eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.394.918
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Dan1234567890 kaže...
Ja sam prije bio kupio kineski wireless punjac koj je bio potpuno nestabilan u naponu, zagrijavanju i svemu i za 10ak dana mi je zeznuo bateriju...

Daj link na taj punjač pa da ljudi znaju što ne smiju kupiti.

10 godina
eBay - pitanja i odgovori

Lp svima, što kažete o kupnji USB-ova na ebayu? Valjaju li?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
playjob kaže...

U kom smislu valjaju li? Želiš li dobre performanse onda ćeš vjerojatno morati kupiti od neke provjerene marke i to ćeš još morati potražiti benchmarke.

Kupnja USB stickova preko eBaya je rizična jer možeš kupiti one s lažiranim kapacitetom (kompjuter ga recimo prepoznaje kao 16 GB, ali na njega ne možeš snimiti više od 2 GB ili tako nešto). Također, performanse bezimenih stickova su upitne. Ako je cijena nerealno niska, preporučujem da ne kupuješ.

Tako da si dobro razmisli. Ako ti je to nešto reda radi, onda OK, ali se onda nemoj žaliti na performanse. Ako ti treba ozbiljniji stick, kupi kod nas u dućanu - em si siguran da kapacitet nije lažiran, em ćeš dobiti garanciju.

10 godina
mbaksa kaže...
playjob kaže...

U kom smislu valjaju li? Želiš li dobre performanse onda ćeš vjerojatno morati kupiti od neke provjerene marke i to ćeš još morati potražiti benchmarke.

Kupnja USB stickova preko eBaya je rizična jer možeš kupiti one s lažiranim kapacitetom (kompjuter ga recimo prepoznaje kao 16 GB, ali na njega ne možeš snimiti više od 2 GB ili tako nešto). Također, performanse bezimenih stickova su upitne. Ako je cijena nerealno niska, preporučujem da ne kupuješ.

Tako da si dobro razmisli. Ako ti je to nešto reda radi, onda OK, ali se onda nemoj žaliti na performanse. Ako ti treba ozbiljniji stick, kupi kod nas u dućanu - em si siguran da kapacitet nije lažiran, em ćeš dobiti garanciju.

Ne moram pisati na što sam točno mislio pod tim 'Valjaju li?' jer si sve obuhvatio, hvala!

11 godina
To je bilo prije cca vise 2g, jos na nexusu 4...samo se baterija napuhnula. Ne znam vise koji je punjac, ali znam da je bio najjeftiniji kineski bežični... Nakon tog sam kupio usb koji se stavi između kabla i punjaca da se mjeri voltaza i amperaza i vidio sam da on jako oscilira... Od tad samo originale kablova i punjaca kupujem. Nedavno sam original kabel za Samsung punjac u dućanu platio 100kn ;-)
11 godina
Zapravo taj usb nisam mogao staviti na bežični za mjeriti oscilacije, nego na punjače za auto, i od tad kupujem poznatije marke za auto punjače kao belkin i sl... Bili je davno, pa se ne sjećam detalja a i star sam :-)
10 godina

Jel netko zna kako se zove ''nožić'' za skidanje oklopa sata, ono što koriste urari kad mjenjaju bateriju na rucnom satu?

Naručio bih preko e-bay ako uopce ima

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 8:18 (lola25).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Potražišwatch tool pa ćeš među ponuđenim naći ono što te zanima. Mislim da si mislio na ovo.

13 godina
neaktivan

Narucio sam prvi put nesto sa ebaya,iz japana, i sad pratim tracking... doslo mi je do ovog: Record item customs information (Inb), Croatia,ZAGREB 10003,Retention reason : Invoice missing

Sta to znaci? zapelo na carini? sta sljedi dalje? cijena paketa je 36$ sa besplatnom postarinom. Pozdrav svima!

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne bi vjerovao ali sve ti piše u FAQ koji je linkan na ovu temu...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 12:15 (Sum_of_all_fears).
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Ne bi vjerovao ali sve ti piše u FAQ koji je linkan na ovu temu...

hvala ti puno,dugo nisam citao bibliju.. lakse mi je tako nego da mi netko u kratko bjasni. pozdrav! :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 12:31 (4L4N).
16 godina
odjavljen

Meni bi isto bilo lakše da sjedim doma a da mi svakog 10.og stiže 1000€ na račun ali to tako ne ide, moram raditi. Taj FAQ je pisalo nas nekoliko sa razlogom da se glupa pitanja ne postavljaju svakih 3 i pol posta. FAQ je kratak, jasan i sadrži sve potrebne informacije. To što si ti lijenčina, to je drugi par opanaka. Najlakše je čekati da ti se servira na tanjuru. Hoćeš možda da ja platim carinu za tebe?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Meni bi isto bilo lakše da sjedim doma a da mi svakog 10.og stiže 1000€ na račun ali to tako ne ide, moram raditi. Taj FAQ je pisalo nas nekoliko sa razlogom da se glupa pitanja ne postavljaju svakih 3 i pol posta. FAQ je kratak, jasan i sadrži sve potrebne informacije. To što si ti lijenčina, to je drugi par opanaka. Najlakše je čekati da ti se servira na tanjuru. Hoćeš možda da ja platim carinu za tebe?

ne treba. hvala jos jednom na informacijama. pozdrav

17 godina
moderator
4L4N kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kolega je malo iziritiran učestalim istim pitanjima (kao i mi drugi).

Ono što je želio reći, a možda nije uspio prenijeti, je da je čitanje FAQ-a za tvoje dobro. Na to ne bi trebao gledati kao na opterećenje, nego kao kratki vodič za kupovanje izvana. Ne samo da u njemu imaš informacije poput te za koju pitaš, nego te može spasiti iz zamki, problema i neugodnosti.

Jednostavno nema izlike i isprike da se taj FAQ ne pročita barem jednom. Ne zato da se ne bi iritiratli forumaši-starosjedioci, nego radi tebe samoga, radi tvoje dobrobiti. 

9 godina
neaktivan

Cekam paket,poslan sa NLpost (katastrofa)

I sad mi pise

2016-10-21 09:25 The item is pre-advised
znaci 6 dana stoji,a znam da 1 dan ili isti dan nakon toga pre advised ide "ready for shipment" (spreman za slanje u NL) a u ovom slucaju nema, jel to znaci da jos stoji u kini ili su samo izostavili na stranici to..
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Nešto slično sam sad i ja imao - naručio neke ledice preko AliExpressa i isto išlo preko NL. Tako da bih pretpostavio da to oni rezerviraju tracking broj NL pošte, a paket onda u osnovi možeš pratiti tek kad je u NL, odnosno kad pošalje iz NL. Znači, roba se i dalje šalje iz Kine, Hong Konga ili odakle, a tebi tracking broj vrijedi tek od NL.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.10.2016 16:03 (mbaksa).
9 godina
odjavljen
Tracking se rezervise unaprijed. U industrijskim zonama imaju agencije koje samo rade shipping. To mi je objasnio moj dobavljac sa kojim radim godinama i zato sam ovdje nekoliko puta naglasio da posjedovanje tn ne znači da je roba krenula... To je i ovdje slucaj kao sto mbaksa rece...
9 godina
neaktivan
To znam sve,niste me shvatili,ali nasrl sam odgovor..

Uglavnom vjv ni nebudr pisalo 'ready for shipment',preskočili budu... Video sam na jednom drugom tb
Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Ne pise uvijek isto. To ljudi unose i noje to ni real time niti je uvijek azurno....

9 godina
neaktivan
Torent kaže...

Ne pise uvijek isto. To ljudi unose i noje to ni real time niti je uvijek azurno....

E to sam mislil,jer sam lud jer tjedan dana pise isto..Nista cekanje ,najvise 2 tjedna jos

Potpis
13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
4L4N kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Kolega je malo iziritiran učestalim istim pitanjima (kao i mi drugi).

Ono što je želio reći, a možda nije uspio prenijeti, je da je čitanje FAQ-a za tvoje dobro. Na to ne bi trebao gledati kao na opterećenje, nego kao kratki vodič za kupovanje izvana. Ne samo da u njemu imaš informacije poput te za koju pitaš, nego te može spasiti iz zamki, problema i neugodnosti.

Jednostavno nema izlike i isprike da se taj FAQ ne pročita barem jednom. Ne zato da se ne bi iritiratli forumaši-starosjedioci, nego radi tebe samoga, radi tvoje dobrobiti. 

razumijem ga u potpunosti,nema potrebe da se zivcira. Prvi put narucujem sa ebaya pa mi je sve novo. cekam sa carine da mi jave da posaljem kopiju uplate. nadam se da se nece zadrzat dugo posto se radi o komadu plastike ( kuciste sony smartwatcha 3)

13 godina

Pozdrav svima,

Trebao bi savjet u vezi kupovine na eBay-u.

Namjeravam mački kupiti penjalicu,i našao sam je jako,jako jeftino,ali prodavač ima 0 feedback-a odnosno nema ništa prodano.

Kada sam gledao isti model i kod drugih prodavača,svi su iz Kine i svi također imaju 0 prodanih predmeta i nedavno su registrirani na eBay.

Evo linka od predmeta:

http://www.ebay.com/itm/New-66-Cat-Tree-Tower-Condo-Furniture-Scratching-Post-Pet-Kitty-Play-House/112179172724?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D39497%26meid%3Db718ae7346074e64aac579435078463b%26pid%3D100005%26rk%3D3%26rkt%3D6%26sd%3D282235795783

Takva penjalica u HR košta oko 1000kn,pa mi se ova ponuda čini i više nego dobra,što me i brine jer sumnjam na prevaru.

Može li mi netko reći da li je o prevari ili je stvarno tako jeftino?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jurassic Park kaže...

Namjeravam mački kupiti penjalicu,i našao sam je jako,jako jeftino,ali prodavač ima 0 feedback-a odnosno nema ništa prodano.

Kada sam gledao isti model i kod drugih prodavača,svi su iz Kine i svi također imaju 0 prodanih predmeta i nedavno su registrirani na eBay.

Više prodavača ili isti prodavač s više korisničkih računa očito dila te penjalice. U čem je caka saznat ćeš tek ako kupiš. Potencijalni razlozi ti pišu u FAQ-u: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-carinjenje-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
protjeran

Kako promjeniti feedback na ebayu?Ne mogunaći to nigdje.

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Kako promjeniti feedback na ebayu?Ne mogunaći to nigdje.

Selleru reci da ti posalje zahtjev za promjenu feedbacka (ja sam dal negativni pa je slal zahtjev za promjenu). Drugacije neznam

Potpis
11 godina
protjeran

Ja sma otišao na svoj account i zatržio povrat novca budući da mi rok uskoro istiće...Jesamli se sad osigurao sa takozvanim dispute-om ili je to nekakva druga opcija.

This time next year we'll be millionaires
9 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Ja sma otišao na svoj account i zatržio povrat novca budući da mi rok uskoro istiće...Jesamli se sad osigurao sa takozvanim dispute-om ili je to nekakva druga opcija.

Da ak si otvoril dispute.

Imam pitanje ljudi..

27.10.2016. 11:30:00SingaporeSINGAPORE S06Insert item into bag (Otb)

29.10.2016. 15:42:56CroatiaZAGREB 10003Receive item at office of exchange (Inb)

29.10.2016. 17:56:16CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

29.10.2016. 18:15:10CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

Zbog duplog ovog moglo bi znacit da ide na carinu(velik je paket)?

Potpis
17 godina
moderator
Ne. Čim piše da je u "domestic bagu", to je to, znači da su to pripremili za slanje tebi doma.
13 godina
Foz-matija kaže...

29.10.2016. 17:56:16CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

29.10.2016. 18:15:10CroatiaZAGREB 10003Insert item into domestic bag

Zbog duplog ovog moglo bi znacit da ide na carinu(velik je paket)?

Vjerojatno se prva vreća poderala, pa su stavili u drugu.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice