Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i Windo

poruka: 129
|
čitano: 19.462
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i Windo".
17 godina

Imao sam Lumiu 710 dugo vremena. MS pati od puno dječjih bolesti i većinu bitnih nisu riješili niti na 8.1.

Loše stvari:

- maknuli su mu podršku za Skype, da bi čovjek morao kupiti novu verziju mobitela

- WhatsApp i Viber poruke se nekad pošalju u realnom vremenu, ali glavnom dođu svake prijestupne (makar je omogućeno da radi u backgroundu, ali ne pomaže)

- Isključivanje zvona i vibracije nije bilo moguće. Jačina zvona se istovremeno podešava za sve (dolazni pozivi, poruke, glazba...)

- melodije za zvono su trebale biti u najvećoj duljini od 40 sec i nije se mogla odabrati neka mp3 melodija

- sporo pokretanje aplikacija tipa Viber, no to se još donekle moglo tolerirati

- Jedini browser je IE i njegove školjke, a to se pokazalo kao loše rješenje kod hrpe stranica

- kod pisanja poruka, ne može se kliknuti unutar riječi da bi se obrisalo/ispravilo samo slovo

- sat konstantno ubrzava i to se nije dalo ispraviti s bilo kojom postavkom

- QR kod scaner ne radi

- komplicirana konfiguracija maila

- Bluetooth uglavnom ne radi

- kod punjenja mobitel se uvije upali i ne može biti ugašen

- ima ih još, samo se ovog trena ne mogu sjetiti

Dobre stvari:

- jeftin

- pregledno sučelje home screena

- kvalitetna kamera

- Nokia navigacija

- Office paket aplikacija

- vrlo otporan na padove

- gumificirana stražnja strana

- fizički gumb za slikanje

- full trial aplikacije u iznosu od 30 dana

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 2:13 (dd.inc).

3 14 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Isprobali smo Microsoft Lumiju 950, 950 XL i W
zag0 kaže...

Također, kakvo je surfanje na WP-u kad se Continuum uključi (dakle na velikom ekranu)? Je L950 dovoljno snažna da prožvače desktop verzije stranica bez da zapinje? Ili npr. pokretanje flash/HTML5 videa.

Ako imaš Windows 10 na kompu, pokreni MS Edge i saznaj. Jer je Edge univerzalna aplikacija. I u Continuum-u ti izgleda isto kao i na desktopu.

15 godina
neaktivan
Chronosus kaže...
g12356 kaže...
Preći ću, na Ubuntu touch ili Tizen.

A ako ostajem na Androidu onda bih htio Blackberry priv.

Nemoj ubuntu touch ako boga znaš. Kolega dežurni Linuxaš je naručio Nexus 5 samo zato jer je bio uvjeren da je Ubunu Touch nešto najbolje ikad, a Android smeće. Nakon 2 dana je vratio Android na mobitel.

Prije toga nam je dao da isprobamo i sučelje je katastrofa za mobitel, plus sve je usporeno. Praktički čisti mobitel je učitavao prazan imenik 3-4 sekunde.

Ja i dalje preporučujem svima koji su casual korisnici Windows Phone (makar se moja informatički neobrazovana majka skroz bez problema naviknula na Android i sad joj baš ne sjeda WP).

Pa to mi se ne čini kao lepršavo, ali ni presporo... Doduše dolazim sa Androida, konkretno iz Samsungova Galaxyja S3 pa sam možda naviknut na puno gorje. A developeri su svjesni sporosti.

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
15 godina
neaktivan

Vidim po ovakvim temama uglavnom su okršaji WP vs Android.

Međutim zanima me kako izgledaju okršaji iOS vs WP? Koji su najčešći argumenti obiju strana?

Vječni izazivač na gostujućem terenu.Moj blog:http://thebluedrag.blogspot.com/ Svi smo mi jedna velika obitelj sa prezimenom Čovječanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Ja nemam ništa protiv iOS,u redu je platforma a i closed je OS kao i Windows .

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
U kojoj si ti godini zapeo? Lumia 710 je WP7 mobitel. I očito nisi ni probao WP8 a kamoli 10 pa pišeš tu gluposti da se glasnoća ne može odvojeno podešavati itd.
HTC 8X :)
10 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Imao sam Lumiu 710 dugo vremena. MS pati od puno dječjih bolesti i većinu bitnih nisu riješili niti na 8.1.

Loše stvari:

- maknuli su mu podršku za Skype, da bi čovjek morao kupiti novu verziju mobitela

- WhatsApp i Viber poruke se nekad pošalju u realnom vremenu, ali glavnom dođu svake prijestupne (makar je omogućeno da radi u backgroundu, ali ne pomaže)

- Isključivanje zvona i vibracije nije bilo moguće. Jačina zvona se istovremeno podešava za sve (dolazni pozivi, poruke, glazba...)

- melodije za zvono su trebale biti u najvećoj duljini od 40 sec i nije se mogla odabrati neka mp3 melodija

- Jedini browser je IE i njegove školjke, a to se pokazalo kao loše rješenje kod hrpe stranica

- kod pisanja poruka, ne može se kliknuti unutar riječi da bi se obrisalo/ispravilo samo slovo

- QR kod scaner ne radi

ovoliko gluposti nisam vidio od sinoć za vrijeme dnevnika... inače pola ovog je riješeno u WP8 a pola nije istina

inače da te demantiram u jednoj stvari na WP7... sa Zune možeš i kompletnu mp3 pjesmu postaviti kao zvono.... 

15 godina
neaktivan

WP8 je zakon, a i 10 bi trebao biti, a jedina upitna stavka je mobitel.

Isplati li se dati tolike pare za njega? Za 640 se definitivno isplati dati 1400 kuna, ali nisam siguran da se isplati dati 5 tisuća za 950.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

čekaj malo, za 2-3 mjeseca cijena će pasti sigurno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

preso sa androida na wp... nikad vise natrag 

xfact
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hardver je super, ali softver jos nije spreman. koristim zadnjih tjedan dana 1586.11 build (navodno RTM) na svojoj 1520 i bugovi su strasni. taj build je cak noviji od ovog kojeg koriste na 950 i ljudi iste probleme imaju. ne bi nikome preporucio upgrade na win10mo ili kupnju 950-tke dok nisu ispravili neke stvari jer ce vas uzasno frustrirati. poruke ne dolaze. od 5 poruka ili mejlova dodju mozda 2 notifikacije. poruke stignu, ali ih se tek mogu vidjeti kad udjete u samu aplikaciju. OS ima neki teski bug sa push notifikacijama. neke random stvari tipa skidanje language packa za tasturu ne rade. krene skidati i onda stane. i stoji vec 3 dana bez da ista pomaknulo. ne mogu zaustaviti download, obrisati, nista. ako radite upgrade sa 8.1 i probate vratiti settingse i aplikacije preko backupa ce to samo polovicno uspjeti i javiti vam random hex code gresku koja vjerojatno ni njima samima nista ne znaci. onda nisu here maps vise podrzane. ne mozete ih instalirati iz storea. ugradjena maps aplikacija je temeljena na here i ok, ali su mi originali daleko bolji. pogotovo transit opcija za javni prijevoz kad ste negdje u inozemstvu. eto.. to i jos hrpu manjih sitnica. da su uspjeli napraviti 10.1586 stabilnim kak je bio 8.1 bi stari i novi flagship uredjaji bili fun, ali ovak.. ne znam. nadam se da ce doci neki noviji build 2.12. kad bi sluzbeno trebali win10mo predstaviti

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

A jesi ti odradio hard reset ?

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

A jesi ti odradio hard reset ?

naravno. sa desetke pa nazad na 8.1 pa reset na 8 i clean upgrade na 10. pogledaj forume windows central stranice. dosta ljudi ima slicne probleme

12 godina
odjavljen

To se ne bi trebalo dešavati...

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja ne kuzim tu microsoft politiku u zadnje vrijeme. sa win10 je ista prica bila. guraju nedovrseni proizvod na trziste, pun bugova i glitcheva. i onda se cude zasto ljudi bjeze na mac os

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
dd.inc kaže...

Loše stvari:

Lolwut. Skype radi na 8.1 i 10.

dd.inc kaže...

A to ima kakve ono veze sa MSom?

dd.inc kaže...

Ako ne znaš napraviti, to ne znači da nema.

dd.inc kaže...

dd.inc kaže...

Opet, kakve to ono ima veze sa MSom ili WPom?

dd.inc kaže...

Bolji i brži nego Chrome na androidu....

dd.inc kaže...

Na Win10 popravljeno.

dd.inc kaže...

WTF???

dd.inc kaže...
- QR kod scaner ne radi

Pa instaliraj si drugi jbt.

dd.inc kaže...

Upisivanje maila i passworda za gmail/outlook/exchange je komplicirano?????

dd.inc kaže...

Ti uglavnom, da prostiš, sereš.

dd.inc kaže...

Strašno nešto. Stavi ga u airplane mod ako ti to toliko smeta.

dd.inc kaže...

Aj se okani pričanja o stvarima u koje se ne kužiš i kupi si jabuku. To ti je super.

[edit]

MichaelSmith kaže...

ja ne kuzim tu microsoft politiku u zadnje vrijeme. sa win10 je ista prica bila. guraju nedovrseni proizvod na trziste, pun bugova i glitcheva. i onda se cude zasto ljudi bjeze na mac os

A kaj bi to trebalo biti? Onaj OS od prije 16 godina otprilike?

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.11.2015 14:04 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

MichaelSmith kaže...

A kaj bi to trebalo biti? Onaj OS od prije 16 godina otprilike?

ja sebe smatram microsoft fanom. ovo mi je vec 3. windows phone uredjaj, obozavao sam OS i sa gustom ga koristio. imao sam 2 surfacea, imam pro 3 koji mi je vjerojatno najdrazi device ikada. koristio sam insider buildove za desetku od prvog dana, slao feedback, isprobavao stvari. htio sam i nadao sam se da ce desktop i mobilna verzija biti awesome. i ostao sam uzasno razocaran. od bugova u startu, neuspjelog edgea, jos vise bugova nakon TH updatea (zbog kojih sam prestao edge koristiti) i sad slican fijasko dolazi sa win10mo ako ga ne isprave do sluzbenog izlaska sljed tjedan. i zbog svega toga ti iskreno kazem da su jedini razlog zasto koristim win10 naspram mac os-u igre. stanje 2015. - apple radi kvalitetniji softver od microsofta. koliko god to tuzno bilo. da mac os postoji u oem varijanti i da je otvoren za ne-apple uredjaje + da ima adekvatnu platformu za igre su windowsi mrtvi. sa trenutnom politikom microsofta jelte. nadajmo se da ce se opametiti

14 godina
neaktivan
Kao vlasnik 930 mobitel je logicna evolucija. Dizajn mi je nebitan, siguran sam da je mob neunistiv.
Wp10 nisam probao, continuum osobno nebi ni koristio - drazi mi je desktop. Al mora se od negdje poceti, ovo ide prema jednom windows os-u za sve. Ako mobilni os moze glumiti desktop, jos lakse ce obrnuto.
Kamera, kao sto se i navodi u tekstu, jos nije 'gotova' ali osobno i meni fali malo stare magije (n8, 808,...)
Znam da to vise nije nokia, al moraju se vise distancirat od konkurencije, sto je nokia dugo uspjesno radila
...i tako dalje
14 godina
neaktivan
dd.inc kaže...

Loše stvari:

- QR kod scaner ne radi

-Ne koristim skype pa neznam

-Nemam problema s tim, niti ih je ikad bilo

-To je bilo na wp 8. Što je dobrano iza nas

-Možeš s apps što želiš

-Govorimo u lumiji 710. Pogledaj što može android iz 2011 koji je toliko plaćen

-U 8.0 je bilo tako, u 8.1 mi sve radi kako treba.

-Možeš

-Nikad imao taj problem. Možra se radi o kvaru.

-Možda loš app ili neki defekt na tvom uređaju jer meni radi kako treba.

-Nisam probao. Možda si u pravu

-Radi mi kako treba.

-Nikad ne gasim pa nebi znao

-Ovo ne mogu komentirati

Dobre stvari:

- jeftin

- pregledno sučelje home screena

- kvalitetna kamera

- Nokia navigacija

- Office paket aplikacija

- vrlo otporan na padove

- gumificirana stražnja strana

- fizički gumb za slikanje

- full trial aplikacije u iznosu od 30 dana

-Jeftin kako koji model. Ali jeftini bolje rade od konkurencije.

-Istina

-Kako koji model

-Istina

-Ne koristim pa neznam

-Kako koji model. 720 se rasula nakon pada s 40ak cm. Ostali ne

-Kako koji model

-To imaju brdo mobitela

-E to neznam. Ugl uzmem free.

17 godina

Ako bilo tko sumnja u navedene stvari, možemo se kladiti u koji god iznos novca želite. A ako ne želite okladu, onda je najbolje da šutite. Za sve imam dokaz, a vi laprdajte gluposti koliko želite. Kašnjenje i nedobijanje poruka na Viberu i WhatsApp je prisutno i na 8.1.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2015 3:00 (dd.inc).

1 1 hvala 0
12 godina
odjavljen

To je stvar developera ne OS. Meni je Whatsapp uvijek tačan.

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
apoteka kaže...
Kao vlasnik 930 mobitel je logicna evolucija. Dizajn mi je nebitan, siguran sam da je mob neunistiv.
Wp10 nisam probao, continuum osobno nebi ni koristio - drazi mi je desktop. Al mora se od negdje poceti, ovo ide prema jednom windows os-u za sve. Ako mobilni os moze glumiti desktop, jos lakse ce obrnuto.
Kamera, kao sto se i navodi u tekstu, jos nije 'gotova' ali osobno i meni fali malo stare magije (n8, 808,...)
Znam da to vise nije nokia, al moraju se vise distancirat od konkurencije, sto je nokia dugo uspjesno radila

Ne znam baš koliko će biti neuništiv obzirom da nije unibody, kao stara Lumia 920, vjerojatno najbolji MS flagship telefon koji su izdali za platformu.

Swedish latin super funk.
12 godina
odjavljen

Jel se isplati kupovati 920 sada ?

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Jel se isplati kupovati 920 sada ?

Vjerojatno ne.

Ali, kao backup/drugi telefon, možda, iako treba sačekati vidjeti kakve će bit performanse sa desetkom. Inače radije bih išao na 830, nema toliku robusnost kao 920 ali ima bolje performanse uz dosta sličnu kameru te je ponešto veći.

Swedish latin super funk.
9 godina
odjavljen

Kako mislis to? Android uredno moze snimati slike direktno na SD. Opcija za to je u podesavanju kamere.  Barem svi koje sam ja do sada imao (x10, dell streak, s2, s3, s4 active, note 3, note 4 i s6 i hrpa drugih koje su mi prosle korz ruke).

12 godina
odjavljen
Torent kaže...

Kako mislis to? Android uredno moze snimati slike direktno na SD. Opcija za to je u podesavanju kamere.  Barem svi koje sam ja do sada imao (x10, dell streak, s2, s3, s4 active, note 3, note 4 i s6 i hrpa drugih koje su mi prosle korz ruke).

Kolega ima Samsung Galaxy S3 sa 4.4 (mislim) i nema nigdje opcije da sprema igre,aplikacije,slike i preuzimanja direktno na SD prema zadanom. Windows Phone to ima dugo vremena.

Ne znam ja ništa....
9 godina
odjavljen
Silwncer kaže...

Ja ne znam koji k svi gledaju u izgled moba,bitno je kao što reče forumaš u postu gore funkcije. Svi kažu da je Windows glup sistem a kad sam im pokazao šta sve 10 može svojim kolegama,odmah se ploča okreće. Je#eni android nema opcije za zadano čuvanje slika na SD,još vamo pljuju po Windowsu kao OS.

Spominjao si slike a to ima. Sto se tice aplikacija mislim da aplikacija mora biti pisana tako da se moze spremiti na SD karticu. Ionako sve vise androida dolazi bez podrske za SD kartice...

Na zalost...

12 godina
odjavljen
Torent kaže...
Silwncer kaže...

Ja ne znam koji k svi gledaju u izgled moba,bitno je kao što reče forumaš u postu gore funkcije. Svi kažu da je Windows glup sistem a kad sam im pokazao šta sve 10 može svojim kolegama,odmah se ploča okreće. Je#eni android nema opcije za zadano čuvanje slika na SD,još vamo pljuju po Windowsu kao OS.

Spominjao si slike a to ima. Sto se tice aplikacija mislim da aplikacija mora biti pisana tako da se moze spremiti na SD karticu. Ionako sve vise androida dolazi bez podrske za SD kartice...

Na zalost...

Zna on za slike,on je htio da appove sprema na SD prema zadanom, ali nema te opcije.

Ne znam ja ništa....
10 godina
neaktivan

evo jedne dobre recenzije 950 na njemačkom

http://windowsunited.de/2015/11/28/test-microsoft-lumia-950/

prevod sa nokiamob.me

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Ja ću opet morat branit WP, kao i prije par dana. Ljudi ovdje pljuju po svemu što ima veze sa WP. Ono što se meni sviđa na WP: solidan softver, bez lagga, nema crashanja, na 512 RAM-a funkcionira kao i na 1GB-to se odnosi na uobičajen rad s mobitelom-SMS,zvanje, viber i sl. I ono najvažnije-cijena. Opet se vraćam na ono da moj mob iz 2012.g. kojeg sam kupio za 400kn radi super(ali se osjeća manji lag nakon jučerašnjeg updatea) a neka mi netko pokaže svoj android za 400 kn koji je izašao 2012.g i da redovito prima službene updateove i da mu ne šteka. iOs je priča za sebe, dakle u 2012. je izašao iPhone5 koji je koštao sigurno 5k kuna - pa naravno da će bit bolji od mob. Pogledajte si Lumie 635 ili 640. Po meni van konkurencije po onome šta nude. I siguran sam da će za 3 godine radit jednako dobro-za android nisam siguran(barem ne u tom cjenovnom rangu). 4999kn kolko košta 950 po meni je neisplativo jer stvarno nije toliko baš napredan da toliko košta, ali opet nije baš ni iPhone pa ga ljudi kupuju ko žvakaće.Što s etiče aplikacije-viber,whatsupp i skype rade-to je ono što 99% ljudi koristi, pa teza da ima malo aplikacija pada u vodu-šteta što umjesto 1000 000 aplikacija koje su upitne kakvoće  zamjenjuje (bubam) 200 000 ok aplikacija. I da, Microsoft zasad odrađuje lošiji posao od Nokije sa Lumijama(krenuvši od L535 i famoznog hardware revision problema..) 

Moj PC  
3 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice