Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.847
|
čitano: 5.363.280
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Meni je problem sto znam da zapravo igram na PS5 i da mi PS5 radi.
Ja bi radije samostalni uređaj pa makar to bilo 720p ili 1080p. Switch 2 ce biti na razini PS4 tako da ne vidim razlog zašto Sony nebi mogao napraviti PS Portal da samostalno vrti igre u manjoj rezoluciji.
14 godina
Onda se dovodiš u situaciju da sve nove igre koje izlaze moraš prilagođavati tom slabom hardveru jer sve moraju raditi na njemu i dižeš si kočnicu po pitanju novih igara. I ovako ljudi prigovaraju kako nema dovoljno inovativnosti, igre ne rade dobro i slično.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Evo igram sad opet Hogwarts Legacy i kao da je druga igra. Gledam, nije bio nikakav update od prije par dana, igram fidelity RT mod i sad rafi sve glatko, sjene izgledaju dobro, kao da ovo prije sto sam igrao nije bio update instaliran. A bio je sigurno jer sam cekao da se skine i instalira.  I dalje je malo mutno kad se gleda u daljinu, ali puno bolje od ovog prije, ovo je sad igrivo u RT modu

1 0 hvala 0
10 godina
PS5 Slim ce biti 380$ za Black friday vjerojatno ce biti slicna cijena u Europi
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
antimadridista kaže...
Onda se dovodiš u situaciju da sve nove igre koje izlaze moraš prilagođavati tom slabom hardveru jer sve moraju raditi na njemu i dižeš si kočnicu po pitanju novih igara. I ovako ljudi prigovaraju kako nema dovoljno inovativnosti, igre ne rade dobro i slično.

Istina je i to, ali i dalje mi je bezveze da neki 2D platformer ne mogu igrati na tome direkt. Da su išli u tom smjeru, da može vrtiti slabije/starije igre, a za sve drugo je tu stream kome treba, ja bih ga sigurno kupio.  

Možda na Portal 2.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina
Hexfire kaže...

Istina je i to, ali i dalje mi je bezveze da neki 2D platformer ne mogu igrati na tome direkt. Da su išli u tom smjeru, da može vrtiti slabije/starije igre, a za sve drugo je tu stream kome treba, ja bih ga sigurno kupio.  

Možda na Portal 2.

Nisu bezveze SteamDeck i Switch i ostali toliko popularni. Al kad ništa od tih portable konzola nije savršeno, uvijek neki kompromisi.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Sony PlayStation 5

Probao malo i Days Gone na PRO, već sam se totalno odvikao na PS4 igre koje se dugo učitavaju, kako nas je petica razmazila s tim. 

Igra izgleda prelijepo, radi glatko, baš me pozitivno šokiralo kad sam pokrenuo.  Istina i na base petici je radila dobro.  Nisam je dugo igra pa ne znam radi li pro kakvo poboljšanje , ali igra stvarno dobro izgleda, od detalja do oštrine i vizuala, pogotovo ako se igra u hdr-u na oledu. 

1 0 hvala 0
6 godina
Days Gone je jedna od najboljih igara i velika greska je sto nisu pravili nastavak, a dali su sansu nakvim glupostima koji su jos brze propali. Razumijem da na pocetku nije ispunila ocekivanja, ali kad su je ispolirali, igra je predobra.

8 0 hvala 0
16 godina

Oštrija je PRO-u radi onog PS4 enhnaced mode-a ali da top izgleda i fludino...

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:34 (4mal).
13 godina
Sony PlayStation 5

0 0 hvala 0
11 godina
Bitanga kaže...
lobotomac90 kaže...

Objektivan kada treba braniti Sony, jbt ne smiješ ništa reći negativno protiv Sonyja, kao da je sveta krava u pitanju 

Pa mislio sam recimo, jer je igra nova, dobra, i trebalo bi biti u cilju da se što više proda developeraima prvenstveno...po toj logici možemo reći za sve " da su htjeli popraviti, mogli su".

Onda opet dolazimo do zaključka da je i base model nedovoljno iskorišen, pa onda postavljam pitanje čemu Pro model uopće?

Ne kužim, zar zbog par loših developera treba svima oduzet HW upgrade?

Činjenica je da bi na PCu sa jačim hardverom dobio automatski boost u performansama.

Na konzolama nije tako, ovisi od igre do igre, od enginea do enginea, jer je optimirano sa jednom konzolom na umu.

Developeri Wukonga su mogli optimirati to i na PS5 pa nisu.

Mnogi drugi developeri su svoje igre optimirali. Neki drugi developeri su u svojim igrama omogućili i unlocked FPS modove, te će imati najviše benefita. Za neke će izaći i patch da se omogući bolja grafika uz iste performanse i sl.

No ne može nova konzola ispravit sve "krive Drine".

Prestao sam komentirati jer sam već ranije izrazio svoje mišljenje, no ovo me nasmijalo jer se donedavno govorilo kako je PC taj koji je "neoptimiziran" zbog raznolikosti hardvera. Sada ispada obrnuto.

Realnost je da su igre "zaključane" na PS5 grafičke postavke, a bolji hardver, ukoliko nema FPS limita, može dati samo veći FPS. Developeri sada moraju stvoriti novi "profil" za PS6, koji će podići grafičke postavke i uskladiti ih s mogućnostima PS5Pro konzole.

Druga stvar je da su developeri dobili dev. konzole mnogo prije nego što je PRO model uopće službeno najavljen, tako da je bilo dovoljno vremena da se navedeno i uradi. No, onima koji prate gaming industriju poznato je da developeri često ne vole raditi s Xboxom upravo zato što moraju praktički optimizirati igre za dvije konzole, što dodatno povećava i same troškove. A kao što znamo, korporacije, pa tako i gaming industrija, uvijek nastoje smanjiti troškove, a ne ih dodatno povećavati.

16 godina
Diazz72 kaže...

Prestao sam komentirati jer sam već ranije izrazio svoje mišljenje, no ovo me nasmijalo jer se donedavno govorilo kako je PC taj koji je "neoptimiziran" zbog raznolikosti hardvera. Sada ispada obrnuto.

Realnost je da su igre "zaključane" na PS5 grafičke postavke, a bolji hardver, ukoliko nema FPS limita, može dati samo veći FPS. Developeri sada moraju stvoriti novi "profil" za PS6, koji će podići grafičke postavke i uskladiti ih s mogućnostima PS5Pro konzole.

Druga stvar je da su developeri dobili dev. konzole mnogo prije nego što je PRO model uopće službeno najavljen, tako da je bilo dovoljno vremena da se navedeno i uradi. No, onima koji prate gaming industriju poznato je da developeri često ne vole raditi s Xboxom upravo zato što moraju praktički optimizirati igre za dvije konzole, što dodatno povećava i same troškove. A kao što znamo, korporacije, pa tako i gaming industrija, uvijek nastoje smanjiti troškove, a ne ih dodatno povećavati.

Pa da. Plus što ti developeri koji su radili na PS verziji igre su tko zna na kojim drugim projektima sada, ovisno o studiju im možda niti nije više u interesu optimirati nešto posebno stalno za novije konzole nego su fokusirani na novu igru koja će im donijeti više para nego da ju odgađaju kako bi stare igre optimirali za novi hardver i sl. Ne kažem da je to pravilo, jer nije, ali ima i takvih slučajeva. Posebno ako igra nije niti na PS5 radila najbolje što je mogla, znači da nemaju interesa niti za nju fiksat nešto, a kamoli za novu konzolu. Budu prodali remaster upgrade za par mjeseci / godina.

PC je neoptimiziran u nekoj mjeri, ali zbog raznolikog hardvera nema FPS lock osim par loše dizajniranih igara. Pa onda raw power uvijek digne FPS još dodatno po defaultu.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 16:38 (Bitanga).
11 godina
Bitanga kaže...
Diazz72 kaže...

Pa da. Plus što ti developeri koji su radili na PS verziji igre su tko zna na kojim drugim projektima sada, ovisno o studiju im možda niti nije više u interesu optimirati nešto posebno stalno za novije konzole nego su fokusirani na novu igru koja će im donijeti više para nego da ju odgađaju kako bi stare igre optimirali za novi hardver i sl. Ne kažem da je to pravilo, jer nije, ali ima i takvih slučajeva. Posebno ako igra nije niti na PS5 radila najbolje što je mogla, znači da nemaju interesa niti za nju fiksat nešto, a kamoli za novu konzolu. Budu prodali remaster upgrade za par mjeseci / godina.

PC je neoptimiziran u nekoj mjeri, ali zbog raznolikog hardvera nema FPS lock osim par loše dizajniranih igara. Pa onda raw power uvijek digne FPS još dodatno po defaultu.

Nijedna platforma nije savršena. Kupio sam komp za oko 2.500 eura i instalirao Star Wars Outlaws, no ne mogu igrati jer Ubisoft još uvijek nije jasno zašto sve njihove igre na Snowdrop engineu padaju nakon 5 minuta igranja na Windowsima 11 (24H2).

Za većinu ljudi konzola je idealna zbog Plug'n'Play funkcionalnosti i neovisno o omjeru uloženog/dobivenog odlučiti će se za konzolu. 

Što se tiče samog PS5 Pro, same brojke prodanih primjeraka odrazit će se na Sonyevu budućnost, kao i na to koliko će developeri biti "susretljivi" u optimizaciji svojih naslova za tu konzolu. Ako PS5Pro podbaci, sigurno će uslijediti analize kako bi se utvrdilo zašto je do toga došlo — je li problem u cijeni ili možda nečem trećem. Sada trebamo malo pričekati i vidjeti koliko će developeri biti "susretljivi" prema PS5Pro i odraditi svoj dio posla te kako će se ono najvažnije, nove igre, nositi s PS5Pro hardverom.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:09 (Diazz72).
16 godina
Diazz72 kaže...

Nijedna platforma nije savršena. Kupio sam komp za oko 2.500 eura i instalirao Star Wars Outlaws, no ne mogu igrati jer Ubisoft još uvijek nije jasno zašto sve njihove igre na Snowdrop engineu padaju nakon 5 minuta igranja na Windowsima 11 (24H2).

A da, oće to tak. Zato sam ja na privatnom računalu i dalje na Win 10 i odgađam upgrade. Budu sfixali valjda nekad, iako to je Ubisoft pa je i to upitno. :-/

Generalno imam stvarno dobra iskustva sa PC gamingom uz tu i tamo neki problemčić.

No, mislim da je moja gamerska "karijera" na zalasku. Više me ništa ne impresionira i ne zabavlja duže od par sati nakon čega sve postaje monotono, predugo, more of the same i završavam na silu.

11 godina
Bitanga kaže...
Diazz72 kaže...

A da, oće to tak. Zato sam ja na privatnom računalu i dalje na Win 10 i odgađam upgrade. Budu sfixali valjda nekad, iako to je Ubisoft pa je i to upitno. :-/

Generalno imam stvarno dobra iskustva sa PC gamingom uz tu i tamo neki problemčić.

No, mislim da je moja gamerska "karijera" na zalasku. Više me ništa ne impresionira i ne zabavlja duže od par sati nakon čega sve postaje monotono, predugo, more of the same i završavam na silu.

Ma, to je samo Ubisoft... iskreno, ne očekujem da će "day 1" od bilokojeg developera biti TOP SH*T, ali da u par mjeseci ne uspiju popraviti blesavi bug — to stvarno samo Ubisoft može.

Što se tiče te "gamerske karijere", ha, to sam i sam rekao — prešao na "zdravije" aktivnosti: sport, obitelj... itd. Ali, nekad te baš pukne da zaigraš tu jednu igru u godini. Pa eto, popustiš. Sad kad sam ga tek uzeo malo me loži igranje, no brzo će me to vjerojatno pustiti...vidijeti ćemo!

10 godina
PS Plus Extra igre za Studeni

GTA 5
Dying Light 2
Like a Dragon: Ishin
MotoGP 24
The Sims 4 Island Living
Digimon Survive
Overcooked! All You Can Eat
Stick Fight: The Game
Clash: Artifacts of Chaos
Killer Frequency
Hungry Shark World
Chivalry 2
Moj PC  
4 0 hvala 3
6 godina
Sony PlayStation 5

https://www.a1.hr/webshop/fixed/fiksna-usluga/sony-sony-playstation-5-slim-d-chassis-fiksna/1000046494/mega-net?_gl=1*bdl6yk*_up*MQ..&gclid=CjwKCAiAudG5BhAREiwAWMlSjHgciKVcpkmxfVPhY5eLfAPmsb7jOpU8AstM-xkhGZekb0dlHLAIdhoCUqQQAvD_BwE&ContractType=R

Slucajno vidio reklamu na tv-u, a ugovor mi istice 7.2. pa nazvao da vidim kada bih mogao produziti ugovor. Inace imam fat ps5 disk verziju ne od pocetka ali kada je izasao nakon 6 mj sam ga kupio, optiku od 1Gb vec godinama tj.internet i telefon, 28 eura mjesecno. Danas produzio ugovor na dvije godine uzeo 2 Gb brzinu, telefon neograniceno prema svima bez uspostave poziva za 30 eura mjesecno i uzeo ps5 Slim Disk za jeftine pare, steta ga bilo ne uzeti, i netflix osnovni paket 3 mj gratis, hm...nije lose

0 0 hvala 0
9 godina
Sony PlayStation 5

I ja također gledam da bi uzeo taj PS5 za 200e , jednostavno je pre dobra cijena a svakako gledam produzit ugovor. E sad nisam nesto lud od gajminga ali volio bih zaigrati tu i tamo neki dobar story mode, multiplayer neku ratnu ... Interesira me gdje se sada kupuju igrice najpovoljnije , kako se kreću ciejene i kako funkcionira ps store (pošto nisam u tome već nekih 4,5 godina) , vidim da ima 3 varijante (essential, extra ,premium) . Koji se preporuča. Najvise me zanimaju igre ala Call of Duty, GTA, RDR 2, Assasins creed , Hitman i sl.

0 0 hvala 0
2 godine
Sony PlayStation 5

Zna li netko je li moguće uzeti taj PS5 u A1 ako nisi pred istekom ugovora? Imam još malo više od godinu dana ugovor, a ne vjerujem da ga mogu već sad produžiti da bih uzeo plejku. 

Jer ovo je fakat dobar deal, ali je glupo ako ti kao postojeći korisnik ne možeš koristiti te pogodnosti nego je fokus na nove/zalazeće korisnika (kužim njihovu stranu, ali opet).

0 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

Fizičke igre se najpovoljnije kupuju putem Njuškala i Facebook marketa. Ali i ako kupiš fizičku igru po punoj cijeni uvijek ju možeš preprodati. To je pozitivna strana fizičkih igara. 

Što se tiče Playstation pretplate: ako igraš online onda ti treba essential, ako imaš veliki backlog igara koje bi htio odigrati, a puno tih igara se nalazi u Extra tier-u - onda uzmeš Extra. A ako si jako nostalgičan za nekim dobrim starim vremenima, onda uzmeš Premium koji uključuje i klasike od prije 20 godina. 

Npr. GTA, RDR 2, Assasins creed su ti dostupne unutar Extra pretplate, tako da se možda na to fokusiraš i malo istražiš katalog. 

0 0 hvala 1
13 godina
Bitanga kaže...

Problem je to kad puno (previše) igraš/gledaš/čitaš, pogotovo ako ti pašu razni žanrovi. Teško je u mnogom stvarima ne osjetiti "već sam to vidio" ili 10h unaprijed ne predvidjeti rasplet neke priče.

Zadnjih godina i ja sve više cjenim kraća iskustva i rijetke su igre koje mi ne dosade nakon 30, 40, 50h. Jedva sam se prislio završiti Elden Ring koliko god dobar bio. Baldurs Gate 3 će mi sigurno biti odličan, ali nikako se natjerati da ga kupim i počnem igrati.

Zadnje što sam igrao 70h+, a da mi je stvarno bilo od početka zabavno je Like a Yakuza 2. Trenutno su mi "na redu" Hogwarts, Jedi Survivor ili Rise of the Ronin pa nikako da napokon krenem s jednom od tih.

Ali s druge strane ove kraće ili manje igre me još uvijek dovoljno iznenade da ne smatram da je i moja karijera na zalasku. Ove godine je opet bilo dosta takvih primjera. Prince of Persia mi je bio odličan, American Arcadia iako kaska po gameplayu je imala baš odličan i neočekivan kraj, Balatro i Death Must Die su ne poprilično zarazili ove godine. Trenutno igram Talos Principle 2 (cca 30h za prelazak) i igra je stvarno odlična. Baš se osjećam pametno . Tak da ono, i dalje uspijem pronaći igre koje me zadrže pred ekranom jer su mi stvarno zabavne, a ne jer imam osjećaj da nešto baš moram probati ili odigrati do kraja.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
6 godina
mattaker95 kaže...

Zna li netko je li moguće uzeti taj PS5 u A1 ako nisi pred istekom ugovora? Imam još malo više od godinu dana ugovor, a ne vjerujem da ga mogu već sad produžiti da bih uzeo plejku. 

Jer ovo je fakat dobar deal, ali je glupo ako ti kao postojeći korisnik ne možeš koristiti te pogodnosti nego je fokus na nove/zalazeće korisnika (kužim njihovu stranu, ali opet).

Ma ne, to su pogodnosti za nove korisnike i korisnike koji produzuju ugovor

16 godina
Hexfire kaže...
Bitanga kaže...

Problem je to kad puno (previše) igraš/gledaš/čitaš, pogotovo ako ti pašu razni žanrovi. Teško je u mnogom stvarima ne osjetiti "već sam to vidio" ili 10h unaprijed ne predvidjeti rasplet neke priče.

Zadnjih godina i ja sve više cjenim kraća iskustva i rijetke su igre koje mi ne dosade nakon 30, 40, 50h. Jedva sam se prislio završiti Elden Ring koliko god dobar bio. Baldurs Gate 3 će mi sigurno biti odličan, ali nikako se natjerati da ga kupim i počnem igrati.

Zadnje što sam igrao 70h+, a da mi je stvarno bilo od početka zabavno je Like a Yakuza 2. Trenutno su mi "na redu" Hogwarts, Jedi Survivor ili Rise of the Ronin pa nikako da napokon krenem s jednom od tih.

Ali s druge strane ove kraće ili manje igre me još uvijek dovoljno iznenade da ne smatram da je i moja karijera na zalasku. Ove godine je opet bilo dosta takvih primjera. Prince of Persia mi je bio odličan, American Arcadia iako kaska po gameplayu je imala baš odličan i neočekivan kraj, Balatro i Death Must Die su ne poprilično zarazili ove godine. Trenutno igram Talos Principle 2 (cca 30h za prelazak) i igra je stvarno odlična. Baš se osjećam pametno . Tak da ono, i dalje uspijem pronaći igre koje me zadrže pred ekranom jer su mi stvarno zabavne, a ne jer imam osjećaj da nešto baš moram probati ili odigrati do kraja.

Da, Baldur's Gate 3 je fenomenalna igra, ali nakon Act 1 i 2 za koje mi je trebalo 90 sati više mi se nije dalo niti ući u Act 3 i opet sve istraživati ispočetka i pričati sa svakim. A to što ima par tisuća završetaka priče isto nije neki motiv jer samo znači da je kraj relativan.

Igram ove igre sa Nintendo Switcha sad, zeka peka i mozak na pašu. Tri-četiri skilla maksimalno i rokaj.

Poruka je uređivana zadnji put danas u 10:12 (Bitanga).
16 godina
Završavam metaphor refantazio, i valjda je sada konacno finalna bitka po tko zna koji put nakon 70 sati.

Nakon ovoga mi treba neka kratka igra za mozak na pasu.

Mislim da mi je 30-40h neka optimala za duzinu igre

Mislim da cu pocet gow 2 nakon ovoga na easy tezini
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Sony PlayStation 5

Dućan u UK spustio cijenu Pro-a, već...Nije nikakva akcija ni ništa, spustili sa 700 funti na 660.

The console's RRP is £700 in the UK but Argos has already dropped that to £659.99. The listing doesn't mention anything about it being on sale. 

Zanimljivo.

Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
Promster kaže...

Dućan u UK spustio cijenu Pro-a, već...Nije nikakva akcija ni ništa, spustili sa 700 funti na 660.

The console's RRP is £700 in the UK but Argos has already dropped that to £659.99. The listing doesn't mention anything about it being on sale. 

Zanimljivo.

i još skupiš 659 Nektar bodova

16 godina
Cansee kaže...

i još skupiš 659 Nektar bodova

Haha 

Poruka je uređivana zadnji put danas u 12:00 (Bitanga).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice