Virus jede promet

poruka: 42
|
čitano: 10.509
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Virus jede promet

Nešto jede to je sigurno također i meni ja na netu 2 i pol sata niš ne skidam sam na forumu disconnectiram se sa WLANA i počnem igrat HAWX i Burnout Paradise i sutradan gledam stanje prometa vidim ono 675 MB !!!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-PS3-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Rama 320 GB HDD

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Virus jede promet
Lazarus Long kaže...

ThreatFire koliko znam je neki bezbednosni program jel?

Po mojoj kosmickoj logici najverojatno si pokusao da customiziras toticni program pa sada fali taj *.bmp i PC tools javlja ovu gresku.

Jos da vidis "pravila" za ThreatFire u Firewallu (postavi ga na custom ili obrisi pravilo pa ga stvori ponovo)

Pokusaj sledece:

Probno,stvori folder u Temp-u (kao na slici) sa istim imenom i stavi unutra *.bmp sa istim imenom pa javi (nemoj veliki bmp)

Riješio sam na sličan način. Našao sam ikonu od threatfirea i kopirao je u foldere za koje je izbacivalo grešku i sad sve radi.
Area-51 m15x
16 godina
neaktivan
axelox kaže...
...
4. Vec sam rekao da imam ZoneAlarm zato i kazem da 1 i 2 nisu sigurno.

...
 A da li si provjerio da ti nije ZoneAlarm skidao neki update? Update samoga sebe :)
Ako imas ZoneAlarm Pro, on ima u sebi  i antispyware pa sigurno nešto cucla u pozadini.

Offtopic: napisao si da imaš Zonealarm i Sygate, koristi ili jedan ili drugi. sa dva firewalla samo mozes sprckat sigurnosne profile i misliti da si zasticen a ono spusiona. Također, ako vec koristis firewall, nadam se da si isključio windows defaultni firewall?!
Sygate je fenomenalan mrezni firewall i odlicno blokira pojedine aplikacije (odn upad na racunalo), ali ne radi dobro kada treba spriječiti da moderniji maliciozni program (kojeg si vec "ubacio" na racunalo) posalje odredjene informacije na net koristenjem drugih "sigurnih" programa poput IE/Firefox/itd. Ja ga jos uvijek koristim mada ga, otkad su ga kupili Symantecovci, više ne updejtaju. Ove druge probleme rješavam drugim programima.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.4.2009 22:50 (Zura).
16 godina
neaktivan
Virus jede promet

Ma to oni u tcomu kradu na veliko

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Virus jede promet

Imao sam slican problem.

Snimi si program koji se zove DU meter, on ti ljepo pokazuje graf tvog uplowda i downlowda,

ako primjetis izražene šiljke na grafu vjerojatno imas neki rootkit.

skini programcic koji se zove GMER .. mice sve rootkitove na kojima antivirusi zapnu i obicno dobijes can not clean poruku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virus jede promet
autorov komentar

Evo vec par dana nema problema, ali opet nemam mira.

Svakih par minuta gledam na connections da mi promet slucajno nebi poludio.

Skinuo sam i instalirao PC Tools Firewall Plus i iskljucio ZoneAlarm i Sygate Firewall ali kad odem na net ne zeli mi ni na google, a kad konacno uspije automatski restarta comp?

Evo upravo sam uninstalirao PC Tools Firewall i sad pisem ovo na staroj postavi (ZA i SF).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Zone Alarm nije updatao, u to sam siguran.

Znam da nije ok koristiti vise Firewalla ali nekako sam se naucio da radim i sa jednim i sa drugim.

Ako mi nisu radili nikakvih problema 2 godine pa nece valjda ni sada.Smijeh

Windows Firewall je naravno iskljucen.

17 godina
Virus jede promet

Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri  firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. Fino ti instaliraj ponovo Pc Tolls Firewall ali prije deinstaliraj Sygate Firewall i Zone Alarm Firewall i onda neces imat ovakvih problema jer Pc Tools Firewal ti je puno bolji od ova dva firewalla i to ti je tako stvaras si sam probleme bez potrebe!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
axelox kaže...

Surfam ja popodne idem na msn, dobio mail od nekog na dattedu (neki site kao facebook), otvorim, ode 35 m.

Discconectam se, opet connectam, pravac google i ostavim net na pocetnoj stranici. Nista ne diram, prvih minutu sve ok a onda u roku u 15sec ode 2-3mb i tako dalje sve vise i vise. Diskonnectam nakon 2min ode 40mb a samo google otvorio.

Scanirao sam sa Spywere Terminatorom, Spybootom i Ad-Awarom i fala bogu nisu nasli nista (kao i obicno).

Zanima me dali bi tu pomogao neki antivirus tipa NOD,Avire,AVG-a i slicno.

Pomagajte jel inace nema neta za mene.Plač

Pa reinstaliraj windows
HD 2400pro 256mb,1.81GHz,768mb of ram. http://www.youtube.com/user/UKURR
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri  firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. ...

Ma mogu oni raditi zajedno, mozes ih staviti i sto.. samo je to jako komplicirano odrzavati, da ne govorim da je nepotrebno. Najsigurnije je izabrati jedan i dobro ga iskonfigurirati. Bez obzira kako se on zvao.
17 godina
Virus jede promet

Pa to je poznata stvar to i vrapci na grani znaju da na racunalu treba bit samo jedan softwerski firewall a ne dva ni tri, nek se neko javi slobodno ko moze objasnit kakav korist od vise firewalla na kompu a mislim da se niko nece javit i dat odgovor na to pitanje jer se tu nema kaj odgovorit barem ne da ima veze s mozgom i to je tak no sto ljudi sto cudi kaj ces!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.4.2009 21:54 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
rambox kaže...

Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri  firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. Fino ti instaliraj ponovo Pc Tolls Firewall ali prije deinstaliraj Sygate Firewall i Zone Alarm Firewall i onda neces imat ovakvih problema jer Pc Tools Firewal ti je puno bolji od ova dva firewalla i to ti je tako stvaras si sam probleme bez potrebe!!!Cool

Jbg zeznuo samSramim se htjeo sam na brzinu pa sve poremetio. Nabo sam paranoju bez potrebe.
Sve cu brisnuti sta treba pa ponovio instalirati PC Tools.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice