Pomoć za novi Outlook!

poruka: 8
|
čitano: 2.619
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
5 godina
neaktivan
Pomoć za novi Outlook!

Još uvijek se bakćem sa novim Outlookom. Pokušavam složiti mail preko IMAP, ali nejde, nejde i nejde..... mogu primati mailove, ali ne i slati. Molim Vas pomoć. Prilažem postavke:

IP

0 0 hvala 0
8 godina
Re: Pomoć za novi Outlook!

Zašto mail.vip.hr?

SMTP poslužitelj: mail.a1net.hr
Vrsta sigurnosti: TLS
Ulaz: 587

5 godina
neaktivan
Pomoć za novi Outlook!

robogo

probao sam i sa tim postavkama koje si preporučio, i dalje ista situacija. Inače sam do sada koristio eM Client preko POP3, i preko hostname  - mail.vip hr (dolazni i odlazni), sve je savršeno radilo. Inače, godinu dana sam koristio eM Client i preko hostname - mail.vip.hr je sve radilo. Ne znam, možda nešto krivo radim. Ovaj račun bih htio postaviti preko IMAP.

IP

0 0 hvala 0
15 godina
Pomoć za novi Outlook!

Stavi Thunderbird i nemoj se mučiti s MS rješenjima.

0 0 hvala 0
16 godina

-za slanje moraš proći autorizaciju mail servera.. onog kojeg koristiš, a za to ti treba username+pass na tom mail serveru, npr korisnik a1-fiksne linije tad ima te korisničke podatke za a1 (vip-bnet..) na tcomu tcomove.. a ako imaš vlastiti server, tad koristiš te podatke, tj u svakom slučaju admin servera ti daje te podatke, bez kojih nema slanja (dok primanje radi, pa to u većini slučajeva znači da nisi autorizirao.. nema anonimnog slanja).

+ nema veze što ti želiš, sever je taj koji ti daje mogućnost, ono što podržava pa ne biraš ti pop3 ili imap.. tj biraš samo kad se oba nude, tj opet, provjeri podatke operatera-servera-admina..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2025 15:52 (ihush).
8 godina
Pomoć za novi Outlook!

Pozdrav,

imam donekle sličan problem kao kolega. Htio bi složiti t-com stari mail (ne pitajte zašto :D) koji već neko vrijeme ne koristim.

Našao sam koji su settings za incoming i outgoing mail + znam kak je glasio mail.

Nemam pojma više koji su bili username i password... otvarano je pred 15-20 godina...

Kako najlakše mogu to saznati?

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina

-ako si korisnik tcoma, szk.. ako nisi, sjeti se :) ..

-stare usluge, servisi više ne rade, nema.. ili probaš npr komunikator..

-novi email i user-podatci koje si možda dobio od operatera nemaju veze s onim starim podatkom, tj jedno je bilo osobno kroz jmbg, a drugo kao paket operatera dok si njihov korisnik i ako više nisi, nema usluge-servisa-maila..

-ako pronađeš podatke, user-pass, podesiš, možeš primiti poštu, ali ćeš imati problem za slanje.. tj trebaš postavke za odlazni server, user-pass-autorizaciju, operatera na čijoj si liniji ili trećeg-hosting-maila..

-a može biti i polu-beskorisno, jer je npr zatrpan mailbox prostor od 10mb.. i da možeš ući-obrisati radilo bi, no dok ne možeš.. kvaka-22 .. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina

Hvala ti ihush.

Korisnik sam i dalje, ali ne znam password niti mi se da zvati službu za korisnike...

Skinuo sam Thunderbird i probao predložene settingse za incoming i outgoing servere + vrtio razne šifre koje sam inače koristio... nije bilo pomoći, stalno neki error...

Tad sam se sjetio da još imam stari mobitel na kojem je bio podešen taj mail. I uključim to, krenu se loadati poruke do cca 12. mjeseca 2021. i nakon toga sve stane, ne radi :/

Mislio sam da je pun inbox pa sam sve obrisao, ali nove jednostavno ne loada.

Tako da sam u konačnici odlučio odustati, ko ga jebe :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice