Algebra - Koji tečaj odabrati!?

poruka: 11
|
čitano: 26.570
|
moderatori: vincimus, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Evo ovako, odlučio sam se upisati na jedan od tečaja u Algebra centru u Splitu.

Glavni problem dolazi kada trebam nešto odabrati od toga (planirao sam ići za ECDL - specijalista, ali sam ćuo da je to samo bacanje novca).

Htio bi nešto konkretno. Dobro baratam s Wordom, Excelom i Powerpointom i vrlo dobro poznajem rad na računalu, često pomažem prijateljima i rodbini u riješavanju kojekakvih problema.

Za programiranje, nisam, a htio bi ići na neki tečaj kod kojeg ću imati najviše koristi (veća mogučnost zaposlenja). Ova škola koju imam je danas u ovoj situaciji u državi je ništa (nula), a bila je dosta teška i tražena prije par godina (građevinski tehničar - visokogradnja, a građevina propada).

Što vi mislite? Što odabrati? Što preporučujete na temelju vaših iskustava i iskustava vaših prijatelja, kolega,....?

ANTI_Fejzbukovac

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Algebra - Koji tečaj odabrati!?

ipak onda ECDL, da imaš formalnu potvrdu svog znanja za MS Office, jer ti ništa ne znači u CV-u da "dobro barataš Wordom, Excelom i Powerpointom" ... A i sigurno ćeš puno toga naučiti, što ti možda još u životu nije trebalo, a kasnije će ti trebati za posao.

Lijep pozdrav

17 godina
neaktivan
West kaže...

ipak onda ECDL, da imaš formalnu potvrdu svog znanja za MS Office, jer ti ništa ne znači u CV-u da "dobro barataš Wordom, Excelom i Powerpointom" ... A i sigurno ćeš puno toga naučiti, što ti možda još u životu nije trebalo, a kasnije će ti trebati za posao.

Lijep pozdrav

Hvala na brzom odgovoru, ali kakav utjecaj ima taj ECDL - certifikat na zaposlenje, naime ćuo sam (razni forumi) da poslodavci uopće ne mare ili ga ne uzimaju kao prednost kod zapošljavanja.

ANTI_Fejzbukovac
16 godina
odjavljen
Riba kaže...

Glavni problem dolazi kada trebam nešto odabrati od toga (planirao sam ići za ECDL - specijalista, ali sam ćuo da je to samo bacanje novca).

Htio bi nešto konkretno. Dobro baratam s Wordom, Excelom i Powerpointom i vrlo dobro poznajem rad na računalu, često pomažem prijateljima i rodbini u riješavanju kojekakvih problema.

Za programiranje, nisam, a htio bi ići na neki tečaj kod kojeg ću imati najviše koristi (veća mogučnost zaposlenja). Ova škola koju imam je danas u ovoj situaciji u državi je ništa (nula), a bila je dosta teška i tražena prije par godina (građevinski tehničar - visokogradnja, a građevina propada).

Što vi mislite? Što odabrati? Što preporučujete na temelju vaših iskustava i iskustava vaših prijatelja, kolega,....?

Namjerno citiram cijeli post. Ukoliko imaš smisla za dizajn, odnosno imaš oko za lijepo {#}, bilo bi odlično da se zainteresiraš za grafičku pripremu, odnosno dizajn i/ili DTP. Kažeš da za programiranje nisi, onda bi u cjelosti trebao izbjeći područje koje se tiče web dizajna, odnosno developa. Ovo što ti radiš je domena servisiranja računala, i tu na vidim baš veliek potražnja, možda da se okreneš k sistem administraciji, ali podrazumijeva se da te to područje zanima. Po meni bi bilo najidealnije pošto si građevinske struke da se odlučiš na kombinaciju AutoCAD i 3D Studio Max. Znači tehničko crtanje na računalu plus 3D vizualizacije.

14 godina
neaktivan

Pa ECDL bi ti trebao dati prednost nasprem drugih ljudi koji ga nemaju, a i vrijedi ti i vani taj certifikat.

Nisam stekao dojam da bi se bavio grafikom, sistemskom ili mrežnom administracijom...

Sve ti ovisi na koji posao pucaš, što te zanima? S obzirom da si spomenuo znanje worda, excela i powerpointa, pretpostavio sam neki uredski administrativni posao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Riba kaže...

Trebaš se prvo zapitat što te od tih smjerova zanima , i što bi htio raditi ??

Ni jedan program tamo te neće toliko obrazovat da čim završiš možeš radit taj posao bez problema ...

Naučit ćeš određene aplikacije ili programe dovoljno da ih razumiješ i znaš njihov princip rada , ali moraš se više sam obrazovat poslije tečaja i usavršavat svoje znanje , stalno se bavit s time, učiti i online ...

Ja ti nebi preporučio da ideš na tečaj za nešto što već znaš radit, čisto da dobiješ neku diplomu.

Ali ako nisi baš kreativan i ne misliš se tim bavit, a kažeš da nebi neko programiranje i samo želiš neki dokaz da si informatički pismen onda je ECDL valjda jedini izbor .

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
16 godina
neaktivan
Riba kaže...

Hvala na brzom odgovoru, ali kakav utjecaj ima taj ECDL - certifikat na zaposlenje, naime ćuo sam (razni forumi) da poslodavci uopće ne mare ili ga ne uzimaju kao prednost kod zapošljavanja.

nažalost utjecaj mu je jako mali, gotovo nikakav

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
neaktivan

Jeli tko išao na tečaj za CAD specijalista? Koliko su teški ispiti, a koliko seminarski rad? Pitam ovo jer mi se čini najbolje pošto se vrlo dobro koristim AutoCAD-om (instalirao ga prije par dana da se malo podsjetim starih dana {#}, a i naučio sam nešto kod 3d modeliranja {#}). I da.... jeli imao itko kakve koristi od ovog tečaja, zapravo tečaj obuhvača dosta širok spektar poslova, kod kojih je tehnički crtež bitan.

ANTI_Fejzbukovac
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 22:50 (Riba).

0 0 hvala 0
15 godina
Riba kaže...

Jeli tko išao na tečaj za CAD specijalista? Koliko su teški ispiti, a koliko seminarski rad? Pitam ovo jer mi se čini najbolje pošto se vrlo dobro koristim AutoCAD-om (instalirao ga prije par dana da se malo podsjetim starih dana {#}, a i naučio sam nešto kod 3d modeliranja {#}). I da.... jeli imao itko kakve koristi od ovog tečaja, zapravo tečaj obuhvača dosta širok spektar poslova, kod kojih je tehnički crtež bitan.

Ako vrlo dobro koristiš AutoCAD ond ne trebaš ići na tečaj, diploma sama po sebi ne znači ništa. U današnje vrijeme ona predstavlja najmanju prednost koju možeš dobiti kod zapošljavanja. Osnovna stvar je savladati i naučiti nešto novo. Kod AutoCAD-a ti je rutina cca 70% znanja, ako ga stalno ne koristiš vrlo brzo zahrđaš. Evo mali testić za tebe da vidimo koliko si "dobar":

1. koliko si upoznat s xreferencama?
  2. na koji način organiziraš i koristiš layere?
  3. preferiraš li komandni redak ili toolbare/ribone?
  4. znaš li napisati skriptu?
  5. jesi li ikada koristio ili napisao neki lisp?

Ako su ti svi odgovori afirmativni znaš puno više nego možeš naučiti na tečaju, ako ti je certifikat bitan onda odi samo polagati ispit (mislim da se i to može napraviti).

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

http://www.msacademic.hr/novost/172/znacaj-certificiranja-u-it-svijetu

"Poslodavci uz poznavanje stranih jezika, prezentacijskih i komunikacijskih vještina, završen fakultet, najviše cijene i posjedovanje certifikata. Certifikat ne zamjenjuje diplomu fakulteta, no svakako stvara jednu dodanu vrijednost na istu. On je zapravo službena potvrda o znanjima i vještinama koje pojedinac ima. Pojedincu nije jednostavno istaknuti se iz mase, upravo iz razloga što se diploma fakulteta kod mladih ljudi podrazumijeva te poslodavci sve više traže dodatna znanja stečena u praksi, na raznim tečajevima, radionicama itd."

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Poz ekipa,

Mene isto zanima algebra tj. htio bbih neki tečaj upisat. pa me zanimaju vaše preporuke ? koji ječaj je onako u redu da kad ga završim nešto imam neke koristi od njega i tj. da se lakše mogu zaposlit ako ne bar da od doma mogu radit. Završio sam davno za servisera računala i sad nedavo web dizajn. pa ono neke smjernice ? Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice