nedostatak tipkovnice je ogroman nedostatak. MENI. Mislim da ima još mojih istomišljenika.
aplikacije koje ima tvoj telefon ima i moj.
Ja ću naći tisuću korisnijih stvari na svojem telefonu nego na bilo kojem novom smart phone-u.
od kartice do 16 gb, do wi-fi-a koji je prilično brz, kamere koja ima neusporedivo bolje sučelje i radi bolje fotke zahvaljujući autofokusu ili xenon blicu, do ne znam čega sve ne.
ja u smartphoneu fakat nemam šta potražiti šta već nemam.
ok, nemam jako veliki ekran.
malo manji. Ali moj ekran je takođe povelik. Tako da.... :)
MMS sam poslao milion puta jer volim fotkati
Eto, rekao sam ti da tebi mobitel sluzi za drugacije stvari nego ostalima. Svatko je razlicit...
Dalje, tebi je nedostatak tipkovnice ogroman problem, meni nedostaje, a nekom nije uopce ni bitna. 100 ljudi sto cudi...
Drugo, ti ces naci svaku aplikaciju koja ja imam za svoj mobitel? Koji ono imas, C905? NEMA TEORETSKE SANSE
Da vidimo dalje...
16GB memorijska? Samsungovih, iPhoneovih, HTC-ovih xy GB ugradjenih u mobitel je visestruko brze od memorijske. Uz to, svaki (osim iPhonea, ali nije mu ni potrebno) smartphone vrijedan paznje je prosiriv memorijskim karticama.
Bolja kamera? Ne. N8 je mobitel s najboljom kamerom na trzistu.
I, opet, ti nemas sto traziti kod smartphonea, ali to ne znaci da mozes srati po svima koji ih imaju. Tebe zadovoljava C905, mene zadovoljava Desire. Prije je i mene zadovoljavao W995, ali Desire je kad sve zbrojim napredak.
Svi performansno zesci mobiteli nemaju fizicku tipkovnicu sto me uzasno smeta.
Vecinu radnog dana imam prljave prste i sad da moram tipkat po onakvom bljestavom ekranu...
Jos za mene jedini bolji mob je SE Aino...
Sve je to ljepo, fancy i smensy, al bome nije tolko prilagodljivo vecini korisnika...
Zamislite sad npr. - automehanicare, ljude koji rade na bausteli, radnici koji moraju nosit rukavice...
Kako nemaju tipkovnicu?
Desire Z ima odlicne performanse i fizicku tipkovnicu.
Naravno da smartphone nece zadovoljit svakog, ali zadovoljava one kojima je namijenjen... ;)

look of the phone (black)
very good camera quality, lens, and functions of it
quite light wieght
cover over lens
didnt like;
poor touch screen, you have to be patient with it
The Sony Ericsson Satio blew me away with its photo quality, but the rest of the phone doesn't live up to its lofty goals. The irritating resistive touchscreen and confusing keyboards take the pleasure out of poking this handset, and its lack of a standard headphone jack means that, despite its excellent music quality, it can't be one of our favourite music phones.
Naravno da se zale na ekran kad je rezistivni, umjesto boljeg kapacitivnog touch ekrana.
žale se jer kad hoće da lupe slovo A,
da znaju da su ga lupili.
hoće da lupaju prstima, a ne klize i glade klitoris :)
.
Kako nemaju tipkovnicu?
Desire Z ima odlicne performanse i fizicku tipkovnicu.
Naravno da smartphone nece zadovoljit svakog, ali zadovoljava one kojima je namijenjen... ;)
Al to je neprakticno.
A i same dimenzije su povece, kad cucnes, dzep ti se hoce raspuknut... Em je cijelo plosnato ko plocica. Ne daj Boze da padne i sj.ebes ekran pa eto ti belaja...
ta tipkovnica je također idiotski izum.
kome je to namijenjeno?
ljudima koji danima ne mogu do normalnog kompa, a trebaju ga ?
ratište, močvara, survival?
A jesi zatucan al ono maximalno... Nesvidaju ti se touch mobiteli? bjezi od njih , Uzivaj u svom C905 i bok ... ali ga nemozes uspoređivati sa jednim ajfonom ili desireom...
Apple je poznat po tome da obično uzme neku skupu/poslovnu/ nedodirnu smrtnicima tehnologiju i proširi je u mase. To je napravio prije s kompjuterima, sada s mobitelima i tabletima.
A jesi zatucan al ono maximalno... Nesvidaju ti se touch mobiteli? bjezi od njih , Uzivaj u svom C905 i bok ... ali ga nemozes uspoređivati sa jednim ajfonom ili desireom...
ajd iskreno, koliko mailova si danas poslao sa svoga moba, evo uključi cijeli protekli tjedan u to
Apple je poznat po tome da obično uzme neku skupu/poslovnu/ nedodirnu smrtnicima tehnologiju i proširi je u mase. To je napravio prije s kompjuterima, sada s mobitelima i tabletima.
koja je to tehnologija tolko revolucionarna na bilo kojem iPhone-u ? (a i na tabletu)
ajd iskreno, koliko mailova si danas poslao sa svoga moba, evo uključi cijeli protekli tjedan u to
Eto ja sam danas pročitao 10-ak i poslao 3
Protekli tjedan 3, s time da sam poslao ukupno 5. Ima tipkovnica svohih prednosti, ali ima i touchscreen, npr. surfanje. Skrolanje i zumiranje običnom tipkovnicom se nemože mjeriti skrolanjem i zumiranjem prstima.
Dns 2 poslao, s proteklim tjednom negdje oko desetak poslao; a isto toliko i procitao...
ma apple je poznat po snobovštini čemu je masu pridonio macintosh i dizajn za dizajnere.
evo frendu se sad u i-mac-u zaglavio cd i nema boga da ga izvadi. Ja vam kažem,
ljudi su davali 5 milja kuna za telefon koji mms nije mogao poslati.
Bilo im je jedino što se mail i internet vidi fakat lijepo i što sve klizi, i ima kao mnoštvo aplikacija.
kakvih aplikacija ? istih ko i u svakom drugom boljem telefonu za tri puta manje pare.
apple je škart roba, neš ti proizvoda koji jedan htc prejebe u svemu čim se sjeti,
a nikada ni telefona proizveli nisu.
koja je to tehnologija tolko revolucionarna na bilo kojem iPhone-u ? (a i na tabletu)
Gdje sam ja rekao "revolucionarna"
Nije to ništa revolucionarno, ali u to vrijeme je bilo namjenjeno poslovnim korisnicima i nedovoljno iskorišteno, Apple je prvi učinio touch screen dovoljno user friendly i iskoristivim za mase. Možda je čak i revolucionaran način zumiranja s 2 prsta i sam multitouch...
EDIT
Isto što je napravio s kompjuterima. MS i IBM su u to vrijeme radili primarno poslovne kompjutere, obični korisnici su prije Lise bili zakinuti što se kompjutera tiče.
Budimo realni, da nije bilo iPhonea, sada nebi bilo ni bilo kojeg drugog "smartphonea", već bi se još koristili ne-user friendly BlackBerryji
s ovim se slažem, a kako to sada da ti se htc sviđa?
Ja sad tebe pitam koliko si ti MMS-ova slao da su ti oni glavni argument protiv ajofna 1?
Eto ja sam danas pročitao 10-ak i poslao 3
očito ti je to korisno, ali mail imam i ja u svojem mobu, a autu laptop.
Odličan je i jednostavan. Zadivljuje me kad na tako jednostavnoj stvari nemreš stavit je*eni mp3 ringtone.
Ja sad tebe pitam koliko si ti MMS-ova slao da su ti oni glavni argument protiv ajofna 1?
Nije stvar u tomu...da li bi nekomu tko se većinom vozi sam u BMW-u "sedmici" pretjerano nedostajali zadnji podizači prozora?
Ili bi ipak želio da su tamo? :D
s ovim se slažem, a kako to sada da ti se htc sviđa?
htc je kako čujem jeb..n proizvod.
samo nikako da nađem "nadogradnju" na svoj C905, i pitam se uopće jel mi doista potrebna
Naravno da mozes...
Naravno da mozes...
da, samo naravno kao i za sve normalne akcije moraš jailbreakat
Naravno da mozes...
Budem ti proslijedio nekoliko "ubercool cura" onda da im objasniš...pogotvo kada požele da svira cijela stvar od "lejdi gage"
Meni ih je ionako već pun...i njih i iPhonea
Gdje sam ja rekao "revolucionarna"
Nije to ništa revolucionarno, ali u to vrijeme je bilo namjenjeno poslovnim korisnicima i nedovoljno iskorišteno, Apple je prvi učinio touch screen dovoljno user friendly i iskoristivim za mase. Možda je čak i revolucionaran način zumiranja s 2 prsta i sam multitouch...
EDIT
Budimo realni, da nije bilo iPhonea, sada nebi bilo ni bilo kojeg drugog "smartphonea", već bi se još koristili ne-user friendly BlackBerryji
Pa kad je nesto smrtnicima nedostupno, po meni je to revolucionarno (kad jednom postane dostupno - svima).
Ne znam, meni to opce nije nista - wow.
A da nije bilo iPhone-a vrlo vjerovatno ne bi bilo apple-a... Premda tesko je opce rec, sto bi bilo kad bi bilo (ne bi bilo)...
iPhone ljudima vise koristi kao modni dodatak nego kao upotrebljivo pomagalo...
Autor je sve pogrešno shvatio, ne razumije igre marki, ne spominje ulogu PDA, IPhone mu je "kriv za sve", kao da trend nije krenuo i prije njega, itd.
Loš poziv za kupovinu Buga, a pomalo i sramotno - da ne razumiju fotoaparate da se razumjeti, ali ovdje bi bugovci trebali biti kod kuće, ili barem u bliskom susjedstvu.
Možda da netko drugi piše o tome...
No offence DP.
da, samo naravno kao i za sve normalne akcije moraš jailbreakat
Ne moras... (dobro ajde priznajem ovo je samo 30s max, za cijeli mp3 treba JB)
Ja se cukam na starom SE W395 od dana njegvog izlaska...i ne vidim RAZLOGA prelazit na neki pametni telefon. Ne vidim nikakvu primjenu u svom životu za njega.
Postoji PC, laptop...pa čak i "padovi" razni, stoga ne vidim kaj će mi neke pisdarije na aparatu koji SLUŽI za nazvati, i poslat koju poruku.
Čak i u SF-ovima, komunikator je komunikator, a ne neka fensi-šmensi glupost za drkati.
ljudi cijeli dan bulje u ekrane.
pretvaramo se u voajere umjesto u kreatore