Skočite u dučan po agregat :P
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bilo, prošlo, hvala Bogu.
End of.
Desolate and full of yearning
Dying of anticipation
Choking from intoxication
Stucaju vam UPS-ovi vec prije 12:30 se stranice bile nedostupne
Stucaju vam UPS-ovi vec prije 12:30 se stranice bile nedostupne
Agregati su danas dovoljno dobri da i njih možete staviti :)
O nekakvom UPSu već razmišljam i ja zadnjih mjeseci, no nikako da se ozbiljnije time pozabavim. Naravno, meni treba neki osrednji model za 'po doma'
O nekakvom UPSu već razmišljam i ja zadnjih mjeseci, no nikako da se ozbiljnije time pozabavim. Naravno, meni treba neki osrednji model za 'po doma'
Koliko placate..
Jedan od primjera, 3 udaljena odjekta vezana satelitskim VPN & Internet pristupom (up-down link 1500/500 u sva tri ureda).
Cijela infrastruktura, oko 100 kompjutera (nesto notebook-a) na zasebnim UPS-ovima + 7 servera + svi mrezni sklopovi), postojala je mogucnost pribave centralnog UPS-a to se zbog cijene nije isplatilo.
3 x 12KW generatori s automatskim preklopnikom za gradsku mrezu, te dodatnim ispusnim loncima za prigusavanje buke.
Vrlo skupa investicija za one koji ne trebaju ovakvo nesto, uzimajuci u obzir da UPS Baterije moras mijenjat nakon dvije godine koliko u prosjeku traju, ovisno o kvaliteti te uporabi. Najbolja strana ovog sistema je bila sto sam morao programirati automatsku sklopku da uslijed pada napona gradske mreze prekine dovod i starta generator, te nakon stabiliziranja napona testira mrezu oko dvije minute u online modu. Iako se prvobitna investicija cinila ogromna, nakon dvije godine postala je opravdana stabilnoscu i pouzdanoscu cijelog sistema. Najgora strana je ustvari pistanje UPS-ova kad se aktiviraju.
Moja preporuka, ukoliko si mozete priustiti, instalirajte UPS, neki malo bolji modeli imaju mogucnosti gasenja kompjutera/servera.
Otvoriš ih i iščupaš zvučnik :D
Meni isto bilo.
Otklizili ste u neku drugu priču, pa da vam ne dijelim opomene - zaključavam temu, kako ne bi "zgriješili" još i više!