10° C i nije baš ledeno, hladnije su noge kod puno starijh ljudi.
Pauziranje života pothlađivanjem (skoro) kao u SF
- poruka: 32
- |
- čitano: 8.052
- |
- moderatori:
vincimus
Doc, znaš kako mi je legla zbog ovoga tvojeg članka.
ako ne može pothlađivanje može li prehlađivanje?
ako se osjećaš skroz (dibidus) mrtvim, svejedno ti je jesi li u furuni ili zamrzivaču. no lakše je prčkati po permafrostu nego pepelu, istina. u svakom drugom slučaju radije sam sladoled nego janko s ražnja.
Dobraaa i istinita.
Hrvatska je puna EPR failova. :P
Ovaj postupak pokazuje koliko je naše uobičajeno poimanje pojmova života i smrti arhaično i u raskoraku s realnošću.
A sad neka digne ruko tko bi dozvolio da mu na međuplanetarnom putovanju zamijene svu krv slanom vodom.
Ovaj postupak pokazuje koliko je naše uobičajeno poimanje pojmova života i smrti arhaično i u raskoraku s realnošću.
A sad neka digne ruko tko bi dozvolio da mu na međuplanetarnom putovanju zamijene svu krv slanom vodom.
AKo je to jedini nacin da ostanes ziv, a sto drugo...
Ajd da je gemišt, ali voda pa još slana...
..."operativno saniranje opsežnih ozljeda kirurzi obavljaju na pacijentu koji je faktički već pokojnik (bez 3-4 litre krvi, s prsima i trbuhom višestruko izrešetanim u mafijaškom obračunu uličnim drive-by rafalom, a ozlijeđeno srce mu je prestalo kucati prije nekoliko minuta)"
Moram priznat da mi se od svega najviše dopada ideja eksperimentiranja takvih zahvata na kriminalcima. To bi trebala postat uobičajena praksa.
I opet je Hrvatska idealna: U zajednici je, uhvatiš ga pa ako postupak zakaže, a jedinka preživi, moždana aktivnost mu je (i onako) opet za zajednicu.
Klasičan govor mržnje prema cijeloj jednoj skupini. Sinak očito imaš problem sam sa sobom! Budalaša ekstremista ima podjednako i na lijevici i na desnici, a većina lijevih i desnih su sasvim normalni ljudi koji imaju samo drugačiji pristup u riješavanju svakodnevnih životnih problema i ne mrze one druge radi toga.
..."operativno saniranje opsežnih ozljeda kirurzi obavljaju na pacijentu koji je faktički već pokojnik (bez 3-4 litre krvi, s prsima i trbuhom višestruko izrešetanim u mafijaškom obračunu uličnim drive-by rafalom, a ozlijeđeno srce mu je prestalo kucati prije nekoliko minuta)"
Moram priznat da mi se od svega najviše dopada ideja eksperimentiranja takvih zahvata na kriminalcima. To bi trebala postat uobičajena praksa.
Dakle i ona sirotinja koja je kruha gladna pa ukrade sendvič i time postane kriminalac po slovu zakona podliježe u takve nad kojima će se eksperimentirati. A koliko vidimo kriminalce oslobođene za ubojstvo nakon tridesetak godina oslobađju iz zatvora jer je dokazano da su nevini i da je policija dala fejk dokaze. I onda se nađe netko kome se sviđa ideja eksperimentiranja ovakovih zahvata nad kriminalcima. Ako je netko i kriminalac i dalje ima svoja prava na život kao i ti osim ako mu zakon drugačije ne odredi, ali i onda ima pravo na to da se nad njime ne eksperimentira već da ga se zakonski otpremi sa ovog svijeta.
Čudni ljudi ovdje dolaze na forum i prosipaju svoje frustracije.
Dakle i ona sirotinja koja je kruha gladna pa ukrade sendvič i time postane kriminalac po slovu zakona podliježe u takve nad kojima će se eksperimentirati. A koliko vidimo kriminalce oslobođene za ubojstvo nakon tridesetak godina oslobađju iz zatvora jer je dokazano da su nevini i da je policija dala fejk dokaze. I onda se nađe netko kome se sviđa ideja eksperimentiranja ovakovih zahvata nad kriminalcima. Ako je netko i kriminalac i dalje ima svoja prava na život kao i ti osim ako mu zakon drugačije ne odredi, ali i onda ima pravo na to da se nad njime ne eksperimentira već da ga se zakonski otpremi sa ovog svijeta.
Čudni ljudi ovdje dolaze na forum i prosipaju svoje frustracije.
Svatko tumači pojam kriminalac na svoj način, na to ima pravo pa tako i to.
Nadam se samo da nekoga tko je kruha gladan neće izrešetati kišom metaka..
Tako je i poznati "Anđeo smrti" nekada razmišljao...
I opet je Hrvatska idealna: U zajednici je, uhvatiš ga ako postupak zakaže, a jedinka preživi, moždana aktivnost mu je (i onako) opet za zajednicu.
Ti bi, čitajući tvoje postove, bio idealan kandidat.
Pa i je uobičajena praksa, ali u Narodnoj Republici Kini. Ako ti treba malo organa, javi se njima, oni razmišljaju kao i ti.
Klasičan govor mržnje prema cijeloj jednoj skupini. Sinak očito imaš problem sam sa sobom! Budalaša ekstremista ima podjednako i na lijevici i na desnici, a većina lijevih i desnih su sasvim normalni ljudi koji imaju samo drugačiji pristup u riješavanju svakodnevnih životnih problema i ne mrze one druge radi toga.
Hajde na dnevno tamo te vole.
I što da ja sad tebi objašnjavam kad ne možeš ni pročitati nešto s razumijevanjem? Tvoj je svijet jednostavan. Blago tebi.
Stvar je upravo u tome da na taj način ne ostaješ živ. Bez krvi, pulsa i moždane aktivnosti nisi živ.
Dakle pitanje je bi li se dobrovoljno, bez prijeke potrebe, tek da otputuješ negdje daleko, dao ubiti, s određenom vjerojatnošću da ćeš biti oživljen na destinaciji.
Stvar je upravo u tome da na taj način ne ostaješ živ. Bez krvi, pulsa i moždane aktivnosti nisi živ.
Dakle pitanje je bi li se dobrovoljno, bez prijeke potrebe, tek da otputuješ negdje daleko, dao ubiti, s određenom vjerojatnošću da ćeš biti oživljen na destinaciji.
Danas tehnologija nije na nivou da bi takva putovanja bila uopce ikako izvediva. Al da je moguce, i da stvar isprobano funkcionira, ok. Sad, da li bi se ja bas dobrovoljno javio na takav put, to je pitanje. Pitanje da li bi se ja dobrovoljno javio na put do ISS-a, makar tehnologija postoji i funkcionira. Mozda ako poprave WC-e
Cime se ti bavis inace?
Cime se ti bavis inace?
Masira stopala starcima pa zbog ozeblina pise gluposti?
Ili misli na bas puno starije ljude, znas one od 120, 150 godina.