji AMOLED-a koju danas već možeš kupiti, a nokia izlazi ko zna kad.

Evo ti objašnjenje zašto je to tako:

http://androidforums.com/samsung-galaxy-s/90695-super-amoled-again-pentile-subpixel-matrix.html#post860842

microman kaže...
Dkc kaže...
alen-c kaže...

Samsungove AMOLED matrice mi se nikad nisu svidjele, sve izgleda nekako kricavo, nekako neprirodno.

Gledam na ovom linku gore što sam postao kako je na Desireovom AMOLEDu sve ružičasto, a to nisam prijetio na svom SGS-u. Tako da izgleda da su barem po tom Samsungove matrice najbolje. A sad za boje, ne znam, meni je okej, nekom je kričavo. Uglavnom bolje mi je nego blijede i isprane boje koje imam na laptopu (a kupio sam ga nedavno... ).

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 18:30 (Dkc).
14 godina
neaktivan
Dkc kaže...
apoteka kaže...
Dkc kaže...
alen-c kaže...

Nije rezolucija toliko bitna na kraju. Evo ti primjer:

SGS i SGS II. SGS II ima istu rezoluciju a 0,3" veći ekran pa se opet sitni text na njemu lakše čita i bolje izgleda.

Imam SGS i da se uočiti kad čitaš text, nije strašno ali opet navodim to kao nedostatak nokie jer je ispravljeno na novoj generaciji AMOLED-a koju danas već možeš kupiti, a nokia izlazi ko zna kad.

Evo ti objašnjenje zašto je to tako:

http://androidforums.com/samsung-galaxy-s/90695-super-amoled-again-pentile-subpixel-matrix.html#post860842

meni se i na n8 vide dobro sitna slova

neman supermanov vid i citat slova od par milimetara zamara oci

evo i jedan video za hatere

trazite lag slobodno, uz 15ak otvorenih aplikacija i samo 1ghz

nikad nisan vidio da se angry birds brze otvara

16 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Predstavljena Nokia N9

0 0 hvala 0
17 godina
apoteka kaže...

Ovo je brze od bilo kojeg iPhone-a kojeg sam ja imao priliku koristiti, a imao sam priliku koristiti sve. {#}

- Psiho246
17 godina
protjeran
Predstavljena Nokia N9

Oficijelna prezentacija:

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...
apoteka kaže...

Ovo je brze od bilo kojeg iPhone-a kojeg sam ja imao priliku koristiti, a imao sam priliku koristiti sve. {#}

Ali unutra je "samo" 1GHz procesor kako kažu zlobnici ovjde :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 19:59 (ivan599).
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Pa hvala dragom Bogu da je. Mislim ipak je zadnji iPhone predstavljen prije godinu dana, dakle bilo bi sramota da nije. No uskoro će novi iPhone. Inace Nokia mi je u srcu i ovo cim dođe biti ce moje.

I'll be back
16 godina
protjeran
microman kaže...
Psiho246 kaže...

Ovo je brze od bilo kojeg iPhone-a kojeg sam ja imao priliku koristiti, a imao sam priliku koristiti sve.  {#}

Pa hvala dragom Bogu da je. Mislim ipak je zadnji iPhone predstavljen prije godinu dana, dakle bilo bi sramota da nije. No uskoro će novi iPhone. Inace Nokia mi je u srcu i ovo cim dođe biti ce moje.

pa glavno da sucelje radi glatko, novi iphone nece raditi nista glade od 4, pa tako ni od ovoga, ne moze raditi glade od glatkoga :P

ja mislim da cu ovu generaciju preskociti, mozda uzmem ak se bude dalo clockat preko 1.6GHz inace nemam zasto sa n900 ic...premalo  prednosti

pogotovo jer je moja n900 neunistiva s ovim kucistem

http://www.pdair.com/catalog/product_info.php?cPath=10100000_1900000_11000787&products_id=27477

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 20:05 (grimyHR).
17 godina
microman kaže...
Psiho246 kaže...

Netko je prije rekao da je iPhone brzi, odgovaram na to. ^^

- Psiho246
14 godina
neaktivan
microman kaže...
Psiho246 kaže...

budimo realni, sve radi bez trzanja

a od toga nema bolje

cak je i novi wp7 mango bez trzanja

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 20:06 (apoteka).
15 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Zasluzili su da propadnu.Mislim da bi Apoteka mogao dobit nagradu za funboya godine.

I'll see you on the dark side of the moon
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 20:29 (no tengo dinero).
Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
protjeran
no tengo dinero kaže...

Zasluzili su da propadnu.Mislim da bi Apoteka mogao dobit nagradu za funboya godine.

tvrtka najzasluznija za mobilnu komunikaciju danasnjice, tehnologiju koja ju pokrece i smartphone opcenito je zasluzila da propadne? bravo, vidio bi kakav bi ti mobitel imao danas bez nokije...

14 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
no tengo dinero kaže...

tvrtka najzasluznija za mobilnu komunikaciju danasnjice, tehnologiju koja ju pokrece i smartphone opcenito je zasluzila da propadne? bravo, vidio bi kakav bi ti mobitel imao danas bez nokije...

ne valja se rugat bolesnima

15 godina
protjeran
apoteka kaže...
grimyHR kaže...
no tengo dinero kaže...

ne valja se rugat bolesnima

treba ih razumijeti...{#}

15 godina

mobitel je stvarno bomba! još da ima malo jači hardware i to sve fino optimizirano još bi bilo bolje! ali mislim da je prekasno za meego {#} ali tu su drugi veliki igrači s ogromnom bazom aplikacija...

i ti grimyHR misliš da je n900 nešto najbolje na svijetu... pa nisu svi linux freakovi kao ti da se spajaju na satelite i komuniciraju s vanzemaljcima... n900 je mrcina od mobitela, pogotovo za teške power usere ali ona nema šta tražit među današnjim smartphoneovima...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice