Smartphone je danas "noramalna" pojava
HAHA
Smartphone je danas "noramalna" pojava
HAHA
Smart phone je za mene glupost.
Touchscreen još veća. J..eš telefon na kojem ne možeš žmirećki natipkati poruku lijevom rukom.
za sve ostalo imam lap, ili stolni komp. Mail mogu gledati i na telefonu koji nema touch screen.
Zapravo mi jedino touchscreen smeta. Totalno me nije briga jel ima sto aplikacija i koliko liči na ipod, ipad, ili iphone.
Hoću tipke. I upravo zato što su sad svi telefoni bez tipki, ne kupujem više ništa. Imam S.Ericsson C905 koji ima super solidnu kamericu ( to je jedina stvar koju valja spojiti sa telefonom ),
i gud baj.
Touchscreen još veća. J..eš telefon na kojem ne možeš žmirećki natipkati poruku lijevom rukom.
za sve ostalo imam lap, ili stolni komp. Mail mogu gledati i na telefonu koji nema touch screen.
Zapravo mi jedino touchscreen smeta. Totalno me nije briga jel ima sto aplikacija i koliko liči na ipod, ipad, ili iphone.
Hoću tipke. I upravo zato što su sad svi telefoni bez tipki, ne kupujem više ništa. Imam S.Ericsson C905 koji ima super solidnu kamericu ( to je jedina stvar koju valja spojiti sa telefonom ),
i gud baj.
Nekad su neki govorili kaj ce ti mobitel, a sad????
i gud baj.
Kako ne kužiš da ljudima treba smartphone da dok obavljaju nuždu u zahodu čitaju 24sata, i lajkaju statuse na fejsu. Šalu na stranu, ako ne voliš tačskrin onda je za tebe Blackberry.
"Za ovakav preokret zaslužan je isključivo Apple koji je bio u potpunosti podređen korisnicima, a ne mobilnim operaterima.."
ahahhahahhahahhahahhahaahhahahhahahhahahahhahahhahahhahahahhaha
Dobro da niste rekli da je iPhone poslan od Boga da napravi revoluciju ili slično :)
Istina da je apple progurao dosta (već davno prije izumljenih stvari) u prvi plan, ali ovakve izjave, plačem xD
U potpunosti je podređen korisnicima bio, svaki je korisnik redom plaćao masne pare za internet kako bi mogao obaviti najjednostavnije funkcije koje je skoro sve T68 mogao i bez interneta, primjerice slanje slika, klipova, mp3-ca, melodija raznih putem bluetootha.. A i kad bi imali internet, to je bio stari GPRS (ili je prvi iphone imao čak EDGE??? :S), oprostite Apple fanovi ako sam vas uvrjedio, u svakom slučaju vrlo brz internet :)
Tu je još mali milijun stvari za poluproizvod zvan iPhone. Tek su u 4. generaciji uspjeli napraviti nešto što je spremno za svakodnevnu uporabu, ali i dalje je totalno ograničen u svakom smislu. Čeka se da Steve ode iz kompanije da se konačno napravi nešto od tog mobitela jer je pun potencijala, ali i dalje poluproizvod. Nije ni čudo što se JAILBREAK zove tako, pa ima 5000 zakrpa na onoj Cydiji... :)
Al može biti da je Apple isključivo zaslužan, kad je konkurencija vidila kako se ljudi pale na poluproizvod, ljudima su ponudili svoje poluproizvode, možda ne toliko uglađeni ko iPhone, vjerojatno zato što su mogli sve što iPhone nije mogao, ali svaka čast Apple! :)
E vidiš baš u tome i je fora. Apple je sa tim, kako ti kažeš poluproizvodom, uspio okrenuti tržište naopačke. Možda je prije njega bilo kvalitetnijih smartphona, ali sigurno nije bilo popularnijih. Dalje je nastavio Google s Androidom koji je proširio tržište smartphona i na ostale proizvođače. Gdje su ostali bili? Što su čekali?
Ne, može bit da je okrenuo tržište, ali sigurno nije isključivo on zaslužan i to mi ne može nitko dokazat. Pokupio je milijun gotovih stvari, a one najvažnije je izostavio zbog politike firme. Steve napravi jednu vrhunsku prezentaciju svog proizvoda, a ljudi ga slušaju više nego Boga. I normalno, kako on to izprezentira tako mora biti ;)
A iPhon-a nema ni na mapi tj na slici
Od kada sam bio nabavio prvi mobitel na 099 mrezi, ali ne GSM nego onaj pravi stari analogni mobitel, apsolutno se slazem da je bas iPhone napravio totalni zaokret u percepciji telefona kod korisnika i stvorio trzisne nise koje do prije nisu postojale, a u koje sada proizvođaci koji su do jucer vladati trzistem bezglavo pokusavaju dobiti svoju pinku.
A namjenjao sam se mobitela milion valjda ... od startaca, preko 3210 i eriscon t29, win mobile, palm, symbian, do evo danas iphonea i androida.
Svi vi ovdje koji ste premladi i niste osobno dozivjeli tu povijest, kupovali i posjedovali sve te modele, nemate pravo komentirati ;)
Ja ne bi mogao zamislit da imam mob koji nije "smart"
i nikako mi nije jasno sta se desilo sa nokijom ? prije je to bio odlican mob i samo se njega gledalo i sony-a... idem u
btw... apple je zacetnik smart evolucije
Sve je to lijepo i krasno ali koga god pitam vele da bolje da nisu kupovali smartphone jer je to samo waste of money.Aplikacije i čaćkanje brzo dosadi i nakrjau ga koristiš kao i obične mobitele...
Sve je to lijepo i krasno ali koga god pitam vele da bolje da nisu kupovali smartphone jer je to samo waste of money.Aplikacije i čaćkanje brzo dosadi i nakrjau ga koristiš kao i obične mobitele...
Nije to waste of money, tako ga mogu dozivjeti jedino oni kojima smartphone nije ni bio potreban al su ga kupili jer je "in".
Tu je još mali milijun stvari za poluproizvod zvan iPhone. Tek su u 4. generaciji uspjeli napraviti nešto što je spremno za svakodnevnu uporabu, ali i dalje je totalno ograničen u svakom smislu.
Znaci moj 3gs je neupotrebljiv?
ljudi mi pričali kako prvi iphoni nisu mogli poslati mms, a kamoli slikati pristojnu sliku :)
ja se mislim, pa za šta si ga onda kupovao je..n te mutava i plaćao pet milja kuna :D
Da ga gladiš prstom po ekranu ? :D
A u to vrijeme je moj sony takve slike davao, stao mi u džep, mogao sam na njega tipkati kako sam htio i jebući ako treba :D
kakav smart phone..molim te :)
> Znaci moj 3gs je neupotrebljiv?
jel možeš izvadit bateriju ako ti recimo padne u vodu i hoćeš ga na brzinu posušit?
i gud baj.
To što ti neznaš iskoristiti prednosti smartphonea samo govori koliko si ograničen.
Zašto čovijek ima auto kad ga i kočija dovede od točke a do točke b.
jel možeš izvadit bateriju ako ti recimo padne u vodu i hoćeš ga na brzinu posušit?
Nemogu. Ako padne nikakvo vađenje baterije mu nece pomoći. Niti jednom drugom mobitelu... Cast iznimkama
Kako ne kužiš da ljudima treba smartphone da dok obavljaju nuždu u zahodu čitaju 24sata.
WTF?
Nemogu. Ako padne nikakvo vađenje baterije mu nece pomoći. Niti jednom drugom mobitelu... Cast iznimkama
to nije istina da nema pomoći.
Mobiteli najčešće prorade čim se posuše jer ništa ne pregori zbog malo vode, ali je bitno zato brzo izvaditi bateriju upravo zbog toga.
neznalico
i da se nadovežem na autora koji kaže da smart phone treba znati iskoristiti.
pa znam ga iskoristiti,
ali zapravo želim spravicu sa tipkama actually.
jer ono plesanje svega i svačeg po ekranu me dovodi do ludila, tipk,a au greška, daj vrati, pa kliziš nazad.
joj nema šanse da natipkaš poruku u vožnji npr, a ja to puno radim.
jednostavno volim tipke, i totalno mi smeta kada mobitel zbog mode postane nepraktičniji.
ima ljudi koji su doma non stop u tramvaju, koji koriste dvije ruke, i neka ih, neka klize neka se igraju,
ali prijatelju ja nisam taj.
ja na mobu ne gledam mailove ( jako rijetko) a opet pisanje dugačkih mailova i na smart phonu je upitne kvalitete.
Čak ni blackbarry nikada nisam pušio.
frende, ja tako brzo tipkam, i to samo zahvaljujući tome što je sve na dohvat palca jedne ruke.
Očekujem od telefona praktičnost i eventualno pokoju aplikaciju poput gmaila, wi-fi-a, dobre kamere, conversations prikaza razgovora preko sms poruka i slične praktiče stvarčice kao gps i slično.
to sve moj telefon ima.
Dvojio sam poslije da uzmem satio jer kao ima 12 MPix kameru, ali je bgio touchscreen, i skoro skoro sam pregrmio to i odlučio si ga nabaviti, ali sam rađe odlučio investirati u dobar manji digitalac,
i zaboraviti na to.
E mojoj Motoroli Defy nece bit nis
i gud baj.
Nemoj pred djecom, klinčadija nabrijana na te stvarčice koje nisu namijenjene njima.
Mali snobovi se šetaju gradom s ajfonima, pa bi i normalna dječica.
nedostatak tipkovnice je ogroman nedostatak. MENI. Mislim da ima još mojih istomišljenika.
aplikacije koje ima tvoj telefon ima i moj.
Ja ću naći tisuću korisnijih stvari na svojem telefonu nego na bilo kojem novom smart phone-u.
od kartice do 16 gb, do wi-fi-a koji je prilično brz, kamere koja ima neusporedivo bolje sučelje i radi bolje fotke zahvaljujući autofokusu ili xenon blicu, do ne znam čega sve ne.
ja u smartphoneu fakat nemam šta potražiti šta već nemam.
ok, nemam jako veliki ekran.
malo manji. Ali moj ekran je takođe povelik. Tako da.... :)
MMS sam poslao milion puta jer volim fotkati
nemoj da vam kažem i stavim sve moje mobitele...
1998-e
Siemens S-25
ekran s 3 boje
Kupljen u VIP-u za 3K+ kuna
Sorry za OT
heheh, sjećam se toga, to je S- serija sa lcd bojama koje su se onak' fino razlijevale :)
guba mi je bio, ali nisam ga smatrao ozbiljnom ponudom :)
siemens zapravo nikada nije napravio pošten telefon :)
Svi performansno zesci mobiteli nemaju fizicku tipkovnicu sto me uzasno smeta.
Vecinu radnog dana imam prljave prste i sad da moram tipkat po onakvom bljestavom ekranu...
Jos za mene jedini bolji mob je SE Aino...
Sve je to ljepo, fancy i smensy, al bome nije tolko prilagodljivo vecini korisnika...
Zamislite sad npr. - automehanicare, ljude koji rade na bausteli, radnici koji moraju nosit rukavice...