Denis Arunović: G-Shock ili Google Watch, pitanje

poruka: 36
|
čitano: 9.777
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Denis Arunović: G-Shock ili Google Watch, pitanje ".
17 godina

Kakav smatfon ljudi, jeste li vi ikad odradili ijednu aktivnost a da ju sat mjeri?

Probajte sa smartfonom izdržat cijeli dan snimajući GPS track pa mi se javite u kojem točno trenutku više niste mogli nazvat i rezervirat smještaj, restoran... Ja vam dajem četiri do pet sati GPS-a na smartfonu, šest ako ima stvarno dobru bateriju. Preciznost također nikakva, track neupotrebljiv itd.

Garmin Fenix mi snima planinarske rute, vožnje biciklom, trčanje, plivanje, mjerio bi triatlon da se time bavim, evo uskoro idem na prvo skijanje, to će mi također snimit (makar bila školica) i kasnije ću znat točno koliko sam brzo, kada i gdje vozio. Za skijanje lako (barem sada dok mi ništa ne znači), ali na biciklu želim znati apsolutno sve - od brzine, kadence, smjera, vremena, otkucaja srca... Jebo smartfon!

Mislim, OK je običan sat koji sve to ne snima, ali to je i dalje običan sat, ne znam samo zašto onda mora bit odvratno ružan, umjesto da bude elegantan?

Za jednog urbanog avanturistu GPS sat je must have i da, po tome se pravi mužjaci™ danas prepoznaju.

Nemojte bit škrti dat love za kvalitetan sat, pustite Casio djeci (satove) i studentima (kalkulatore)... 

knight kaže...

Mislim da opaki momak  nije pogledao ni video koji si attachirao u prvom postu.

EDIT: UUuuuUUUUuuuu, video! Kako se nisam sjetio procijenit kvalitetu sata na temelju reklamnog videa? Aha, pa da, sad sam se sjetio: zato jer nemam osam godina.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2016 23:13 (Veliki Brat).

0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Denis Arunović: G-Shock ili Google Watch, pita
Veliki Brat kaže...

Kakav smatfon ljudi, jeste li vi ikad odradili ijednu aktivnost a da ju sat mjeri?

Probajte sa smartfonom izdržat cijeli dan snimajući GPS track pa mi se javite u kojem točno trenutku više niste mogli nazvat i rezervirat smještaj, restoran... Ja vam dajem četiri do pet sati GPS-a na smartfonu, šest ako ima stvarno dobru bateriju. Preciznost također nikakva, track neupotrebljiv itd.

Garmin Fenix mi snima planinarske rute, vožnje biciklom, trčanje, plivanje, mjerio bi triatlon da se time bavim, evo uskoro idem na prvo skijanje, to će mi također snimit (makar bila školica) i kasnije ću znat točno koliko sam brzo, kada i gdje vozio. Za skijanje lako (barem sada dok mi ništa ne znači), ali na biciklu želim znati apsolutno sve - od brzine, kadence, smjera, vremena, otkucaja srca... Jebo smartfon!

Mislim, OK je običan sat koji sve to ne snima, ali to je i dalje običan sat, ne znam samo zašto onda mora bit odvratno ružan, umjesto da bude elegantan?

Za jednog urbanog avanturistu GPS sat je must have i da, po tome se pravi mužjaci™ danas prepoznaju.

Nemojte bit škrti dat love za kvalitetan sat, pustite Casio djeci (satove) i studentima (kalkulatore)... 

knight kaže...

Mislim da opaki momak  nije pogledao ni video koji si attachirao u prvom postu.

EDIT: UUuuuUUUUuuuu, video! Kako se nisam sjetio procijenit kvalitetu sata na temelju reklamnog videa? Aha, pa da, sad sam se sjetio: zato jer nemam osam godina.

Hahahah, nikad, ni u snu mi nije palo napamet da ces kod bilo koje od ovih kategorija, bilo casio (sportski modeli), bilo Suunto ili Garmin potegnuti argument elegancije. Znas li ti sta znaci ta rijec?

Da li tebi ovo izgleda elegantno? Iskreno, meni ovo izgleda kao bolnicki instrumenti za pracenje pacijenata. Zato i kazes da zelis znate sve te podatke gore...

Ah vidi elegancije...

Ja od sata ocekujem prije svega da radi - uvijek, ali ne bi mi smetalo kvalitetan altimetar/barometar/kompas, te GPS (pod uslovom da je baterija i dalje vjecna, inace hvala). Medjutim, to je sve furka, jer bez pravog kompasa/mape, i standalone GPS uredjaja, mozes se slikati. Mislim da ti nikad nije zatrebala prava GPS preciznost.

Na kraju krajeva, sve to imas u G-Shocku koji je attachirao 4mall, a koji uz to izgleda mnogo bolje od ovih tvojih tlakomjera.

Glede cijene, Casio ima mnogo skuplje modele od Garmina, a gore pomenuti je jedan od njih...tako da, ako budem htio iskesirati vise love, to nece biti za Garmin koji mi je sve i jedan ruzan, nego za kvalitetan ProTrek/G-Shock.

Nisam ti rekao da procjenjujes kvalitetu sata, vec namjenu i ciljanu publiku. Kvalitetu nemas sta procjenjivati - tu je Casio neprikosnoven i da se imalo razumijes poklopio bi se usima. :)

A sad, fakat si mi dosadio jer vidim da si sav nafuran na "stil zivota" iz reklama, ono znas, urban lik, jogging, markirana oprema, cooliranje medju rajom i to...idi prosetaj dijete.

Ali nemoj zaboraviti ukljuciti mjerac koraka na tom svom satu...pardon fitnes spravici. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 0:43 (knight).
17 godina
neaktivan
knight kaže...
Visak kaže...
Garmin osim što ima sve moguće senzore uključujući GPS i GLONAS, što prikazuje pozive, poruke i mailove, što se njime može upravljati glazbom na mobitelu ili računalu, što ima desetke aplikacija za različite namjene (neke čak i korisne), još je i programabilan, pa si svoju aplikaciju ili izgled sata sam možeš isprogramirati. Nema veće gikovštine od sata koji si sam isprogramirao i kakvog nitko nema.

Garmin je ono što bi Casio volio biti kad naraste.

rPa uzmi onda android smartwatch i igraj se.

Ljudi nose G-Shock/ProTrek zato da ga ne pregaze/razbiju/polome na ratistu, raciji, akciji spasavanja ili viseci na stijeni...

A on bi da "isprogramira izgled sata". Kako cool. :D

I onda pricaju "djeci koja se loze na g-Shock"...s kim ja pricam, Svico draga... :)

Ne razumijem zašto bih sat koji punim jednom tjedno ili rjeđe zamijenio nekim koji moram puniti svaki dan. 

Baš me zanima koliko prisutnih forumaša ide na ratišta i u racije. Za većinu su takvi satovi ipak tek želja da se takvima prikažu, na što Veliki brat vjerojatno i cilja, dok je GPS realno korisna funkcija u nekim sportovima, a ne prenemaganje. Između sata koji ima funkcije koje mi trebaju i onog koji ne može ništa pametno osim pokazivanja vremena, ali će izdržati kada me tenk pregazi, prvi mi se čini racionalnijim izborom.

Ipak je manje neozbiljno pretvarati se da si programer nego da si Rambo. Pogotovo ako jesi programer, a nisi Rambo. 

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
neaktivan

knight kaže...

Hahahah, nikad, ni u snu mi nije palo napamet da ces kod bilo koje od ovih kategorija, bilo casio (sportski modeli), bilo Suunto ili Garmin potegnuti argument elegancije. Znas li ti sta znaci ta rijec?

Da li tebi ovo izgleda elegantno? Iskreno, meni ovo izgleda kao bolnicki instrumenti za pracenje pacijenata. Zato i kazes da zelis znate sve te podatke gore...

Ah vidi elegancije...

Svakako elegantnije od bilo kojeg G-Shocka

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina

Zasto bih mijenjao sat koji ne punim nikako, za sat koji punim jednom sedmicno? Robustnost G-Shocka nije pogodna samo za ratiste nego vecinu ekstremnih sportova.
Slazem se, GPS je itekako itekako potreban za mnoge sportove, ali ako neko preferira standalone uredjaj, ili smartphone, to ne znaci da je dijete. Nekom jednostavno treba sat, a za ostalo koristi specijaliziranu opremu koju nosi samo kad mu je potrebna.
Neko pak preferira izdrzljiviji solarni, atomic, GPS enabled G-Shock, koji uz to mnogo bolje izgleda od Garmin tlakomjera.

Hajd kako vam volja, furajte se na sta hocete, ali nemojte gnjaviti. :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 9:52 (knight).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice