Zujanje grafičke kartice

poruka: 37
|
čitano: 22.529
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Zujanje grafičke kartice

Ljudi trebam vašu malu pomoć jer ja više stvarno neznam u čemu je problem. Prije nekih mjesec dana sam kupio XFX 6950 XXX i prvih nekoliko dana je sve radilo savršeno. Onda se iz grafičke počelo čuti nekakvo zujanje, neznam kako bih objasnio, ajmo reći onakav zvuk kako kad stanete kraj trafostanice pa se čuje zujanje struje. Ja sam mislio da je problem u ventilatorima ali je ispalo da nije, pokušao sam ih zaustavljati na kratko za vrijeme rada ali to glupo zujanje se i dalje čuje. Zanimjivo je da se to događa samo u 3D-u i to što je opterećenje veće zuji sve jače. Npr. u 3dmarku11 na extreme postane stvarno nepodnošljivo. U 2D-u se ne čuje ništa, radi sve savršeno tiho.

Inače s grafičkom nemam nikakvih problema ili nestabilnosti prilikom igranja, ona softverski radi savršeno, ali mi stvarno to zujanje više ide na živce. Zna li tko do čega bi to moglo biti.

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Zujanje grafičke kartice
Mitske 'pjevajuce' zavojnice mozda?
3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
15 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

provjeri jesi ju dobro ucvrstio za kuciste, mozda ima malo lufta na sarafu koju ju drzi pa vibrira tamo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator

Jesi li siguran da je zujanje od grafike? Napajanje je vrlo bluzu tako da je vrlo tesko odrediti odakle ide taj zvuk. Jos dvije stvari:

Moguce je da grafa povecava vrtnju venta(va) kada radi naprednije stvari kao sto su igre

Izvadis maticnu iz kucista i postavis je na deblji karton pa tako pokusas pokrenuti PC

Naravno da necu imati djece, najvise zbog toga jer znam da bi imali moje gene. Zasto unistavati zivote? by Mentalist
15 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Moguce da ti napajanje zuji a ne graficka. Ipak je u 3D- potrebna veca snaga.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
smiglcro kaže...

provjeri jesi ju dobro ucvrstio za kuciste, mozda ima malo lufta na sarafu koju ju drzi pa vibrira tamo.

Ma sve sam provjerio 100 puta, da je do toga zavijalo bi cilo vrime a ne samo u 3D-u

14 godina
Zujanje grafičke kartice

I meni je palo na pamate da je do napajanja pa sam ga izvadio skroz van kućišta da mogu odrediti jeli do njega ili do grafičke, jasno se čulo da je grafička u pitanju

0 0 hvala 0
14 godina
Zujanje grafičke kartice

Imam i ja taj problem sa 5850 Twin frozr koja navodno ima SSC (solid state choke). Čim uđem u igru ona zuji ko blesava, čitao po drugim forumima i tamo se javlja isti problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jeste li saznali u čemu je problem?
Ako je to uopće problem...
17 godina
Zujanje grafičke kartice

Ja sam problem sa zujanjem u 3Du (jače što je svjetlija slika, samo u 3Du) na tada tek kupljenoj XFX 275 grafičkoj riješio kupnjom jačeg napajanja.

Uho mi govori da je grafička zujala, mada je moguće i da je napajanje zujalo.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 15:58 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zujanje grafičke kartice

Evo maloprije sam u prijatelja u dućanu uzeo novo napajanje samo da isprobam za svaki slučaj da nije do njega. I opet mi se događa isto sr*nje...

0 0 hvala 0
17 godina
Zujanje grafičke kartice

Pod novo napajanje misliš jače? Meni je zamjena 500W Tagana sa 650W Corsairom riješila stvar. Ne mora nužno biti univerzalno rješenje za zujanje grafičke/napajanja :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Elles D. kaže...

Pod novo napajanje misliš jače? Meni je zamjena 500W Tagana sa 650W Corsairom riješila stvar. Ne mora nužno biti univerzalno rješenje za zujanje grafičke/napajanja :)

Ma mislim baš novo neotvoreno jer mi frend ima dućan pa sam samo posudio da isprobam, uzeo sam corsaira vx550 a on je i više nego dovoljan za 6950 i phenoma II 955

17 godina
Zujanje grafičke kartice

Ne znam koliko te komponente troše, ali 500W nije bilo dosta za GTX275, Q6600, 8GB rama i 2x1TB diskova, da spomenem samo jače potrošaće...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Kad meni Silverstone 400W drzi HD6950, E8400 na 3,8GHz, 2 x 750 GB HDa, 4GB rama i 5 ventova, drzat ce ono gore 2 onakve konfiguracije {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Zujanje grafičke kartice

gle ako si eliminirao napajanje  ,a siguran si da nije neka druga komponenta u igri(ploča ili kakva kartica u blizini) ,

nosi na reklamaciju ,dok ne kihne do kraja{#}

napokon dočekao DNF!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Zujanje grafičke kartice

bok ljudi...

necu otvarati novu temu jer imam isti problem kao i autor... ali ne znam ga riješiti...

naime,

imam grafičku gtx 560 twin frozr, i ona zuji kad upalim  komp prvih 10 minuta... 

znam da je ona koja zuji, jer sam otvorio kuciste i zaustavio ventilator na sekundu i nisam nista cuo... a zuju kao da ventilator

struže od vanjski obruč i onda prestane...

dakle nije onaj klasični zvuk kad je vent na 100% pa se čuje...nego baš kao da struže...

očistio sam..usisao prašinu... cijelog kompa... pritegnuo je dobro sa dva šarafa... i opet zuji..

pa ako netko zna možda što učiniti... forum je vaš... :D

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zujanje grafičke kartice

Salji na servis jer se ne isplati prckat po njoj dok je pod garom ako je .

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zujanje grafičke kartice

Vrlo jednostavno, odnesi na reklamaciju tamo gdje si kupio pa neka oni razmišljaju što je s grafom.

Bilo kakvo prčkanje po njoj tj. rastavljanje = gubitak garancije.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Zujanje grafičke kartice

jasno... da pod garancijom je...samo ne znam koliko mi to smisla ima... ono koliko cu cekati da se problem rijesi...

grafu sam uzeo u magazin rsu pa ne znam tocno kakvi su oni po "garancijskom" pitanju...

MuWu
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zujanje grafičke kartice

Nazovi ih i pitaj, znam da je grozno dok je grafa na servisu dok takvi hitovi dolaze kaj se tice igara.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
MujagaWudakhi kaže...

jasno... da pod garancijom je...samo ne znam koliko mi to smisla ima... ono koliko cu cekati da se problem rijesi...

grafu sam uzeo u magazin rsu pa ne znam tocno kakvi su oni po "garancijskom" pitanju...

Nazovi pa pitaj i objasni svoj problem u servisu.

Šteta bi bilo zgubiti garu radi neke banalne stvari.

16 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Da ne otvaram novu temu iman jednu bolesnu situaciju, sve je bilo ok do nedavno, kad sam odlucio pocistit prasinu iz compa, kad sam ja to ocistio, pocelo je buciti iz Graf kartice.  tocnije onaj ventilator bolesni u njemu...kako ja to mogu riješiti? čisto je sve koda je iz tvornice...ako treba mogu i taj zvuk postavit na youtube.

Odi na google i upiši SEARCH...:)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zujanje grafičke kartice

Kako si cistio komp, mozda je nesto upalo unutra pa sad buči !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Volume kaže...

Ljudi trebam vašu malu pomoć jer ja više stvarno neznam u čemu je problem. Prije nekih mjesec dana sam kupio XFX 6950 XXX i prvih nekoliko dana je sve radilo savršeno. Onda se iz grafičke počelo čuti nekakvo zujanje, neznam kako bih objasnio, ajmo reći onakav zvuk kako kad stanete kraj trafostanice pa se čuje zujanje struje. Ja sam mislio da je problem u ventilatorima ali je ispalo da nije, pokušao sam ih zaustavljati na kratko za vrijeme rada ali to glupo zujanje se i dalje čuje. Zanimjivo je da se to događa samo u 3D-u i to što je opterećenje veće zuji sve jače. Npr. u 3dmarku11 na extreme postane stvarno nepodnošljivo. U 2D-u se ne čuje ništa, radi sve savršeno tiho.

Inače s grafičkom nemam nikakvih problema ili nestabilnosti prilikom igranja, ona softverski radi savršeno, ali mi stvarno to zujanje više ide na živce. Zna li tko do čega bi to moglo biti.

bila jedna slična stvar  s sličnom grafom također  slični zvuk kakvog ga ti opisuješ a na kraju  se odlipila naljepnica s venta te je to proizvodilo  ćudni zvuk  makli smo naljepnicu i zvuk se više nije čuja

13 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Pozdrav..isti problem kod mene...Kad igram neku igru zuji....ako tu istu igru spustim sa alt+tab dole u taskbar..više ne zuju...dignem igru nazad..zuji...mislim da nije ventilator..jel baš se čuje onako kao da kroz zavojnicu prolazi struja...cooler od proca je stock(nije klokan)

EDIT: može bit i da je napajanje u pitanju !?

Pro audio equipment
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.5.2012 14:30 (Nikacc).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Zuje zavojnice, nemas brige tu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

Pozdrav..isti problem kod mene...Kad igram neku igru zuji....ako tu istu igru spustim sa alt+tab dole u taskbar..više ne zuju...dignem igru nazad..zuji...mislim da nije ventilator..jel baš se čuje onako kao da kroz zavojnicu prolazi struja...cooler od proca je stock(nije klokan)

EDIT: može bit i da je napajanje u pitanju !?

Možda ti negdje dolazi do rezonancije (kučište, proc, grafa, napajanje).

13 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

hmm..nebi rekao da je rezonancija...jedino ako mi proc ili grafa povećavaju vrtnju ventilatora....Da se razumijemo ...nije to sad nešto ekstra glasno zujanje..kad bi stavio starnicu nazad na kućište vjerovatno to nebi ni čuo..ali...iritira..

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Zujanje grafičke kartice

Anyone? Danas otklonio sve sumnje..Grafička kartica zuji...Probao zamjenit postojeće napajanje sa Seasonicovim...ista stvar..ventilator nije zato što ga zaustavim rukom i dalje se čuje...čim je nešta zahtjevnije u pitanju zuji,kao što sam napisao gore...

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice