eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.395.164
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Hahahh,fala baks:)
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

I ipak ode na carinu i sad mjesec dana cekat na nekj kaj nebude carinjeno

27.10.2016. 11:30:00SingaporeSINGAPORE S06Insert item into bag (Otb)

29.10.2016. 15:42:56CroatiaZAGREB 10003Receive item at office of exchange (Inb)

29.10.2016. 17:56:16CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

29.10.2016. 18:15:10CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

31.10.2016. 7:45:01Croatia10004 Zagreb CARSend item to customs (Inb)

31.10.2016. 7:45:01Croatia10004 Zagreb CARReceive item at location (Inb)

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Čudno. Uglavnom, to što ti se dogodilo je anomalija (netko se valjda naknadno sjetio da bi se tvoj paket možda mogao cariniti). Inače kad je "Insert item into domestic bag"- to je to, to je spakirano da se tebi doma pošalje, a ne da još postoji mogućost da ide na carinu.

9 godina
neaktivan
Zato sam pital jer je bilo 2x pa je čudni..

Još jedni pitanje,kad mi pošalju pcp ili neznam kak SR zove onaj broj postom i kad ja posaljem pdf Jel može neko drugi (nije u srodstvu) preuzet paket? Ako može kaj ja trebam napraviti da ga može preuzet
Potpis
17 godina
moderator
Foz-matija kaže...
Još jedni pitanje,kad mi pošalju pcp ili neznam kak SR zove onaj broj postom i kad ja posaljem pdf Jel može neko drugi (nije u srodstvu) preuzet paket? Ako može kaj ja trebam napraviti da ga može preuzet

Ako će ti poštar paket voziti doma, može - samo mu mora platiti traženi iznos. Ako ti ostavi ceduljicu pa da druga osoba ide na poštu - za to bi bilo dobro da pitaš poštu. U najmanju ruku daj onda toj osobi svoju osobnu iskaznicu pa nek s njom, s ceduljicom i svojom osobnom iskaznicom ide na poštu.

9 godina
neaktivan
Mislil sam direktno na carini da preuzme,znaci nista..

Nista cekam pisma (dva paketa,dosel je onaj sa NL postom)
Potpis
11 godina
protjeran
Mislim kupiti daljinski preko ebaya a napravio sam novi paypal account.Sad me zanima kako namjestiti ono pretvaranje valuta da se radi prema tečaju u banci...Ako netko zna nek javi.
This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pozdrav
Seller me pitao jesu li mi došle naušnice (a jesu) a ako nisu da bi ih on RESEND-Ao ...Mogu li ja njemu da nisu došle ,a on mi pošalje nove ?To jest jel moguće prevariti Sellera.Vrijednost je 1 dolar ?

0 16 hvala 0
17 godina
moderator
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav
Seller me pitao jesu li mi došle naušnice (a jesu) a ako nisu da bi ih on RESEND-Ao ...Mogu li ja njemu da nisu došle ,a on mi pošalje nove ?To jest jel moguće prevariti Sellera.Vrijednost je 1 dolar ?

Varao/la bi prodavača za jedan pišivi dolar?! Na što je svijet spao...

15 godina
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav

Dokle je ovaj svijet došao

16 godina
odjavljen
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav

Ajde daj mi broj računa da ti uplatim tih 7kn, da nas ne sramotiš po svijetu.

Onda se mi čudimo kako sve manje i manje sellera šalje nama

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
10 godina
odjavljen
Boixus Nois PS kaže...
Mislim kupiti daljinski preko ebaya a napravio sam novi paypal account.Sad me zanima kako namjestiti ono pretvaranje valuta da se radi prema tečaju u banci...Ako netko zna nek javi.

http://www.hotukdeals.com/misc/avoid-great-paypal-exchange-rate-rip-off-1645171

14 godina
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav

Da li smatraš da je to moralno ispravno? Zbog takvih poput tebe, sve manje i manje prodavača šalje u Hrvatsku..Evo daj mi broj računa, šaljem ti odmah navečer taj šugavi dolar

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...
#wot#vk.0h kaže...
Pozdrav

Ajde daj mi broj računa da ti uplatim tih 7kn, da nas ne sramotiš po svijetu.

Ja sam mu/joj odgovor napisao u afektu. Poslije sam shvatio da nije u pitanju tih 7 kuna, nego u osnovi pita može li na taj način varati prodavače, odnosno krasti im robu.

Odgovor je - ne može. Može se to napraviti nekoliko puta (pod uvjetom da ga/ju prodavač ne upeca preko čunga-lunga tracking broja za kojeg mislš da se ne može pratiti, a u stvari se može pratiti najmanje do ulaska u Hrvatsku), no onda stiže žuti karton od eBaya.

14 godina
neaktivan

Pozdrav Ekipa,

Imam jedan problem koji me izluđuje jel ga nikako ne mogu riješiti. 

20.09. sam preko Ebaya kupio flahs za fotic od sellara iz Kine. Predviđena dostava je bila od 09.10 - 26.10....Inace hrpu puta sam narucivao preko ebaya i ali-ja i nikad nisam imao problema. Roba mi je uvijek stigla za kojih 2-3 tjedna u Hrvatsku. Čak i kad sam čekao na carini bilo je 4-5  tjedana max. Uglavnom flash mi nije nikad stigao...a po tracking numberu ga kao svakih 2-3 tjedna ponovo salju iz kine.
Seller naravno pametuje da je sve ok i da flash samo sto nije stigao ...ista prica je bila i prije 3 tjedna. Odbija mi vratiti novac a paket je vjerojatno negdje izgubljen. 

Ono sto me izluđuje je sto ne mogu nikako kontaktirati ebay za povrat novca ili da oni uskoci u raspravu i pomognu. Seller se pravi blesav i salje mi samo novi update za flash ( koji je kao poslan jucer ) i nemam nigdje opcpiju da ebay uskoci iako im na sajtu pise da ukoliko nisam zadovoljan nakon 4 dana od podnosenja ticketa ima opcija za to.
Moguce ih je jedino kontaktirati telefonom...sto nikad nisam radio i bas mi se na placa za to.

Jel netko imao slican problem ili da pokusam prekoa paypala poslati ticket ( onda oni automatski zatvaraju ovakj )

Hvala puno.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kako mislis ne mozes kontaktirati ebay?????

pa otvoris case i to je to....

14 godina
neaktivan

Otvoris case tako da kontaktiras sellera i da se prvo to proba s njim rijesit...medutim ako seller ne zeli rijesiti slucaj ili nisi zadovoljan trebala bi biti opcija da "Ebay uskoci "...medutim nema je kod mene..

9 godina
odjavljen

Nema teorije da nema ako je prosao rok isporuke. Daj screenshot te narudzbe....

14 godina
neaktivan

Nije bilo niceg...citam na netu da se nekim ljudima desila ista stvar. Uglavnom uspio sam rijesiti problem ali ne preko Ebaya nego preko paypala i dobio povrat novca konacno. Hvala 

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

godinama sam vrlo aktivan na ebayu i kupio stotine i stotine artikala i prvi put cujem za takav slucaj...

9 godina
neaktivan

Kolko ovima sa carine treba da posalju pismo? Sad zovem 10004 i pitam jel mogu dat PCP veli frajer da mi on to nemoze dat..marss

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Foz-matija kaže...

Kolko ovima sa carine treba da posalju pismo? Sad zovem 10004 i pitam jel mogu dat PCP veli frajer da mi on to nemoze dat..marss

1-2 dana obicno. Al se naravno znalo dogoditi i preko tjedan dana :)

P.S. Ako imas broj posiljke, posalji njega umjesto PCP. Nekad prođe!

Ne preporucam, al ak je bas tak hitno, daj.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2016 8:50 (CyberDemonVZ).
9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Foz-matija kaže...

1-2 dana obicno. Al se naravno znalo dogoditi i preko tjedan dana :)

P.S. Ako imas broj posiljke, posalji njega umjesto PCP. Nekad prođe!

Ne preporucam, al ak je bas tak hitno, daj.

Poslal sam im sad TN i dokumente jer postar dolazi poslije 2 a onda je vec kasno kad gospoda jedva da radi

Fala

Potpis
11 godina
neaktivan
Htio bih kupiti proc sa aliexpresa i treba mi neko ko ima iskustva s tim,neka mi se javi na PM

Znam da je tema za ebay,ali nisam mogao pronaći za aex

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jimmy Lenard kaže...
Htio bih kupiti proc sa aliexpresa i treba mi neko ko ima iskustva s tim,neka mi se javi na PM

Nema razloga da se raspravlja preko PM.

Ne bi trebao biti nikakav problem s kupovanjem preko AliExpressa. Možeš platiti kreditnom karticom ili debitnom. Ja kupujem debitnom - Maestro od Zagrebačke banke - traži me APPLI1 - znači, koristim token i plaćam slično kao da se ulogiravam u internet-bankarstvo. Jedan prijatelj je probao debitnom od svoje banke (zaboravo sam koje) i nije mu prolazilo.

13 godina
mbaksa kaže...
Jimmy Lenard kaže...

Nema razloga da se raspravlja preko PM.

Ne bi trebao biti nikakav problem s kupovanjem preko AliExpressa. Možeš platiti kreditnom karticom ili debitnom. Ja kupujem debitnom - Maestro od Zagrebačke banke - traži me APPLI1 - znači, koristim token i plaćam slično kao da se ulogiravam u internet-bankarstvo. Jedan prijatelj je probao debitnom od svoje banke (zaboravo sam koje) i nije mu prolazilo.

Debitna Visa Electron od RBA prolazi bez problema. Jedino što trebaš unesti je podatke s kartice i kod s poleđine.

Ne zvuči mi baš previše sigurno, al što je tu je :D

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
8 godina
neaktivan

na koji broj treba zvati ebay radi povećanja limita, probao sam vec dosta kombinacija ali mi cijelo vrijeme govori da se broj ne koristi. pa ako je netko zvao vec i zna broj molim vas da mi kazete

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Koji limit bi ti povećavao?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
8 godina
neaktivan

account limit koji je 500$, a prodajem elektroniku za kamijone i imam nekih koji koštaju po 2500 eura

8 godina
neaktivan

trenutno ebay radi pa bi to htio sto prije rjesit posto se mucim sa tim vec 2 mjeseca

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice