Acquisitum Magnum - ADM

poruka: 2.586
|
čitano: 928.516
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Acquisitum Magnum - ADM
MatJAM kaže...

"grafička je poslana u ovlašteni servis, čim oni odobre zamjenu, odnosno utvrde neispravnost vaše, mi ćemo sa lagera dati drugu karticu te vam je poslati po dogovoru,
inače nemamo običaj davati nešto sa lagera, ali vama ćemo izaći u susret, molio bih za strpljenje još par dana,"

???

Šta ti točno nije jasno? Nažalost njima se nije dalo testirati i poslali su u ovlašteni servis da oni obave sve. Servisi su takvi kakvi su, i imaju puno posla. Zato i čekaš duže.

Da se mene pita, pošto se radi o novom kompu i grafičkoj koje su još uvijek u prodaji. Trebali su odmah sami testirati, i ako je stvarno neispravna dati ti drugu a onda ovu slati u servis. Ali eto, nažalost to nije njihova politika...

Inače što je uopće sa grafom? Što ti se događalo?

Adm Računala  zar ne možete kupcu odmah zamjeniti novu grafičku, mislim ne odmah, ali ono 2-3 dana testirati i ako je stvarno neispravna, zamjeniti? Zašto bi zamjena nečega starog 1mj bilo "izlaženje u susret" ? I kakvo je to "izlaženje u susret" a proći će i možda 20 dana? :S

Pa ne radi se o HD 7*** koja se ne proizvodi, već kako vidim po njegovim postovima o GTX 960 koju sigurno imate u trgovini... Što ako servis ne utvrdi kvar još 20 dana, pogotovo u ovo doba kada su krenuli godišnji odmori?

Ag008 kaže...

Lijepo, možda dobiješ nešto bolje uz nadoplatu, pogotovo sada kada su izašle nove kartice. Ovisi tko je uvoznik i ovlašteni servis. Nekada se čeka i oko 20 dana u servisu (MR recimo).

Zašto? Radi se o grafi koje još uvijek ima, i koje će biti još mjesecima... čeka se nekada i 50+ dana. Ali ovakve "friške" stvari se mogu i zamjeniti odmah, pogotovo stvari koje se prodaju sigurno svaki dan...

9 godina

"Inače što je uopće sa grafom? Što ti se događalo?"

Odjedanput kod surfanja zacrnio se ekran i ja sam restarto komp mozda se komp freezo ili kaj... Nakon restarta artefakti i linije na mojem monitoru i probao sam na drugi, isto... Dok sam donio u servis ADM-a, oni su to vidjeli i rekli da vrlo vjerojatno ta grafa riknula ... 

Eto

9 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Dobio sam novu grafu, jučer mi dostavili :) 

Moj PC  
9 0 hvala 0
16 godina
MatJAM kaže...

Malo više info please. Koju si verziju prije imao a koju si sada dobio? 

10 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pa istu valjda. Komp je uzeo ima mjesec dana.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Sve pohvale trgovini,

naručio, platio, podigao složeno za 2 dana.

Naručio dvije iste konfiguracije za klince, ljudi veoma ljubazni preko telefona, ako nešto nije ok savjetuju drugo.

Svaka čast, mene su kupili :-)

Za sada same pohvale, samo tako nastavite.

LP

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Vkm996 kaže...
MatJAM kaže...

Malo više info please. Koju si verziju prije imao a koju si sada dobio? 

Gigabyte R9 380 4GB G1 Gaming 

sandokan111 kaže...

Pa istu valjda. Komp je uzeo ima mjesec dana.

Tako je...

HVALA SVIMA NA POMOĆI !!! :)

10 godina
neaktivan

FakeDeath  "Da se mene pita, pošto se radi o novom kompu i grafičkoj koje su još uvijek u prodaji. Trebali su odmah sami testirati, i ako je stvarno neispravna dati ti drugu a onda ovu slati u servis. Ali eto, nažalost to nije njihova politika..."

Od kad to trgovina sama testira reklamacije? FuturaIT sama testira? Naravno da ne, pa tako ni ADM..nije mi jasno zašto pljuvaš po drugim trgovinama kad isti režim ima i i tvoja najdraža i najbolja trgovina. Ajde momak ohladi malo

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2016 13:59 (Kopsi1304).
10 godina
Poslao grafu 18.7. (Pon)
Javili da je stigla i predana u ovlasteni servis 22.7.
Na moje pitanje sta je s grafickom te obavijesti da me se ne moze dobiti na broj mob koji sam dao te da zovu na kucni ili posalju na gmail nema odgovora.
Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sry za dupli post! Na mobu sam :/
Zvat cu ih sutra jer danas nemam vremena. Inace, je li normalno toliko cekati.
Btw imam samo pozitivna iskustva sa trgovinom.
Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sve unutar 30 dana nakon što je servis zaprimio tu stvar je ok. "Zakonski" imaju 45 dana nakon zaprime 

10 godina
Kopsi1304 kaže...

Sve unutar 30 dana nakon što je servis zaprimio tu stvar je ok. "Zakonski" imaju 45 dana nakon zaprime 

Ma odakle ovakve gluposti vadite nakon sto je vec 100 puta napisano da je rok "razumni rok" i nakon sto sam recimo ja osobno vec par puta objasnio sto bi to bilo? Di to zakonski pise da imaju 45 dana? Di pise da je "sve unutar 30 dana ok" ?

Ovisi sto je i kako je.

10 godina
neaktivan

Jeli vidiš -> zakonski <- da je u navodnim znakovima? Meni je unutar 30 dana razuman rok

13 godina
protjeran
sandokan111 kaže...

i nakon sto sam recimo ja osobno vec par puta objasnio sto bi to bilo? 

Bolje je da ti ništa ne objašnjavaš, već si se proslavio sa "sudskim presudama" oko razumnog roka koje nikada nisi postavio...

Da, ovo što Kopsi kaže je poprilično ok, 30-ak dana bi bio neki rok nakon kojeg treba reagirati.

Ova njegova grafička je tek 10 dana na servisu.

13 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Baš ste specifični likovi...

Evo iz iskustva člana familije koji radi u jednom poznatom it dućanu, spričati ću Vam kako oni postupaju :

Ako je proizvod u prvih tjedan dana neispravan itd.. odmah mjenjaju za drugi bez pogovora, nakon toga šalju u ovlašteni servis ... Makar ni ovo nije ispravno jer zakon nalaže "predmnijeva se da je nedostatak koji se pojavio u roku od šest mjeseci od prijelaza rizika postojao u vrijeme prijelaza rizika, osim ako prodavatelj ne dokaže suprotno ili suprotno proizlazi iz naravi stvari ili naravi nedostatka".

Što to znači? Ako ti se "stvar" pokvari u prvih 6 mjeseci, odi tamo sa ovim zakonom i moraju ti zamjenit za novu "stvar" bez pogovora.

Znam za ovaj slučaj iz prve ruke,  kupac je na kraju išao na sud časti itd.. i dobio novu "bolju" "stvar" na štetu dućana...

A ovo zakonski rok, u pravilu su "servisi" sami sebi dali 45 dana, u praksi se pokazalo da ljudi nakon 30 dana puknu i odu tamo hebat mater svima i dobiju novu "stvar".

I dosta spamanja ove teme, uostalom u ovoj državi svatko tumači zakon svojevoljno pa me ne čudi što se sve dešava.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.8.2016 18:47 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sve je to divno i krasno kako ti tako lijepo napišeš, jedina trgovina koja će ti u prvih tjedan dana napravit tako nešto (i to za određene komponente) je Links i to je to, bar što ja znam. A Links je plati pa se rugaj i očito je s razlogom najskuplji.

Ostale trgovine će prvo testirati tu stvar kod sebe i onda je slati u ovlaštenog servisera, najčešće kod svog dobavljača.

Evo moj primjer u Portis trgovini, pokvarilo mi se XFX 850W pro series napajanje, poslao sam im ga u trgovinu u ZG o svom trošku iz Dubrovnika. Nazvao sam nakon tjedan dana jesu li ga zaprimili i što je s njim, rekli su da jesu i da ne radi te da su ga poslali u ovlaštenog servisera/dobavljača u ovom slučaju ASBIS.

Nakon 37 dana od slanja napajanja sam dobio XFX 850W XXX black edition full modular napajanje. Eto i ja sam dobio novu stvar, još bolju na štetu dućana bez da sam išao po sudovima, već sam se samo malo strpio

17 godina
neaktivan

Poslao sam prije 5 dana H90 na servis u ADM. Napisao sam u čemu je problem i tražio povrat novca ili drugu robu u iznosu H90. Neću ga sigurno više ugrađivat ni novi kad sam u međuvremenu kupio Dark Rock 3 i prezadovoljan sam. Dakle 5 dana, a nisam dobio ni mail ni nikakvu potvrdu da su robu zaprimili ni ništa... Nije mi hića pošto imam drugi hladnjak ali da nemam i da moram koristiti "stock" bio bih jako ljut kad bih morao čekati 45 dana na odgovor.

13 godina
Kopsi1304 kaže...

Evo moj primjer u Portis trgovini, pokvarilo mi se XFX 850W pro series napajanje, poslao sam im ga u trgovinu u ZG o svom trošku iz Dubrovnika. Nazvao sam nakon tjedan dana jesu li ga zaprimili i što je s njim, rekli su da jesu i da ne radi te da su ga poslali u ovlaštenog servisera/dobavljača u ovom slučaju ASBIS.

Nakon 37 dana od slanja napajanja sam dobio XFX 850W XXX black edition full modular napajanje. Eto i ja sam dobio novu stvar, još bolju na štetu dućana bez da sam išao po sudovima, već sam se samo malo strpio

1. XFX nije Asbis već EZY

2. Nije na štetu dučana, već je tako ovlašteni servis odlučio, očito je na računu ovaj prošli bio skoro iste cijene kao novi, bolji...

ParaNO1d kaže...

Poslao sam prije 5 dana H90 na servis u ADM. Napisao sam u čemu je problem i tražio povrat novca ili drugu robu u iznosu H90. Neću ga sigurno više ugrađivat ni novi kad sam u međuvremenu kupio Dark Rock 3 i prezadovoljan sam. Dakle 5 dana, a nisam dobio ni mail ni nikakvu potvrdu da su robu zaprimili ni ništa... Nije mi hića pošto imam drugi hladnjak ali da nemam i da moram koristiti "stock" bio bih jako ljut kad bih morao čekati 45 dana na odgovor.

Na koji način si tražio povrat novaca? Koliko je H90 star?

Zvao si ih i pitao da li su zaprimili paket?

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 9:06 (FakeDeath).
10 godina
neaktivan

1. U pravu si, EZY je bio za napajanje

2. Tako je, nikad nije na štetu dućana zapravo. Nije baš... ovaj sam platio oko ~680kn, a ovaj što sam dobio košta 900kn

ParaNO1d

Nemogu ti vratiti novac ako je star više od 60 dana ja mislim. Nazovi ih pa ih pitaj što je sa tim, tako ti je najbolje da se ne potežeš sa mailovima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 9:19 (Kopsi1304).
17 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
Kopsi1304 kaže...

1. XFX nije Asbis već EZY

2. Nije na štetu dučana, već je tako ovlašteni servis odlučio, očito je na računu ovaj prošli bio skoro iste cijene kao novi, bolji...

ParaNO1d kaže...

Na koji način si tražio povrat novaca? Koliko je H90 star?

Zvao si ih i pitao da li su zaprimili paket?

6.6.2016. sam naručio, stiglo je 9.6.2016. Nisam ih zvao, mislio sam da će me obavijestiti. Da onda nazovem i pitam dal je stiglo? Uz opis kvara sam napisao da ako je moguće želim povrat novca ili robu u iznosu koliko je košta H90 pošto sam razočaran njegovom kvalitetom.

10 godina
neaktivan

Nikad nisam volio ta vodena napajanja...

Ma da nazovi ih i pitaj što je s tim.. jeli možeš dobiti novac ili drugi H90 pa ga prodaj... 

17 godina
neaktivan
Kopsi1304 kaže...

Nikad nisam volio ta vodena napajanja...

Ma da nazovi ih i pitaj što je s tim.. jeli možeš dobiti novac ili drugi H90 pa ga prodaj... 

Ako dobijem drugi H90 neću ga ni vaditi iz kutije prodajem, pa ako netko s foruma bude htio slobodno, ići će jeftinije nego sam ga ja platio. Vjerovatno nisam imao sreće pa sam dobio neki neispravan, a idući će biti super. Mada sad kad sam kupio Dark Rock 3 neću njega vadit za ovaj :D

13 godina
Acquisitum Magnum - ADM

Pa zašto bi oni tebi javljali je li stiglo ili ne? Na tebi je da provjeriš...

A povrat love isto tako, ne vidim razloga zašto bi ti dali ako tih vodenih ima... Ako mogu, zamoli ih pa neka daju povrat love ili nešto drugo... Uvjetovati da moraju dati lovu, nemaš pravo ako ima istih, jedino ako nema istog vodenog.

Ako dobiješ isti, prodaj i gotovo...

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 10:16 (FakeDeath).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Kopsi1304 kaže...

1. U pravu si, EZY je bio za napajanje

2. Tako je, nikad nije na štetu dućana zapravo. Nije baš... ovaj sam platio oko ~680kn, a ovaj što sam dobio košta 900kn

ParaNO1d

Nemogu ti vratiti novac ako je star više od 60 dana ja mislim. Nazovi ih pa ih pitaj što je sa tim, tako ti je najbolje da se ne potežeš sa mailovima.

Zašto nebi mogli vratit novac? Ja sam u Linksu reklamirao XFX HD7970 koja je tad bila stara nešto više od pola godine i nakon desetak dana su me nazvali iz Linksa i ponudili povrat novca ili da kupim nešto drugo u toj vrijednosti.

Stoga ako može u Liksu nevidim razlog zašto nebi moglo i kod rugih

Kolega FakeDeath je u pravu, nisu imali više XFX-ics

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 10:17 (nicky.sl).
10 godina
neaktivan

Links je jedina trgovina koja ima takav režim zato je i s razlogom najskuplja.

Doduše i extreme digital vraća novac ... ali nakon 2 mjeseca

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 10:24 (Kopsi1304).
17 godina
neaktivan

Provjerio sam stiglo je. Zašto nebi dobio povrat novca? Recimo Lidl vraća novac za svu robu osim prehrane ako je netko želi vratiti, stari radi vani (Italija) ista stvar apsolutno svu robu možeš vratiti i dobiti povrat novca ako to želiš, tako da očito samo u Hrvatskoj postoji ta praksa da ako proizvoda ima možeš ga u nedogled vraćati, a nemaš pravo na povrat novca. Po meni kupac bi trebao uvijek imati pravo na povrat novca ako je ono što je kupio neispravno.

9 godina
ParaNO1d kaže...

Provjerio sam stiglo je. Zašto nebi dobio povrat novca? Recimo Lidl vraća novac za svu robu osim prehrane ako je netko želi vratiti, stari radi vani (Italija) ista stvar apsolutno svu robu možeš vratiti i dobiti povrat novca ako to želiš, tako da očito samo u Hrvatskoj postoji ta praksa da ako proizvoda ima možeš ga u nedogled vraćati, a nemaš pravo na povrat novca. Po meni kupac bi trebao uvijek imati pravo na povrat novca ako je ono što je kupio neispravno.

i evo još više krafičkih krepalih netom prije isteka jamstva :) 

I ne samo grafičkih... Brzo bi se to ukinulo da se uvode... ipak smo na balkanu.

Sasvim je ok ovakav zakon kakav je.

Dovoljna "kazna" je to što jamstvo ide ispočetka i što dobiješ novac ukoliko nemaju identičan model više u ponudi.

EDIT. Lidl to radi jer im je to politika firme. Imaju oni tu svoju računicu i zato prodaju tu tehničku robu s malom maržom da navuku ljude na šoping hrane....

Ali kad ih već prozivaš onda se osvrnemo na njihove uvijete:

Jamstvo povrata novca

Promijenili ste mišljenje?

Nema problema!

Rado ćemo Vam vratiti novac ukoliko:

• Imate račun za kupljeni proizvod
  • Nije prošlo više od 30 dana od kupnje proizvoda
  • Proizvod je originalno zapakiran
  • Proizvod nije skuplji od 500 kn i nije visokotehnološki (“high-tech”) proizvod

Jamstvo proizvođača, kao i druga prava iz zakona u vezi neispravnih proizvoda, vrijede neovisno o ovome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.8.2016 16:44 (Alfa_R).
11 godina
neaktivan
Acquisitum Magnum - ADM

Naručio sam računalo u ADMu 4.8 oko 9 sati navečer, 5.9 ujutro su mi se javili natrag sa svim informacijama (makar je bio neradan dan), komp mi je došao danas oko 2 na kućnu adresu. Sve skupa 5 dana proces, od kojih su dva bila vikend i jedan državni blagdan. Oduševljen sam brzinom. Za sada nikakvih problema nism uočio. Veliki plus barem meni je bio što je komp slan OverseasExpressom i čim su ga predali Overseasu, odma mi je Overseas slao mail gdje je i kako je i koje je stanje.

Jedini problem kojeg sam doživio je to što sam naručio konfiguraciju bez grafičke kartice, a matična ima samo DVI izlaz, te nisam dobio sa monitorom DVI kabel, pa sam ga morao tražiti po prokletoj Požegi po svim trgovinama (jer navodno više nitko nema DVI kabel bez ona 4 pina za zvuk čini mi se).

Sve u svemu ja sam zadovoljan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
mzzovko kaže...

Jedini problem kojeg sam doživio je to što sam naručio konfiguraciju bez grafičke kartice, a matična ima samo DVI izlaz, te nisam dobio sa monitorom DVI kabel, pa sam ga morao tražiti po prokletoj Požegi po svim trgovinama (jer navodno više nitko nema DVI kabel bez ona 4 pina za zvuk čini mi se).

Za analogni signal je to....  Za DVI-VGA adaptere se koristio najviše, no moderne grafe su izbacile to u zadnje vrijeme....

10 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...
ParaNO1d kaže...

i evo još više krafičkih krepalih netom prije isteka jamstva :) 

I ne samo grafičkih... Brzo bi se to ukinulo da se uvode... ipak smo na balkanu.

Sasvim je ok ovakav zakon kakav je.

Dovoljna "kazna" je to što jamstvo ide ispočetka i što dobiješ novac ukoliko nemaju identičan model više u ponudi.

EDIT. Lidl to radi jer im je to politika firme. Imaju oni tu svoju računicu i zato prodaju tu tehničku robu s malom maržom da navuku ljude na šoping hrane....

Ali kad ih već prozivaš onda se osvrnemo na njihove uvijete:

Jamstvo povrata novca

Promijenili ste mišljenje?

Nema problema!

Rado ćemo Vam vratiti novac ukoliko:

• Imate račun za kupljeni proizvod
  • Nije prošlo više od 30 dana od kupnje proizvoda
  • Proizvod je originalno zapakiran
  • Proizvod nije skuplji od 500 kn i nije visokotehnološki (“high-tech”) proizvod

Jamstvo proizvođača, kao i druga prava iz zakona u vezi neispravnih proizvoda, vrijede neovisno o ovome.

Bome ne znam za tu kaznu. Naime ovo napajanje koje sam dobio iz Protisa jest bolje od onoga što sam imao, međutim mi jamstvo nisu produljili, odnosno nastavlja se od starog.

Isto tako sam prošli tjedan odnio u Linksa krepan mikrofon (Plantronics 300), za par dana su mi dali novo i rekli da mi se jamstvo nastavlja na staro.

????

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice