VR (virtual reality) igre - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 1.050
|
čitano: 558.759
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: VR (virtual reality) igre -pitanja i odgovori
dax-lax kaže...
MEGATAMA kaže...

Razmisljam uzet i Pico4 da mi sluzi kao PCVR......

Moram malo proucit spajanje na PC i koliko bi mi kompresija utjecala na sliku.

Uzmi index ak ti je primarno do pcvr-a. Pico ako misliš bit slobodniji u kretanju i prenošenju kod frenda, rodbine.

To tek razmisljam,Index treba one vanjske senzore itd zar ne?

14 godina
MEGATAMA kaže...
dax-lax kaže...
MEGATAMA kaže...

Razmisljam uzet i Pico4 da mi sluzi kao PCVR......

Moram malo proucit spajanje na PC i koliko bi mi kompresija utjecala na sliku.

Uzmi index ak ti je primarno do pcvr-a. Pico ako misliš bit slobodniji u kretanju i prenošenju kod frenda, rodbine.

To tek razmisljam,Index treba one vanjske senzore itd zar ne?

Jep, u paketu uzmeš a onda nekad lako nakeljiš sav steamvr hardver koji poželiš. Bigscreen recimo. I još kaj je to sub-mm točnosti

12 godina
VR (virtual reality) igre -pitanja i odgovori

Ne bih se zacudio da Kinezi budu broj 1 sto se tice VRa u blizoj buducnosti,ako ih US ne blokira sve 🥂

https://mixed-news.com/en/competition-for-pico-vr-headset-manufacturer-wants-to-go-global/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo nešto za ljubitelje VR kina https://store.steampowered.com/app/457550/Bigscreen_Beta/ Poprilično dobar osjećaj gledanja filma. I još možete gledati sa hrpom dugih ljudi koji će vam kvariti doživljaj filma, tako da je poprilično realistično.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
dejo6 kaže...

Evo nešto za ljubitelje VR kina https://store.steampowered.com/app/457550/Bigscreen_Beta/ Poprilično dobar osjećaj gledanja filma. I još možete gledati sa hrpom dugih ljudi koji će vam kvariti doživljaj filma, tako da je poprilično realistično.

Jedino nam fali onaj Beyond headset 😁

Ali bilo bi fora da se skupimo nas par sa foruma i gledamo neki film zajedno i komentiramo 😁

Puno je tu mogucnosti za rast cjele VR industrije u vise smjerova,samo nam trebaju daleko kompaktniji headsetovi da mase navale na to.

12 godina

Quest 1 su jako brzo ugurali u legacy....

https://mixed-news.com/en/oculus-quest-1-end-of-support/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Meni to i nije tak neočekivano. Q1 izašao prije skoro 4 godine (5.mjesec 2019.) ali je već po samom izlasku bio slabog hardvera.
Qc sd835, koji je bio i u galaxy noteu 8 iz 2017. godine, a već za manje od godinu i pol kasnije je izašao q2 sa xr2 soc-om koji nije bio puno jači u cpu dijelu, ali grafički podosta moćniji.
Q1 je ispao na kraju kao testni poligon i dosta toga može i dalje obavljati.
Osobno mi to i nije previše bitno jer ga koristim pretežno za pcvr prek airlinka i vd-a + povremeno za sketchup kad treba pokazat dizajn prostora, unutarnjeg uređenja, ideja kuhinje itd. Sve to će i dalje raditi. Jedino što neću moći je zvat frendove u grupu ili biti pozvan, što ni do sada nisam koristio.
Naravno, planiram uzeti i nešto modernije u budućnosti.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dax-lax kaže...
Meni to i nije tak neočekivano. Q1 izašao prije skoro 4 godine (5.mjesec 2019.) ali je već po samom izlasku bio slabog hardvera.
Qc sd835, koji je bio i u galaxy noteu 8 iz 2017. godine, a već za manje od godinu i pol kasnije je izašao q2 sa xr2 soc-om koji nije bio puno jači u cpu dijelu, ali grafički podosta moćniji.
Q1 je ispao na kraju kao testni poligon i dosta toga može i dalje obavljati.
Osobno mi to i nije previše bitno jer ga koristim pretežno za pcvr prek airlinka i vd-a + povremeno za sketchup kad treba pokazat dizajn prostora, unutarnjeg uređenja, ideja kuhinje itd. Sve to će i dalje raditi. Jedino što neću moći je zvat frendove u grupu ili biti pozvan, što ni do sada nisam koristio.
Naravno, planiram uzeti i nešto modernije u budućnosti.

Niti pune 4 godine je izuzetno kratak period da takav hardver ode u legacy ali ako je preslab da ga dalje podrzavaju mozda nemaju drugog izbora.

Pc konekciju ne mogu onemogucit zar ne?

14 godina
Ma ne, te basic funkcije nemaju što uklanjati.
Više na razvoj igara i online funkcije dok je standalone.
Dok je vezan za pc, moći će se koristiti i dalje.
12 godina

Ovo je zanimljivo,covjek bi ocekivao da ce VR2 bit na 1% uzevsi u obzir da je tek oko mjesec dana u prodaji na trzistu...tojest nije posto ga se ne moze nigdje kupit osim direktno od Flonkya pa je ovo vise soft launch.

Ili je toliko ljudi vec kupilo VR2 ili nitko ne igra PCVR a da Pico4 ni ne spominjem.....

Do sad je glasalo 4,3 tisuce ljudi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
To je uzrok hypea i novog proizvoda. Slično će biti kad valve izbaci novi hmd. Jednostavno je
17 godina
MEGATAMA kaže...

Ovo je zanimljivo,covjek bi ocekivao da ce VR2 bit na 1% uzevsi u obzir da je tek oko mjesec dana u prodaji na trzistu...tojest nije posto ga se ne moze nigdje kupit osim direktno od Flonkya pa je ovo vise soft launch.

Ili je toliko ljudi vec kupilo VR2 ili nitko ne igra PCVR a da Pico4 ni ne spominjem.....

Do sad je glasalo 4,3 tisuce ljudi

Šta je to, youtube anketa, možda na videu za PS VR2?

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina
dax-lax kaže...
To je uzrok hypea i novog proizvoda. Slično će biti kad valve izbaci novi hmd. Jednostavno je

Pa Pico je realno novi proizvod tako da to nije obrazlozenje,i jos je Pico standalone,wireles,pancake....

14 godina
Kad pico ne može u Ju Es of Ej.
16 godina
MEGATAMA kaže...

Ne bih se zacudio da Kinezi budu broj 1 sto se tice VRa u blizoj buducnosti,ako ih US ne blokira sve 🥂

https://mixed-news.com/en/competition-for-pico-vr-headset-manufacturer-wants-to-go-global/

Ne kuzim po cemu tocno. U HW nisu prvi, u SW nisu u top 3 lol.

SW za VR bilo kojeg Kineskog proizvodaca je blago receno smece. Nitko nece razvijat za Pico.

12 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...

Ne kuzim po cemu tocno. U HW nisu prvi, u SW nisu u top 3 lol.

SW za VR bilo kojeg Kineskog proizvodaca je blago receno smece. Nitko nece razvijat za Pico.

Meta se preko noci "ohladila" od Metaversa,Quest Pro su izbaciili bez ikakve trzisne strategije i upropastili komercijalno izvrstan komad hardvera,sasjekli su interni VR team,glasine su da su drasticno "stanjili" VR hardver roadmap i sad jedini izgledan buduci hardver Q3....itd itd.

Kinezi.....sta da uopce napisem,ugurali su se na trziste cak i top end mobitela,da Huawei nije blokiran danas bi bili cvrsti broj jedan,na trzistu televizora su izgurali Samsung i LG iz LCD segmenta jer se ova dva giganta vise ne mogu borit protiv Kineza cijenovno.Poanta je da oni u sta zagrizu to ne pustaju....

Kao sto sam napisao probao sam Pico4 i to je stvarno izvrstan komad VR hardvera,zao mi je sto nisam probao Q2 da mogu direktno usporedit.

Ne kazem ja da bi Kinezi preko noci mogli uskocit u cipele Mete ali dugorocno....svakako moguce.

12 godina

Sad je pool na 7,5 tisuca glasova i VR2 je i dalje na preko 50%

Apsolutno nevjerovatno,ne kuzim sta se desilo sa Pico4 da je samo na 1%

Nije los ovaj VR kanal,ima zanimljivih stvari za pogledat.

https://youtube.com/@GAMERTAGVR

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATAMA kaže...

Sad je pool na 7,5 tisuca glasova i VR2 je i dalje na preko 50%

Apsolutno nevjerovatno,ne kuzim sta se desilo sa Pico4 da je samo na 1%

Nije los ovaj VR kanal,ima zanimljivih stvari za pogledat.

https://youtube.com/@GAMERTAGVR

99% običnih ljudi nije ni čulo za Pico, a kamoli ga vidjelo ili imalo prilike kupiti.

A kinezi očito ne prate taj kanal.

Stvarno ne kužim zašt se tolko ložiš na potpuno nebitne ankete.

Proizvođači rade sofisticiranija istraživanja tržišta od neke youtube ankete.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
12 godina

Fantasticno je koliko su Quest 2 i Pico 4 dobro izradjeni komadi hardvera,jbga lece kad izgrebes tu nema povratka.

Bas mi je jucer internet sam od sebe izbacio covere za VR2 lece,nije da sam trazio ali svejedno hvala gospodinu internetu jer cu si to sad narucit.

Sto se tice izdrzljivosti dojma sam da VR2 prodje ove "testove" da od njega ne bi nista ostalo 😁

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Realno,Pico 4 je samljeo Quest 2.

Zamjerke su tipa...Pico 4 je tek izasao na trziste pa nema softversku podrsku kao Quest 2 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MEGATAMA kaže...

Zamjerke su tipa...Pico 4 je tek izasao na trziste pa nema softversku podrsku kao Quest 2 🥂

Ti znas da je Quest 2 2 god stariji hah? Ne kuzim ovaj Bytedance fanboyizam...

Realnost je da je Pico SDK smece i cekaju da appovi izadu na Quest pa ih portaju na svoj store...

Da izbace Quest Pro po cijeni Pica 4 opet bi industrija napredovala 0.

Dok se Apple ne ubaci i Meta ne sredi SDK da radi za buduci AR/VR (plus tromost na ovom Qualcommu), nema nista specijalno od ovoga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.4.2023 5:51 (Mitch).
12 godina
Mitch kaže...
MEGATAMA kaže...

Ti znas da je Quest 2 2 god stariji hah? Ne kuzim ovaj Bytedance fanboyizam...

Realnost je da je Pico SDK smece i cekaju da appovi izadu na Quest pa ih portaju na svoj store...

Da izbace Quest Pro po cijeni Pica 4 opet bi industrija napredovala 0.

Dok se Apple ne ubaci i Meta ne sredi SDK da radi za buduci AR/VR (plus tromost na ovom Qualcommu), nema nista specijalno od ovoga.

Upravo te godine prednosti sam naveo u svom postu.

Softver je takav kakav je u ovom stadiju ali ja sam se referirao na hardver.

Doduse Quest2 nisam imao priliku probat pa ne pricam iz vlastitog iskustva nego komentiram ovaj video,ako maknes te 2 godine softver development prednosti Q2 ostaje "gol"

Ja nisam fan Kineza niti njihovih metoda...kopiranja,kradje itd ali kad naprave nesto sto potrese trziste na ovaj ili onaj nacin,kao sto je naprimjer Huawei sa mobitelima(dok ih nisu zaustavili) onda im to i priznam.

Vidjet cemo sto ce donjet Quest 3,idealno bi bilo sve sto je Pico 4 plus eye tracking 🥂

12 godina

Reklo bi se da Zuckenberg cita ovu temu,nedavno napisem da su najbitnije AAA igre za VR....lik ugasi metaverse i krene na igre 🥂

https://mixed-news.com/en/report-meta-is-doubling-down-on-vr-gaming-and-retooling-headsets/

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MEGATAMA kaže...

Reklo bi se da Zuckenberg cita ovu temu,nedavno napisem da su najbitnije AAA igre za VR....lik ugasi metaverse i krene na igre 🥂

https://mixed-news.com/en/report-meta-is-doubling-down-on-vr-gaming-and-retooling-headsets/

Zuki, kak je krenul s otkazima, neće imat ljude da mu naprave igricu lol

12 godina

Kaos....kako je Microsoft unistio niz gaming studia krenuvsi od Rare pa na dalje tako je Meta demolirala gaming VR studie.

https://mixed-news.com/en/oculus-studios-layoffs/

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Oni trose milijardu dolara mjesecno sto je nevjerovatna posvecenost tom sektoru tehnologije.

Ali ocekivalo bi se enormno vidljivije rezultate.....

https://www.pcgamer.com/meta-promises-next-gen-quest-vr-headset-coming-at-price-accessible-for-lots-of-people/

Zanimljivo je da najavljuju napredni headset cijenovno dostupan svima.

Ako Q3 ispuni ocekivanja kupujem ga za PCVR

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.4.2023 8:09 (MEGATAMA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sve mi je ok osim sto se ne moze namjestit razmak leca,da moze ne bi bio problem napravit ove "jastucice" i za ostale clanove obitelji.

Izvrstan ali i vrlo ogranicen headset...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

PsVR2+Quest 3 bi mogao bit jaaako dobar kombo 🥂

Jel probao itko Virtual Boy igre?....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesam ja Info-u 1996. na Velesajmu i tad mi je to bilo vauuu :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2023 9:46 (4mal).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice