Ja ću opet morat branit WP, kao i prije par dana. Ljudi ovdje pljuju po svemu što ima veze sa WP. Ono što se meni sviđa na WP: solidan softver, bez lagga, nema crashanja, na 512 RAM-a funkcionira kao i na 1GB-to se odnosi na uobičajen rad s mobitelom-SMS,zvanje, viber i sl. I ono najvažnije-cijena. Opet se vraćam na ono da moj mob iz 2012.g. kojeg sam kupio za 400kn radi super(ali se osjeća manji lag nakon jučerašnjeg updatea) a neka mi netko pokaže svoj android za 400 kn koji je izašao 2012.g i da redovito prima službene updateove i da mu ne šteka. iOs je priča za sebe, dakle u 2012. je izašao iPhone5 koji je koštao sigurno 5k kuna - pa naravno da će bit bolji od mob. Pogledajte si Lumie 635 ili 640. Po meni van konkurencije po onome šta nude. I siguran sam da će za 3 godine radit jednako dobro-za android nisam siguran(barem ne u tom cjenovnom rangu). 4999kn kolko košta 950 po meni je neisplativo jer stvarno nije toliko baš napredan da toliko košta, ali opet nije baš ni iPhone pa ga ljudi kupuju ko žvakaće.Što s etiče aplikacije-viber,whatsupp i skype rade-to je ono što 99% ljudi koristi, pa teza da ima malo aplikacija pada u vodu-šteta što umjesto 1000 000 aplikacija koje su upitne kakvoće zamjenjuje (bubam) 200 000 ok aplikacija. I da, Microsoft zasad odrađuje lošiji posao od Nokije sa Lumijama(krenuvši od L535 i famoznog hardware revision problema..)
Windows UWP ima 700 000 aplikacija čak i više, i uzmimo u obzir da je 12% Windowsa Windows 10 cca. 120 milijuna korisnika.