danas sam s prijateljima bio u hg-spot-u i ugl tamo se se na jednom kompicu igrali na w8 .. i nismo nikako mogli skuzit u to koliko smo bili na njemu par minuta., kako doc do my computer?
Svakim novim Windowsom žele nas zaglupiti, ovaj w8 je cisto smece, nista s nicim.
Svakim novim Windowsom žele nas zaglupiti, ovaj w8 je cisto smece, nista s nicim.
Žele pridobit više korisnika, koji nisu iskusni u radu s računalima, te se stoga pojednostavljuju određene komande.
Očito su uspjeli -.-
Anyway, moje druženje sa developer previewom je završilo. Sve u svemu, zgodna stvarčica, Metro tjeram sa svetom vodicom i tamjanom od sebe (i aero mi je previše, a kamo ovo) dok je sam sustav ok jer se temelji na Sedmici. U konačnici, kad dovrše ovo, Win8 će biti odličan za kućnog OMGshiny! usera. Brz, lijep i lagan za korištenje. Za poslovnog ili ozbiljnijeg korisnika nema smisla da ide na Win8 ako ima Win7 sa SP1.
Stickin' to Win7 x64 SP1...
Očito su uspjeli -.-
Anyway, moje druženje sa developer previewom je završilo. Sve u svemu, zgodna stvarčica, Metro tjeram sa svetom vodicom i tamjanom od sebe (i aero mi je previše, a kamo ovo) dok je sam sustav ok jer se temelji na Sedmici. U konačnici, kad dovrše ovo, Win8 će biti odličan za kućnog OMGshiny! usera. Brz, lijep i lagan za korištenje. Za poslovnog ili ozbiljnijeg korisnika nema smisla da ide na Win8 ako ima Win7 sa SP1.
Stickin' to Win7 x64 SP1...
To je pogrešna konstatacija. Windows 8 ima mnogo promjena koje nisu Metro i nemaju pretjerane veze s vizualnim sjajem.
Probao sam win 8 i iskreno, nije me bas odusevjelo to sve sto sam vidio, uopce mi se ne svida "novi start"
"Posao" ima ogroman raspon pa pokriva većinu novosti, čak i Metro ima itekako korisno mjesto u poslovnom okruženju (kao, uostalom, tableti i sl.). WinRT u toj kombinaciji mnogih primjena gdje je tablet kao touch uređaj upotrebljiv (medicina, trgovina i sl.), a od IT poslovanja svakako Hyper-V, Win To Go za mnoge primjene, ISO mountanje je vrlo zgodno i trajanje baterije koje je produljeno za ~10% (npr. meni s 10 na ~11 sati). Vrlo korisnim se, u okruženju mnogih klijentskih računala, može pokazati i Recover & Restore. Zamisli kad tajnica "sredi" Win, pa umjesto sat - dva petljanja, samo stisneš dvije tipke i gotov si za par minuta.
To je pogrešna konstatacija. Windows 8 ima mnogo promjena koje nisu Metro i nemaju pretjerane veze s vizualnim sjajem.
Jedina (bitnija) novost je Hyper-V dok su sve ostalo sitnice.
"Posao" ima ogroman raspon pa pokriva većinu novosti, čak i Metro ima itekako korisno mjesto u poslovnom okruženju (kao, uostalom, tableti i sl.). WinRT u toj kombinaciji mnogih primjena gdje je tablet kao touch uređaj upotrebljiv (medicina, trgovina i sl.), a od IT poslovanja svakako Hyper-V, Win To Go za mnoge primjene, ISO mountanje je vrlo zgodno i trajanje baterije koje je produljeno za ~10% (npr. meni s 10 na ~11 sati). Vrlo korisnim se, u okruženju mnogih klijentskih računala, može pokazati i Recover & Restore. Zamisli kad tajnica "sredi" Win, pa umjesto sat - dva petljanja, samo stisneš dvije tipke i gotov si za par minuta.
Recover i restore postoji kao Windows Restore i Backup center. "Tajnica" ne može "srediti" ispravno podešene Win7 pa da se nastavi na vrh glave. Mountanje ISO fajlova i nije neka ogromna i super korisna inovacija (koja tajnica mounta ISO fajlove?), produženo trajanje baterije je izvedivo i na Win7 sa malo pametnog system managmenta (bez ikakvih dodatnih programa, u 20min konfiguriranja produžio sam trajanje baterije na mom laptopu sa 2 na 2.5 sata (25% povećanje)).
A što se tiče tableta, teško da će se to ikad probiti u poslovnoj primjeni, IMHO.
Kućni korisnici imaju nešto više razloga za veselje.
Mislim da si "malo" promašio komentar. Recover & Restore nije isto što i System Restore, razlika je osjetna. Vidi se da nikad nisi radio s "tajnicama" - "tajnice" unište i žestoko lockani Linux. Mountanje ISO datoteka i VHD datoteka itekako je bitno i korisno: izbjegava se instalacija dodatnih alata, reboot sustava (kod instalacije virtualnih uređaja), što je bitno za Server inačicu. O VHD opcijama da ne govorim. "Pametan system management" nikako ne može nadomjestiti drastično reduciran broj servisa (neki su konsolidirani), reprogramirane servise, bolji memory management, bolji disk access management i općenito hrpu tih "sitnica". Tableti već jesu u poslovnoj sferi. Ako ih ti ne koristiš, ne znači da ne postoje.
Mislim da previše ograničeno i usko promatraš ovo.
Kako instalirati virtualni OS u njemu (neki link)?
THX
THX
na win8 ili običan hyper-v?
THX
Nisam previše upučen ali mislim da na win8 imaš samo hyper-v manager.
UključuješComputer>Uninstall or change a program>Turn Windows features on or of
i tamo češ vidjeti hyper-v
THX
na win8 ili običan hyper-v?
Imam 8 i stavio sam taj Hyper-v i sad kako stavit virtual OS u njega (jel to sluzi za to ili sam ja krivo skuzio)?
THX
Nisam previše upučen ali mislim da na win8 imaš samo hyper-v manager.
Uključuješ Computer>Uninstall or change a program>Turn Windows features on or of
i tamo češ vidjeti hyper-v
...to je sve napravljeno
THX
...to je sve napravljeno
ako imaš core iX procesore onda možeš vrtit virtualke gore (u task manageru pod cpu bi ti trebalo pisat dali ti je cpu sposoban i dali ti je sve popaljeno)
ako je onda otvoriš hyper-v manager (konzolu) i preko nje radiš virtualke
...i sta sad, kako dalje?
klikni na ovaj win-8-desk (to je tvoj stroj) vidi zašto je prekrižen
kad klikneš na njega, trebao bi ti ponudit sa desne strane izbornike
A bo, pise nesto kao: Hyper is not installed...
onda nisi hyper-v rolu upalio
kad odeš na turn windows features on / off kaj ti veli za hyper-v
Skinuo sam program u .iso i nema nikakvu mogucnost mountanja.
Skinuo sam program u .iso i nema nikakvu mogucnost mountanja.
Power ISO, besplatan i odličan.
BTW: stavio sam Magic iso
BTW: stavio sam Magic iso
Kod mene je desni klik>mount image. Pojavi se dodatni pogon u Computer u kojem je taj image mountan.
Zapravo Power ISO nije besplatan, ni ja nisam primjetio tu opciju u novim Windowsima.