Predstavljen Windows 8

poruka: 119
|
čitano: 21.804
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Predstavljen Windows 8".
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

kamenujte me i zovite dinosaursom ,ali majko mila ovak nes na stolnom racunalu .Nek radje se prime u kostac sa registryom ,nacinom pristupa podacima....

Ovako nesto lose ne vidjeh dugo jos cu vapiti za windows 3.11 ili jos bolje dosom sa nortonom.

Zgrozih se

1 9 hvala 0
16 godina
Predstavljen Windows 8

Bolje bi im bilo da imaju i verziju standardnih windowsa jer ovo će bit ubojstvo za miš i tipke...

http://mrxa.3dhr.net/

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Predstavljen Windows 8
Seabro kaže...

Kako ću stisnuti CTRL + ALT + DEL kad mi se sve smrzne?? :)))

Pritisnut ces u isto vrijeme tipke CTRL, ALT i DELETE ;)

15 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Što je s registrijem?

Prastari i nefunkcionalni dio sustava koji bi trebalo izbaciti ili slicnu funkcionalnost uvesti na novi i efektniji nacin.

15 godina
neaktivan

Bilo bi bolje da su pokušali kombinirati start menu sa hubovima,ali u jednom frameu a ne da moraš mijenjati između toga...

Ja sam Plavi zmaj.
15 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Microsoft je mislio odprilike ovako:

Ajmo brze bolje pokazati neke slike od naseg novog OS-a prije nego sto Apple izda novu verziju OSX-a, da vide ljudi da i mi nesto znamo.

Ovo me podsjeca na SlatePC vs. iPad, kad su Microsoft i HP predstavili svoj Tablet PC prije Apple-a, al nazalost u to segmentu od Microsofta jos uvijek nema nista upotrebljivo.

Kad ne spavam budan sam
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 18:35 (popstar).
Moj PC  
2 3 hvala 0
16 godina
Predstavljen Windows 8

No offence guys.... ali ne znam da li ste "teški" kliknuti na video i odgledati ga s razumijevanjem. Znači, predstavili su tablet izgled Windows - a 8, baziran na dizajnu Metro UI-a iz WP7. Ako pogledate video do kraja, vidjeti ćete da postoji standarni, tj. desktop u klasičnom smislu forme, te nitko neće ostati zakinut, jer će moći sigurno birati s kojim sučeljem želite da vam se Windowsi pokrenu.

Osobno, meni se ovakva ideja sviđa, unificiranje UI - ja, te time "pojednostavljenje" prelaska s jedne platforme na drugu (mobitel, netbook, tablet, laptop, desktop, ...). Naravno da ću za svakodnevni rad na desktop PCu koristiti klasičan dektop, jer mi je funkcionalniji i naviknut sam raditi na njemu, a, također, i ovaj novi izgled, da, npr, ne moram otvarati browser svaki puta kada želim vidjeti FB, Twitter, vrijeme, i sl... (nisam ljubitelj widgeta, volim što čišći ekran).

Naravno, očekujem da će se napokon nešto postići i u tehničkom dijelu Windowsa... konkretno, novi datotečni sustav, kojeg najavljuju i najavljuju i odgađaju i odgađaju, te nikako da izađe.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.6.2011 18:41 (WackyZG).
Moj PC  
10 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Ne sviđa mi se baš ovaj touchscreen. Jel nije lakše malo pomaknit miš i doći do toga što hoćeš nego micat ruku po ekranu. Lakše je malo pomaknit kotaćić na mišu nego micat prst po ekranu prema dolje. Za tablete je touchscreen super al ne iz za desktop raćunala.

Life's a wheel of fortune and it's my chance to spin it. 2pac

1 0 hvala 0
17 godina
Predstavljen Windows 8

@Toni

hehe, nema sanse da maknu registry pa to im je zlatna koka, bez registry-a nema kompatibilnosti, većina aplikacije = fail.

Ali koliko problema moze napraviti registry to je katastrofa, svida mi se sto su od Viste 7 poceli razmisljati pa su napravili Users (kao u Linuxu), ali jos da daju mogucnost da se takve stvari (Users/Documents & Settings) mogu muvati bez prevelike fjake pa da drzis samo bitne stvari na radi1 disku to bi bilo superiska, ali za to im treba jos koje desetljece.

Ja se ipak ne mogu nadiviti Mac-ovima, radimo sa 100+ firmi i u vise njih imaju MacOSX i njima eto nikad nista nije crklo ili da smo trebali nesto fiksat u tri zadnje godine koliko sam u toj firmi... ljudi na njima rade rade i rade... nesto preludo.

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Moram priznat da sam prilicno impresioniran. M$ je ovaj put (ako je demonstracijskom videu vjerovat)

napravio odlican posao. Ovime su Windowsi   potpuno prilagođeni tabletim i ts ekranima, a

ostaje i kompatibilnost za "nekadašni desktop mod". Sve je to izvedeno vizualno atraktivno i ono najvažnije

lako je rukovati time prstima.

Ostaju "samo" 2 stvari M$ za obavit:

1) Prilagodit viđeno ako vec nisu da potpuno normalno radi s ARM procesorima i da se stariji programi mogu otvarati

2) Totalno ispeglati i optimalizirati sistem i resurse koje koristi da bi se sve to skupa vrtilo bez ikakvih trzanja,

pogreški ili slicnog na puno slabijim komponentama tableta.

Ako to sve obave kako spada i ako ce to tako izgledat i funkcionirati, posao je odlicno obavljan.

Ako ne, onda je to zeznuto jer ionako vec pomalo kasne..

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Na ARM-u su već demonstrirali čak i pokretanje Worda.

17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Microsoft me tesko odusevi s necim novim, pogotovo ne s windowsima..ali ovo ima puno potencijala i odlicno je! {#}

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

3 2 hvala 0
17 godina
protjeran
Predstavljen Windows 8

Ma ježim se kamo ovo sve ide. Prvo mi počeo Ubuntu sa Unity sučeljem pa većinom ostale linux distribucije sa Gnome 3 sučeljem i sad windows sa svojom verzijom sličnog sistema.

Samo se nadam da ostane moguć izbor classic desktopa i u slijedećim inačicama windowsa (9,10 itd).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Ovo nije nista ...

Ako ovako bude ja ostajem na 7.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hellbyte0 kaže...

Ma ježim se kamo ovo sve ide. Prvo mi počeo Ubuntu sa Unity sučeljem pa većinom ostale linux distribucije sa Gnome 3 sučeljem i sad windows sa svojom verzijom sličnog sistema.

Samo se nadam da ostane moguć izbor classic desktopa i u slijedećim inačicama windowsa (9,10 itd).

Zato postoji kde...

Intelovac123 kaže...

Ovo nije nista ...

Ako ovako bude ja ostajem na 7.

Doživotno?

Ja sam Plavi zmaj.
14 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Isuse, ovo je zlo....

Operativni sustav, Windowsi su operativni sustav, ne skup toliko showelwarea i *ovana koje si ja opcionalno instaliram ako mi trebaju...

Ovo me podsjeca na Nero....

Nero je bio lijep i brz program za przenje, a sad mu je u biti primarna funkcija tek opcija...

Jos sam vidio i slikicu Xbox i odma vidim da ce i ova generacija PC geymera patit jel ce placat preskupe graficke koje nece imat s cim nit zagrijat posteno jel ce se sve povinovat Xboxu 720 il kaj got...

U glavnom, zlo....

WinXP, zadnji operativni sustav, a ne vrazji desktop iFon.... 

Moj PC  
1 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Samo, ja se nadam da taj fensi izgled neće biti samo 'plahta' preko 'stare' Sedmice. Ono, početni zaslon, malo slika, animacija, i onda čim se nešto počne ozbiljnije raditi - staro sučelje, ništa nova...

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tcherot kaže...

kamenujte me i zovite dinosaursom ,ali majko mila ovak nes na stolnom racunalu .Nek radje se prime u kostac sa registryom ,nacinom pristupa podacima....

Ovako nesto lose ne vidjeh dugo jos cu vapiti za windows 3.11 ili jos bolje dosom sa nortonom.

Zgrozih se

Nekako i ja pomislih na rane početke windows-a.  Microsoft uistinu želi unificirati OS za čim je moguće više platformi, ali ako pretjeraju sa time prelazim ja na Linux.

Za tablete i mobitele je to sučelje odlično, ali ne želim da na stolnom računalu imam osjećaj kao da držim mobitel u rukama

14 godina
neaktivan
TalaxY kaže...

ne kazem da je doslovno kopirano.. al evo ja imam tablet i stvari su slične... hocu rec da je windows, windows a ne tiles... tj. s pločicama!... evo da se izjasnim sta imam na umu... trebali su unaprjedit dosadašnj sučelje ... ovako zbilja izgleda kao kopija..

ako možeš pobliže objasniti, šta konkretno izgleda kao kopija?

17 godina
neaktivan
Predstavljen Windows 8

Dosadilo mi je što se svaki desktop OS sastoji od istih elemenata kao da u cijelom Sunčevom sustavu baš tako mora biti (beskorisni desktop namijenjen trpanju ikonama, taskbar-dock-panel, start izbornik, minimize/maximize/close...) umjesto da se sve objedini u jedno intuitivno sučelje sa fokusom na sadržaj.

Drago mi je da se Microsoft ne ograničava starim zamislima i traži logičniji i prirodniji način korištenja sučelja. Jako mi se sviđa resajzanje kad su otvorene dvije aplikacije u fullscreenu jedna pored druge i dovlačenje druge aplikacije u taj prostor (2:15-2:35). Sviđa mi se minimalizam, sve je pregledno na jednom mjestu i dostupno jednim klikom (internet, informacije, glazba, filmovi, slike, control panel, kalendar, prognoza, poruke, programi...).

Win7 je jako dobar klasični OS pa su nužne drastične promjene da opet privuku kupce. Win7 se čini intuitivan zbog navike ali je prenatrpan i sučelje je zapravo kaos s obzirom da isti program možemo pokrenuti shortcutom na desktopu ili u start izborniku ili taskbaru i file exploreru ili na svim tim mjestima... Kad probam Win8, sigurno će mi se Win7 činiti kao bloatware.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2011 0:24 (DragonShit).

10 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Predstavljen Windows 8

Jedva cekam! {#}

Prodajem HTC Hero!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Dosadilo mi je što se svaki desktop OS sastoji od istih elemenata kao da u cijelom Sunčevom sustavu baš tako mora biti (beskorisni desktop namijenjen trpanju ikonama, taskbar-dock-panel, start izbornik, minimize/maximize/close...) umjesto da se sve objedini u jedno intuitivno sučelje sa fokusom na sadržaj.

Drago mi je da se Microsoft ne ograničava starim zamislima i traži logičniji i prirodniji način korištenja sučelja. Jako mi se sviđa resajzanje kad su otvorene dvije aplikacije u fullscreenu jedna pored druge i dovlačenje druge aplikacije u taj prostor (2:15-2:35). Sviđa mi se minimalizam, sve je pregledno na jednom mjestu i dostupno jednim klikom (internet, informacije, glazba, filmovi, slike, control panel, kalendar, prognoza, poruke, programi...).

Win7 je jako dobar klasični OS pa su nužne drastične promjene da opet privuku kupce. Win7 se čini intuitivan zbog navike ali je prenatrpan i sučelje je zapravo kaos s obzirom da isti program možemo pokrenuti shortcutom na desktopu ili u start izborniku ili taskbaru i file exploreru ili na svim tim mjestima... Kad probam Win8, sigurno će mi se Win7 činiti kao bloatware.

Potpuno se slažem sa svim navedenim pogotovo s ovo dvoje.

Svi se drže skoro istog sucelja odkad su ikone izmišljene i ne mrdaju odatle. Ok, jest da je to

prakticno rješenje, ali sigurno postoje i bolja i prakticnija rješenja što je M$ i pokazao.

Ovo da na Win 7 imaš istu stvar na 100 mjesta je također tužna istina. Prvotna im je valjda ideja bila

da bude sve jednostavnije i da korisnik svugdje ima sve što mu zatreba. Na kraju su dobili potpuno suprotan

ucinak. Milion opcija na milion mjesta. Nadam se da ce to riješiti jer ovako nema smisla...

Ne dozvolite da vas obeshrabre oni koji su razočarani životom i koji su postali gluhi za najdublje i iskonske želje svoga srca - IVAN PAVAO II
16 godina
DragonShit kaže...

Ma točno si mi pročitao misli. Također se slažem za jednostavnost u određenim elementima sučelja.

Naprimjer pun mi je koš pretraživati po folderima slike/muziku/video, što nemogu otvoriti program i on mi prikaže sav sadržaj, kao što je slučaj na androidu i ostalim mobilnim osovima? Zašto Uninstall se ne bi svodio da ikonu programa baciš u smeće i time se pokreće uninstaller umjesto da postoji dedicirani program za to, ili sam po start-menu ih tražim. 

Ono što bi najviše želim je vražji kinetic scrolling, nakon korištenja mobitela jednostavno mi je tlaka skrolati u windows exploreru gdje em nema animacije, i uvijek koliko god brzo mlatio po kotačiću uvijek jednakom brzinom miće stranice. Dok recimo addonovi na chromu/firefoxu za smooth scrolling uvelike poboljšaju iskustvo surfanja.

I još ako uz sve to dođe i MS app store to bi bilo naprosto super i veliki korak naprijed. Naravno uvijek ostaviti mogućnost da oni koji ne vole novitete mogu ostati na starom.

Kada se samo sjetim kada je vista izašla kako su svi mrzili onaj novi start-menu, dok je mene od prvog dana oduševila, najviše zbog search-a. A danas svi imaju sedmicu i nitko se u vezi toga ne buni(barem ja ne čujem) Tako će biti i sa osmicom par godina nakon što izađe...

Stoja
15 godina
protjeran
Stoja

Kada se samo sjetim kada je vista izašla kako su svi mrzili onaj novi start-menu, dok je mene od prvog dana oduševila, najviše zbog search-a. A danas svi imaju sedmicu i nitko se u vezi toga ne buni(barem ja ne čujem) Tako će biti i sa osmicom par godina nakon što izađe...

Kao i s Facebook-om.. Na početku svi urlaju, galame, psuju i proklinju Fejs, a nakon vec tjedan-dva ni rijeci o tome(btw, meni se svaka facebook-ova promjena svidjela) {#}

Prodajem HTC Hero!
16 godina
odjavljen
Stoja kaže...
DragonShit kaže...

Ma točno si mi pročitao misli. Također se slažem za jednostavnost u određenim elementima sučelja.

Naprimjer pun mi je koš pretraživati po folderima slike/muziku/video, što nemogu otvoriti program i on mi prikaže sav sadržaj, kao što je slučaj na androidu i ostalim mobilnim osovima? Zašto Uninstall se ne bi svodio da ikonu programa baciš u smeće i time se pokreće uninstaller umjesto da postoji dedicirani program za to, ili sam po start-menu ih tražim. 

Ono što bi najviše želim je vražji kinetic scrolling, nakon korištenja mobitela jednostavno mi je tlaka skrolati u windows exploreru gdje em nema animacije, i uvijek koliko god brzo mlatio po kotačiću uvijek jednakom brzinom miće stranice. Dok recimo addonovi na chromu/firefoxu za smooth scrolling uvelike poboljšaju iskustvo surfanja.

I još ako uz sve to dođe i MS app store to bi bilo naprosto super i veliki korak naprijed. Naravno uvijek ostaviti mogućnost da oni koji ne vole novitete mogu ostati na starom.

Kupi Logitechov miš. Novi imaju skrolanje s inercijom. Nakon što to probaš, nikad više nećeš koristiti neki drugi.

16 godina
Tonči kaže...

Kupi Logitechov miš. Novi imaju skrolanje s inercijom. Nakon što to probaš, nikad više nećeš koristiti neki drugi.

Uuu nema šanse da sada ulažem u novi hadver samo da bi ispravio MS-ovu lijenost da ugradi softwaresku funkciju koja postoji u browserima i funkcionira više nego odlično i na najnormalnijim kotačićima. I to opet ne bi rješilo problem, kada radim na nečijem drugom kompu, ili bi morao miš nositi sa sobom?{#}

Stoja
16 godina
odjavljen

Nisam to vidio niti na jednom OS-u. To bi mogli implementirati u aplikacijama.

16 godina
Tonči kaže...

Kako ne? Pa android, symbian, iOS, wp7. you name it{#} Znam da si mislio na desktopOS samo malo zezam{#} Ali ako se ne varam OSX ga ima, jer se sjećam kada sam prčkao po airu, da je scrolling sa 2 prsta na touchpadu bio vrlo smooth, ali se nesjećam dali je imao i kinetic{#}

Stoja
17 godina
neaktivan
joze kaže...

pitam se hoće li minimum zahtjevi biti i7 i 6gb rama?? :) Izgleda dosta zahtjevno za hardver

i8 i 1 TB rama {#}

17 godina
Stoja kaže...
Tonči kaže...

Kako ne? Pa android, symbian, iOS, wp7. you name it{#} Znam da si mislio na desktopOS samo malo zezam{#} Ali ako se ne varam OSX ga ima, jer se sjećam kada sam prčkao po airu, da je scrolling sa 2 prsta na touchpadu bio vrlo smooth, ali se nesjećam dali je imao i kinetic{#}

A kako bi ti izveo takvo skrolanje na windowsima? To su dva razlicita sucelja, dva razlicita tipa inputa i dva razlicita koncepta.

Mentalist je moj idol... I torrente isto
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice