Kada dođe u hrvatsku prodati će se 10 000
Ako bude 200$ kao u SAD-u, jedan je moj!
A što reći ja ga ne mislim kupit niti za 100$ jer jednostavno ne valja. Čisti ŠROT. iPhone prodaje samo reklama i brand a krcat je nedostataka kao npr. nema niti jedne jedine hardverske tipke, sve što na njega ide mora proći kroz iTunes, nema explorer tj. copy, paste funkcije, kao ni stvaranje foldera niti manipulacije datotekama, sramotno za Apple jer su mogli napraviti i bolje neke stvari. To je prvenstveno telefon za šminkere i preserute koji se hvale da imaju nešto a nemaju ništa niti znaju što će s njim. Što se tiče softwarea mogu reći samo ajme meni ja veće smeće nisam vidio.
Frend mi ga ima i mogu reći da mi se niti malo nije svidio, jednostavno nije niti telefon kao što bi trebao biti a nije niti pocket pc jedino što na njemu radi donekle kako treba koliko sam shvatio je audio i video reprodukcija no dosta je i to ograničeno formatima zapisa i zahtijeva recode svakog videa preko iTunesa.
Svi očekuju od iPhonea nešto a ustvari svaki pravi informatičar zna o čemu se tu radi kada ga dobije u ruke. Jednostavno bljak.
Ako bude 200$ kao u SAD-u, jedan je moj!
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone
"There's no such thing as an iPod. The word "iPod" is a marketing tool for a hard drive with software that plays mp3s. Yeah, doesn't sound so sexy now, does it you chimps?"
"There's no such thing as an iPod. The word "iPod" is a marketing tool for a hard drive with software that plays mp3s. Yeah, doesn't sound so sexy now, does it you chimps?"
Kada računam da će iPhone bez pretplate biti 3700-3900 kn (3700 Kn za 16GB model u Vodafone italija) naprema HPC TyTN ii ili BlackBerry onda se radije odlučujem za iPhone jer ima dobar BSD mod sa osnovnim shell terminalom koji mi omogućava da upravljam udaljenim linux serverom od bilo kuda bez nosanja laptopa svugdje gdje treba i netreba , tipkovnica je dosta brza, bluetooth, wifi, gps onda se isplati.
A što reći ja ga ne mislim kupit niti za 100$ jer jednostavno ne valja. Čisti ŠROT. iPhone prodaje samo reklama i brand a krcat je nedostataka kao npr. nema niti jedne jedine hardverske tipke, sve što na njega ide mora proći kroz iTunes, nema explorer tj. copy, paste funkcije, kao ni stvaranje foldera niti manipulacije datotekama, sramotno za Apple jer su mogli napraviti i bolje neke stvari. To je prvenstveno telefon za šminkere i preserute koji se hvale da imaju nešto a nemaju ništa niti znaju što će s njim. Što se tiče softwarea mogu reći samo ajme meni ja veće smeće nisam vidio.
Frend mi ga ima i mogu reći da mi se niti malo nije svidio, jednostavno nije niti telefon kao što bi trebao biti a nije niti pocket pc jedino što na njemu radi donekle kako treba koliko sam shvatio je audio i video reprodukcija no dosta je i to ograničeno formatima zapisa i zahtijeva recode svakog videa preko iTunesa.
Svi očekuju od iPhonea nešto a ustvari svaki pravi informatičar zna o čemu se tu radi kada ga dobije u ruke. Jednostavno bljak.

http://www.engadget.com/2008/07/11/iphone-3g-review/
Meni je draži kao PDA sa mogućnošću pristupa internetu neg nešto sa čime ću telefonirati(za to imam mobilni telefon a ne neku "ciglu"), jedino što mi se ne sviđa jesu masni otisci koji se ostavljaju po cijelom ekranu.
Ali baš kada su PDA u pitanju rađe ću odabrati OQO koji teži skoro pola kile i košta ko oqo u glavi :) nego ikoji drugi PDA phone..

IPhone je totalno druga vrsta uređaja od ovih s kojima ga uspoređujete, osobno od mobitela zahtjevam da bude što jednostavniji za koristiti, a vidim da je to slučaj s iPhone, samo da je do amerike pa ga piku, mislim da je dosta jeftin s obzirom na to kolika mu je potražnja i cijena koštanja.
meni je iPhone zgodna stvarčica pogotovo novi 3G za svoju cijenu zaista su odlični ali normalno ako se naruči iz SAD-a kao što ću ja napraviti
Dajte ljudi kupite ili ne. Cemu ove preduge i besmislene rasprave. Nema ovo i ono, ovo je prrrreeedobro i to... Pljuvanje po necem sto je nekom dobro je stvar neukusa i nedostatka odgoja. Radje koristite vrijeme na rjesavanje problema kojih ima na pretek. Prolijevanje zuci je vec dosadno.
Ajd da se i ja javim,,,
Imam Iphone, i mogu rec da sam zadovoljan, al nikako prezadovoljan.Dobio sam ga za krizmu.U pocetku mi je bio super...
Al onda sam shvatio da nije bas nesto, i da su mi nokia i SE puno bolji...
Jednostavniji su, a jedina IPhone-ova prednost je memorija...
Najvise me zicira sta imas brdo aplikacija, a nijedna dobra i nijedna besplatna...
Kamera nije bas nesta posebno, i dalje nema dorog programa za snimanje, a o tome kako je ITunes iritantan da i ne pricam..
Ma za poludit..
Da mi k850i jos radi, radje bi njega koristio..
Malo cu pogledat sta ce bit od softweara na 3G-u kad dodje u hr, pa ako bude 200$ lako se kupi...

Dajte ljudi kupite ili ne. Cemu ove preduge i besmislene rasprave. Nema ovo i ono, ovo je prrrreeedobro i to... Pljuvanje po necem sto je nekom dobro je stvar neukusa i nedostatka odgoja. Radje koristite vrijeme na rjesavanje problema kojih ima na pretek. Prolijevanje zuci je vec dosadno.
S obzirom na to da dnevno imas cca 50-ak poruka na forumu ni ne cudim se ovakvoj reakciji. Visak slobodnog vremena cini ljude cudnima. Najbolje da odes do nekog Apple stora (imas ih tu par u Zagrebu) s nekakvim ultra, mega, level 60003 oruzjem i svima im pokazes kakvi su debili kaj ljudima prodaju smece.
Osobno zivim od rada na njihovom "smecu" vec godinama. Onima koji su bili spremni platiti uvijek napredniju hard arhitekturu, Apple je oduvijek pruzao stabilnost/brzinu u profesionalnim aplikacijama, a i sire. Slozio sam na stotine PC-a, radio na svakakvim konfiguracijama - sve se mogu nakloniti svevisnjem Apple-u. Kombinaciji njihovog OS-a i hardveraja, za ozbiljan rad, danas jos uvijek nema premca.
iPhone i drugi slicni mu "za po doma" proizvodi su samo jos jedan dokaz odredjene doze genijalnosti ljudi koja stoji iza imena Apple. Znaju sto rade. I znaju to prodati.
A ti, fino ako nemas pametnijeg posla, radje uci nesto da ne uzrujavas ljude okolo balavim komentarima.
Osobno zivim od rada na njihovom "smecu" vec godinama. Onima koji su bili spremni platiti uvijek napredniju hard arhitekturu, Apple je oduvijek pruzao stabilnost/brzinu u profesionalnim aplikacijama, a i sire. Slozio sam na stotine PC-a, radio na svakakvim konfiguracijama - sve se mogu nakloniti svevisnjem Apple-u. Kombinaciji njihovog OS-a i hardveraja, za ozbiljan rad, danas jos uvijek nema premca.
iPhone i drugi slicni mu "za po doma" proizvodi su samo jos jedan dokaz odredjene doze genijalnosti ljudi koja stoji iza imena Apple. Znaju sto rade. I znaju to prodati.
[...] radje uci nesto da ne uzrujavas ljude okolo balavim komentarima.

Svi koji seru po iPhone-u nikad ga nisu imali u ruci, a kamoli da znaju njegov software ili mogućnostiTOČKA
Ljudi, nemate pojma o tome i nemojte onako balkanski srati bez razuma. (Svi oni koji su ga držali u rukama, znaju pa se ovo ne odnosi na njih)
Mogao bih napisati epove o mogućnostima i prednostima iPhone-a, ali vama treba barem 30 godina preodgoja od balkanizma i nemam toliko vremena.
Svi koji seru po iPhone-u nikad ga nisu imali u ruci, a kamoli da znaju njegov software ili mogućnostiTOČKA
Ljudi, nemate pojma o tome i nemojte onako balkanski srati bez razuma. (Svi oni koji su ga držali u rukama, znaju pa se ovo ne odnosi na njih)
Mogao bih napisati epove o mogućnostima i prednostima iPhone-a, ali vama treba barem 30 godina preodgoja od balkanizma i nemam toliko vremena.
Sve to i dalje ne umanjuje činjenicu da su Apple proizvodi teško smeće. Plastični i silicijski otpad upakiran u rijetkima lijepe kutije.