Steam - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 6.621
|
čitano: 1.342.034
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Steam - pitanja i odgovori

jel se znade datum sljedeceg salea?

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 20:11 (SuperDox).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jel zna netko, kako da isprintam racun kupljene igre naknadno?

Naime, kad kupim igru, odmah mi ponudi printanje racuna (i instalaciju igre), sto si ja isprintam u PDF. Nisam nasao kako to naknadno napraviti, ako preskocim taj korak.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Steam - pitanja i odgovori
prostbroj kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Ne sjećam se kad sam zadnji put kupio igru direktno sa Steama... Ruski traderi i živio.

Zaboravio si spomenut i brazilce,  cesto imaju jos bolje cijene nego rusi, a kod njih mislim nit nema region locka kao kao kod rusa.

I, jeli ikome uzelo ili blokiralo igru s Brazila?

U čemu je fora?

Ubi bene, ibi patria.
15 godina
neaktivan
Pošalje ti kao gift, nemaju šta blokirati. A nisam mislio baš samo na Ruse ali njih najčešće viđam, nađeš ponude pa tko ima najnižu...
There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Jel zna netko, kako da isprintam racun kupljene igre naknadno?

Naime, kad kupim igru, odmah mi ponudi printanje racuna (i instalaciju igre), sto si ja isprintam u PDF. Nisam nasao kako to naknadno napraviti, ako preskocim taj korak.

E-mail potvrda? Meni je skoro ista kao račun XD

EDIT: Sad sam skuzio, ti hoces to izvesti u pdf. Probaj onda neki mail-to-pdf alat ako to uopce postoji ili takvo nesto XD

Na pismenom ispitu ne postoji bolji i lošiji način rješavanja zadatka, iako su neki postupci kraći i elegantniji od drugih, nego se oni prvenstveno djele na ispravne i neispravne! - Boris Halasz
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 22:14 (Ranko Kukumar).
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

E-mail potvrda? Meni je skoro ista kao račun XD

EDIT: Sad sam skuzio, ti hoces to izvesti u pdf. Probaj onda neki mail-to-pdf alat ako to uopce postoji ili takvo nesto XD

Ma lako za mail, mogu tako, tako i radim ako ne kliknem odmah na to printanje, zanimalo me samo ako se ta opcija moze i naknadno odabrati jer ju ja nigdje nisam pronasao.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan

Pozdrav!

Mislim uzeti LA Noire, a na steamu je 30 ojrica.

Vidio sam da netko gore uzima tj. Kupuje keyeve od Rusa.

Na kojoj je to stranici i jesu li igre osjetno jeftinije?

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!

Ako mislis na ruski steam evo ti link http://store.steampowered.com/?cc=ru

Ali bolje nadi nekog rusa da ti uzme pa mu uplatis novce, jer cito sam ovdje, negjde na forumu da imas mogucnost dobit ban, a ovako ako tradeas s rusom (dades mu neke bezvrijedne iteme) i siguran si.

Samo pazi neke igre imaju region lock.

EDIT: LA Noire ti je 350 rubalja..cca 50 kuna

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 14:58 (SuperDox).
14 godina

http://www.kinguin.net/category/1356/l-a-noire-steam-key/  4,64 eura, kljuć dobiješ na mail s kojim si se registrirao... radi se o provjerenoj stranici na kojoj ja često kupujem igre a možeš platiti i paypalom. Pogledaj malo i ostale ponude ;-)

13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!

Ili odes na steamtrades.com i nadjes nekoga tko mjenja L.A. Noire za tf2 ili dota kljuceve, ima ljudi kaj za 1.5-2 tf2/dota kljuceva prodaju igru, znaci ~3-4$

Kupis si kupon od 5€ za steam, aktiviras ga i kupis 2 kljuca za 3.4€ i jos ti ostane. Naravno racunaj na to ako nisi nista prije kupovao s tom karticom/paypalom na svom Steam acc, zblokirat ce ti bilo kakve transakcije na steam marketu na 15 dana ili tak nekaj.

U zadnjih godinu dana samo ovako uzimam igre, mislim da sam mozda u medjuvremenu jednom il dvaput direktno nekaj kupil sa Steama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2014 15:52 (prostbroj).
15 godina
neaktivan

Fala dečki!

Ovo sa rizikom od bana neću probavati, a ovo što je Zloćko rekao hoću.
Imam 17 godina i sve igre su mi giftane od buraza pa ne mogu tradeati.

Nadam se da će sve u redu proći sa Zloćkovog linka :)

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
chutac kaže...

Pozdrav!

evo imaš trenutno na www.nuuvem.com LA Noire Complete Editiom za nešto ispod 5$...stranica je brazilska i provjerena je...ne treba ti vpn ni ništa, samo se registriraj, stavi igru u košaricu i odi na checkout i platiš sa paypalom...dobiš region free key koji aktiviraš na steamu

12 godina
neaktivan
Infern01337 kaže...

Hoće li mi se steam guard restartati ako promijenim mail tj. hoću li moću prodavati i kupovati na community marketu da ne moram čekati 15 dana?

Promijenio sam mail i nije mi se restartao steam guard

12 godina
neaktivan

Imam par dvojbi i pitanja na koja nisam siguran da sam našao odgovor koji me zadovoljava, pa ako je ko voljan odgovoriti na njih...na neka pitanja sam si sam dao odgovor ili mislim da sam našao odgovor, no htio bih čut i bug forumaše

1. dakle zanima me zašto su neke igre nestale/skinute sa servisa poput npr. Dirt i Dirt 2 (a ima Dirt 3 i Dirt: Showdown), Operation Flashpoint Red River nema, a Dragon Rising ima itd. - zašto ovo pitam:

A

Origin(EA) - razumljiv razlog no jako puno ih je i dalje na Steam-u i da im stvarno pukne film mogli bi dobro osiromašit steam library pošto su već dugo najveći izdavač igara.

B

Games for Windows Live - nedrži mi vodu da su zbog toga skinute kad ih je Steam prepun, jer onda bi također ovaj servis bio praktički prazan.

C

Change of publishers - hmmm... 1. može (nisam našao primjer) 2. a i nemora bit (THQ je propao i prodao svoju imovinu ali igre nisu skinute sa dotičnog servisa nego samo umjesto tog izdavača sada piše SEGA koja je kupila neke njihove stvari).

D

Expired license - (007 Legends) - može biti ...nisam gledao ko ima pravo sada (nekada je imao EA pravo, pa Activision ako se nevaram), no opet ako je skinuta zašto nije vraćena kad je dobila (valjda ima ko je kupio/obnovio pravo pa nije problem da se vrati), s druge strane isto kao i kod C primjera mogla je bit tamo ali nedostupna za kupnju dok se nesrede vlasnički odnosi - dakle po meni C i D primjer su isti i što je još zanimljivo ta se igra uz još dosta njih može kupiti u drugim web dućanima i normalno aktivirati na Steamu.

E

Skidanje igre radi promjene imena tj. dodavanje dodatka imenu npr. Crysis 2 je postao Crysis 2 - Maximum Edition - ovo mi je prilično jadno zašto nebi postojale 2 verzije prva je normalno bez dlc i tome sličnog i jeftinija, a druga sa dodacima i time skuplja, kao potrošači trebali bi imati pravo izbora, a ne maknut osnovnu verziju i ponudit skuplju, a ti dodaci me uopće nezanimaju.

F

Na Steamu postoje igre koje se nemogu kupiti tj. fali im dugme košarica ali sve ostalo je tamo, čak i tagiranje koje je nedavno uvedeno - razlog može biti C/D no mogli su bar navest zašto jer neke već dugo tako stoje (npr. Fallout Tactics: Brotherhood of Steel).

G

Igre koje su prividno skinute a u biti i dalje su na Steamu samo su zaključane tj. nemoguće ih je kupiti i viditi za sada iz nepoznatog razloga - obično se dobije ovo "Oops, sorry! An error was encountered while processing your request: This item is currently unavailable in your region" - npr. Resident Evil 5, Street Fighter X Tekken - pa zašto mi onda nudi te igre ako ih nemogu kupit, tj. prikazuje (nisam ih tražio već su bile ponuđene kao i sve kad je bila rasprodaja za Božić), i zašto nekim igrama bile one maknute, zaključane iz bilo kojeg razloga i dalje mogu viditi traileri i kupiti razni dlc-ovi.

H

Izdavanje određene igre da bi nakon par mjeseci igra bila povučena (Deadpool) - ovo se kosi sa D, no nije mi jasno ako su znali (Activision) da im je ugovor pri kraju, a igra im izlazi zašto nisu produžili licencu za još bar 1 god. ovako kupiš igru i nemaš podršku izdavača jer znamo da igre uvijek izlaze pune bugova, jer Marvel sigurno neće prstom maknut (a to im i nije posao, već stripovi) već će tražit novog kupca kojem će prodat pravo (a taj ko ih uzme sigurno se neće bavit igrom za koju nisu odgovorni) i zarađivat na raznim popratnim proizvodima s njihovim junacima.

I

Šta ako kupim igru tj. neki budući npr. Motor Rock - nema je više na Steamu, maknuta radi nekih pravnih razloga (nešto korišteno iz stare igre) iako je bila Abandonware tj. stara igra Rock’n’Roll Racing ali pod novim imenom i u potpuno novom modernom ruhu. Ko daje podršku? Jel mi uzimaju igru i vraćaju novac?

Eto to su neki od razloga, no da se vratim na 1. ništa od navedenog se neodnosi na Codemasters i dotične igre!?

Ovo istražujem već neko vrijeme i našao sam i pročitao svašta pokojekakvim forumima i portalima (stranim), uglavnom niš koristi i tu i tamo nešto pametno iz kojeg sam izvuko svoje mišljenje i tu obrazložio u što manjem a jasnom obliku...usput evo i link koji će koristiti svima i spada u najnoviji ali već je i on malo zastario jer sam provjeravo neke stvari a ima i dosta stvari koje nisam naveo jer mi neidu uz moje pitanje, no dobro je znati http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=3204717

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2014 3:27 (9090).

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja mislim da bi se i Gabe tu pogubio!

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Jel mozda netko zna kako kupiti igricu sa steama preko paysafe carda?

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

G2Play, Kinguin.Net

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarkAngel11 kaže...

Pozdrav,

Jel mozda netko zna kako kupiti igricu sa steama preko paysafe carda?

Hvala

Evo. Sve ti je isto sam ne ides na wallet nego dodas igricu u cart.

11 godina
neaktivan
evo idem sad dodat lovu u wallet i vidim nema paysafe opcije a jucer je bilo,ima neko isti problem?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
racunarac kaže...
evo idem sad dodat lovu u wallet i vidim nema paysafe opcije a jucer je bilo,ima neko isti problem?

Jesi li probavao preko ovog linka? http://store.steampowered.com/?cc=si

12 godina
protjeran
@9090
Te sve igre koje nisu dostupne nama u HR su Games for Windows LIVE naslovi a pošto isti uskoro propada nadam se da će te igre preć na SteamWorks i bit će vidljive.Zasad je Batman:AC zatim Bioshock2 te je u najavi Dark Souls i Dirt 3 da prelaze na SteamWorks.
13 godina
neaktivan

jel još nekog zeza steam zadnjih par dana...puno puta mi se dogodilo da me izbaci iz igre i stavi mi steam u offline mod...internet veza je ok...

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mahjongg kaže...

jel još nekog zeza steam zadnjih par dana...puno puta mi se dogodilo da me izbaci iz igre i stavi mi steam u offline mod...internet veza je ok...

Idući put malo pogledaj na forumu kako to ispraviti - KLJIK

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
15 godina
midzan21 kaže...
Mahjongg kaže...

Kaj čovjek mora pratiti svaki hebeni post na forumu?

Xfire: lxexo // Steam: leozjeee // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
14 godina
neaktivan

mene je danas pocelo zajebavat, a ovo sa -tcp mi ne pomaze..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
midzan21 kaže...

pa nemam problema sa pokretanjem steama...pokrenem ga bez problema...izbaci me usred igre iz online igre i napiše mi connection lost i baci me u offline...ponovo se ulogiram bez problema i vrati me online pa idem igrat i opet me izbaci iz online igre sa istom porukom...igrao sam sa frendom Dead Island i kaže mi da je i njega izbacilo sa istom porukom i bacilo ga u offline mode...ako je izbacilo hosta zbog prekida veze neznam zašto bi izbacilo i drugog sa istom porukom...a i obojica smo probali biti hostevi

12 godina
neaktivan
L3gioNAR00 kaže...
@9090
Te sve igre koje nisu dostupne nama u HR su Games for Windows LIVE naslovi a pošto isti uskoro propada nadam se da će te igre preć na SteamWorks i bit će vidljive.Zasad je Batman:AC zatim Bioshock2 te je u najavi Dark Souls i Dirt 3 da prelaze na SteamWorks.

Batman:AC imam kao i još neke koje podržavaju GWL, a steam ih je pun, zato me i čudi zašto ih mi nemožemo kupit, a po raznim cd-key dućanima ih se slobodno može nabavit i piše još steam (možda je jedan od razloga i regional lock - bar na neke igre - primjer već naveo gore)...no uglavnom sve što sam naveo nema veze sa tim i čini se da je sve to random jer drugi odgovor nisam našao na to ni drugdje.

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
13 godina
neaktivan
midzan21 kaže...
Mirkec23 kaže...

Hvala ti! Mozes li mi samo i link poslati od toga?

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5623-QOSV-5250

Pa neka svi znaju da ovo -tcp pomaže ako zapne ;)

molim pomoč oko ovoga...nisam baš načisto što moram napraviti...kamo staviti taj tcp

15 godina
neaktivan

Evo da ti ne pišem, valjda znaš engleski...

https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=5623-QOSV-5250

A mene sad Steam je*e isto..

There are some corners of the universe that have bred the most terrible things. Things that act against everything we believe in. They must be FOUGHT.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Steam je down trenutno

Moj PC  
1 0 hvala 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice