IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 548.945
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

meni 5s izgura 2 i pol dana, napredan sam korisnik i koristim mob za pozive i poruke.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ja sam isto napredan korisnik, koristim ga samo kao ukras i izdrzi mi baterija 5 dana

iPhone 7

3 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Možda nije dobra temea, ali evo da podjetim to s vama, možda je to netko i prijetio, ali...

Naime u svom šestogodišnjem korištenju iPhoena 4s, 5, 5s i sada 7, kod dva različita oepratera VIP i T-Com, uvjek na pretplati,  primjetio sam da mi neki puta ne dolaze SMS poruke. 

kad sam to primjetio ditzao sam frku na oba navedena operatera i na kraju sam (danas) posumljao u iPhone.

Očekujem poruku od osobe, koju ne dobijem, on (oni) tvrde da su poslali i tako, a koliko ih nije stvarno došlo, to nitko ne može utvrditi i znati.

Uglavnom nakon prijave kvara operaterima oni resetiraju svoje postavke, mene traže da ugasim mob i tada radi. 

Kad se to "zaglavi" i zašto nitko ne zna, ako ne očekuje poruke koje ne dolaze, tada nastaje ovo o čemu Vaš pišem.

Sumnja da nešto možda i sa iPhoneom nije u redu, nije slučaj samo i7, već i5 i i5s, ne sječam se za i4s.

Poslao sam i svoja opažanja Appleu.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

hmm neznam sto bi rekao osim da ja sigurno nebi 6 godina bio na ajfonu da mi ne dolaze SMS poruke..

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!

nije to za tebe post, niti uređaj. drži se ti androida, jeftiniji ti je i bolje radi.  

14 godina
neaktivan

hvala na savjetu ali drzat cu se svog ip 5s.. 

9 godina
Ja bi reko da je prije to do mreze, imao sam situaciju sa tele2 kad je normalno za poruke izbacivalo da je isporucena, a poruke nema, ja mogo osobu 1 nazvat, ona mene nije, osoba 2 je mogla i mene i osobu 1 nazvat, i mi nju... Znaci sva 3 moba jedan kraj drugog, i takva situacija se dogodi, ne moze bit do moba bas..

1 0 hvala 0
14 godina
IPhone 7, rasprava!

U znači pune dvije godine, dva mjeseca i deset dana koliko imam svoj iGadget, samo JEDNOM mi nisu došle poruke, ali i to je diskutabilno. 

Naime, tada u trenutno narečeno vrijeme sam bio na Plitvicama, a sada koliko tamo T-Com ima jak/slab signal je relativno, obzirom me je jedna cura isti dan kasnije kada smo se vidjeli upitala da zašto ju nisam nazvao kada mi je poslala poruke, nekoliko njih! 

Ako bi uzeli u elaboriranje svih elemenata koji su mogući griješnici za takav kvar, znači od samog mobilnog gadgeta, operatera, lokacije na kojoj se biva trenutno pa i mreže na kojoj je pojedinac, po svom osobnom iskustvu gadget je tu definitivno najmanji krivac. 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
IvekMr kaže...

Možda nije dobra temea, ali evo da podjetim to s vama, možda je to netko i prijetio, ali...

Naime u svom šestogodišnjem korištenju iPhoena 4s, 5, 5s i sada 7, kod dva različita oepratera VIP i T-Com, uvjek na pretplati,  primjetio sam da mi neki puta ne dolaze SMS poruke. 

kad sam to primjetio ditzao sam frku na oba navedena operatera i na kraju sam (danas) posumljao u iPhone.

Očekujem poruku od osobe, koju ne dobijem, on (oni) tvrde da su poslali i tako, a koliko ih nije stvarno došlo, to nitko ne može utvrditi i znati.

Uglavnom nakon prijave kvara operaterima oni resetiraju svoje postavke, mene traže da ugasim mob i tada radi. 

Kad se to "zaglavi" i zašto nitko ne zna, ako ne očekuje poruke koje ne dolaze, tada nastaje ovo o čemu Vaš pišem.

Sumnja da nešto možda i sa iPhoneom nije u redu, nije slučaj samo i7, već i5 i i5s, ne sječam se za i4s.

Poslao sam i svoja opažanja Appleu.

I meni se desavalo da ne stignu, ali nakon gasenja mobitela i paljenja su dosle ipak. To mi se desilo sad na iP7 i na starijim uredajima, ali je bila rijetkost. Jel se to desavalo uvijek dok si bio kuci.. ili je znalo i kad negdje odes ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.2.2017 22:32 (Croshadow1234).
16 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Već 2 dana iMessage ne radi kako treba... 2 različita operatera, više različitih modela i oba tipa veze (mobile/wifi).. Naravno, glupi apple, nije im palo na pamet da bi SMS moooožda trebao biti fallback kad ne radi imessage...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Već 2 dana iMessage ne radi kako treba... 2 različita operatera, više različitih modela i oba tipa veze (mobile/wifi).. Naravno, glupi apple, nije im palo na pamet da bi SMS moooožda trebao biti fallback kad ne radi imessage...

iMessage je od Applea tako da uvijek radi savršeno i ne treba mu nikakav fallback. Sigurno je problem u korisniku koji ne zna koristiti mogućnosti svog iGadgeta kako treba.

(Čini se da je ATJLučko jutros zauzet pa da ti ja objasnim umjesto njega.)

9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

iMessage je od Applea tako da uvijek radi savršeno i ne treba mu nikakav fallback. Sigurno je problem u korisniku koji ne zna koristiti mogućnosti svog iGadgeta kako treba.

Dobar pokušaj, TU, ali vidi ovo:

Ja rekoh
16 godina
odjavljen

Dobar pokušaj, ali "šalji".

Otkud ti znaš jel drugoj strani radi ili ne, je li krepao mrtvi imessage ili je mob ugašen? I kad ne radi (a to znaju, valjda ima neki heatbeat), onemogući slanje imessagea.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Dobar pokušaj, ali "šalji".

Otkud ti znaš jel drugoj strani radi ili ne, je li krepao mrtvi imessage ili je mob ugašen? I kad ne radi (a to znaju, valjda ima neki heatbeat), onemogući slanje imessagea.

to ti odmah da do znanja za vrijeme pisanja poruke - pozeleni. ako sve izleda ok, a slanje ne prođe - javi da je poslano kao SMS i opet pozeleni. Ja bih u slučaju problema pogledao u postavkama poruka dostupne adrese za iMessage; kod promjene SIM kartica i podataka o vlasniku to se može pobrkati.

Ja rekoh
16 godina
odjavljen

Ne! Stoji cijelo vrijeme zeleno ali ne isporuči!

Na mom radi normalno tako da ti ne mogu pokazati. I nije do nikakvih postavki, sve već pregledano i ispravno - jednostavno taj njihov APNS ne radi!

9 godina
neaktivan
Ako je tebi stalno zeleno znaci da ide kao SMS i da na prijemnoj strani ne radi, uređaj nije registriran kao dostupan za iMessage. Ja sam samo jednom imao problem s time i to kad sam ženi dao mobitel i ostavio ga na istom Apple ID-u pa je trebalo razdvojiti dostupne adrese za prijem. Da li ste se korektno odjavili ako je bilo promjene u ID-u? Prvo iskljucis find my phone, onda se odjavis sa clouda pa sa storea...
Ja rekoh
16 godina
odjavljen

Nije bilo promjene telefona, imaju ih od par mjeseci do 2 godine max.

Što je nemoguće da je Veliki Apple nešto zbrljao nego je UVIJEK korisnik kriv?

P.S. Jedan je proradio, ip5 na Tele2. Sam od sebe. Vlasnik nije ništa štrakao. Jedino ne zna jesu li došle sve poruke...

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.2.2017 15:00 (Sum_of_all_fears).
9 godina
neaktivan
Naravno da Apple može biti kriv. Moje iskustvo je da to radi flawless, ali ja sam samo jedan od milijardu. Velim, treba provjeriti kako je uređaj odjavljen ako je bilo promjene u ID-u, to po mom iskustvu radi najviše problema ako se ne napravi kako treba, a većina to obično zezne.
Ja rekoh
13 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Pozdrav, nije vezano uz iPhone 7, al se nadam da će mi netko tu znat odgovorit.Radi se o iPad air-u wifi naime..zatražio je aktivaciju, a odkad sam ga aktivirao prije 3 godine, nikad to nije tražio , nije se dogodilo poslije ažuriranja softvera nego ovako iz čista mira.jedno 7 dana je bio ugašen i jučer sam ga upalio i radio je. A danas u jutro ga je trebalo aktivirati.bio je u avionskom modu sa wifiem, pa je i to trebalo isključiti.ima li NETKO slična iskustva sa bilo kojim iOS uređajem , i jel može NETKO nekako zaključat taj uređaj ili sam od sebe ...a ja sam prvi vlasnik i jedini xD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
acerbis kaže...

Pozdrav, nije vezano uz iPhone 7, al se nadam da će mi netko tu znat odgovorit.Radi se o iPad air-u wifi naime..zatražio je aktivaciju, a odkad sam ga aktivirao prije 3 godine, nikad to nije tražio , nije se dogodilo poslije ažuriranja softvera nego ovako iz čista mira.jedno 7 dana je bio ugašen i jučer sam ga upalio i radio je. A danas u jutro ga je trebalo aktivirati.bio je u avionskom modu sa wifiem, pa je i to trebalo isključiti.ima li NETKO slična iskustva sa bilo kojim iOS uređajem , i jel može NETKO nekako zaključat taj uređaj ili sam od sebe ...a ja sam prvi vlasnik i jedini xD.

nisam s tim imao brige, ali bih posumnjao na find my phone opciju - možda se netko igrao s tim. promijeni lozinku i aktiviraj 2-way autt.

Ja rekoh
17 godina

Vjerovatno je stvar do Messengera ali ajd pitanje ovdje. Dakle pročitam poruku na fejsu, a na mobitelu mi i dalje stoji notifikacija da imam poruku. Tek kad uđem u Messenger onda mi makne ikonu o nepročitanim porukama. Već duže vremena imam taj problem. Bio mi je na 6-ici, a sad i na 7-ici. Već je iritantno.

9 godina
Vjerojatno je do messengera.. Meni na xiaomiju nekad zna bit da procitam i odgovorim na poruku preko chat heada, a notification ostane, ne dogada mi se cesto al se opet dogodi povremeno.. :)
10 godina
Ista stvar na OP3 a i na HTC 10, tako da je do Messenger-a

1 0 hvala 0
10 godina
IPhone 7, rasprava!

Ista stvar i kod mene sa messangerom na 7+

0 0 hvala 0
17 godina
Croshadow1234 kaže...

Ista stvar i kod mene sa messangerom na 7+

Stvarko bi ljudi koji rade na Messenger aplikaciji mogli poraditi na tome. Taj problem već traje više od godinu dana koliko sam našao po netu.

15 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme su okršaji Samsunga i Applea uistinu vatreni...

Kruha i igala...
14 godina
neaktivan

fora!

15 godina
neaktivan

pa bilo je toga i prije sa 6 linijom, ali nekim razlogom nije popularno kao sa note 7 koji se dodatno "potpalio" sa zabranom u avion itd. pa je medijima bio zanimljiv

apple i samsung imaju ozbiljne probleme s time samsung vjerojatno rješava na tome dok apple tjera dokle ide kao sa note 7 pa će onda okrenuti priču 

što se tiče garancije znam da apple ima od kako se uplati mobitel, da li samsung ili neki drugi isto ima ili od datuma na računu? 

9 godina

Na snimci se očito čuju Samsungovi plaćenici. To se oni malo igrali upaljačem prije nego su kameru upalili 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice