Kako otkriti IP adresu...komplikovan slucaj

poruka: 9
|
čitano: 3.500
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Ovako,mome poznaniku je neko usao na profil od kladionice i odigrao vecu sumu novca.Inace ja sam radilaer  u kladionici,ja sam mu otvorila racun i prijavila ga (pinnbet kladionica,svicarska),samo sto je njegova kartica ostala kod mene.Inace njemu je dovoljno da zna broj kartice i sifru.E sad juce je neko odigrao tikete na njegovom racunu,ja i koleginica imamo njegovu sifru,sad naravno sumnja na nas,mada mi o tome pojma nemamo.Zato me zanima moze li se nekako otkriti IP adresa ili nesto,odaklo je taj neko ulazio na racun.Bar da se otkrije da li je u Svicarskoj,jer ja sam trenutno u Hrvatskoj .Nazalost,onaj koji je zaduzen za tu kladionicu trenutno je na odmoru,pa moramo cekati da vidimo sta mogu uraditi,a mene to zanima odmah.

Malo je opsirno i mozda tema na pogresnom mjestu,ali nadam se da ce neko pomoci.

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U ovom slučaju postoje 2 mogućnosti;

1. Priča je izmišljena, radi se o osobi koja ima nečiju šifru i želi to iskoristiti, međutim ima strah da će možda biti otkrivena putem IP adrese, te traži odgovor na forumu.

2. Osoba "radilaer" stvarno postoji i gadno je zeznula, te misli da će putem IP adrese riješiti problem.

Odgovor na konkretno pitanje; 

Zaboraviti na IP, priznati grešku (u ovom slučaju radi se o pogrešci radnika) najvjerovatnije iznos će biti odbijen od plaće radnika, ne biti glup, te u buduće otvarati račun po proceduri, u prevodu odvojiti privatni od poslovnog života.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.5.2015 2:16 (Dema).

1 0 hvala 1
15 godina
Re: Kako otkriti IP adresu...komplikovan slucaj
danijelarm kaže...

Ovako,mome poznaniku je neko usao na profil od kladionice i odigrao vecu sumu novca.Inace ja sam radilaer  u kladionici,ja sam mu otvorila racun i prijavila ga (pinnbet kladionica,svicarska),samo sto je njegova kartica ostala kod mene.Inace njemu je dovoljno da zna broj kartice i sifru.E sad juce je neko odigrao tikete na njegovom racunu,ja i koleginica imamo njegovu sifru,sad naravno sumnja na nas,mada mi o tome pojma nemamo.Zato me zanima moze li se nekako otkriti IP adresa ili nesto,odaklo je taj neko ulazio na racun.Bar da se otkrije da li je u Svicarskoj,jer ja sam trenutno u Hrvatskoj .Nazalost,onaj koji je zaduzen za tu kladionicu trenutno je na odmoru,pa moramo cekati da vidimo sta mogu uraditi,a mene to zanima odmah.

Malo je opsirno i mozda tema na pogresnom mjestu,ali nadam se da ce neko pomoci.

Hvala

Naravno da se može saznati. U takvim sustavima se sve adrese logiraju a nekad automatski traže i uzorci sumnjivih radnji. To ne znači da je straightforward doći do osobe koja je iza IP adrese (javna računala, hijacking, VPNovi...) ali ako se istraga produbi sve se nađe. Kladionica vjerojatno uopće ne dopušta ulogiravanje iz inozemstva baš zbog frauda tako da sumnjam da je izvan CH, a sigurno nije moguće niti izvršiti isplatu na račun koji nije verificiran. Zašto bi netko igrao u tuđe ime? 

10 godina
neaktivan
Prica nije izmisljena.Ponavljam,na racunu su odigrani tiketi za 800 franaka.Ja stvarno ne znam sta bih ja imala od toga ni da je dobio ni da je izgubio.Ako hocu da igram ,mogu sama otvoriti racun i sama sebi uplacivati i isplacivati novac,zasto bih to radila na tudjem.Sad,da su njemu te pare skinute sa racuna onda bi naravno neko od radnika bio kriv,a to se lako otkrije.Inace kladionice u ch su ilegalne,samo po nasim kaficima drze na crno.Tako da na pr.od te kladionice mozes samo u nasem kaficu i uplacivati i isplacivati,kartice takodje uplata i isplata kod nas
10 godina
neaktivan
Prica nije izmisljena.Ponavljam,na racunu su odigrani tiketi za 800 franaka.Ja stvarno ne znam sta bih ja imala od toga ni da je dobio ni da je izgubio.Ako hocu da igram ,mogu sama otvoriti racun i sama sebi uplacivati i isplacivati novac,zasto bih to radila na tudjem.Sad,da su njemu te pare skinute sa racuna onda bi naravno neko od radnika bio kriv,a to se lako otkrije.Inace kladionice u ch su ilegalne,samo po nasim kaficima drze na crno.Tako da na pr.od te kladionice mozes samo u nasem kaficu i uplacivati i isplacivati,kartice takodje uplata i isplata kod nas
10 godina
neaktivan
Niko od nas nije lud zbog neke gluposti da dobije otkaz.Zbog toga mene bas zanima da li je moguce otkriti odakle je igrano samo da dokazem da nemam veze sa tim.Inace,nije on jedini igrac koji tako igra preko kartice,a svima njima mi registrujemo kartice i prijavljujemo ih.Ali osim ovog slucaja do sada se niko nije zalio ni da mu je neko drugi igrao ni da su nekome skinute pare sa racuna.Inace,kad se igrac prijavi na svoj racun moze sam da vidi kad je bila zadnja prijava i naravno imaju prikaz stanja svih uplata,isplata odigranih tiketa.Kladionicari znaju o cemu pricam
10 godina

100% je zabiljezeno s kojeg ip-a je odradjena oklada, tako da nema straha oko toga. Sad, dal ce te vi znat tko se nalazi iza tog ip-a, to je pitanje. Ako ispadne da je njegov ip, onda je lik samo lazac. Ako ispadne da nije ni vas ni njegov ip, e onda je ili netko probio sifru, shakirao kladionicu, ili jednostavno lik napravio bet s stranog ip-a pa ako prodje uzme novce, ako ne prodje rece da nije on da se ponisti oklada.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hvala sandokan111. Bas mi to i treba.Dosla sam do gazde kladionice,samo treba da mu se javim sutra dok bude u kancelariji pa ce da vide sta se moze uraditi.
10 godina
neaktivan
I iskreno meni licno nije ni vazno ko je odigrao,dovoljno da se utvrdi da nije odigeano iz Hrvatske i preko moje IP adrese
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice