A da tek vidiš kako je meni... Paralelno koristim Galaxy Note i iPhone 3GS. Živa komedija frende! Kad ih stavim jedan kraj drugog izgledaju kao tata i sin.
Prije sam i ja hejtao velike dijagonale, ali čovjek se lako navikne na bolje...

kada citirate nekog, pobrisite njegov sadrzaj i ostavite mu ime ili djelic njegove recenice.
ovako je oku neugodno i smara.
imam note 1 i ako dode note 3 sa 6.3 incha... kupujem odmah ;)
tak i tak me ljudi cudno gledaju i sad(bez note-a na uhu jednako koliko i sa njim) pa mi je svejedno, a dzepove imam velike :D
Eto toliko RETARDIRANO zvučite kada komentirate VELIČINU nečega.
Tebi je velik, meni je taman.
Imam li ja pravo sada sve vas nazvati jadnicima kojima je sve preveliko jer imate male piše?
Da ste se dotakli OS-a, izrade, kvalitete, memorije, laga, brzine, ne bih pisnuo. Ovako retardirano komentirati VELIČINU, s ovako RETARDIRANIM opisima mogu samo zakinuti ljudi.
Zasto ovakve postove ne pises u temama di svi seru o iPhonovom malom ekranu??
btw. oni koji stalno pricaju o "piši" uvijek imaju najmanjeg
Da nema hejta ovaj forum bi imao jedno 20k postova manje, sjecam se jos kada je bio predtsvaljen iPhone 5 pa se ispisalo preko 50 stranica u par dana.
Zašto ljudi automatski smatraju da će se povećenjem ekrana značajno povećati i mobitel? Usporedite Note i Note 2,vidjet ćete da je dvojka uz veći ekran samo malkicu viša al je zato uža i tanja.
Ako se Samsung odluči izbaciti home tipku u modelima za 2013 uz marginalno povećanje mobitela se može ugurati značajno veći ekran.
Ne volite velike ekrane? Barem u Android svijetu imaš izbor high end modela od 4 pa do 5.5 incha.
Zašto ljudi automatski smatraju da će se povećenjem ekrana značajno povećati i mobitel? Usporedite Note i Note 2,vidjet ćete da je dvojka uz veći ekran samo malkicu viša al je zato uža i tanja.
Ako se Samsung odluči izbaciti home tipku u modelima za 2013 uz marginalno povećanje mobitela se može ugurati značajno veći ekran.
Ne volite velike ekrane? Barem u Android svijetu imaš izbor high end modela od 4 pa do 5.5 incha.
Da ali to je bilo povecanje od samo 0.2 inca, ovo ce biti od 1 inca.
Galaxy Note je uređaj SPECIFIČNO namjenjen ljudima koji bi željeli VEĆI ekran.
Ljudi koji žele Android imaju 57 dobrih opcija. Većih, srednjih, manjih.
Ljudi koji žele iPhone, a htjeli su veći ekran do izlaska 5ice nisu imali opcije, sam Jobs je davao prilično direktne izjave da on nije za veće dijagonale. Samim time je razumljivije shvatiti čovjeka koji želi iOS ali mu je ekran mali, nego čovjeka koji pljuje po specifičnom mobitelu koji je dizajniran samo za ljude koji žele veći ekran.
Sam Samsung, HTC, Sony, Huawei, Motorola, LG svi nude odlične smartphone u verzijama od 4''-5,5'' tako da izbor imaš, dok je glupo pljuvati po ljudima koji su se odlučili za bilo koju od tih veličina.
Ljudi koji hejtaju iPhone slični su ovima koji misle da je njihovo mišljenje važnije od tuđeg, samo što je razlika u tome da ako ja iz nekog razloga ne želim Samsung ili ne podržavam njegove poteze i dalje mogu uživati u Androidu, dok je kod Applea drugačija stvar jer izbora nemam i moram trpiti Appleove hirove. A tih hirova, moraš priznati ima podosta.
Osobno mi je loša HTC-ova politika izbacivanja milijon uređaja, stalno rebrandiranje, nestalnost top modela, neizdavanje updatea, ali i dalje mogu kupiti Samsung i koristiti Android.
Pa ako netko voli veći mobitel, veće sise i veći penis, kako ćeš ga TI UVJERITI u suprotno?
ATJ Lučko je da odličan argument, kritiziranje veličine mobitela isto je kritiziranju veličine odjeće. Netko nosi XXL, netko S.
Da ali to je bilo povecanje od samo 0.2 inca, ovo ce biti od 1 inca.
Da,ali zato kažem,ako izbace home tipku (o čemu se dosta špekulira) praktički u isto kućište mogu nagurat značajno veći ekran.
Ljudi koji žele iPhone, a htjeli su veći ekran do izlaska 5ice nisu imali opcije, sam Jobs je davao prilično direktne izjave da on nije za veće dijagonale. Samim time je razumljivije shvatiti čovjeka koji želi iOS ali mu je ekran mali, nego čovjeka koji pljuje po specifičnom mobitelu koji je dizajniran samo za ljude koji žele veći ekran.
Sam Samsung, HTC, Sony, Huawei, Motorola, LG svi nude odlične smartphone u verzijama od 4''-5,5'' tako da izbor imaš, dok je glupo pljuvati po ljudima koji su se odlučili za bilo koju od tih veličina.
Ljudi koji hejtaju iPhone slični su ovima koji misle da je njihovo mišljenje važnije od tuđeg, samo što je razlika u tome da ako ja iz nekog razloga ne želim Samsung ili ne podržavam njegove poteze i dalje mogu uživati u Androidu, dok je kod Applea drugačija stvar jer izbora nemam i moram trpiti Appleove hirove. A tih hirova, moraš priznati ima podosta.
Osobno mi je loša HTC-ova politika izbacivanja milijon uređaja, stalno rebrandiranje, nestalnost top modela, neizdavanje updatea, ali i dalje mogu kupiti Samsung i koristiti Android.
Shvacam ja sto ti zelis rec, ali se stalno prica o nekakvoj samsungovoj inovativnosti, a zapravo jedina stvar koju rade je pumpaju ekran. Kako se meni cini ako hoces veliki samsungov mobitel sada uzmi galaxy tab 7.0 s opcijom zvanja jer ce za 2. generacije galaxy note imat 7 inca ako se ovako nastavi. Meni je stvarno glupo to povecanje ekrana u nebesa jer ja sam npr. htio prijeci na sgs3 ali mi se jednostavno zgadio njegov ogromni ekran i trenutno bih ga htio samo probat jer sam dosta skeptican o tome kako bi ga bilo koristit dan za danom. Meni bi bilo puno draze da se vrate s high endovima u neke normalne limite jer ovo je stvarno glupost. Ja sam se navikao na 3.5 inca na iPhonu i tesko da bi se ikada mogao naviknut na ista vece od 4.3 inca, ne zato sto imam manje ruke vec zato sto to za mene vise nisu mobiteli.
Shvacam ja sto ti zelis rec, ali se stalno prica o nekakvoj samsungovoj inovativnosti, a zapravo jedina stvar koju rade je pumpaju ekran. Kako se meni cini ako hoces veliki samsungov mobitel sada uzmi galaxy tab 7.0 s opcijom zvanja jer ce za 2. generacije galaxy note imat 7 inca ako se ovako nastavi. Meni je stvarno glupo to povecanje ekrana u nebesa jer ja sam npr. htio prijeci na sgs3 ali mi se jednostavno zgadio njegov ogromni ekran i trenutno bih ga htio samo probat jer sam dosta skeptican o tome kako bi ga bilo koristit dan za danom. Meni bi bilo puno draze da se vrate s high endovima u neke normalne limite jer ovo je stvarno glupost. Ja sam se navikao na 3.5 inca na iPhonu i tesko da bi se ikada mogao naviknut na ista vece od 4.3 inca, ne zato sto imam manje ruke vec zato sto to za mene vise nisu mobiteli.
Prvo moramo odvojiti osobne preferencije od osobnih preferncija drugih ljudi.
Ja želim crveni HTC/Nokiu za božić, nekome se to gadi.
Razmisli malo o inteligenciji ljudi koji pored veoma moćnog hardvera i zbilja korisnih softverskih rješenja (automatsko prilagođavanje OS-a stylusu čim izvadiš stylus iz utora, korištenje 2 programa istovremeno i editiranja u real-timeu, olakšana izrada memoa i sl, što zbilja ima koristi samo na ekranu te veličine) ističu isključivo veličinu ekrana i blaćenje istog.
Spomenuo si iPhone, pa ću reči da je pljuvanje po iPhoneu isključivo zbog manjeg ekrana bilo jednako glupo kao što je i ovo glupo.
Sada treba povući granicu i reći sam sebi da nema previše smisla raspravljati o osobnim preferncijama pogotovo ne na način da ikoga zbog odabira velčine, boje i ergonomičnosti nazivaš pederskim preseratorom.
Postoje situacije u kojima je ovaj mobitel veoma koristan. Netko se nikada neće naći u toj situaciji. Taj netko nema pravo pljuvati po ovome prvome. Jer valjda su civilizacija i ljudski um toliko uznapredovali da smo sposobni sami izabrati što želimo, jel da? Ako nisi, psihijatrijska pomoć nije odveć skupa (Ne odnosim se na tebe već općenito). Imamo li pravo nekome nametati svoj izbor?
Sa dobrim headsetom ne bih imao problema javiti se na poziv niti na 10.1'' tabletu. Ako mogu Skypeat, mogu i ovo. Poanta je da neće ići preko 6'', možda niti poviše 5.5''. Naklapanja i glasine nisu temelj za ozbiljno pljuvanje.
Povećanje jednog modela ne zanči da ti ukidaju izbor, da će automatski uništiti sve ostae modele. I dalje će se naći 34 modela s odgovarajućom dijagonalom, štoviše siguran sam da će netko upravo to iskoristiti kao marketinšku strategiju - "Kupite smartphone praktičnije veličine - isti hardver, praktičnije pakiranje" i sl.
Zanimljivo je da svi isključivo ističu pumpanje ekrana, dok se zaboravlja sama kvaliteta istog, 4-jezgreni procesor, 2gb rama, baterija i sl. Ako smo već 1987. zaključili da kompanije namjerno stagniraju tržište kako bi omogućili sebi prostora za naplatu nadogradnji, onda moramo biti zadovoljni s ovime jer bolji hardver trenutno nema niti jedan mobitel. Baterija se ionako zbog fizičkih razloga ne može toliko poboljšati da bi ostali paf. Taj hardver gura i konkurenciju koja će morati poboljšati svoj, što je dobro za nas.
Uglavnom, previše pljuvanja po veoma uskoj niši uređaja dok se istovremeno nudi 37 vrhunskih modela za svakoga. Svih boja veličina, memorije, procesora, programa i kamera.
Pa ako netko voli veći mobitel, veće sise i veći penis, kako ćeš ga TI UVJERITI u suprotno?
ATJ Lučko je da odličan argument, kritiziranje veličine mobitela isto je kritiziranju veličine odjeće. Netko nosi XXL, netko S.
Nisam ja tebe nista htio uvjeriti u suprotno,to si sam sebi zamislio.I daj molim te makni taj CAPS jer izgledas histericno.

Koliko vidim radi se o mobitelu koji ima 1,2'' manji ekran, 1GB manje RAM-a, dvije jezgre manje i nema LTE čip, dok im se battery endurance razlikuje za 16h.
iPhone5 ima također 16h manje od Note 2, kao i GSIII.
Motorola je koliko sam informiran daleko bolja od gore navedenih uređaja u istoj klasi hardvera.
Problem je što moramo na vagu staviti tendenciju vodećih kompanija da na predstavljanju novog uređaja istaknu 37-52% više nečega u odnosu na prošlu generaciju i konkurenciju i Motorolu kao manjeg igrača koji igra na nadmašivanje konkurencije jer nema popularity efekt koji magično briše nedostatke.
Također nisam se osvrtao na sadašnje stanje namjernog uskraćivanja bolje tehnologije radi nadogradnje u lipnju slijedeće godine već na kemijske razloge zašto sadašnje baterije suckaju
Šta reći, koju posluku porati?

zasto me samsung podsjeca na musku osobu niskog rasta i slabog uspjeha s djevojkama
ali s bicepsima promjera moje noge i autom od 5metara?
salu na stranu, sve je to lijepo
ali sto je s ljudima koji zele najnovije tehnologije u malom pakiranju?
Sve OK, ALI kako bi ti ( i zašto ) stavio 1280x800 ili 1680x1080 na 3 ili 3.5incha, uz 3900 mAh bateriju ili neku još veću????
Sorry kume, ali ti to nebu tek tako prošlo !!!!
sto se tice baterija vidi motorolu razr maxx
sto se tice rezolucije, nije ona jedino sto je bitno na mobu
s druge strane, posto se 4jezgre u androidima ne koriste
i nije toliki problem
ne vjerujem da ima puno programa/igrica koje traze 4jezgre/hd rezoluciju...
ali zasto su dobra kamera, nfc i druge stvari ogranicene na grdosije?
dobar primjer je lumia920, odlicne inovacije ali prevelik mob (za mene)
Što se tiče baterije... Kolko je ta Motorola debela i teška?
Što se tiče baterije... Kolko je ta Motorola debela i teška?
prosjecno, 9mm, 145g
ocito je moguce staviti bateriju velikog kapaciteta
ali kupcu je vazniji veci ekran i vise jezgri...
Ta Motorola imam masu od 145 g i debela je 9 mm.
EDIT: prestigla me Apoteka ;)
Slažem se s tobom i tvojim mišljenjem
Prije ili poslije veličine uređaja za telefoniranje doći će do svoje gornje granice, a onda će netko pretjerati i izgubiti. A onda će se ljudi osvjestiti i shvatiti da više nije nužno i bolje.
Da ne mislite da Note II velik, Huawei sprema 6.1 inča (glasina)
http://www.gsmarena.com/huawei_vp_confirms_galaxy_note_ii_competitor_is_in_the_works-news-5175.php
Istina netko je nizak a netko je visok, ali razlika u velicini glava nije tolika da bi se ovo analogno moglo usporedit
Molim te objasni mi po čemu je ovo odličan argument, jer ja baš ne mogu naći sličnost.