mene još i dalje zanima što to WP ima a android nema, hvala ljudi!
Ja ga definiram subjektivno i po mojoj logici u uzi izbor ulaze Tizen i WP.
Android i iOS imaju igre, nista drugo vise od navedenih, pa ih po time i ne smatram smartphone os-ovima.
a što to WP ima a da android nema?
Fantastičan i potpuno funkcionalan multitasking, 100% kompatibilan BT file transfer, neovisnost o PC-ju kao platformi za prenošenje podataka, široki izbor korisnih programa (kao na primjer m-zaba i slične), te visoku razinu prilagodljivosti sučelja i widgeta za sve korisnike!
Ne, ček malo, to je sve što NEMA...
nema ni android to sve
fantastican multitasking... lol
sto ima wp7?
bolje osnove
android moze napredovat samo pumpanjem snage
quad core mobitel radi jednako brzo kao single core wp7
cak i losije u nekim uvjetima.
kad wp dobije vise funkcionalnosti i aplikacija, android ce bit smijurija
Manju diskovnu fragmentaciju, 800 mhz ~ 1ghz uredaj daje iste performanse kao i Tegra 3 na Androidu i puno ljepsi layout.

vrlo dobro odrađeno i pojednostavljeno rootanje mobitela u novom BUG-u,sa više modela mobitela....svaka vam dala
Manju diskovnu fragmentaciju, 800 mhz ~ 1ghz uredaj daje iste performanse kao i Tegra 3 na Androidu i puno ljepsi layout.
wtf? manju diskovnu fragmentaciju??? o čemu ti to???
i performanse u čemu? benchu? bolje vrti flash? ajoj ne vrti, a ako misliš da sučelje na androidu nije fluidno očito nikad nisi vidio custom rom u životu
i performanse u čemu? benchu? bolje vrti flash? ajoj ne vrti, a ako misliš da sučelje na androidu nije fluidno očito nikad nisi vidio custom rom u životu
posebno ice cream sandwich custom rom, neznam jel mi ikad zaštekalo, bilo je par bugova ali samo par puta što je odlično za custom rom
Slažem se, custom ics rom radi ko zmaj. Na galaxy nexusu vrtim clean 4.0.4 rom koji sam sam skuhal iz sourca da dodam NFC emulaciju, i radi odlično! Još da nisu pi*de i da daju u sourcu binse za drivere bilo bi super, a ne da se čovjek mora dr*ati s mk fileovima i ručnim pullom fajlova sa stocka i ostalim manevrima samo da osposobim *ebenu kameru... GRRR! Uglavom, ne vidim problem da se digne prioritet UI dretvi u custom romu, naravno kad bi se netko uhvatio malo programiranja....
Slažem se, custom ics rom radi ko zmaj. Na galaxy nexusu vrtim clean 4.0.4 rom koji sam sam skuhal iz sourca da dodam NFC emulaciju, i radi odlično! Još da nisu pi*de i da daju u sourcu binse za drivere bilo bi super, a ne da se čovjek mora dr*ati s mk fileovima i ručnim pullom fajlova sa stocka i ostalim manevrima samo da osposobim *ebenu kameru... GRRR! Uglavom, ne vidim problem da se digne prioritet UI dretvi u custom romu, naravno kad bi se netko uhvatio malo programiranja....
Inače, po onom kaj sam malo testiral, nije problem samo u UI dretvi kaj se tiče laga, smatram da je glavni problem i uzrok lag-a tromost detektora pokreta na samom panelu koja se se kreće oko 100ms. Sad... da li je to problem do samog harvera ili je problem s driverom koji radi prespori polling ili linux kernel ne obrađuje u "realtime-u" interupte ili android UI thread ima preniski prioritet... sigurno ovisi od uređaja do uređaja... vjerojatno ovim redosljedom ide uzrok lag-u:
1. Spor hardver (detektor pokreta)
2. Driver
3. UI dretva
4. Linux kernel
Inače, po onom kaj sam malo testiral, nije problem samo u UI dretvi kaj se tiče laga, smatram da je glavni problem i uzrok lag-a tromost detektora pokreta na samom panelu koja se se kreće oko 100ms. Sad... da li je to problem do samog harvera ili je problem s driverom koji radi prespori polling ili linux kernel ne obrađuje u "realtime-u" interupte ili android UI thread ima preniski prioritet... sigurno ovisi od uređaja do uređaja... vjerojatno ovim redosljedom ide uzrok lag-u:
1. Spor hardver (detektor pokreta)
2. Driver
3. UI dretva
4. Linux kernel
Mislim da je kod svih smartphonea kriv taj panel za detekciju te je on uzrok laga.
Microsoft je nesto govorio da ce proizvesti panele koji imaju 1 ms kašnjenja, bio je i video tu na bug-u.