odlično izgleda!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Gledam malo taj Logitech, pošto sam u potrazi za tipkovnicom, i nemogu vjerovati daj nemaju niti jedan model namijenjen profesionalnim korisnicima, tanku usku elegantnu tipkovnicu sa numeričkim dijelom, i da po mogućnosti ima pozadinsko osvjetljenje. Bez raznih makro tipki, G tipki, LCD ekrana i sličnih featurea kojima nakite svoje proizvode namijenjene pro-consumerima, iliti ga gamerima.
Bacio oko i na nju, već prije, osim što je cijena u RH prilično visoka, previše široka je za moje potrebe, dakle onaj gornji rub mi je viška i doljnji, palm rest.
Ova tipkovnica em što dobro izgleda, em što ima zvjerske karakteristike. Jedina caka, u nas će biti 1000 kn.
Definitivno trebam ovo kao daljinski upravljač, jer sam jedan stari laptop (crkla baterija, zenina firma rashodovala, skoro besplatno dobio) pretvorio u media centar i s plavim zubom bi super bilo.
Amerikanci imaju poslovicu. Nećije smeće zlato za drugog.
Gledam malo taj Logitech, pošto sam u potrazi za tipkovnicom, i nemogu vjerovati daj nemaju niti jedan model namijenjen profesionalnim korisnicima, tanku usku elegantnu tipkovnicu sa numeričkim dijelom, i da po mogućnosti ima pozadinsko osvjetljenje. Bez raznih makro tipki, G tipki, LCD ekrana i sličnih featurea kojima nakite svoje proizvode namijenjene pro-consumerima, iliti ga gamerima.
Logitech K800? Da vidimo:
- tanka, uska, elegantna - check
- numerički deo - check
- pozadinsko osvetljenje - check
- odsustvo LCD ekrana i ostalih džidža-bidža - check
EDIT: Ups, vidim da je neko već pomenuo i primećujem da ti je teško ugoditi jer ima sve što si prvobitno naveo, a opet si našao zbog čega ti se (osim cene) ne sviđa.
Logitech K800? Da vidimo:
- tanka, uska, elegantna - check
- numerički deo - check
- pozadinsko osvetljenje - check
- odsustvo LCD ekrana i ostalih džidža-bidža - check
EDIT: Ups, vidim da je neko već naveo i primećujem da ti je teško ugoditi jer ima sve što si prvobitno naveo, a opet si našao zbog čega ti se (osim cene) ne sviđa.
Hvala, Ivane što si se potrudio. Dakle, kao što rekoh situacija je slijedeća, imam jako malo mjesta na radnom stolu, a naučen sam ruke oslanjati laktovima na oslonce na stolici, tako da mi ne treba palm rest, štoviše sama ideja palm resta mi je odbojna. Najviše mi se sviđaju mac-like tipkovnice, ali iskreno hod tipki mi je malo premalen, a i kako ISK kaže, nisam ni gay ni metroseksualac. Moje viđenje idealne tipkovnice je dugo vremena bilo ovo dolje na slici. Nisam picajzla, nisam gamer, računalo mi je alat, te si svakodnevni rad nastojim olakšati, a ujedno sam pobornik minimalizma(ponavljam, nisam gay, nit metroseksualac ). Možda bi bilo najidealnije da par modela isprobam prije kupnje, a u najgorem slučaju mogu se malo isprsiti prilikom kupnje. Moram pogledati negdje, mislim da postoji tema pod nazivom negamerske tipkovnice ili tako nešto. Napominjem, ne trebam G tipke, mehaničku tipkovnicu sam probao i stvarno nemam potrebe za time, a volio bi da je osvjetljena da mi olakša rad u besanim noćima.
Samo da napomenem, od Logitecha sam imao dosta periferije od kompleta S520, VX Nano miša i sad zadnje Logi Marathon mouse.
Da li se ova postojeća tipkovnica K800 može biti istovremeno uparena i spojena na 2 PC-a (odnosno moja kombinacija je Mac Book Pro i PC Desktop).
Hvala, Ivane što si se potrudio. Dakle, kao što rekoh situacija je slijedeća, imam jako malo mjesta na radnom stolu, a naučen sam ruke oslanjati laktovima na oslonce na stolici, tako da mi ne treba palm rest, štoviše sama ideja palm resta mi je odbojna. Najviše mi se sviđaju mac-like tipkovnice, ali iskreno hod tipki mi je malo premalen, a i kako ISK kaže, nisam ni gay ni metroseksualac. Moje viđenje idealne tipkovnice je dugo vremena bilo ovo dolje na slici. Nisam picajzla, nisam gamer, računalo mi je alat, te si svakodnevni rad nastojim olakšati, a ujedno sam pobornik minimalizma(ponavljam, nisam gay, nit metroseksualac ). Možda bi bilo najidealnije da par modela isprobam prije kupnje, a u najgorem slučaju mogu se malo isprsiti prilikom kupnje. Moram pogledati negdje, mislim da postoji tema pod nazivom negamerske tipkovnice ili tako nešto. Napominjem, ne trebam G tipke, mehaničku tipkovnicu sam probao i stvarno nemam potrebe za time, a volio bi da je osvjetljena da mi olakša rad u besanim noćima.
Samo da napomenem, od Logitecha sam imao dosta periferije od kompleta S520, VX Nano miša i sad zadnje Logi Marathon mouse.
Hebi ga, bilo mi je neobično da Logitech nema u kompletnoj svojoj ponudi tastaturu koja bi ti odgovarala, ali izgleda da je tako. Imaju tastatura nalik K800 bez palm resta, ali neđu njima nisam našao neku sa pozadinskim osvetljenjem (a očigledno da si i ti gledao). Možda bi te zanimalo nešto ovakvo (ili slično, imaju gomilu modela)? Nemoj odbaciti a priori zbog proizvođača, imaju sasvim pristojnih periferija, s tim što treba probati (tražiti da se otpakuje) pre kupovine, jer plastika na jednom od dva modela gotovo identičnih stock fotografija može biti skroz korektna, dok je na drugom krajnje jeftinog izgleda i osećaja pod prstima.
Ako se baviš programiranjem, probaj K750. Ima sve što ti treba osim pozadinskom osvjetljenja. Tanka, uska, numerički dio, i sama se puni. Meni je stvarno jako dobro sjela, a od kad je imam (nekih godinu dana) baterija mi je na 100%. Chiclet tipke odlično sjedaju, pogotovo ako puno tipkaš...
Tanka tipkovnica i profesionalni korisnici ne idu zajedno.
Za profesionalne korisnike koji puno tipkaju su najbolje Mehaničke tipkovnice sa Cherry MX Brown Switch-evima
Sve je tu :
- dobar hod/razmak tipki
- brže tipkanje
- udobnost
- osvijetljenje
- nema dodatnih/macro tipki
- numerički dio
- dobar izgled
Dobar izbor su Nighthawk x8 / x9 , Ducky Shine 9008, DasKeyboard Model S a ako ne želiš naručivati izvana onda Corsair K60 ili CM Storm Quickfire Pro
Primjeri/Slike : X8/X9 i Corsair K60 :
Za profesionalne korisnike koji puno tipkaju su najbolje Mehaničke tipkovnice sa Cherry MX Brown Switch-evima
Jesi ti ikada radio na mehaničkoj tipkovnici 8-10 sati u komadu? Prsti su takvi da imaš osjećaj da ti je netko sa čekićem ih odalamio, a ne da si programirao.
Tanka i pozadinsko - Logitech Illuminated. Jedino što nije bežična.
Imao illuminated i prešao na K800. Jest malo deblja, ali recimo, bolje mi paše za tipkati na njoj. Kolega koji isto tako ima Illuminated (isto programer), nije mu se svidla K800 (illuminated po njemu ima mekši hod).
Jesi ti ikada radio na mehaničkoj tipkovnici 8-10 sati u komadu? Prsti su takvi da imaš osjećaj da ti je netko sa čekićem ih odalamio, a ne da si programirao.
Tanka i pozadinsko - Logitech Illuminated. Jedino što nije bežična.
Imao illuminated i prešao na K800. Jest malo deblja, ali recimo, bolje mi paše za tipkati na njoj. Kolega koji isto tako ima Illuminated (isto programer), nije mu se svidla K800 (illuminated po njemu ima mekši hod).
Jesam radio sam i na tankoj i na mehaničkoj po više sati i baš je suprotno od toga...
Takav osjećaj imam kad tipkam malo duže na Chiclet tj. tankoj tipkovnici, vec nakon sat vremene me zabole prsti...a da ne spominjem često promašivanje tipki i sporije pisanje zbog "niskog" hoda i većeg otpora tipki.
Neznam koju si tipkovnicu koristio ali na ovoj koju ja imam sa MX Brown switch-evima otpor na tipkama je vrlo mali tako da prsti doslovno lete po njoj i ruke se ne umaraju čak i nakon par sati tipkanja.
Također efikasnost tj. brzina tipkanja je veća. Na chiclet tipkovnici mogu postici nekih 30-40 riječi u minuti dok na mehaničkoj rezultat dođe i do 70-80.
Chiclet nema veze sa debljinom tipkovnice - niti meni chilet tipkovnice ne pašu.
Od mehaničkih bili su tu Cyborg, Microsoft, Razer, Logitech,... Ako se ne varam Black Widow od Razera koristi MX Brown, tako da sam i to imao pod prstima i nisam se baš previše usrećio.
Doduše, tvoj avatar me podsjetio da još nisam imao prilike probati Roccatovu periferiju, ali nekako sumnjam da oni baš posjeduju mehaniku na kojoj prste lete.
Jednostavno iz nekoga razloga laptop-like tipkovnice mi daleko bolje leže. I to sam skužio nakon što sam sa Lenova prešao na stolno računalo (kao primarno računalo) i patio se dobrih par mjeseci s tipkanjem sve dok nisam naišao na Logitech Illuminated.
. Moje viđenje idealne tipkovnice je dugo vremena bilo ovo dolje na slici.
Takve su nam na poslu, jer su i računala/monitori Dell. Stvarno super tipkovnica, dobar odaziv, pristojan hod, kvaliteta izrade općenito super.
Ja si isto tražim enkakvu sličnu, samo za kućnu upotrebu, backlight mi nije nužan, ali bilo bi lijepo.
Takve su nam na poslu, jer su i računala/monitori Dell. Stvarno super tipkovnica, dobar odaziv, pristojan hod, kvaliteta izrade općenito super.
Ja si isto tražim enkakvu sličnu, samo za kućnu upotrebu, backlight mi nije nužan, ali bilo bi lijepo.
Imamo ih mi na faksu, grozna guma, odziv spor da ne može biti sporiji, tvrde ko sam vrag.
Mrvičicu bolje od generičkih MS i sličnih gumenih.
Ok, ja to govorim nakon IBM model M.
Chiclet nema veze sa debljinom tipkovnice - niti meni chilet tipkovnice ne pašu.
Od mehaničkih bili su tu Cyborg, Microsoft, Razer, Logitech,... Ako se ne varam Black Widow od Razera koristi MX Brown, tako da sam i to imao pod prstima i nisam se baš previše usrećio.
Doduše, tvoj avatar me podsjetio da još nisam imao prilike probati Roccatovu periferiju, ali nekako sumnjam da oni baš posjeduju mehaniku na kojoj prste lete.
Jednostavno iz nekoga razloga laptop-like tipkovnice mi daleko bolje leže. I to sam skužio nakon što sam sa Lenova prešao na stolno računalo (kao primarno računalo) i patio se dobrih par mjeseci s tipkanjem sve dok nisam naišao na Logitech Illuminated.
Cyborg (Saitek?) ,Microsoft i Logitech nemaju mehaniče tipkovnice, samo membranske. (Logitech ima jednu mehaničku ali nije još u prodaji.)
Za Razer BW neznam ali nije baš hvaljena...Navodno ima MX Blue a Ultimate verzija je MX Brown. Od Roccata imam samo miš, za tipkovnicu neznam ali ne čini mi se nešto posebno osim samog izgleda. Isto nemaju mehaničkih.
Obožavam minimalizam
Ova tipkovnica mi je jednostavno prehebena
e sad pitanje, što mislite kako bi se ova tipkovnica ponašala kod gejmanja
imam g700 miš koji je fantastičan u igrama a bežičan je
kako bi ovo funkcioniralo, veliki je plus što nema numpad jer nemam puno prostora na stolu za klasičnu tipkovnicu
Ivane(4) gdje se može kupiti tu KD-800L tipkovnicu & koja cijena?
Moram priznati da sam se našao u "nebranom grožđu", A4Tech je ovde dosta prisutan, pa sam pretpostavio da je slično i u Hrvatskoj. Mislio sam da Win Win (Alti) koji ih ovde drži posluje i kod vas, ali to izgleda nije slučaj (ima ih u Srbiji, Bosni i Crnoj Gori). Inače, cena modela je oko 22€.
Ma nije bed... al baš sam je krenuo potražiti, jer mi se tipkovnica svidjela, da li je drži koja trgovina u Cro (kojoj se može vidjeti katalog preko neta) i niti jedna ne drži A4Tech tipkovnice.
da vas pitam, da li ima netko od vas tu tipkovnicu dulje vrijeme pa da može reć kak se pokazala?
i da, kaj se tiće layouta, da li svijetle č,ć,ž,š,đ ili su samo naknadno otisnuti na tipke?