Joj te krizme, dobijem dojam da vi svi dobivate desetke tisuće kuna od bogatuna stričeva, ujaka, rođaka, a ja dobio figu.
vjeruj ili ne ja sam dobio 21 000 kn
Ako buldožeri budu nešto poput intel i5,i7 u snazi (photoshop i sl.) moj je
Joj te krizme, dobijem dojam da vi svi dobivate desetke tisuće kuna od bogatuna stričeva, ujaka, rođaka, a ja dobio figu.
vjeruj ili ne ja sam dobio 21 000 kn
Ako buldožeri budu nešto poput intel i5,i7 u snazi (photoshop i sl.) moj je
Ja sam i dalje inteloljubac. Ebeš amd ...
i ja sam.. ali nisam onaj tip da pokušajem svima dokazat da je najbolje ono što ja imam. Tako da kad izađe buldožer onda vidit jel ostajem pri intelu.. Trebat dat prilike i drugoj firmi
Uglavnom da se puno ne tipka, ko kupi X8 Buldozer miran je do normalne penzije sigurno a X4 Buldozer je svakom normalnom korisniku prava mjera ko budali pljuska i to je to bez greške.
Tko kupi sada Phenoma II x6 također je miran na duže staze, ja mislim da sam napravio dobar potez s tim i uopće nežalim.
Uglavnom da se puno ne tipka, ko kupi X8 Buldozer miran je do normalne penzije sigurno a X4 Buldozer je svakom normalnom korisniku prava mjera ko budali pljuska i to je to bez greške.
Tko kupi sada Phenoma II x6 također je miran na duže staze, ja mislim da sam napravio dobar potez s tim i uopće nežalim.
kako kome.. sve zavisi što ti treba.. recimo ja koji se bavim photoshopom, webom, audio i videom prije bi uzeo intel i5..
vidit ćemo hoće li me bulldozer(x8 ću valjda uzet) i atijevke 7xxx držat barem 3-4 g.
vidit ćemo hoće li me bulldozer(x8 ću valjda uzet) i atijevke 7xxx držat barem 3-4 g.
ovisi o novim konzolama
ja bi najrađe uzo jednog fx8000, al šansa da moj stari koji ne zna ni komp upaliti vidi potencijal ovih proc je.... nikakva :D
a ako me bog pogleda i dobijem neki dinar prodam moje četvorojezgreno athlonče i ploču i ubacim jednog fx4000 ili ako me baš ukenja fx6000... ih
bugovci, u rangu kog procesora će cenovno biti fx4000, šta mislite?
p.s: slava amd-u!!!
Omg počeo si kao stoncin govorit. Uozbilji se pls.
LOL
Jel ti to drugi account M4X? XD
Šta sam krivo rekao ?
ja bi najrađe uzo jednog fx8000, al šansa da moj stari koji ne zna ni komp upaliti vidi potencijal ovih proc je.... nikakva :D
a ako me bog pogleda i dobijem neki dinar prodam moje četvorojezgreno athlonče i ploču i ubacim jednog fx4000 ili ako me baš ukenja fx6000... ih
bugovci, u rangu kog procesora će cenovno biti fx4000, šta mislite?
p.s: slava amd-u!!!
Ma jok kakvih 8 jezgri, zaboravi na to skupo ce bit itekak ali kome treba i ko to može uopce iskoristit zna se.
pa da, ja bi sa 4 jezgre bio i više no zadovoljan
zato i pitam za važe mišljenje, ako fx4000 bude u rangu phenoma ii x4 i malo skuplji, vredi uzeti, a ako ne niš(trenutno kratak s parama)...
Pametno rečeno.Oni koji u biti nemaju pojma o iskoristivosti će se zaletiti i iskeširati lovu.U najboljem slučaju je pametno sačekati da cijene padnu...
Moja slobodna procjena je da će buldožeri pregaziti pješčane mostove.
Moja slobodna procjena je da će buldožeri pregaziti pješčane mostove.
potpuno se slažem sa tobom....... i možda nisam stručnjak za hardver al po testovima sad je svako amd jezgro u najmanju ruku snažno ko i intelovo a amd ih u pravilu stavlja više... eventualno će oni sa hyper treadingom tj 2600k zbog hypera i OC potencijala da se meri sa bulldozerima....
al će ga zgaziti fx8000, bar mislim
Pametno rečeno.Oni koji u biti nemaju pojma o iskoristivosti će se zaletiti i iskeširati lovu.U najboljem slučaju je pametno sačekati da cijene padnu...
@8ax:za igre ti je fx4000 dovoljan, npr. meni bi taj proc koristio pored igara i za neke druge stvari, al nisu toliko zahtevne da više novca izdvojim za fx6000 a kamoli fx8000. I da, arhitekturalne promene amd su trebale još pre 2-3godine i više, jer u suštini vuku isti dizajn od 2003 samo ga malo dorađuju... još da mi raja možemo da kupimo ove 4jezgrene beštije i uz OC 2-3god min sam miran....
@linuxjuzer: i ja ću sačekati da prođe onaj početni hype i cene padnu tako da možda neću vrelo leto dočekati s buldožerima...
i ja sam.. ali nisam onaj tip da pokušajem svima dokazat da je najbolje ono što ja imam. Tako da kad izađe buldožer onda vidit jel ostajem pri intelu.. Trebat dat prilike i drugoj firmi
Ma ne, nikoga nemam namjeru uvjeravati samo kažem da sam promijenio bar pedesetak računala i svi su osim jednog bili intelovi. Sasvim dovoljan razlog da i dalje ne mijenjam momčad ...
Uopće me ne interesira što radi i što izbacuje amd ...
ne postoje momcadi
postoje procesori
ja uzimam onoga koji je bolji (za novac koji posjedujem) a dal je amd ili intel je totalno nevazno
i smatram da je glupo kupovat npr. AMD zato sta je predhodni bio AMD ili obrnuto
Točno tako.
A ove rasprave kome treba više jezgri ili ne, to čitam od pojave prvih dvojezgrenih procesora, i izrugivanja sa prvim intelovim HT-om.
Nemojte biti toliko sigurni što će i koliko jezgri trebati za koju godinu, i nemojte svoje (ne)znanje upotrebe ozbiljnih programa
i preferencije nametati svima ostalima. A zasad, ponavljam ko papiga, ima itekako aplikacija koje zgutaju sve resurse
koje im se ponude. Dakle, ajmo mi vidjet prvo kakav je vol, pa onda spremat ražanj ;)