Pa bila bi katastrofa da uređaj star 10 mjeseci ne dobiva update, dovoljno je loše što ga neće dobiti ni S2
Ne znam za što to S II nije sposoban hardverski, a da na njega ne može nova verzija Androida. :/ Ili, koliko je "napredna" ta nova verzija, pa da su joj potrebni veći hardverski zahtjevi :P .
Kada vidim onda ću vjerovati..
Kad se i dogodi ove će samo nadograditi jer bi ih bio "sram", da se njih pita nikad ne bi ništa nadogradili..
Recimo S plus je ostao na 2.3, a jedan 50% "sporiji" mini 2 ima 4.0..
S Plus ima relativno malo RAM-a i teško se nosi sa 4.x.x. Na youtube se mogu pronaći klipovi koji pokazuju koliko je S Plus sporiji sa ICS nego sa 2.3.x a treba uzeti u obzir i da sa ICS na S Plus ne radi kamera, radio i još ponešto.
Galaxy mini 2, puno različitiji uređaj od sIII mini..
1.4 Ghz, Adreno 205 S+
800 Mhz, Adreno 200 Mini 2
Ne znam za što to S II nije sposoban hardverski, a da na njega ne može nova verzija Androida. :/ Ili, koliko je "napredna" ta nova verzija, pa da su joj potrebni veći hardverski zahtjevi :P .
Najbolje mi je kad se proizvođači izvlače na slab HW, a custom ROM radi bolje nego stock OS
Napisao je mini 2 (3.2" ekran, 800mhz CPU)
a mi vlasnici xperie U koja je izašla u 2012 i čekali smo znaš koliko mjeseci da bi došo ICS. Jelly Bean neće ni doći. Čekamo JB za xperiu P pa će ROMovi sa JB-om doć i za xperiu U.
S Plus ima relativno malo RAM-a i teško se nosi sa 4.x.x. Na youtube se mogu pronaći klipovi koji pokazuju koliko je S Plus sporiji sa ICS nego sa 2.3.x a treba uzeti u obzir i da sa ICS na S Plus ne radi kamera, radio i još ponešto.
S plus ima 512 rama kao i Mini 2 i Ace plus i Fame i Music itd..
I svi navedeni imaju procesore ispod 900 Mhz, S+ je 1.4 GHz..
I svi ovi imaju 4.0 ili "će ga dobiti"
Proizvodaci otkad su izbacili uredaje koji imaju dual core procesore i 1GB rama nemaju vise argumente u smislu nedovoljno jakog hardvera.
Takvi uredaji bi trebali moci bez problema vrtiti android 8.0, a ne samo 5.0..jasno, to se nece dogoditi, ali da je normalno - NIJE!
Da ne govorim o quadcore i slicnim specifikacijama. Takvi bi trebali imati praktivcki omogucene nadogradnje kroz sljedecih 5god..
Karikiram, ali nisam daleko od istine..kada pogledamo kako windowsi smanjuju zahtjeve sa svakim novim OS-om onda je jasno zapravo koliko se malo radi na optimizaciji androida, a koliko se samo stancaju nove verzije. Jos kada proizvodaci nabacaju svoj bloatware - eto problema.
S plus ima 512 rama kao i Mini 2 i Ace plus i Fame i Music itd..
I svi ovi imaju 4.0 ili "će ga dobiti"
Uređaj u praksi koristi 384 MB. Ostalo je rezervisano za sistem i ako pokreneš nekoliko aplikacija počne da šteka. Ja imam 2.3.6 Value pack i čak i njega zna da zakoči. Mislim da je suludo prelaziti na ICS, ne zbog štekanja jer to nekome ne bi smetalo da se pohvali već zbog nekompatibilnog hardware-a. Preći na OS pod kojim ne radi nekoliko funkcija telefona je besmisleno!
pred kraj ovog tek dobivamo za xperiu s, a misec nakon već dolazi 5.0, haahha
ruganje, stvarno počeli su ovi iz sonya štancat mobitele, a stare korisnike ko hebe..
mis sramota!!
nije da s2 nije sposoban imati 5.0, sposoban je itekak, nego samsung zeli da ti vlasnici predu na s4 .
nadam se da će 5.0 biti dobro ispeglan jer s3 zna zastucati zbog manjka ram-a na 4.1.2
nadam se da će 5.0 biti dobro ispeglan jer s3 zna zastucati zbog manjka ram-a na 4.1.2
E, tu si u krivu, jer sad dolaze mobovi sa 2 GB rama i nece se ni truditi da nove verzije OS-a "peglaju" na taj nacin.
Drugim rjecima; dragi korisnici, kupite nase najnovije uređaje sa 2 GB rama, jer to je nevjerojatno iskustvo (izbijanja prara iz Vasih đepova)
Meni samo nije jasno zašto se proizvođači mobitela ne ugledaju malo na custom ROM-ove. Imam prijatelja koji ima HTC Desire. Ako se ne varam 1GHz procesor sa 512 MB RAM-a. I on ima neki custom Cynogenmod koji je na verziji 4.2.2, i sve mu super radi. Kamera ima par problema, ali većinom radi kako treba. I updateovi su redovni i on je prezadovoljan. Dakle mnooooogo stariji hardware je sposoban to vrtiti ako se nađu developeri koji to znaju optimizirati za razne uređaje. Zašto ja na svojem S III nemam još hebeni update za 4.2.2? Dugo sam čekao i Jelly Bean. Probavao sam Cynogenmodove ali kamera ima problema sa autofocusom i ne radi uopće MHL koji koristim skoro svakodnevno. Nedavno sam nabaso na Foxhound ROM koji je nešto najbolje! Sve radi savršeno. Ali nažalost on se temelji na Samsungovom stocku pa sa njim ne dobijam noviju verziju Androida. I još nešto. Iako Cynogenmod development za S III nije baš bajan, kad sam gledao iskorištenost RAMa dok mi ništa nije otvoreno, bila je otprilike napola od Samsungovog Stocka. Zašto ne gledaju da im ROM bude što bliže Nexus uređajima. Samo ištu pare. Tjeraju korisnike da svakih 10-11 mjeseci uzimaju novi mobitel. A može sve raditi normalno i na starim modelima.

a sad malo trolanja :)
ja na iphone 4, star više od dvije godine imam najnoviji iOS i radi super ;) google će sa androidom za godinu dvije doći i do broja 14 ali daleko je to od optimiziranog
najbolje mi kad uzmem SIII u ruke i browser na mom iPhoneu 4 starom 2 i nešto godine sa 900MHz, jednojezgrenim procesorom (ovo je odokativno, ne znam točno koliko MHz) i 512MB rama radi glađe nego na SIII sa 4 jezgre na 1.5GHz i 1GB rama :D
pametnom dosta
Iskreno do prije par mjeseci me je to sekiralo , vise ne , malo sam se upustio na xda i poceo rootati , mijenjati romove, tako da me zivo zaboli sto ce oni i kako. Osnovno pravilo je ako imas para kupi nexusa, ako imas manje kupi samsung novi, ili generaciju stariji , barem ces dvije godine imati official , i jos barem dvije na custom , jer oni su popularni mobiteli pa ce se dugo i raditi custom romovi za njih. Moj HTC Desire HD zakinut za official 4.0 ICS koji je izasao u 9.10 ima 6 4.2.2 roma koji se updejtaju svakih par dana , i 6 4.1.2 koji se rijede updejtaju .
Ljudi, nemojte biti naivni... Da daju za stare uredjaje update onda bi izgubili dobar dio para od prodaje novih modela jer bi malo ljudi uopce prelazilo na novi uredjaj. To vam je kapitalizam...
Probao Cyanogenmod na S2, samo izgubio zivaca i vremena. Promjenio 10-ak build-ova, ako poprave jednu stvar, pokvare drugu, i tako ukrug. U svim mogucim verzijama, nesto konstantno vuce bateriju. U pola verzija nisu znali nastimati auto-brightness. Radi par onih opcija sto ih nema u originalnom Samsungovom ROM-u, ne vrijedi truda. Ne mozes se ponadati ni tome da ce izdati najnoviji ROM brze od proizvodjaca, jer kakve koristi imas od toga sto dobijes najnoviji ROM a 70% hardverskih funkcija ne radi. Ako su se tako potrudili oko S2 koji je jedan od najpopularnijih android-a, mogu onda mislit kako su se potrudili za ostale.
Za mene, S2 je dobio i vise nego sam ocekivao od update-a. Za S3 je besmisleno da ne dobije update na 5.0. Po mom misljenju, on bi trebao dobiti jos barem neku pod verziju 5-ce, a dotad ce mu vec biti godina i po od izlaska, i onaj ko ga ima, do verzije 6.0 bi ga trebao i zamjeniti, ili planirat mjenjat.
Kada vidim onda ću vjerovati..
Kad se i dogodi ove će samo nadograditi jer bi ih bio "sram", da se njih pita nikad ne bi ništa nadogradili..
Recimo S plus je ostao na 2.3, a jedan 50% "sporiji" mini 2 ima 4.0..
Kolega,
Mini2 ima 2.3.6.
To što je procurila informacija da će Mini2 dobiti JB nije potvrđeno i nije sigurno.
Ako je ovo uopće bilo upitno, onda najbolje nikad ne kupiti Android uređaj jer vjerojatno nećeš dobit update za idući Android, pa si misliš da uzmeš uređaj s idućim, al opet znaš da neće dobit upgrade i tako u krug.
Ako je ovo uopće bilo upitno, onda najbolje nikad ne kupiti Android uređaj jer vjerojatno nećeš dobit update za idući Android, pa si misliš da uzmeš uređaj s idućim, al opet znaš da neće dobit upgrade i tako u krug.
A koja je poanta uopće i dobiti (ili ne dobiti) upgrade ako ti sa postojećom verzijom sve perfektno radi?
imho, stabilnost uređaja i batery life su mi najbitniji, pa makar se to sve vrtilo na odličnom ICS-u.
Ovo sve ima logike ukoliko govorimo o mobitelima za donji segment tržišta, naravno.. Jer high end mobiteli ionako imaju zadnju ili predzadnju verziju, što je i više nego zadovoljavajuće..
Svake dvije godine istekom ugovora uzmem novi telefon a stari skuplja prasinu.
Imam iPhone 3, 3s koji skupljaju prasinu i nakon kupnje SGS4 ide SGS2 na skupljanje prasine. Koji se gore OS moze vrtit me ne zanima jer ih ne koristim. Ako se SGS4 pokaze dobar onda i iPhone 4 ide u ladicu jer zena vise ne bude trebala dva telefona (SGS4 se lako otkljuca i koristi na vise mreza).
To je jedan od vodecih razloga zasto koristim iphone godinama. Od pocetaka androida je tako ... kupis super mob, ima brzinu i snagu, dodje iduci android a ti se nadas updateu i na kraju ispadne da tvoj mob koji moze jesti malu djecu nema snage da vrti taj novi android ...
To mi je tako pokvareno i ucjenjivacki a cini mi se da sony predvodi i prednjaci. Xperie su zmajevi ali ako hoces novi os - kupi novi mobitel. Isto i sa samsungom ...
Appleovci su su*ci koji ti zakljucaju telefon do te mjere da ni MP3 ne mozes bez workarounda koristiti kao ringtone melodiju ali i usrani 3GS ima najnoviji iOS.
I to je ono što bi se Androidu moglu obiti u glavu.
Nevjerojatno je da se počinje s praksom izdavanja update samo za najskuplje modele, obzirom da je i srednji segment relativno skup - S3 mini nije jeftin.
Takva praksa može dovesti do isključivog nadograđivanja samo aktualnih S, Note i Tab modela pri izdavanju novog uređaja.
Jer sve komapnije znaju da ako se korisnici ne bune - a 50 milijuna S3 to potvrđuje, možeš podignuti ljestvicu nebrige.
Osjećam se veoma glupo dok tvrdim kako je Android sa 4 inačicom posto veoma zreo i sposoban sustav koji je toliko ispoliran da radi i na slabijim uređajim bez zastajkivanja, a onda me ošine vijest da nastavljaju s istom praksom neizdavanja nadogradnji jer su neki hardverski sustavi preslabi.
Ili ćemo ignorirati sve uređaje srednjeg segmenta, pa kad izađe S4 kupiti S3 na akciji. Liči li vam to na neku drugu firmu?
Ma ni na SGS3 ne radi sve kako treba. Jednostavno ne radi savršeno glatko, iako mora po hardveru. :( A ovo s nadogradnjama jako podsjeća na Windows Phone. Apple barem prilično dugo gura nadogradnje na svoje iPhoneove. Android ima problem s ovoliko verzija, a k tome ih jednostavno ne možeš staviti na uređaje kako hoćeš. Raspršenost platforme za ciljanje razvoja je noćna mora. Android se širi, ali kao da želi postati feature phone i otuđiti razvojnu zajednicu nevjerojatno kompliciranim targetiranjem.
Što se tiče galaxya s2 me ne čudi ako neće dobiti podršku za android 5.0 iako bi hardverski gledano mogao pokretati taj os. Međutim o čemu se radi. Galaxy s2 je na tržištu već nekih 2 godine i za to vrijeme je nadograđen sa 2.3.6 na 4.0.4, pa na 4.1.2 i na kraju eto na 4.2.2. Znači taj model je u dvije godine dobio najbolji mogući support (izuzmimo na trenutak apple). Pogledajte malo ostale proizvođače i recite mi da li je od njih neki model dobio tako dobru podršku. Naravno nakon nekog vremena moraš negdje podvući crtu. Samsung je eto odlučio da će vjerojatno nakon dvije godine zadnja nadogradnja za galaxy s2 biti android 4.2.2. Naravno Apple si može priuštiti da pruža punooo duže taj support jer je od 2007 godine izbacio mobitela na tržište koliko ih samsung ili drugi proizvođači izbace u jednoj godini. Što se tiče galaxy-a S3, bojim se da će ga vrijeme možda brže pregaziti nego neki misle i to upravo zbog manjka rama. Imao sam galaxy s3 nekih pola godine i od 1 gb rama mi stalno ostalo prazno nekih 200mb bez da mi je nešto radilo u pozadini. Čim bih pokrenuo browser sa puno tabova onda bi mi mob znao lagano zaštekati kad bih izlazio iz browsera. Trenutno imam note 2 i jedina razlika između note 2 i galaxy s3 je u količini rama. Kod note 2 nemam baš nikakvih problema sa štekanjem tako da po mojem mišljenju je glavna mana galaxy-a s3 njegova mala količina rama i to će ga možda koštati budućih nadogradnji isto kao što je i koštalo galaxy s1.
Što se tiče galaxya s2 me ne čudi ako neće dobiti podršku za android 5.0 iako bi hardverski gledano mogao pokretati taj os. Međutim o čemu se radi. Galaxy s2 je na tržištu već nekih 2 godine i za to vrijeme je nadograđen sa 2.3.6 na 4.0.4, pa na 4.1.2 i na kraju eto na 4.2.2. Znači taj model je u dvije godine dobio najbolji mogući support (izuzmimo na trenutak apple). Pogledajte malo ostale proizvođače i recite mi da li je od njih neki model dobio tako dobru podršku. Naravno nakon nekog vremena moraš negdje podvući crtu. Samsung je eto odlučio da će vjerojatno nakon dvije godine zadnja nadogradnja za galaxy s2 biti android 4.2.2. Naravno Apple si može priuštiti da pruža punooo duže taj support jer je od 2007 godine izbacio mobitela na tržište koliko ih samsung ili drugi proizvođači izbace u jednoj godini. Što se tiče galaxy-a S3, bojim se da će ga vrijeme možda brže pregaziti nego neki misle i to upravo zbog manjka rama. Imao sam galaxy s3 nekih pola godine i od 1 gb rama mi stalno ostalo prazno nekih 200mb bez da mi je nešto radilo u pozadini. Čim bih pokrenuo browser sa puno tabova onda bi mi mob znao lagano zaštekati kad bih izlazio iz browsera. Trenutno imam note 2 i jedina razlika između note 2 i galaxy s3 je u količini rama. Kod note 2 nemam baš nikakvih problema sa štekanjem tako da po mojem mišljenju je glavna mana galaxy-a s3 njegova mala količina rama i to će ga možda koštati budućih nadogradnji isto kao što je i koštalo galaxy s1.
? 4.2 nema jos nijedan galaxy uredaj slubeno
kazete, da daju na stare uredaje izgubili bi na prodaji novih. apple za iphone 3gs daje jos uvijek najnoviju nadogradnju a taj mobitel je izaso 2009. godine a svaki novi iphone ima bolje prodajne rezultate od prethodnog, pa kako je to moguce ljudi moji?
nije ovo neki apple fanboy posto, iskreno me boli briga i za firme i za sve, evo sad imam ajfon, prodajem ga da kupim android i tako, uzimam sto je bolje.