Predstavljena Nokia N9

poruka: 167
|
čitano: 19.447
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljena Nokia N9".
15 godina
protjeran
Re: Predstavljena Nokia N9
grimyHR kaže...
ansha kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...

MicroSIM, baterija koja nije user replaceable, nema microSD-a hehehe, cijim to stope prati nokia??

upravo si nabrojao tri najgore karakteristike ovog uredaja, uz nedostatak qwertya

Koja je to dobra karakteristika ovog uredjaja osim ekrana? Prastari cpu/gpu i software o kojem ne znamo apsolutno nista?

mozda to da na prastarom cpu/gpu moze vise nego sta korisnici iOS-a/androida mogu sanjati...

tako je..sad se sroljavi Jabučari našli pljuvati po Nokiji,a te nedostatke je patentirao upravo Apple...{#}

14 godina
protjeran
Predstavljena Nokia N9

Vidim li ja to novu tužbu nokie prema appleu?

Kad iP5 izađe na jesen bez home tipke, baš me zanima kakvo će opravdanje imati ekipa :)

1 1 hvala 0
17 godina
Predstavljena Nokia N9

Pa konačno neki smartphone iz Nokije koji hardverski djeluje pristojno i u korak je sa trendovima (sa  nekima i malo previše {#}). Jedino što je problem da je OS na njemu prilično egzotičan, a dizajn mi je prekričavi. Također pretpostavljam da će ga cijena pozicionirati kao preskupoga za većinu ljudi tako da je moja ocjena da je to dobar pokušaj i putokaz kako dalje, no treba ipak neki standardniji OS. Konačno normalna rezolucija ekrana

There's no business like showbusiness
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
mogu vjerovatno sve sta i ja na n900, a to je sve sta i na dektop racunalu...
http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
14 godina
protjeran
qube kaže...

Vidim li ja to novu tužbu nokie prema appleu?

Kad iP5 izađe na jesen bez home tipke, baš me zanima kakvo će opravdanje imati ekipa :)

onda će ovi iz apple reći da su oni patentiral urešaj bez home tipke 1990. -.-

al ne vjerujem da će izbacit home tipku 

15 godina
protjeran
apoteka kaže...

da niste mozda megalomani

ako sve radi na 1ghz, zasto staviti vise?

Jesi vidio kako se vrti kad malo zascrolla u onoj maps aplikaciji? ima jedno 3 framea po sekundi - GREAT SUCCESS!

15 godina
neaktivan

Ovom liku s videa je ocito  Jony Ive uzor, skoro da koriste iste recenice  {#}

Napokon Nokijin uređaj s Megoo i s prilicno jakom pozadinom. Sucelje djeluje super, moderno i jednostavno.

Dizajn uređaja isto izgleda cisto i lijepo, cak možda i prejednostavno. Izgleda da je Nokia otkrila  polikarbonatni unibody dizajn {#}

U svakom slucaju ako im ovo ne uspije, onda neznam šta hoce.

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
15 godina
protjeran
grimyHR kaže...
ansha kaže...
grimyHR kaže...
ansha kaže...

MicroSIM, baterija koja nije user replaceable, nema microSD-a hehehe, cijim to stope prati nokia??

upravo si nabrojao tri najgore karakteristike ovog uredaja, uz nedostatak qwertya

Koja je to dobra karakteristika ovog uredjaja osim ekrana? Prastari cpu/gpu i software o kojem ne znamo apsolutno nista?

mozda to da na prastarom cpu/gpu moze vise nego sta korisnici iOS-a/androida mogu sanjati...

I mozda to sta od svojih korisnika cine pi*de uvaljujuci im duplo sporije/jeftinije komponente al uz istu cijenu kao i konkurencija. Na videu se vidi dosta laga, i u browseru a da ne govorim u onoj maps aplikaciji, al zasto stavljat jaci procesor?

15 godina
protjeran
alen-c kaže...

Ovom liku s videa je ocito  Jony Ive uzor, skoro da koriste iste recenice {#}

Napokon Nokijin uređaj s Megoo i s prilicno jakom pozadinom. Sucelje djeluje super, moderno i jednostavno.

Dizajn uređaja isto izgleda cisto i lijepo, cak možda i prejednostavno. Izgleda da je Nokia otkrila  polikarbonatni unibody dizajn {#}

U svakom slucaju ako im ovo ne uspije, onda neznam šta hoce.

Normalno da im nece uspjet jer s ovim losim furanjem na apple samo ispadaju jos nesposobniji. 

15 godina
neaktivan
ansha kaže...
wanderer kaže...

Wauuu! Impresivno! NOT....

Skoro su postigli fluidnost iphonea iz 2007., a vidim da su feature-i s kojima su najponosniji integracija drustvenih mreza i cool animacije. Pateticni su.

Patetičan si ti, tako ogorčen i s ciljem da što više pljuješ nokiju. Uređaj ima svojih nedostataka, nijedan uređaj nije savršen.

Nevjerojatna je sposobnost nekih ljudi da nikada ne odrastu.

Ako ti se toliko nokia gadi, ignoriraj ju, nemoj trosit energiju i zivce sjedeci na suncan dan za kompjuterom samo jer si tvrdoglav i ogorcen. Wanderer out. :)

Ustanite kao lavovi iz drijemeža, stresite lance ko rosu sa vas, vas je mnogo a njih je - malo.
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:05 (wanderer).
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...

U ove dane smartphone kao npr. kad SGS II natjera par jutub 1080p videja (u tabovima) u stock browseru da idu fluidno kao i na pc-u. A znamo i da adobeov fleš loše optimizan za androide.

To će nokia moći kako je krenula za ~2 godine, a kako je konkurencija krenula za 2 godine će vriti cryengine jedan lol.

wanderer kaže...
ansha kaže...
wanderer kaže...

Skoro su postigli fluidnost iphonea iz 2007., a vidim da su feature-i s kojima su najponosniji integracija drustvenih mreza i cool animacije. Pateticni su.

Patetičan si ti, tako ogorčen i s ciljem da što više pljuješ nokiju. Uređaj ima svojih nedostataka, nijedan uređaj nije savršen.

Patetično je što nokia 'uvaljuje' ljudima i predstavlja kao high-end smartphone.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:04 (Dkc).
15 godina
protjeran
wanderer kaže...
ansha kaže...
wanderer kaže...

Jabučari su kratka pamćenja..sada što lik trenutno frustrirano pljuje po Nokiji,radi "nedostataka",je u slučaju Applea,retardirano ignorirao...tipični profil Jabučara..

17 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Nije mi jasno zašto ne slože jači hardver unutra?

Cijena će i onako bit paprena pa makar da isto radi fluidno sve ko i sa ovim starijim hardverom barem bi privukli neke kupce koji gledaju na to i kupuju tako po specifikacijama.

Kako je to lijepo LG odradio sa svojim optimusom 2X, tko bi ga kupio da nije 2X (dvojezgreni)... nije uopće bitno dal se primjeti ta brzina ili ne. Dobar marketing.

Za cijenu kolko će koštat ova nokia to je prejeftin/prestar hardver, bez obzira dali bi radio brže s nekim tipa dvojezgrenim procom, trebali su ga stavit svakako. Ovako gube mušterije i sami sebe pokopavaju.

everybody lies

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...

Jabučari su kratka pamćenja..sada što lik trenutno frustrirano pljuje po Nokiji,radi "nedostataka",je u slučaju Applea,retardirano ignorirao...tipični profil Jabučara..

Ajde mudra jedna glavice pokazi mi gdje sam napisao da su to nedostatci? Napisao sam samo da se furaju na appleove trendove, osobno mi je puno draze da je baterija nezamjenjiva i da nema microSD-a.

A ti ubuduce nauci citat s razumijevanjem.

15 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...

Cijena će i onako bit paprena pa makar da isto radi fluidno sve ko i sa ovim starijim hardverom barem bi privukli neke kupce koji gledaju na to i kupuju tako po specifikacijama.

Kako je to lijepo LG odradio sa svojim optimusom 2X, tko bi ga kupio da nije 2X (dvojezgreni)... nije uopće bitno dal se primjeti ta brzina ili ne. Dobar marketing.

Za cijenu kolko će koštat ova nokia to je prejeftin/prestar hardver, bez obzira dali bi radio brže s nekim tipa dvojezgrenim procom, trebali su ga stavit svakako. Ovako gube mušterije i sami sebe pokopavaju.

spustit će cijenu,možda je samo marketinški trik..no bed je u tome što je NOKIA,za razliku od Applea išla sama razvijati tehnologiju i patente,pa je trebalo i vremena i više novca..no kad se kradu tuđu patenti..

15 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...

Zasto? Zato sta sisaju ovce.

Eto, spomenih zivotinju koju "nokijaši" cesto vole spominjati u apple temama...  {#}

15 godina
protjeran
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...

Ajde mudra jedna glavice pokazi mi gdje sam napisao da su to nedostatci? Napisao sam samo da se furaju na appleove trendove, osobno mi je puno draze da je baterija nezamjenjiva i da nema microSD-a.

paaa,nisam mislio na tebe baš,ali ako si se prepoznao u opisu..pa dobro..{#}

15 godina
protjeran
linuxjuzer kaže...
Core2Duo2 kaže...

spustit će cijenu,možda je samo marketinški trik..no bed je u tome što je NOKIA,za razliku od Applea išla sama razvijati tehnologiju i patente,pa je trebalo i vremena i više novca..no kad se kradu tuđu patenti..

Koju tehnologiju i patente? Sta je unutra nokijin cpu/gpu? Daj ne proljevaj se...{#}

14 godina
neaktivan
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...

Nego, u čemu je problem sa zamjenjivom baterijom, a pogotovo s microSD-om?

16 godina
Predstavljena Nokia N9

odlican mob {#}

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:25 (MilkMan).
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
Predstavljena Nokia N9
da se ga izbacili prije godinu/godinu i pol onda bi i bio konkurentan.
OS je jos nedovoljno popularan, a Nokia ce preci na WP7 i 'zaboraviti' na meego.
Meni se svidja i vise bih volio da su krenuli sa ovime ranije, a ne ulaziti u vradzbinsku zajednicu sa MS-om. Da je bila jos jedan proizvodac mobova koji ima i wp7 mobove (npr htc, samsung...) jos ok, ali pakt ne.
Izgleda obecavajuce, ali....
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Dkc kaže...
grimyHR kaže...

U ove dane smartphone kao npr. kad SGS II natjera par jutub 1080p videja (u tabovima) u stock browseru da idu fluidno kao i na pc-u. A znamo i da adobeov fleš loše optimizan za androide.

To će nokia moći kako je krenula za ~2 godine, a kako je konkurencija krenula za 2 godine će vriti cryengine jedan lol.

jel mozes ti na tom sgs 2 vrtiti open office? aircrack? gimp? mypaint? desktop verziju firefoxa? vrtiti webOS aplikacije? integrirat sve IM protokole u sistem zajedno sa porukama? video skajpat? pokrenti debian ili kubuntu mobile u dual bootu? pokrenuti maemo u dual bootu(jer ja mogu android ako zelim)? multitaskat bez da ti os gasi aplikacije? itd, itd, itd

15 godina
ansha kaže...
linuxjuzer kaže...
Core2Duo2 kaže...

Koju tehnologiju i patente? Sta je unutra nokijin cpu/gpu? Daj ne proljevaj se...{#}

Onu tehnologiju i patente koju je Apple kopirao, što su i sami priznali pristavši na izvansudsku nagodbu. Nokia ima od svih proizvođaca mobitela vjerojatno najvise patenata, tako da daj ne seri stalno po svemu sto nije Apple....

pwn too much... http://bfbcs.com/stats_pc/agent_00klc
14 godina
neaktivan
ansha kaže...
apoteka kaže...

Jesi vidio kako se vrti kad malo zascrolla u onoj maps aplikaciji? ima jedno 3 framea po sekundi - GREAT SUCCESS!

da naravno, treba pljuvati po mobitelu koji jos nije u prodaji

nebi da iphone ne laga {#}

ne shvacajte salu ozbiljno
16 godina
neaktivan

najbolja stvar ovoga mobitela je software, ma koliko ga neki tu proglasavali egzoticnim

zbog softwarea i ne treba jak procesor i ostalo

korisnici linuxa znaju zasto

iako i android koristi linux, ipak to nije dovoljno optimiziran i naravno vrti Javu

zato je ova Nokia sigurno dobar telefon, sa dobrim softwareom

meni jedino zao sto nisu izbacili na trziste nesto kao N900 sa tipkovnicom, nego samo za developere nekoliko stotina komada

17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Dkc kaže...
grimyHR kaže...

jel mozes ti na tom sgs 2 vrtiti open office? aircrack? gimp? mypaint? desktop verziju firefoxa? vrtiti webOS aplikacije? integrirat sve IM protokole u sistem zajedno sa porukama? video skajpat? pokrenti debian ili kubuntu mobile u dual bootu? pokrenuti maemo u dual bootu(jer ja mogu android ako zelim)? multitaskat bez da ti os gasi aplikacije? itd, itd, itd

A što bi ja sad trebao nabrajati 200+k aplikacija koje ti nemaš? A i pola tog moš na androidu, ima pristojna alternativa open ofisa, takošer i za crtkaranje, ovo s im vjerovatno moš (nisam gledao). Ako imaš 512MB rama neće ti OS gasiti ništa (a današnji imaju 1GB).

Pogledaj stvari realno, N9 ima isti čipset kao i jeftiniji androidi ( http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Instruments_OMAP#OMAP_3 ), upitan OS (vidiš i sam da zapinje gdje može), ekran zastario...

Na kraju, ako će N9 koštati 2-3k kuna biti će pristojna, ali ako će koštati 4k+ , onda je ovo očiti promašaj nokie što će prodajni rezultati i potvrditi ...

apoteka kaže...
ansha kaže...
apoteka kaže...

da naravno, treba pljuvati po mobitelu koji jos nije u prodaji

nebi da iphone ne laga {#}

Nitijedan Android (s tim čipsetom ili boljim) / Ajfon 4 ne laga toliko u mapama, niti u izborniku, niti u browseru.

sailor1 kaže...

najbolja stvar ovoga mobitela je software, ma koliko ga neki tu proglasavali egzoticnim

zbog softwarea i ne treba jak procesor i ostalo

korisnici linuxa znaju zasto

iako i android koristi linux, ipak to nije dovoljno optimiziran i naravno vrti Javu

zato je ova Nokia sigurno dobar telefon, sa dobrim softwareom

meni jedino zao sto nisu izbacili na trziste nesto kao N900 sa tipkovnicom, nego samo za developere nekoliko stotina komada

lol

Sad pogledaj ovaj video koji vrtimo tu po ovoj strani, pa onda opet postaj.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:47 (Dkc).
16 godina
neaktivan
Predstavljena Nokia N9

Izgleda zanimljivo, s tim da je, naravno, 50% produkt dizajna (kojem je temelje u ovom slučaju uradio Apple sa iPhoneom), kao i više od 60% GUIa urađeno upravo prema iPhoneu. Na kraju nije to ni neka novost kad 95% smarphonea danas (posebn iz Samsunga) je u dizajnerskom, ali i svakom drugom smislu prekopirano od iPhonea. Što se tiče budućih komentara na ovu izjavu - nema potrebe, znate da je to tako :P

1 2 hvala 0
16 godina
protjeran
Dkc kaže...

A što bi ja sad trebao nabrajati 200+k aplikacija koje ti nemaš? A i pola tog moš na androidu, ima pristojna alternativa open ofisa, takošer i za crtkaranje, ovo s im vjerovatno moš (nisam gledao). Ako imaš 512MB rama neće ti OS gasiti ništa (a današnji imaju 1GB).

Pogledaj stvari realno, N9 ima isti čipset kao i jeftiniji androidi ( http://en.wikipedia.org/wiki/Texas_Instruments_OMAP#OMAP_3 ), upitan OS (vidiš i sam da zapinje gdje može), ekran zastario...

Na kraju, ako će N9 koštati 2-3k kuna biti će pristojna, ali ako će koštati 4k+ , onda je ovo očiti promašaj nokie što će prodajni rezultati i potvrditi ...

ajde nabroji aplikacije koje nesto mogu sta ne mogu aplikacije na mom mobu? takvih nema

mypaint alternativa na androidu ne postoji jer je to presure sensitive program za slikanje

aircrac isti nema alternative na androidu

open office je daleko mocniji alat nego bilo koji na androidu, a bome je i gimp

desire na 576mb rama zatvara aplikacije tak da ne seri

ne mozes ni blizu icemu od onoga sta sam nabrojao, jer ti vrtis polovicni smartphone os, a ja vrtim punokrvnu linux distru

ja sam do prije par dana bio vlasnik desirea i znam tocno sto android moze, a sta ne moze

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2011 15:59 (grimyHR).
14 godina
neaktivan

vi sta pljujete shvatite da je mob tek predstavljen

i sigurno nece bit isti kad ode u prodaju

a lag u menijima postoji vama u glavi

n9 nije jedini mobitel koji ce biti predstavljen

vjerojatno ce bit i qwerty verzija, pa wp7 verzije...

mene ce zanimat verzija s boljom kameron

bez toga ne dam n8

ne shvacajte salu ozbiljno
17 godina
neaktivan
grimyHR kaže...
Dkc kaže...

ajde nabroji aplikacije koje nesto mogu sta ne mogu aplikacije na mom mobu? takvih nema

mypaint alternativa na androidu ne postoji jer je to presure sensitive program za slikanje

aircrac isti nema alternative na androidu

open office je daleko mocniji alat nego bilo koji na androidu, a bome je i gimp

desire na 576mb rama zatvara aplikacije tak da ne seri

ne mozes ni blizu icemu od onoga sta sam nabrojao, jer ti vrtis polovicni smartphone os, a ja vrtim punokrvnu linux distru

ja sam do prije par dana bio vlasnik desirea i znam tocno sto android moze, a sta ne moze

Istina za aplikacije, a i ovo da zatvara aplikacije isto (činilo mi se na froyi da ih mogu dosta), sad na GB mi neda više od 4-5.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice