Pomoć za novi Outlook!
- poruka: 5
- |
- čitano: 618
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zašto mail.vip.hr?
SMTP poslužitelj: mail.a1net.hr
Vrsta sigurnosti: TLS
Ulaz: 587
robogo
probao sam i sa tim postavkama koje si preporučio, i dalje ista situacija. Inače sam do sada koristio eM Client preko POP3, i preko hostname - mail.vip hr (dolazni i odlazni), sve je savršeno radilo. Inače, godinu dana sam koristio eM Client i preko hostname - mail.vip.hr je sve radilo. Ne znam, možda nešto krivo radim. Ovaj račun bih htio postaviti preko IMAP.
Stavi Thunderbird i nemoj se mučiti s MS rješenjima.
-za slanje moraš proći autorizaciju mail servera.. onog kojeg koristiš, a za to ti treba username+pass na tom mail serveru, npr korisnik a1-fiksne linije tad ima te korisničke podatke za a1 (vip-bnet..) na tcomu tcomove.. a ako imaš vlastiti server, tad koristiš te podatke, tj u svakom slučaju admin servera ti daje te podatke, bez kojih nema slanja (dok primanje radi, pa to u većini slučajeva znači da nisi autorizirao.. nema anonimnog slanja).
+ nema veze što ti želiš, sever je taj koji ti daje mogućnost, ono što podržava pa ne biraš ti pop3 ili imap.. tj biraš samo kad se oba nude, tj opet, provjeri podatke operatera-servera-admina..