Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i Windo

poruka: 129
|
čitano: 19.582
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i Windo".
12 godina
odjavljen
Re: Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i W
Ripjaw kaže...

Ja ću opet morat branit WP, kao i prije par dana. Ljudi ovdje pljuju po svemu što ima veze sa WP. Ono što se meni sviđa na WP: solidan softver, bez lagga, nema crashanja, na 512 RAM-a funkcionira kao i na 1GB-to se odnosi na uobičajen rad s mobitelom-SMS,zvanje, viber i sl. I ono najvažnije-cijena. Opet se vraćam na ono da moj mob iz 2012.g. kojeg sam kupio za 400kn radi super(ali se osjeća manji lag nakon jučerašnjeg updatea) a neka mi netko pokaže svoj android za 400 kn koji je izašao 2012.g i da redovito prima službene updateove i da mu ne šteka. iOs je priča za sebe, dakle u 2012. je izašao iPhone5 koji je koštao sigurno 5k kuna - pa naravno da će bit bolji od mob. Pogledajte si Lumie 635 ili 640. Po meni van konkurencije po onome šta nude. I siguran sam da će za 3 godine radit jednako dobro-za android nisam siguran(barem ne u tom cjenovnom rangu). 4999kn kolko košta 950 po meni je neisplativo jer stvarno nije toliko baš napredan da toliko košta, ali opet nije baš ni iPhone pa ga ljudi kupuju ko žvakaće.Što s etiče aplikacije-viber,whatsupp i skype rade-to je ono što 99% ljudi koristi, pa teza da ima malo aplikacija pada u vodu-šteta što umjesto 1000 000 aplikacija koje su upitne kakvoće  zamjenjuje (bubam) 200 000 ok aplikacija. I da, Microsoft zasad odrađuje lošiji posao od Nokije sa Lumijama(krenuvši od L535 i famoznog hardware revision problema..) 

Windows UWP ima 700 000 aplikacija čak i više, i uzmimo u obzir da je 12% Windowsa Windows 10 cca. 120 milijuna korisnika.

Ne znam ja ništa....
11 godina

Zato sam i rekoa bubam, jer nije bitan točan broj,nego omjer....odnosno kvantiteta i kvaliteta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Ripjaw kaže...

Zato sam i rekoa bubam, jer nije bitan točan broj,nego omjer....odnosno kvantiteta i kvaliteta.

Upravo tako. Perfect Thumb ima zakon aplikacije,kao i Rudy Huyn.

Ne znam ja ništa....
17 godina
MichaelSmith kaže...

hardver je super, ali softver jos nije spreman. koristim zadnjih tjedan dana 1586.11 build (navodno RTM) na svojoj 1520 i bugovi su strasni. taj build je cak noviji od ovog kojeg koriste na 950 i ljudi iste probleme imaju. ne bi nikome preporucio upgrade na win10mo ili kupnju 950-tke dok nisu ispravili neke stvari jer ce vas uzasno frustrirati. poruke ne dolaze. od 5 poruka ili mejlova dodju mozda 2 notifikacije. poruke stignu, ali ih se tek mogu vidjeti kad udjete u samu aplikaciju. OS ima neki teski bug sa push notifikacijama. neke random stvari tipa skidanje language packa za tasturu ne rade. krene skidati i onda stane. i stoji vec 3 dana bez da ista pomaknulo. ne mogu zaustaviti download, obrisati, nista. ako radite upgrade sa 8.1 i probate vratiti settingse i aplikacije preko backupa ce to samo polovicno uspjeti i javiti vam random hex code gresku koja vjerojatno ni njima samima nista ne znaci. onda nisu here maps vise podrzane. ne mozete ih instalirati iz storea. ugradjena maps aplikacija je temeljena na here i ok, ali su mi originali daleko bolji. pogotovo transit opcija za javni prijevoz kad ste negdje u inozemstvu. eto.. to i jos hrpu manjih sitnica. da su uspjeli napraviti 10.1586 stabilnim kak je bio 8.1 bi stari i novi flagship uredjaji bili fun, ali ovak.. ne znam. nadam se da ce doci neki noviji build 2.12. kad bi sluzbeno trebali win10mo predstaviti

Imam 1520 na 1586 insider buildu. Skoro nikakvih ozbiljnijih problema nema. Fakat je da jos nije ispoliran kao 8.1, ali toliko je funkcionalno i estetski bolji od 8.1, da se ne zelim vracati na isti. A krupnih bugova definitivno nema. Uradi factory-reset ako nisi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 14:52 (knight).
17 godina
dd.inc kaže...

Ako bilo tko sumnja u navedene stvari, možemo se kladiti u koji god iznos novca želite. A ako ne želite okladu, onda je najbolje da šutite. Za sve imam dokaz, a vi laprdajte gluposti koliko želite. Kašnjenje i nedobijanje poruka na Viberu i WhatsApp je prisutno i na 8.1.

Ukratko ne lupetaj. Dosao si na temu mobitela sa Win 10 pricati o drevnoj 710 i WP 7, pa cak i u tome izmisljas stvari jer sam koristio WP od verzije 7 (Samsung Omnia 7) i skoro nista od nedostataka koje si naveo nije tacno. Kada sam prodavao Omniu (jer sam imao HTC 8X) bilo mi je zao rastati se od nje. Mozda si ti jednostavno imao defektan model. Ali sve i da je tacno to sto pricas - totalno je nerelevantno za temu sada kada je os prosao vec 2 velike iteracije.

17 godina
sirka666 kaže...
Silwncer kaže...

Jel se isplati kupovati 920 sada ?

Vjerojatno ne.

Ali, kao backup/drugi telefon, možda, iako treba sačekati vidjeti kakve će bit performanse sa desetkom. Inače radije bih išao na 830, nema toliku robusnost kao 920 ali ima bolje performanse uz dosta sličnu kameru te je ponešto veći.

I ja bih preporucio 830 - imam 1520, ali nisam znao do nedavno kako dobro izgleda i radi 830, a kosta duplo manje od 1520.

13 godina
neaktivan
knight kaže...
MichaelSmith kaže...

hardver je super, ali softver jos nije spreman. koristim zadnjih tjedan dana 1586.11 build (navodno RTM) na svojoj 1520 i bugovi su strasni. taj build je cak noviji od ovog kojeg koriste na 950 i ljudi iste probleme imaju. ne bi nikome preporucio upgrade na win10mo ili kupnju 950-tke dok nisu ispravili neke stvari jer ce vas uzasno frustrirati. poruke ne dolaze. od 5 poruka ili mejlova dodju mozda 2 notifikacije. poruke stignu, ali ih se tek mogu vidjeti kad udjete u samu aplikaciju. OS ima neki teski bug sa push notifikacijama. neke random stvari tipa skidanje language packa za tasturu ne rade. krene skidati i onda stane. i stoji vec 3 dana bez da ista pomaknulo. ne mogu zaustaviti download, obrisati, nista. ako radite upgrade sa 8.1 i probate vratiti settingse i aplikacije preko backupa ce to samo polovicno uspjeti i javiti vam random hex code gresku koja vjerojatno ni njima samima nista ne znaci. onda nisu here maps vise podrzane. ne mozete ih instalirati iz storea. ugradjena maps aplikacija je temeljena na here i ok, ali su mi originali daleko bolji. pogotovo transit opcija za javni prijevoz kad ste negdje u inozemstvu. eto.. to i jos hrpu manjih sitnica. da su uspjeli napraviti 10.1586 stabilnim kak je bio 8.1 bi stari i novi flagship uredjaji bili fun, ali ovak.. ne znam. nadam se da ce doci neki noviji build 2.12. kad bi sluzbeno trebali win10mo predstaviti

Imam 1520 na 1586 insider buildu. Skoro nikakvih ozbiljnijih problema nema. Fakat je da jos nije ispoliran kao 8.1, ali toliko je funkcionalno i estetski bolji od 8.1, da se ne zelim vracati na isti. A krupnih bugova definitivno nema. Uradi factory-reset ako nisi.

meni overall 1586 cak brze djeluje od zadnjeg 8.1 builda. brze mi aplikacije otvara i nekako su uspjeli rijesiti swipe-tap bug koji je mucio vecinu 1520-tki. jos da izbace novi build u srijedu...

12 godina
odjavljen

A je li bilo kakvih vijesti o novom buildu ?

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

zasad nista. 1586.11 je zadnji. 2.12. je sluzbeni release event. mozda ako imamo srece dodje i noviji, sluzbeni build

12 godina
odjavljen
MichaelSmith kaže...
Silwncer kaže...

zasad nista. 1586.11 je zadnji. 2.12. je sluzbeni release event. mozda ako imamo srece dodje i noviji, sluzbeni build

Niko ništa nije govorio o tome, nadam se da ćemo dobiti noviji build sa ispravkama sitnih bugova.

Ne znam ja ništa....
16 godina
odjavljen
dd.inc kaže...

Da ne radim opet blok citata, žao mi vremena a i vidim da tebi to ne ide, pa da te ne deprimiram.

1. Da li skype radi na Win98/XP? Ne. Zašto bi radio na WP7? Imaš novi OS. Koliko aplikacija (malo kompliciranijih, ne kalkulator) radi na Androidu 2.3? "Slikovito":

2.3 = WP7,

4.0 = WP8,

4.4 = WP8.1,

5.0 = Win10

Jasnije??

2. Činjenica je da nema veze sa OSom. Točka.

3. RTFM.

4. Opet, problem aplikacije a ne OSa.

5. IE/Edge radi bolje i brže nego Chrome na većini androida.

6. Izmišljaš. Upali sync sata.

7. Aha, pa onda ne radi nikom? Meni radi.

8. Konfiguracija je jako user friendly. Osim ako nisi user nego abuser ali onda ti nema pomoći.

9. A ne pada ti na pamet da je to bio hardverski problem? Mislim, BT, kamera koja zaebava, problemi sa aplikacijama, bježanje sata...?

10. Da, iznimno bitan faktor dok se puni tijekom noći. Li-ion/Li-po baterije se ionako ne smiju prazniti do kraja pa puniti do vrha tako da tih par minuta bržeg punjenja ti znači samo ako imaš kompletno prazan mob. A ako je tijekom dana, onda ćeš ga valjda upaljenog punit da dobiješ poruke/pozive.

11. Naveo si jednu jedinu ispravnu činjenicu.

12. Ako ti ne valja, nemoj koristiti. Ne znam u čemu je ebeni problem, meni su Win10 (desk i mobile) savršeni za što mi trebaju. I ne, nije d*kanje po netu i igranje igrica.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Imam Nokiu 3310 a probao sam i Motorolu v50.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.11.2015 16:24 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Odmah sam napisao da za navedeno imam dokaze, a ti i dalje izvrces rijeci i pises gluposti.
Kad sam pisao prvi post, napisao sam njegove prednosti i mane. Ti i tebi neki slični ga branite kao karakteristicni fan boys.
17 godina

Nešto što si napisao je smisleno, nešto je anahrono (tj odavno ispravljeno na kasnijim verzijama WP), a nešto individualno.

Na primer, Skype ti ne radi zato što je MS u međuvremenu promenio protokol, nakon čega su svi morali da skinu novu verziju klijenta. Nije napravljena za WP 7.x? Hebi ga, nije lepo, al' ni posebno čudno. AFAIK, potrudili su se da podrže Android 2.3, al' pretpostavljam da se tu u tom trenutku ipak radilo o znatno većem broju korisnika.

Ili, recimo, tebi smeta što se telefon uvek uključi kad ga spojiš na punjač, a kad se pojavila glasina (ne sećam se da li je tačna) da su na W10P to uklonili, odmah sam u komentarima video par ljudi koji su molili da se stvar ostavi kako je bila (par je pomenulo kako im je otišlo power dugme i kako im je to jedini način uključivanja uređaja). I tako ti nisi srećan, neko drugi jeste, a većini je verovatno totalno nebitno, jer uređaj ne gase gotovo nikad.

Slično tome, tebi, i mnogima, smeta jedna kontrola glasnoće za sva obaveštenja, a drugima je to opet logično i lakše nego 5 različitih kontrola. Uzgred, na WP8.1 se glasnoća muzike i aplikacija odvojeno podešava, tako da ovo spada u kategoriju anahronih primedbi.

Na mail aplikaciju imam zamerki, ali podešavanje naloga nije komplikovanije nego bilo gde drugo, tako da je i ova primedba anahrona.

QR kod skener meni uredno radi, dakle opet anahrona primedba, a, ne znam za najnovije verzije, ali poslednji Android kog sam koristio, uopšte nije imao tu mogućnost out of the box.

I mogao bih i ja dalje, ali mislim da je dovoljno. Nije da nemam zamerki na WP, imam ih podosta, ali stvari koje si naveo generalno (više) ne stoje.

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Baš me zanima zašto Petrić nije napravio video na ovaj telefon.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

specke sve štimaju i siguran sam da će šljakat bez beda jednom kad ispeglaju os, al ova top linija izgleda kao klon 640xl. da dajem preko 5000 za mobitel ipak bi očekivao nekakav izgled, ne mora bit alumnij, magnezij ili staklo - ali daj neke kreativnosti. ovako ko da su preko kurca smjestili postojeći izgled u zadane gabarite i jedva dočekali da idu na pivu  iza posla.

nokia je to puno bolje radila - razlika između 930 - 830 - 730 je očita i svi su imali svoj dizajn - nekom loš, nekom dobar, ali tu je. vidljiv i jasan.

pa starije generacije, npr. meni još uvijek lijepa 920, 820, 1520 - sve imaju svoje nešto i prepoznatljive su.

Look! That turbo has an engine!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Apachy kaže...

nokia je to puno bolje radila - razlika između 930 - 830 - 730 je očita i svi su imali svoj dizajn - nekom loš, nekom dobar, ali tu je. vidljiv i jasan.

pa starije generacije, npr. meni još uvijek lijepa 920, 820, 1520 - sve imaju svoje nešto i prepoznatljive su.

Ovo i je nokijino nasljeđe... MS-ov će ti surface phone.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
14 godina
U firmi smo nabavali desteka 950 i 950Xl i to je boga mi rijetko videno smece od telefona te klase. Em je izrada losa, ali softver je katastrofa. Sporo, smrzavanja, nereaponzivnost, los touchscreen gdje nisi siguran sto tocno tiskas... Uglavnom telefon za izbjeci. Davali su ih jeftino pa reko ne mize flagship biti los, ali uzas...
Moj PC  
0 4 hvala 0
10 godina
neaktivan
N!NO kaže...
U firmi smo nabavali desteka 950 i 950Xl i to je boga mi rijetko videno smece od telefona te klase. Em je izrada losa, ali softver je katastrofa. Sporo, smrzavanja, nereaponzivnost, los touchscreen gdje nisi siguran sto tocno tiskas... Uglavnom telefon za izbjeci. Davali su ih jeftino pa reko ne mize flagship biti los, ali uzas...

al se laže.... daj onda evo 1500 kn za komad nudimo kad vam ne valjaju....

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.12.2015 10:58 (dadn).
15 godina
dadn kaže...
N!NO kaže...

al se laže.... daj onda evo 1500 kn za komad nudimo kad vam ne valjaju....

Laze selo...lazu ljudi...vjerojatno je nikad.nije ni imao u rukama

14 godina
Vas dvojica ste rijetko videni idioti. 6komada 950 i 3 xl. Smece smece. Stvarno bih vam im mogao prodati i zaraditi 10k kuna. Balavurdija nikad u ruci nije imala bolji mobitel pa he sad najpametnija.
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
N!NO kaže...
Vas dvojica ste rijetko videni idioti. 6komada 950 i 3 xl. Smece smece. Stvarno bih vam im mogao prodati i zaraditi 10k kuna. Balavurdija nikad u ruci nije imala bolji mobitel pa he sad najpametnija.

http://mob.hr/microsoft-lumia-950-xl-recenzija/

Eto smece je..procitaj cijelu recenziju...i lumie 950 i 950xl su ipak na beta win 10..govori to kad izađe final os...smeće kažeš a 950xl ima najbolju kameru na tržištu..bravo legendooo..usput jedna 950xl je naručena

15 godina
galinjo24 kaže...

Eto smece je..procitaj cijelu recenziju...i lumie 950 i 950xl su ipak na beta win 10..govori to kad izađe final os...smeće kažeš a 950xl ima najbolju kameru na tržištu..bravo legendooo..usput jedna 950xl je naručena

Zašto bi to govorio kada dođe final os?

MS sada traži novac za prosječni hardware (odličnu kameru, ostatak soldian, kao i na ostalim flagshipovima), i za nedovršen sustav. A nije da se ove dvije lumie prodaju ispod cijene, prodaju se po cijeni kao i svaki drugi flagship.

Swedish latin super funk.
15 godina
sirka666 kaže...
galinjo24 kaže...

Zašto bi to govorio kada dođe final os?

MS sada traži novac za prosječni hardware (odličnu kameru, ostatak soldian, kao i na ostalim flagshipovima), i za nedovršen sustav. A nije da se ove dvije lumie prodaju ispod cijene, prodaju se po cijeni kao i svaki drugi flagship.

Sve je to ok sirka..ali nemozes reci da je mob smece...

15 godina
galinjo24 kaže...

Sve je to ok sirka..ali nemozes reci da je mob smece...

Smeće u usporedbi sa ostalim flagshipovima? Možda, vjerojatno i jest. Smeće inače? Nije.

10 godina
neaktivan

stavi novi software pa ćeš vidjeti da bolje radi... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
dadn kaže...

Da, nimalo ne zvuči kao neki problem koji bi imali recimo...Anrdoid telefoni?

15 godina
sirka666 kaže...
dadn kaže...

Da, nimalo ne zvuči kao neki problem koji bi imali recimo...Anrdoid telefoni?

Ajde dođi na temu winphone malo pljuvati..ne ovdje

15 godina
galinjo24 kaže...

Odavno sam ja već tamo, imam 640XL i relativno dobro znam o čemu pričam na WP sam još od Lumie800 i stalno čekamo nešto da se poboljša, pa će to doći sa WP8 koji je odbacio sve WP7 uređaje ali uredu, pa onda čekamo 8.1 update...pa sada će W10 magično sve popraviti a idalje nema poštenih aplikacija osim par osnovnih.

10 godina
neaktivan
sirka666 kaže...
galinjo24 kaže...

Odavno sam ja već tamo, imam 640XL i relativno dobro znam o čemu pričam na WP sam još od Lumie800 i stalno čekamo nešto da se poboljša, pa će to doći sa WP8 koji je odbacio sve WP7 uređaje ali uredu, pa onda čekamo 8.1 update...pa sada će W10 magično sve popraviti a idalje nema poštenih aplikacija osim par osnovnih.

od svih aplikacije koj mi rade na 8.1, ne rade ili loše rade samo par na Win10... vi ljudi preuveličavate i pišete svašta... ponašate se kao razmažena djeca i kad vam nešto ne paše svi su drugi krivi....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice