pardon, trebao sam to napisati i prije ali ne pomaze ni to.
Kaj opet hoće s usb-a?
Makni onda stick dok ne krene s diska i vrati ga natrag
ne.. instalira se i onda odbrojava do reseta... tad udjem u bios i vratim hard kao primarni boot device (usb je jos u kompu) i onda pocem dizat w8 ali negdje u procesu stane, samo crni ekran (ne zagasi se) i tako stoji, probao sam ostavit na nekih pol sata ali nema pomaka.. ok nije mi to niti toliki problem koliko ovo sto mi je sje8alo 7. nije mi jasno kako? jer, kao sto sam rekao ako nema ukopcanog usb pc javlja da nema sto bootat?
malo cu jos danas experimentirat pa cemo vidjeti. nije mi ni bed reinstal windowsa 7 jer sve lako vratim u prvobitno stanje.
ali me kopa da je to za popi7dit.
kad sam instaliravao na laptop, nisam ni obracao paznju sto se desava.. ali tamo sam dva puta prosao proces intalacije (posto nisam obracao pozornost kad sam bacio oko vidim da me pita koje regionalne postavke instalirati, opet)... reko, nesto sam propustio pa ajde opet.. laptop se resetirao, iscupao usb i normalno se podignuo sistem (sto je je, stvarno je brz)...
ne.. instalira se i onda odbrojava do reseta... tad udjem u bios i vratim hard kao primarni boot device (usb je jos u kompu) i onda pocem dizat w8 ali negdje u procesu stane, samo crni ekran (ne zagasi se) i tako stoji, probao sam ostavit na nekih pol sata ali nema pomaka.. ok nije mi to niti toliki problem koliko ovo sto mi je sje8alo 7. nije mi jasno kako? jer, kao sto sam rekao ako nema ukopcanog usb pc javlja da nema sto bootat?
malo cu jos danas experimentirat pa cemo vidjeti. nije mi ni bed reinstal windowsa 7 jer sve lako vratim u prvobitno stanje.
ali me kopa da je to za popi7dit.
kad sam instaliravao na laptop, nisam ni obracao paznju sto se desava.. ali tamo sam dva puta prosao proces intalacije (posto nisam obracao pozornost kad sam bacio oko vidim da me pita koje regionalne postavke instalirati, opet)... reko, nesto sam propustio pa ajde opet.. laptop se resetirao, iscupao usb i normalno se podignuo sistem (sto je je, stvarno je brz)...
hmmm.
dobro, 7micu još možeš vratit, ubaci dvd od 7mice i napravi repair.
Al zakaj stane bootanje teško mi je reći...
Kaj opet hoće s usb-a?
Makni onda stick dok ne krene s diska i vrati ga natrag
mislim da njega nešto drugo jebe
aj probaj isto to samo sa dvd-a a ne usb
probat cu pa javim..i za svaki slucaj; a jel bi moglo da npr iscupan van disk sa 7, onda instaliran na ovaj koji je ostao 8. pa onda vratim ovog sa 7.?
ja tako i radim. nikakav dual boot pa mi pobrka mbr i diskovi su mi onda "vezani" . ovako lako u bios-u odaberem koji ću disk.
e ali onda nema dula boota? onaj moj gore post, mala nadopuna: i onda kad instaliram na svaki disk svoj os i ako ih oba vratim u komp, oce to raditi normalno? dali da opce pokusam
probat cu pa javim..i za svaki slucaj; a jel bi moglo da npr iscupan van disk sa 7, onda instaliran na ovaj koji je ostao 8. pa onda vratim ovog sa 7.?
da no nakon toga ćeš morat ili putem bcdedita ili nekog trećeg alata dodavat boot entry ili preko biosa određivat s kojeg fizičkog diska će ići boot
sredio sve... za sada odustao od instalacije 8. hvala vam
Jel itko zna kada dolazi beta Windowsa 8 za nas "obične" kučne korisnike?
kaj smatraš pod time "obični kućni korisnik"?
za korisnike koji nisu developeri....znam da je slobodno ovu inačicu skinut i koristit al ja bezveze onak pitam kad dolazi, čisto iz znatiželje.....
Jel itko zna kada dolazi beta Windowsa 8 za nas "obične" kučne korisnike?
kaj smatraš pod time "obični kućni korisnik"?
za korisnike koji nisu developeri....znam da je slobodno ovu inačicu skinut i koristit al ja bezveze onak pitam kad dolazi, čisto iz znatiželje.....
niti jedan beta software nije za obične kućne korisnike
a prve beta verzije će pretpostavljam bit u prvom kvartalu slijedeće godine
50 windows tips tricks and secrets:
http://www.techradar.com/news/software/operating-systems/50-windows-8-tips-tricks-and-secrets-1028220
jedva čekam
...jos jedno pitanje:
Jel tko nasao Windows Media Centar ili ga nema u ovoj verziji?
THX
ima li informacija kakva ce bit antipiratska zastita?
...jos jedno pitanje:
THX
nema ga mislim vise
a nis cini se da cu onda ostat na win 7 :)
...jos jedno pitanje:
THX
Nema ga u ovoj, a vjerovatno neće biti ni u nekim novijim beta/preview izdanjima.
Bit će u finalnoj verziji osmice, ali pošto ga po microsoftovoj statistici korisiti manje od 5% svih windows korisnika on u ovoj fazi nije visoko na listi prioriteta.
meni na virtual boxu ne prepoznaje x64 procesor.
U Windows 8 bootloaderu nakon promjene default sistema na Win 7 vraća se i ružni stari crni bootloader, nažalost googlanjem nisam našao ništa korisno. Šteta jer mi je ovaj novi puno ugodniji oku.
Jeli izasla di neki noviji leak nakon previewa? Ne trazim link samo pitam.
U Windows 8 bootloaderu nakon promjene default sistema na Win 7 vraća se i ružni stari crni bootloader, nažalost googlanjem nisam našao ništa korisno. Šteta jer mi je ovaj novi puno ugodniji oku.
pa logično jer ako ti je win 7 default sigurno ne želiš svaki put ponovno restartati sustav nakon što ti se učita bootloader, ako ti nije jasno citirat ću sebe što sam napisao ranije u ovoj temi:
Grafički bootloader lijepo izgleda ali mi se nimalo ne sviđa. On je zapravo unutar Windows 8 okruženja. Drugim riječima, Windows 8 se djelomično učita a tek onda prikaže odabir operativnih sustava koje možete pokrenuti. Osim toga, ako npr. odaberem Windows 7, računalo se restarta prije podizanja sustava! Novi bootloader daje dojam bržeg podizanja Windowsa 8 ali zato uspori podizanje ostalih operativnih sustava a na neki način se radi o varanju korisnika koji koriste više operativnih sustava.
Zna li netko je li win8 dev. prevew. vremenski ogranicen?
Ma pravo da vam kažem i nema mnogo stvari koje mi se dopadaju, prije svega ne sviđa mi se Metro, i logika Bootloader-a, znači podići "trećinu" OS-a, pa onda pitati hoću li na drugi, to je dobro kad je Windows Developer Preview postavljen za Default, ali ja nisam siguran da ću prelaziti na njega do pune verzije.
Dalje sviđa mi se brzina instalacije, brzina dizanja operativnog sistema, malo ušminkanosti i to je to.
Pitanje?:
Da li Microsoft najavljuje još neke promjene što se tiče Metro-a(pošto mislim da ga dosta ljudi neće prihvatiti širokih ruku)u narednim verzijama ovog Windows-a.
Moze li mi netko objasniti malo kako instalirati taj win 8 preko Virtual Boxa, pratim ovaj tutorijal: klik ... sve mi je vise-manje jasno, al muci me ona start-up opcija (sto tocno ona radi u ovom Virtual Boxu), na sto se ta opcija tocno odnosi? bojim se da poslije necu moci pokrenuti normalno win 7 i xp (imam dual boot) jer neki kazu da vise nisu mogli pokrenuti win7 odkada su instalirali win 8
EDIT: Rijeseno!