Nešto jede to je sigurno također i meni ja na netu 2 i pol sata niš ne skidam sam na forumu disconnectiram se sa WLANA i počnem igrat HAWX i Burnout Paradise i sutradan gledam stanje prometa vidim ono 675 MB !!!
Virus jede promet
- poruka: 42
- |
- čitano: 10.509
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
ThreatFire koliko znam je neki bezbednosni program jel?
Po mojoj kosmickoj logici najverojatno si pokusao da customiziras toticni program pa sada fali taj *.bmp i PC tools javlja ovu gresku.
Jos da vidis "pravila" za ThreatFire u Firewallu (postavi ga na custom ili obrisi pravilo pa ga stvori ponovo)
Pokusaj sledece:
Probno,stvori folder u Temp-u (kao na slici) sa istim imenom i stavi unutra *.bmp sa istim imenom pa javi (nemoj veliki bmp)
Ma to oni u tcomu kradu na veliko
Imao sam slican problem.
Snimi si program koji se zove DU meter, on ti ljepo pokazuje graf tvog uplowda i downlowda,
ako primjetis izražene šiljke na grafu vjerojatno imas neki rootkit.
skini programcic koji se zove GMER .. mice sve rootkitove na kojima antivirusi zapnu i obicno dobijes can not clean poruku.
Evo vec par dana nema problema, ali opet nemam mira.
Svakih par minuta gledam na connections da mi promet slucajno nebi poludio.
Skinuo sam i instalirao PC Tools Firewall Plus i iskljucio ZoneAlarm i Sygate Firewall ali kad odem na net ne zeli mi ni na google, a kad konacno uspije automatski restarta comp?
Evo upravo sam uninstalirao PC Tools Firewall i sad pisem ovo na staroj postavi (ZA i SF).
Zone Alarm nije updatao, u to sam siguran.
Znam da nije ok koristiti vise Firewalla ali nekako sam se naucio da radim i sa jednim i sa drugim.
Ako mi nisu radili nikakvih problema 2 godine pa nece valjda ni sada.
Windows Firewall je naravno iskljucen.
Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. Fino ti instaliraj ponovo Pc Tolls Firewall ali prije deinstaliraj Sygate Firewall i Zone Alarm Firewall i onda neces imat ovakvih problema jer Pc Tools Firewal ti je puno bolji od ova dva firewalla i to ti je tako stvaras si sam probleme bez potrebe!!!
Surfam ja popodne idem na msn, dobio mail od nekog na dattedu (neki site kao facebook), otvorim, ode 35 m.
Discconectam se, opet connectam, pravac google i ostavim net na pocetnoj stranici. Nista ne diram, prvih minutu sve ok a onda u roku u 15sec ode 2-3mb i tako dalje sve vise i vise. Diskonnectam nakon 2min ode 40mb a samo google otvorio.
Scanirao sam sa Spywere Terminatorom, Spybootom i Ad-Awarom i fala bogu nisu nasli nista (kao i obicno).
Zanima me dali bi tu pomogao neki antivirus tipa NOD,Avire,AVG-a i slicno.
Pomagajte jel inace nema neta za mene.
Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. ...
Pa to je poznata stvar to i vrapci na grani znaju da na racunalu treba bit samo jedan softwerski firewall a ne dva ni tri, nek se neko javi slobodno ko moze objasnit kakav korist od vise firewalla na kompu a mislim da se niko nece javit i dat odgovor na to pitanje jer se tu nema kaj odgovorit barem ne da ima veze s mozgom i to je tak no sto ljudi sto cudi kaj ces!!!
Cekaj malo nisam dobro shvatio ti si na kompu imao tri firewalla ili sam krivo svatio iako si ih iskljucio dva oni niti tako ne mogu radit kako spada na kompu zajedno, i onda si deinstalirao Pc Tools Firewall misleci da on radi probleme jeli i sad imas dva firewalla na kompu jel Sygate i Zone Alarm pa kaj ti radis covjece bozji pa na kompu mozes imat samo jedan firewall a ne tri ili sad dva trenutno. Fino ti instaliraj ponovo Pc Tolls Firewall ali prije deinstaliraj Sygate Firewall i Zone Alarm Firewall i onda neces imat ovakvih problema jer Pc Tools Firewal ti je puno bolji od ova dva firewalla i to ti je tako stvaras si sam probleme bez potrebe!!!